Stroomkosten besparen met slimme gadgets

© CIDimport

Stroomkosten besparen met slimme gadgets

Computer accessoires

Geplaatst: 29 april 2022 - 04:57

Aangepast: 25 november 2022 - 11:35

Richard Veenstra

We gaan stroomkosten besparen! En ironisch genoeg bestaan daar allerlei handige elektronische apparaatjes voor. We stellen er enkele aan je voor, waaronder slimme stekkers en een powerbank die door zonne-energie wordt opgeladen.

Voltcraft SEM6000 (3 stuks) (€ 70,99)

© PXimport

Deze set van drie slimme stekkers kunnen je data leveren over je energieverbruik. Een idee krijg je al door naar de kleur te kijken: groen betekent dat het aangesloten apparaat niet veel stroom verbruikt. Hoe roder de ring wordt, hoe meer het apparaat verbruikt. De stekkers zijn ook via je smartphone aan- en uit te zetten en je kunt via een app alle stekkers programmeren. De app heeft ook een anti-inbraakmodus om lampen mee aan en uit te zetten.

Philips Hue Smart Plug (€ 29,95)

De slimme stekker van Philips is iets duurder dan de concurrentie maar past uiteraard perfect in het Philips Hue-ecosysteem. Als je de Hue Bridge gebruikt, kun je complexe schakelaars programmeren en allerlei Hue-producten op elkaar af laten stemmen. Aan de bovenkant zit een analoge schakelaar, de stekker is geschikt voor alle landen waar type F-stekkers worden gebruikt. Naast Nederland zijn dit bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Ecosavers Countdown Countup (€ 18,95)

Ondanks het uiterlijk is dit geen normale 24-uurs-tijdschakelaar, het gaat hier om een apparaat dat kan op- of aftellen. Dit is handig als je je smartphone ‘s nachts wilt opladen en automatisch na een uur de stroomtoevoer wilt blokkeren of als je een lamp na een bepaalde tijd in of juist uit wilt schakelen. Het product is alleen geschikt voor Nederlandse stopcontacten, in België werkt het apparaat niet.

Smartify Slimme Stekker (€ 18,99)

© PXimport

Een slimme stekker is handig als je wilt weten wat het stroomverbruik van het aangesloten apparaat is of als je apparaten op afstand aan of uit wilt zetten. De stekker maakt automatisch verbinding met je wifi-netwerk en zo kun je vanaf elke locatie in de wereld de stekker bedienen. De slimme stekker werkt samen met Google Home, Amazon Alexa en IFTTT Hub en daarmee kun je het apparaat dus ook met je stem bedienen. Je kunt alle gegevens zien in de app Smartlife.

WBPINE Powerbank (€ 35,99)

© PXimport

Als je werkplek bij het raam is, denk dan eens aan een zonneoplader voor accessoires zoals je smartphone of tablet. Op deze manier kun je zonder extra kosten deze apparaten de hele dag gebruiken. 

Deze powerbank heeft een capaciteit van 30.000 mAh en kan daarmee twee 5volt-connectoren voorzien van elk 2,1 ampère. Je kunt de powerbank ook prima in de buitenlucht gebruiken en hij heeft een klein zaklampje aan boord.

Russell Hobbs 21600 (€ 59,-)

Om elektriciteit te besparen in je huis heb je apparaten nodig die zuinig werken. Waterkokers zijn energieslurpers, maar met de Russell Hobbs 21600 kun je tot wel twee derde besparen. Omdat de behuizing van glas is en er maatstrepen op de buitenkant staan, kun je gemakkelijk zien hoeveel water je nodig hebt voor je kop thee. 

De waterkoker heeft een uitneembaar filter waardoor de kalkaanslag wordt gereduceerd. De Russell Hobbs 21600 heeft een totale capaciteit van 1,7 liter.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000