Waar voor je geld: 5 rappe Chromebooks uit het topsegment

© Acer

Waar voor je geld: 5 rappe Chromebooks uit het topsegment

Geplaatst: 9 maart 2024 - 13:03

Aangepast: 3 juli 2024 - 13:34

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een krachtige Chromebook? Vandaag hebben we vijf interessante modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Acer Chromebook Plus 515 (CB515-2HT-5789)

Deze laptop voldoet aan de hoge eisen van het nieuwe Chromebook Plus-label. Vergeleken met de meeste reguliere Chromebooks profiteer je van betere specificaties. Dat blijkt onder meer uit de krachtige Intel Core i5-processor van de 13e generatie. Die bevat maar liefst tien rekenkernen waarvan de twee snelste cores een maximale kloksnelheid van 4,6 GHz ondersteunen. De acht overgebleven kernen halen een respectabele klokfrequentie van 3,4 GHz. Daarnaast bevat het systeem een geheugenmodule van 8 GB. Wegens de hoge rekencapaciteit leent deze Chromebook zich goed voor relatief zware taken, zoals beeldbewerking en gaming.

Het 15,6inch-scherm is aanraakgevoelig, zodat je apps met je vingers kunt bedienen. Verder gebruik je het verlichte toetsenbord en ruime touchpad om op deze laptop te werken. Dat kan zelfs langdurig op plekken zonder netstroom. Het Chromebook Plus-label garandeert tenslotte een minimale accutijd van tien uur. ChromeOS is op een ssd van 256 GB voorgeïnstalleerd, waardoor je redelijk wat eigen bestanden kunt opslaan. Lees hier wat enkele Kieskeurig.nl-bezoekers van dit product vinden.

0

Powered by

logo

Acer Chromebook 516 GE (CBG516-1H-560S)

De Acer Chromebook 516 GE is een ideale laptop voor fervente streamers. Het grote 16inch-scherm ondersteunt namelijk een resolutie van 2560 × 1600 pixels en hoge vernieuwingsfrequentie van 120 hertz. Installeer Netflix, Disney+ of een andere streamingdienst en kijk op elke plek naar prachtige beelden. Je bepaalt zelf hoe je deze streams binnenhaalt, want in tegenstelling tot veel andere Chromebooks ondersteunt dit model zowel wifi als ethernet. Ondanks het grote scherm valt het gewicht van 1,7 kilo erg mee.

Een ander speerpunt is de aanwezige Intel Core i5-1240P-processor. Dankzij 12(!) rekenkernen voert deze Chromebook alle gangbare computertaken zonder morren uit. Denk onder meer aan het monteren van video’s en spelen van eenvoudige games. De vier snelste cores zijn afgeregeld op een klokfrequentie van 4,4 GHz. Daarnaast bevat het systeem 8 GB werkgeheugen en 128 GB interne opslag. Een leuk extraatje is het RGB-verlichte toetsenbord. Hierdoor kun je moeiteloos in een donkere kamer werken.

0

Powered by

logo

HP Elite Dragonfly Chromebook (5Q7L8EA)

Als je een handzame 2-in-1-laptop met veel power zoekt, geldt dit stijlvolle exemplaar van HP als een aantrekkelijke kandidaat. Vanwege de ingebouwde Intel Core i7-1255U-processor is deze Chromebook uiterst krachtig. De chipset bestaat in totaal uit tien rekenkernen. Acht zogeheten Efficient-cores halen een maximale kloksnelheid van 3,5 GHz, terwijl twee Performance-kernen zo nodig opschakelen naar hoogstens 4,7 GHz. Een geheugenmodule met een hoge capaciteit van 16 GB maakt het rekencentrum compleet.

Dankzij het compacte 13,5inch-scherm neem je dit apparaat overal mee naartoe. Gunstig is de respectabele resolutie van 1920 × 1280 pixels, zodat je bijvoorbeeld gedetailleerde beelden kunt bekijken of bewerken. Je klapt het flexibele scherm optioneel 360 graden achterover, waarna je de HP Elite Dragonfly bedient als tablet. Installeer jouw favoriete apps uit de Play Store en bedien deze toepassingen met je vingers. Vaak 's avonds aan het werk? Het qwerty-toetsenbord is verlicht om het je makkelijker te maken. Tot slot heeft deze Chromebook 256 GB ssd-opslag, twee thunderbolt 4-poorten en een vingerafdruksensor.

0

Powered by

logo

HP 15a-nb0250nd

De HP 15a-nb0250nd biedt goede specificaties tegen een betaalbare prijs. Bovendien oogt de zilverkleurige behuizing erg chic. Dit model heeft aan de rechterkant van het toetsenbord een numeriek deel, iets dat veel andere Chromebooks niet hebben. Ideaal voor personen die veel met cijfers werken. Klap je de laptop regelmatig ’s avonds nog even open, dan komen de verlichte toetsen goed van pas. Het 15,6inch-scherm bestaat uit een kwalitatief ips-paneel van 1920 × 1080 pixels. In combinatie met een hoge vernieuwingsfrequentie van 144 hertz kijk je naar scherpe en vloeiende beelden.

Een Intel Core i3-processor van de 13e generatie vormt het hart van dit systeem. De acht rappe rekenkernen van maximaal 3,8 GHz voldoen prima voor alledaagse taken, zoals foto’s bewerken, e-mailen en internetten. Onder de motorkap bevinden zich verder 256 GB ssd-opslag en 8 GB RAM. Voor het aansluiten van randapparaten tellen de zijkanten in totaal drie usb-poorten. Behoefte aan meer schermruimte? Sluit dan via usb-c een externe pc-monitor aan.

0

Powered by

logo

Lenovo IdeaPad 5 Chrome 16IAU7 (82V8000PMH)

Zodra je de fraaie blauwe behuizing openklapt, springt de RGB-verlichting van het toetsenbord direct in het oog. Nuttig voor wie graag in de late uurtjes werkt! Een andere belangrijke pijler is het 16inch-scherm met 2560 × 1600 pixels. Wegens een respectabele vernieuwingsfrequentie van 120 hertz kijk je naar vloeiende video’s en animaties. Het besturingssysteem ChromeOS en alle apps staan op een ssd van 256 GB. Hierdoor blijft er behoorlijk wat opslagruimte over om eigen data lokaal te bewaren. Als je nog meer gegevens wilt opslaan, prik je een microSD-kaart in de behuizing.

Deze laptop draait op een Intel Core i3-processor met zes rekenkernen. Vier cores presteren op een maximale kloksnelheid van 3,3 GHz. Voor wat zwaarder rekenwerk telt de cpu ook nog twee kernen met een klokfrequentie van 4,4 GHz in turbomodus. De Chromebook heeft daarnaast 8 GB werkgeheugen. Voor basistaken en simpele games is de Lenovo IdeaPad 5 Chrome 16IAU7 prima geschikt!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten