Je muziek overzetten van Spotify naar Google Play

© © Eugenio Marongiu

Je muziek overzetten van Spotify naar Google Play

Geplaatst: 1 januari 2016 - 06:00

Aangepast: 23 april 2024 - 09:38

Jochem de Goede

Er zijn veel muziekdiensten beschikbaar en het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Helemaal lastig is overstappen, met als grootste drempel dat je je afspeellijsten niet mee kunt nemen van dienst naar dienst.

In deze miniworkshop laten we je zien hoe je je afspeellijsten vanaf Spotify kunt exporteren naar Google Play Music. Let op dat het hiervoor wel nodig is dat je nog een actieve Spotify Premium-account hebt en ook een Google Play Music All Access-abonnement.

Hiervoor gebruiken we Pyportify. Het is hiervoor nodig dat je processor ondersteuning heeft voor ingebouwde virtualisatie, zoals Intel VT-x, en dat je een 64 bit Windows draait. Om Pyportify te draaien, gaan we Docker gebruiken. Docker is opensourcesoftware die het makkelijk maakt voor ontwikkelaars om kant-en-klare virtuele images te maken met daarop hun applicatie, waarbij alle benodigde software voor die applicatie al aanwezig is en de applicatie daardoor gegarandeerd werkt.

Om Docker te downloaden, ga je naar de website van Docker en klik je op Download (Windows). Voer het gedownloade bestand uit en volg de installatiestappen. Zorg ervoor dat je niets wijzigt aan de installatie, tenzij je VirtualBox al hebt geïnstalleerd, dan kun je dat programma uitvinken.

Zodra de installatie is voltooid, was het voor ons nodig een wijziging te doen aan het hosts-bestand. In het hosts-bestand is het nodig de volgende regel toe te voegen: 127.0.0.1 localhost. Je vindt het hosts-bestand in C:\Windows\System32\drivers\etc. Kopieer het even naar je bureaublad, maak de wijzigingen en zet het bestand terug. Open nu de Docker Quickstart Terminal vanaf het bureaublad of het menu Start. De eerste keer opstarten zet Docker een aantal dingen op, zoals de standaard virtuele machine en zal VirtualBox een aantal keer om administratorrechten vragen. Het starten van de virtuele machine kan even duren. Is die eenmaal gestart, dan vul je het volgende commando in: docker run -t -i --rm -p 3132:3132 rckclmbr/pyportify. Daarna wacht je even totdat de VM actief is. Is dat eenmaal gebeurd, dan kun je een browser openen en naar de website http://[IP-adres]:3132 bladeren. Het IP-adres in de link vind je in de Docker-terminal waar je net dat commando in hebt gevoerd in het groen bovenaan.

© PXimport

Je ziet bovenaan in het groen het IP-adres van je virtuele machine.

Het startscherm van Pyportify verschijnt. Klik op Get started en vul je inloggegevens van je Google-account in. Indien je authenticatie in twee stappen aan hebt staan, maak je een appwachtwoord aan en log je daarmee in. Zorg ervoor dat je je aanmeldt met de account waarop Google Play Music actief is. Klik op Submit en log daarna in met je Spotify-accountgegevens. In de volgende stap van het proces worden je Spotify-afspeellijsten geladen en kun je selecteren welke afspeellijsten er geïmporteerd moeten worden. Als je het proces eenmaal gestart hebt, laat Pyportify een teller zien van welke liedjes wel en welke niet geïmporteerd kunnen worden en welke karaoke-versies het je bespaard heeft. Het resultaat is direct zichtbaar in Google Play Music, met een kopie van je afspeellijsten in de dienst aanwezig.

© PXimport

Zorg ervoor dat je nog een Spotify Premium-account hebt om in te loggen in Pyportify.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten