ID.nl logo
Fix je pc met de tools in de Windows Repair Toolbox
© PXimport
Huis

Fix je pc met de tools in de Windows Repair Toolbox

Merk je dat je pc steeds trager wordt of soms helemaal niet meer reageert? Wellicht heb je last van malware. Gelukkig kun je met de Windows Repair Toolbox veel problemen oplossen.

Tip 01: Portable versie

Download de Windows Repair Toolbox hier. Het is freeware en je kunt dit Zwitsers zakmes onder de reparatietools gebruiken vanaf de harde schijf of als portable software op een usb-stick – handig als je iemand anders gaat helpen. De software werkt op systemen vanaf Windows XP tot en met Windows 10. Het is vereist dat op het systeem Microsoft .NET Framework 4 is geïnstalleerd.

©PXimport

Onder elke knop van Windows Repair Toolbox zit een ander, handig tooltje

-

Tip 02: 54 knoppen

Op het openingsscherm zie je 54 knoppen die allemaal een eigen functie hebben. Je kunt deze toepassing zien als een lege gereedschapskoffer met knoppen die verwijzen naar de juiste tools. Je hoeft ze enkel aan te klikken zodat Windows Repair Tool onmiddellijk de juiste versie downloadt en opstart. Op twee uitzonderingen na zijn al deze tools ‘portable’, er is dus geen installatieprocedure. Je herkent de niet-portable tools aan de [i] achter hun naam – de ‘i’ van ‘installer’.

©PXimport

Tip 03: Basisinfo

Onderaan het tabblad Tools lees je de belangrijkste informatie over het systeem. Welke Windowsversie je gebruikt, welke processor er in de machine zit, hoeveel geheugen er in de slots zit, of er een internetverbinding actief is, welke processor er op het moederbord zit, welke temperatuur die heeft bereikt en ten slotte hoeveel schijfruimte er vrij is op de harde schijf. Wanneer je via een knop een tool opvraagt, kun je in de progressiebalk de vooruitgang van de download volgen.

©PXimport

Tip 04: Hardware

Wanneer je met de muisaanwijzer over een knop gaat, verschijnt de (Engelstalige) beschrijving van deze tool. Wil je bijvoorbeeld weten welke processor en welke grafische kaart in je machine zitten dan klik je op de knop CPU-Z. Enkel seconden later staat het programma open en toont in het verschillende tabbladen de gedetailleerde informatie van de processor, moederbord, grafische kaart en meer... Benieuwd welke ram-modules er in de machine geïnstalleerd zijn? Open RAMExpert en enkele seconden later lees je niet alleen het type, maar ook het merk en het serienummer van het geheugen.

©PXimport

Stresstest

Heb je een nieuwe pc aangeschaft, of wil je jouw pc tot het uiterste drijven om te testen of hij niet te warm wordt, dan laat je hem een stresstest ondergaan met de tool HeavyLoad. Deze tool zit onder de knop Stress Test. HeavyLoad schrijft grote bestanden naar tijdelijke mappen, spreekt het fysieke en virtuele geheugen aan en voert complexe berekeningen uit. Op die manier belast HeavyLoad het geheugen, de harde schijf, de processor en de grafische kaart. Wanneer je deze test een tijd laat draaien, krijg je een idee van hoe stabiel de machine is. Gaan de temperatuurmetertjes van je computer in het rood of loopt de machine vast, dan weet je ook hoe laat het is ...

©PXimport

Tip 05: Metertjes

Je kunt met een gerust hart elke keer een programma ophalen en gebruiken, aangezien er niets wordt geïnstalleerd op de pc – met uitzondering van de twee tools die met [i] gemarkeerd zijn. Om de temperaturen van verschillende vitale onderdelen te volgen, gebruik je de knop HWMonitor. Dit programma leest de waardes uit van een groot aantal sensoren van onder andere het moederbord, de videokaarten en de harde schijf. Informatie zoals temperaturen, spanningen en snelheden van ventilators verschijnen in een overzichtelijk scherm.

©PXimport

Tip 06: Nuttige tools

Tot nog toe hadden we het over diagnostische tools, maar in de groep Useful Tools zitten enkele snufjes die mooi van pas kunnen komen om problemen te verhelpen. Neem bijvoorbeeld de tool Fast Copy om snel bestanden te kopiëren, te plakken of te verwijderen. Of de knop Patch My PC Updater die de assistent opent om alle software up-to-date te houden. Het programma scant de software die op je machine staat en toont de verouderde software in het rood. Met één klik op de knop kun je dan de nodige updates uitvoeren.

©PXimport

Complete Internet Repair 3 repareert internetproblemen waarvan de oorzaak bij je pc ligt

-

Tip 07: Internetreparatie

In het vak Repairs zit voldoende gereedschap om de instellingen en software op je pc te herstellen. Heb je te maken met internetproblemen, dan brengt de knop ComIntRep je bij Complete Internet Repair 3. Kun je door het connectieprobleem het programma niet eens downloaden, dan zal Windows Repair Toolbox eerst zelf de internetverbinding trachten te herstellen. Voor alle duidelijkheid, dit portable programma zal hardnekkige internetproblemen repareren wanneer de oorzaak bij je computer ligt en dus niet bij de modem of internetaanbieder. Vink de onderdelen aan die je wilt herstellen naar de standaardwaarden en bevestig met Go.

©PXimport

Windows Repair

Achter de knop WinRepairAIO zit de freeware Windows Repair van Tweaking.com. Het is een tool voor gevorderden die je pas toepast wanneer je pc compleet is vastgelopen. Hiermee zet je bijvoorbeeld alle Windows-instellingen terug naar hun oorspronkelijke waarde wanneer het systeem door malware of diverse software is beschadigd.

©PXimport

Tip 08: Malware-killers

Virussen, spyware, adware, trojans … Dat is voer voor FreeFixer. Laat het programma het systeem scannen en op het einde krijg je een lijst met aanwezige bedreigingen. Freefixer geeft geen conflicten met andere antivirussoftware op je machine en is dus bijzonder geschikt als scanner voor een ‘second opinion’. Een nadeel is dat deze virusjager nogal traag werkt. FreeFixer controleert vooral programma’s die automatisch opstarten, browser-plug-ins en recent gewijzigde bestanden. De knop UltraAdwKiller leidt je naar de tool Ultra Adware Killer, die malware opspoort en verwijdert.

©PXimport

Tip 09: Back-up

Het vak Backup&Recovery omvat een set tools om reservekopieën te maken van je pc. Aomei Backupper is een van de twee programma’s die echt op de computer worden geïnstalleerd. Dit is de gratis variant, waarmee je een kopie maakt van het volledige systeem, van een schijf, van een partitie of van een bepaald bestand.

KKies je voor de schijfback-up, dan zal het programma de hele schijf overzetten. Back4Sure is een alternatief dat in dezelfde groep zit. Deze applicatie maakt geen gebruik van een eigen back-upformaat. De bestanden worden gewoon gecomprimeerd in het zip-formaat of in het 7Zip-formaat.

©PXimport

DriverBackup

Wanneer je een pc van een nieuw besturingssysteem voorziet, begint vaak de zoektocht naar de correcte drivers. Maak liever vooraf met DriverBackup een reservekopie van alle aanwezige drivers. De gratis tool zoekt alle drivers van je pc op en laat ze vervolgens in een duidelijke lijst zien. Zo kun je gemakkelijk de stuurprogramma's kopiëren naar bijvoorbeeld een usb-stick. Na het formatteren kan je de drivers direct weer opnieuw installeren dankzij de Restore-functie. Op die manier hoef je dus niet alle bestanden op een cd te branden. Wil je geen separate software gebruiken voor je back-up dan kom je in Windows ook al een heel eind.  Drivers van derden kunnen eenvoudig worden opgespoord via Windows Update (al dit geldt niet voor alle drivers die je misschien nodig hebt).  Als je de drivers eenmaal geïnstalleerd hebt, is het mogelijk om ze te back-uppen, zodat je ze niet opnieuw hoeft op te sporen als je om wat voor reden dan ook Windows 10 opnieuw moet installeren. Alle reeds geïnstalleerde drivers worden namelijk in een bepaalde map bewaard, ongeacht waar ze in eerste instantie vandaan kwamen. In dit artikel leggen we uit hoe je in Windows 10 een back-up kunt maken van je drivers.

Tip 10: Uninstallers

Onder de rubriek Uninstallers zit Revo Uninstaller, een goede bekende waarmee je zelfs moeilijk te verwijderen software van de harde schijf haalt. Bovendien zitten er enkele gespecialiseerde Uninstallers bij zoals Eset AV Removal Tool, een programma dat lastig te verwijderen antivirussoftware elimineert. En dan is er ook Java Unistall Tool, die de veiligheid van je machine verbetert omdat het oude java-versies opruimt.

Tip 11: Windows' eigen tools

Windows heeft een eigen set tools aan boord om diagnoses te stellen, alleen weten sommige gebruikers niet hoe ze die functies kunnen activeren. In de groep Windows zit bijvoorbeeld de knop Reliability, waarmee je de Betrouwbaarheidscontrole van je systeem aanspreekt. Deze controlefunctie, die inzicht geeft in de stabiliteit van het systeem.

Bovendien kun je binnen Windows 10 een systeemdiagnose uitvoeren, maar ook deze optie zit redelijk verborgen. Je moet dan via de Windowstoets + R het commando perfmon /report intikken. Vervolgens wordt er een systeemaudit uitgevoerd.

De mogelijkheden die Microsoft hier biedt, zijn ietwat omslachtig. Dankzij Windows Repair Toolbox is het een kwestie van slechts één klik op de juiste knop. Hetzelfde geldt voor de functie Chkdsk, een controle- en reparatiefunctie voor de harde schijf die ondertussen al dertig jaar meegaat en waar je normaal alleen via opdrachtprompt bij komt. Chkdsk haal je nu simpel uit de knoppenlijst.

©PXimport

Tip 12: Zes virusjagers

Tot hier zaten we uitsluitend op het tabblad Tools van Windows Repair Toolbox. Heb je te maken met een ernstig malwareprobleem? Ga dan naar het tweede tabblad, Malware Removal. Hier vind je zes antivirusprogramma’s die je zelfs tegelijk kunt laten lopen om malware in je systeem op te sporen. Hoe meer tools je aanklikt, hoe langer de scan duurt. Zet een vinkje bij de virusjagers die je wilt gebruiken en klik op Run Unattened Fix. Zorg dat je werk is opgeslagen, want de pc zal automatisch herstarten.

Vind je deze antivirusprogramma’s niet helemaal lekker lopen, dan zijn er gelukkig goede alternatieven om je pc te scannen op malware. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste antivirussoftware. We vergelijken acht aanbieders, waaronder Kaspersky, Bitdefender en McAfee.

©PXimport

Tip 13: Wachtwoorden vinden

Het tabblad Notes lijkt een buitenbeentje in herstelsoftware zoals deze. Inderdaad: Windows Repair Toolbox levert op dit tabblad zijn eigen basistekstverwerker met de vertrouwde knoppen om notities vorm te geven en plaatjes in de tekst op te nemen. Maar er is veel meer. Aan het eind van de knoppenbalk vind je vier knoppen die de wachtwoorden en productsleutels van software achterhalen. ProduKey toont de productsleutels van Windows en Office. Mail PassView onthult de accountgegevens inclusief de wachtwoorden van de mailprogramma’s op je pc. WirelessKeyView haalt de netwerksleutels boven en WebBrowserPassView toont alle wachtwoorden die in de internetbrowsers zijn opgeslagen.

©PXimport

Monitor

In de tabbladen Malware Removal en Custom Tools zie je rechts groene staafjes die de temperatuur van de cpu, het gebruikspercentage van de processor, van het ram-geheugen en van de harde schijf weergeven. Dat kan nuttig zijn om deze gegevens in de gaten te houden bij het vaststellen van een diagnose. In het tabblad Settings geef je bij Monitor aan welke staafjes je wilt zien en of de temperatuur in Celsius of in Fahrenheit moet staan.

Staan je favoriete reparatietools niet in de lijst? Je kunt ze zelf toevoegen

-

Tip 14: Tools uitbreiden

Komen je favoriete reparatietools niet voor in de lijst van Windows Repair Tool dan kun je ze alsnog toevoegen. Open daarvoor het tabblad Custom Tools. In het midden zie je de sectie How to add custom tools. Eerst haal je het bestand custom.xml binnen door op de blauwe link te klikken. Dit bestand komt automatisch op het bureaublad terecht. Open dit bestand met een programma zoals Notepad++. Met het gewone Kladblok kun je geen .xml-bestanden bewaren.

©PXimport

Tip 15: Eigen tools

In dit xml-document zie je op regel 22 de voorbeeldcode staan om de Eset Online Scanner toe voegen. Kopieer deze regel en plak hem op regel 24. Daarna vul je achter Title de naam in van de tool die je wilt toevoegen. Achter Link plak je de downloadlink en ten slotte typ je achter Exe de naam van het bestand dat Windows Repair Toolbox moet downloaden, bijvoorbeeld rcsetup153.exe. 

Bewaar het xml-bestand en keer terug naar Windows Repair Toolbox, waar je in het tabblad Custom Tools op de knop Import file klikt om dit xml-bestand te importeren. Je zult merken dat de nieuwe tools onmiddellijk in de lijst Custom Tools terechtkomen.

©PXimport

Tip 16: Tests

Terwijl je een pc herstelt, wil je ook weten welke onderdelen al dan niet werken. Daarom bevat Windows Repair Toolbox ook een uitgebreide hoeveelheid tests. Wil je weten of Word, Excel, PowerPoint, java, flash, enzovoort nog naar behoren werken, dan hoef je alleen maar op de juiste knoppen te klikken. Om te testen of je pc overweg kan met avi-bestanden of mp3 zal deze toolbox ook de juiste player openen. Op dezelfde manier test je zelfs of de microfoon of de webcam het doet.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)
© africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy) - stock.adobe.com
Huis

Wat je nog meer met wasverzachter kunt doen (en wat niet)

Wasverzachter gebruik je meestal om te zorgen dat je handdoeken of lakens lekker zacht worden en aangenaam gaan ruiken. Maar wist je dat je het spul ook op andere manieren in huis kunt gebruiken? Niet alles wat je online leest werkt of is veilig, maar er zijn wél een paar toepassingen die handig zijn. Deze kun je zonder zorgen uitproberen.

Wist je dat je wasverzachter ook kunt gebruiken: • Tegen muffe luchtjes • Als luchtverfrisser tijdens het stofzuigen • Om statische kleding te voorkomen • Om kunststof kozijnen en deurposten mee af te nemen

Ook interessant: Hier kun je vaatwastabletten óók voor gebruiken

Wil je wasverzachter vaker inzetten in huis? Dat kan, maar de mogelijkheden zijn niet enorm uitgebreid. Hieronder lees je waar dit goedje allemaal geschikt voor is.

Wattenbolletjes tegen muffe luchtjes

Heb je last van een muffe geur in je kledingkast, lade of schoenenkast? Drenk een watje in een klein beetje wasverzachter, laat het goed drogen en leg het ergens in de kast of lade neer. Het watje verspreidt subtiel geur zonder te overheersen.

Luchtverfrisser tijdens het stofzuigen

Tijdens het stofzuigen een frisse geur in huis verspreiden? Leg een gedroogd watje met wasverzachter in het stofreservoir of bij de filter van je stofzuiger. Let op: doe dit alleen als je een stofzuiger hebt zonder zak, en gebruik geen vloeibare wasverzachter direct in het apparaat.

Statische kleding voorkomen

Heb je vaak kledingstukken die knetteren als je ze aantrekt? Vul een plantenspuit met water en voeg een klein dopje wasverzachter toe. Even schudden en licht over de binnenkant van je kleding sprayen (test eerst op een onopvallende plek) helpt om de antistatische lading van je kleding snel te laten verdwijnen.

Lees ook: ⚡Sodeknetter: zo voorkom je statische elektriciteit in je kleding

Kunststof kozijnen en deurposten afnemen

Wasverzachter lost geen hardnekkig vuil op, maar je kunt er wel kunststof oppervlakken mee opfrissen. Denk aan vensterbanken, deurposten of lichtschakelaars. Meng een theelepel wasverzachter met een liter water, maak een doek licht vochtig en veeg ermee over het oppervlak. Het ruikt fris en laat een dun laagje achter dat stof een tijdje weert. Niet gebruiken op hout of natuursteen.

©sergeylapin

...En dit kun je er beter níet mee doen Op internet lees je vaak over andere toepassingen van wasverzachter, zoals badkamertegels of tapijt reinigen, pannen weken, statisch haar behandelen, of zelfs aan je badwater toevoegen voor een zachtere huid. Maar hier kun je juist beter géén wasverzachter voor gebruiken, want:

• Het is niet bedoeld voor contact met je huid of haar. De parfums en conserveermiddelen kunnen irritatie veroorzaken. • Het is niet voedselveilig. Gebruik het dus nooit in of op pannen, keukengerei of aanrechtbladen. • Het laat resten achter. Op tegels, tapijt of badkuipen ontstaat een vettig laagje dat vuil juist aantrekt of vlekken kan geven.

Gebruik wasverzachter dus met beleid, en alleen op plekken waar het geen schade aanricht of achterblijft op oppervlakken die je aanraakt.

Kan wel, maar let op

Sommige toepassingen zijn niet per se fout, maar vragen om wat meer voorzichtigheid. Zoals schoenen en vuilnisbakken opfrissen met wasverzachter.

Schoenen opfrissen

Een doek met verdunde wasverzachter gebruiken om de binnenkant van schoenen schoon te vegen kan geurtjes maskeren. Maar het reinigt niet écht en laat mogelijk geurstoffen of plakkerige resten achter. Dat is niet ideaal, zeker als je de schoenen zonder sokken draagt. Wil je het toch proberen? Gebruik een goed uitgewrongen doek en laat de schoenen daarna volledig drogen.

Vuilnisbak geurvrij maken

Een sopje met wat wasverzachter kan je vuilnisbak tijdelijk frisser laten ruiken. Het maskeert nare geurtjes, maar doodt geen bacteriën. Voor grondige reiniging blijft een oplossing met soda, azijn of allesreiniger effectiever. Wasverzachter is hier dus vooral geurdecoratie, geen echte schoonmaker.

ToepassingWél gebruiken?Toelichting
Wattenbolletjes in kast of lade✅ JaGeeft een subtiele geur zonder schade of risico. Wel laten drogen.
Wattenbolletje in stofzuiger✅ JaWerkt geurverspreidend, zolang je het droog toepast en niet in de motor.
Antistatisch spray voor kleding✅ JaVerdunnen met water, spaarzaam gebruiken, eerst testen op textiel.
Kunststof oppervlakken (kozijnen, schakelaars)✅ JaAlleen op gladde, niet-poreuze oppervlakken. Niet op hout of natuursteen.
Badkamertegels reinigen❌ NeeWerkt niet goed tegen kalkaanslag, laat vettig laagje achter.
Pannen weken met wasverzachter❌ NeeNiet voedselveilig, kans op chemische resten.
Statisch haar behandelen❌ NeeNiet huidveilig, kans op irritatie of allergie.
Wasverzachter in badwater❌ NeeNiet bedoeld voor huidcontact, zeker niet bij gevoelige huid.
Tapijt of stoffering opfrissen❌ NeeLaat resten achter, trekt vuil aan, kans op vlekken.
Schoenen van binnen reinigen⚠️ MogelijkMaskerende geur, maar geen echte reiniging. Risico op plaklaag en geurstoffen op de huid.
Vuilnisbak reinigen⚠️ MogelijkGeeft geur, maar desinfecteert niet. Beter alternatief: schoonmaken met azijn of soda.

Wasverzachter: handig, maar geen wondermiddel

Wasverzachter is dus best veelzijdig, maar niet het wondermiddeltje dat sommige blogs ervan maken. Als je het slim inzet – en altijd spaarzaam – kun je er net wat meer mee doen dan alleen gebruiken voor je was. Test wel altijd eerst op een klein stukje, en hou het bij oppervlakken waar het veilig is. Liever geen risico? Er zijn ook natuurlijke alternatieven, zoals azijn of etherische olie, die je op een vergelijkbare manier kunt gebruiken.

▼ Volgende artikel
Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben
© lara-sh
Huis

Deze accessoires voor je hogedrukreiniger moet je hebben

Een hogedrukreiniger is een krachtig hulpmiddel waarmee je snel en grondig allerlei oppervlakken rondom je huis schoonmaakt. Maar met de juiste accessoires haal je er nóg meer uit – en wordt schoonmaken niet alleen makkelijker, maar ook een stuk effectiever.

In dit artikel laten we zien welke accessoires onmisbaar zijn om optimaal gebruik te maken van je hogedrukreiniger en welke extra mogelijkheden ze bieden. Het nut van de volgende accessoires wordt besproken:

  • Vario-spuitlans
  • Terrasreiniger
  • Verlengslang
  • Schuimlans
  • Rioolontstoppingslans

Lees ook: Zo werkt een hogedrukreiniger

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is eigenlijk onmisbaar als je het meest uit je hogedrukreiniger wilt halen. Met dit accessoire pas je in één handomdraai de spuithoek aan, zodat je de waterstraal precies kunt afstemmen op wat je schoonmaakt. Voor hardnekkig vuil zet je 'm op volle kracht, terwijl een zachtere straal ideaal is voor kwetsbare oppervlakken zoals ramen of andere glazen oppervlakken. Je hebt dus meerdere mogelijkheden in één handige lans.

©hedgehog94

Terrasreiniger: speciaal voor grotere oppervlakken

Een terrasreiniger is een handig hulpstuk in de vorm van een brede, ronde schijf met ronddraaiende spuitkoppen. Je bevestigt ’m aan je hogedrukreiniger en maakt er moeiteloos grotere oppervlakken mee schoon – denk aan je terras, oprit of zelfs muren. Doordat de waterstraal dicht bij het oppervlak blijft, reinig je extra effectief én verbruik je minder water. En het mooiste? Je hebt geen last van opspattend vuil of water, dus schoonmaken wordt een stuk comfortabeler.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een slang van zo’n 5 tot 10 meter – vaak is dat genoeg, maar soms kom je nét iets te kort. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik, zodat je ook moeilijker bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder telkens het apparaat te hoeven verplaatsen. Verlengslangen zijn er in verschillende lengtes, dus er is altijd wel een variant die past bij jouw klus.

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet genoeg om hardnekkig vuil aan te pakken. Dan is een schuimlans dé oplossing. Hiermee breng je een dikke laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft even zitten, zodat het schoonmaakmiddel goed kan inwerken en het vuil losweekt. Na een paar minuten spoel je alles gemakkelijk weg met de hogedrukreiniger. Perfect voor een grondige reiniging van bijvoorbeeld tuinmeubels, je auto of een schutting.

Alles spic en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopte afvoer of riool is altijd vervelend, maar met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je het probleem vaak zelf oplossen, zonder meteen een loodgieter te hoeven bellen. De lange, flexibele lans schuif je eenvoudig in de afvoer. De krachtige waterstraal maakt vuil los en spoelt het direct weg. Zo is een verstopping vaak al binnen een paar minuten verholpen en heb je jezelf een vaak prijzig bezoekje van de loodgieter bespaard.

©BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires wordt je hogedrukreiniger echt een alleskunner. Of je nu je terras weer spic en span wilt krijgen, je auto een wasbeurt gunt of een verstopte afvoer te lijf gaat – voor elke klus is er wel iets handigs te vinden. Begin met een paar basisaccessoires zoals een vario-spuitlans of een terrasreiniger, en breid daarna rustig uit met wat je nodig hebt. Zo ben je overal op voorbereid, zonder gedoe.

Vraag een offerte aan voor schoonmaak: