The Legend of Zelda: Tri Force Heroes - Link, Lenk en Lank

© PXimport

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes - Link, Lenk en Lank

Game accessoires

Geplaatst: 14 juli 2015 - 11:57

Aangepast: 24 november 2022 - 11:29

Redactie Gamer.nl

Dé nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U is nog niet klaar - je zou er haast een déjà vu van krijgen, terugdenkend aan Twilight Princess. Als zoethoudertje brengt Nintendo wel een nieuwe Zelda-game uit op de 3DS, al ligt de nadruk daarin meer op de multiplayer. Wij gingen met de nieuwe Zelda aan de slag op de E3 in Los Angeles.

Er was een tijd dat Nintendo-fans alleen maar konden dromen van een Zelda-game met multiplayer. En toen kwam Four Swords: een alleraardigste campagne voor maximaal vier spelers op de Game Boy Advance, als 'extra' bij de port van A Link to the Past. Die opzet werd uitgebreid in Four Swords Adventures. Lees ook: In 11 stappen je oude games op je moderne pc spelen.

Beide games werden gekenmerkt door de wisselwerking tussen samenwerken en elkaar tegenwerken: alleen met elkaar kwam je verder, maar aan het eind van elk level wilde ieder voor zich de meeste punten hebben. Jammer genoeg werd er in de tien jaar na de release van Four Swords Adventures nooit echt een vervolg aan het concept gegeven.

Dynamisch Tri-tal

Anno 2015 lijkt Nintendo toch weer begaan met het lot van Zelda-fans met een voorliefde voor gamen in gezelschap, want The Legend of Zelda: Tri Force Heroes staat voor dit najaar op de releaselijsten. Klein verschil met vroeger: deze game speel je met maximaal drie Links. De speldynamiek is daar dan ook op aangepast: de nadruk ligt in de kerkers meer op samenwerken, en de bekende hartjes die je levenskracht aangeven worden (net als rupees) zelfs gedeeld door alle spelers.

© CIDimport

Tri Force Heroes verschijnt later dit jaar.

De vele puzzels, vijanden en andere hindernissen die je onderweg tegenkomt, zijn dan ook alleen op te lossen door goed gecoördineerd samen te werken. Mocht je niet bij elkaar in dezelfde ruimte zitten, dan is het ook mogelijk om Link aanwijzingen te laten gillen via iconen op het onderste scherm. Wel zo handig wanneer je een ander nodig hebt om jou naar de overkant van een ravijn te gooien, zodat jij daar de brug kan laten zakken. Óf, nog leuker, een heuse totem van Links vormen om bepaalde grote vijanden de baas te kunnen zijn.

De meeste items die we in de speelbare demo tegenkwamen, zijn bekende gereedschappen uit eerdere delen van de franchise: de pijl en boog, bommen en zelfs iets meer obscure blaasvaas keren terug. Wel nieuw is de mogelijkheid om bepaalde voorwerpen (of andere eigenschappen van je Link) te verbeteren met speciale pakjes, die je samenstelt met op je quest gevonden voorwerpen. Zo beschik je opeens over enorme bommen of schiet je drie pijlen tegelijk.

© CIDimport

Voor de nieuwe singleplayer Zelda is het nog even wachten.

A Link Between Worlds

Afgezien van de nadruk op multiplayer weten we eigenlijk nog betrekkelijk weinig over de game. Het is vooralsnog onbekend of er ook een volwaardige overkoepelende spelwereld is; het verhaal laat zich in ieder geval raden en in audiovisueel opzicht borduurt het spel voort op A Link Between Worlds.

© CIDimport

Er is nog veel onduidelijk over de game.

De meest opvallende omissie voor nu lijkt de onduidelijkheid over de exacte dynamiek tussen de spelers: we hebben geen scorevergelijking aan het eind gezien, terwijl alle hartjes en rupees toch wel gedeeld worden door alle spelers. Zou de balans tussen samenwerken en tegenwerken fundamenteel anders worden dan in Four Swords (Adventures)?

Wachten op de echte Zelda

Triforce Heroes wordt ook speelbaar in je eentje, met hulp van twee dummy-Links. Wie met één ander persoon wil spelen zal de game aan zich voorbij moeten laten gaan; je hebt per se twee anderen nodig om multiplayer te kunnen spelen, zowel online als via een lokaal opgezet draadloos netwerk - zelfs door middel van één exemplaar van de game. Hopelijk is het voldoende om het gapende gat tot de échte nieuwe Zelda te overbruggen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gamer.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000