Bureaubladachtergrond en meer van je Chromebook wijzigen

© PXimport

Bureaubladachtergrond en meer van je Chromebook wijzigen

Geplaatst: 26 november 2020 - 04:03

Aangepast: 25 november 2022 - 10:39

Ronald Smit

Standaard komt een Chromebook (op moment van schrijven) met een blauwige achtergrond, of iets geleverd door je Chromebook-fabrikant. Praktisch, maar als je iets anders wilt kan dat natuurlijk ook! En er zijn meer dingetjes aan te passen.

Voordat je vol enthousiasme aan de slag gaat een kleine waarschuwing: het is meestal niet mogelijk om de standaard-achtergrond zoals die is 'meegeleverd' met jouw Chromebook na wijzigen van de achtergrond weer terug te halen. Tenzij dit één van de standaard in Google Chrome OS beschikbare achtergronden is. Om de bureaublad-achtergrond naar wens aan te passen, klik je met de rechter muisknop op een leeg stukje achtergrond. In het geopende contextmenu klik je vervolgens op Achtergrond instellen.

Kies een voorgebakken of eigen afbeelding

In de nu geopende tool kun je een van de standaard met Chrome OS meegeleverde afbeeldingen kiezen; daarvan zijn er flink wat verdeeld over diverse categorieën. Zodra je op een plaatje klikt wordt het meteen toegepast. Gebruik je liever een niet-standaard afbeelding, klik dan op Mijn afbeeldingen. Je ziet nu alle plaatjes die aanwezig zijn in de verzamelmap Afbeeldingen van je Chromebook. Dat zijn dus bijvoorbeeld alle foto’s die je hebt gekopieerd naar de map Downloads. Wil je een eigen foto gebruiken, dan is het verstandig om niet een complete cameradump naar Downloads te kopiëren, maar slechts die ene (of desnoods een paar) foto die je wilt gebruiken. Dit in verband met de veelal bescheiden opslagruimte die Chromebooks aan boord hebben! Om diezelfde reden is het verstandig om de achtergrondfoto te optimaliseren alvorens deze als bureaublad-achtergrond te gebruiken. Hoe dat moet, lees je hier.

© PXimport

Instellen

Hoe dan ook, is je foto klaar en geoptimaliseerd dan vind je ’m dus terug onder Mijn afbeeldingen in het bureaubladachtergrondaanpasvenster (mooi scrabblewoord). Klik erop en klaar.

Accountafbeelding

Wat je óók kunt aanpassen in Chrome OS is je account-avatar. Klik daarvoor rechtsonder in beeld ergens in het ’klokblokje’ en daarna op het instellingentandwiel. Klik in het geopende venster op Personalisatie en dan op Accountafbeelding van apparaat wijzigen. Kies een van de voorgebakken (geanimeerde) plaatjes, maak een foto via de cameraknop of blader naar een al op je systeem staande afbeelding.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000