© PXimport

Corel WinDVD Pro 11

Software

Geplaatst: 25 mei 2012 - 05:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:16

Maikel Dijkhuizen

Programma's die blu-rays op computers afspelen, liggen niet voor het oprapen. WinDVD Pro 11 van Corel is één van de weinige mediaspelers waarmee dat mogelijk is. Een groot voordeel is dat de nieuwste versie volwaardige 3D-ondersteuning biedt.

WinDVD Pro is al jarenlang een bekend programma om filmbestanden en optische media mee af te spelen. Versie 11 bevat een bredere bestandsondersteuning. Zo kan de software nu overweg met flv, mkv, mp4 en de blu-ray-indeling BDXL. Iso-images van films zijn nog altijd niet afspeelbaar. Tijdens de weergave past u simpel de ondertiteling aan en selecteert u het gewenste audiospoor, bijvoorbeeld DTS-HD Master Audio of Dolby TrueHD. U maakt optioneel een afspeellijst, waarmee u filmpjes in een wachtrij plaatst. Nuttig is dat het programma rekentaken gedeeltelijk uitbesteedt aan de videokaart zodat de processor minder werk hoeft te verrichten. Met de functie FlixFinder zoekt u online naar extra videomateriaal. Voor de Nederlandse markt is FlixFinder niet zo interessant, want de website van Hulu maakt helaas gebruik van een regiofilter. U kunt de energie-instellingen van de software aanpassen als u de accuduur van notebooks wilt optimaliseren. Corel voegt namelijk een eigen energiebeheerschema aan Windows toe.

© PXimport

WinDVD Pro 11 is een prettig programma om blu-rays en ander videomateriaal mee af te spelen.

3D-films

Mits de juiste hardware aanwezig is, geeft u 3D-blu-rays in Full HD weer op een geschikte computermonitor. Via een HDMI 1.4-uitgang is het ook mogelijk om films op een 3D-televisie af te spelen. Corel levert met het softwarepakket een 3D-bril mee voor het bekijken van anaglyph-beelden. Er is een mogelijkheid om normale films tijdelijk naar 3D te converteren. Leuk bedacht, maar het resultaat hiervan is niet erg indrukwekkend. WinDVD Pro 11 bevalt uitstekend en biedt duidelijk meerwaarde ten opzichte van gratis mediaspelers. Gratis alternatieven met volwaardige blu-ray- en 3D-ondersteuning zijn er namelijk niet. De Nederlandse gebruikersinterface en handleiding helpen u om de instellingen goed te configureren. De software is voor een mediaspeler wel wat aan de dure kant. Corel levert bij WinDVD Pro 11 ook een licentie mee van WinZip Pro.

Corel WinDVD Pro 11

Prijs Volledige versie: € 69,98; Upgrade: € 50,-

Taal Nederlands

Proefversie 30 dagen

Medium 1 dvd of 118 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Intel Core II Duo T2400 1,83GHz-processor of AMD Athlon 64 X2 3800 2GHz-processor, 1 GB RAM, 128 MB videogeheugen, 330 MB harde-schijfruimte, recente videokaart

Maker Corel

Oordeel 9/10

Pluspunten

Ondersteuning voor 3D

Speelt bijna alle bekende formaten af

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Prijs

Iso-images niet afspeelbaar

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000