3 alternatieve manieren om WhatsApp op je pc te gebruiken

WhatsApp is al best een tijd op de pc te gebruiken, maar dat werkt nou niet echt ideaal. Er ontbreken nog veel functies en je moet altijd verbonden zijn met je pc. Als je niet WhatsApps eigen desktop-programma wil, zijn hier 3 alternatieve manieren om WhatsApp op je pc te gebruiken.

Let op: Als je liever de officiële desktop-versie van WhatsApp gebruiken, dan leggen we je hier uit hoe die werkt.

Pushbullet

Pushbullet is al jaren één van onze favoriete apps vanwege de vele mogelijkheden ervan. Met Pushbullet kun je bestanden uitwisselen tussen verschillende pc's en smartphones. Dat is op zichzelf al handig, maar de makers passen hun applicatie steeds maar weer aan met nieuwe toepassingen.

Eén daarvan is dat het mogelijk is om notificaties te ontvangen vanaf je telefoon. Die functie werd een jaar geleden al aangekondigd, waardoor je via de Chrome-extensie en de Android-app al meldingen op je pc binnenkreeg.

In een update van februari werd het echter ook mogelijk om te reageren op berichten vanaf je pc. Dat werkt niet in de browser, maar alleen in de desktop-app van Pushbullet. Je kunt reageren op WhatsApp, maar ook op andere chat-apps zoals Telegram, Line, en Google Hangouts.

Je kunt hier meer lezen over de functie.

Airdroid

AirDroid deed wat Pushbullet deed, maar dan voordat het cool was. De app bestaat al jaren en maakt van Android een krachtige verlenging van je pc - of andersom. Je kunt met AirDroid veel, zoals het over en weer sturen van bestanden of het bedienen van bepaalde functies op je pc.

Let op: Om AirDroid op deze manier te gebruiken moet je wel root hebben.

AirDroid heeft echter ook een functie waarmee je je smartphonescherm kunt spiegelen op je pc-scherm. Je kunt vervolgens je muis gebruiken als je vinger om dingen op het scherm aan te tikken.

Dat maakt het gelijk duidelijk hoe je WhatsApp hierdoor kunt gebruiken: Je laat je notificaties binnenkomen op AirDroid, die het gelijk doorstuurt naar het grote scherm. Dat levert soms wat lag op maar werkt verder prima. Je kunt hier meer lezen over de functie.

Bluestacks

Soms werkt het synchroniseren van berichten niet (bijvoorbeeld omdat er geen wifi aanwezig is), en ben je op andere methoden aangewezen. Dus soms kun je misschien maar het beste een emulator gebruiken. Daarom maak je geen mirrors, maar draai je Android in z'n geheel op je systeem. Op die manier kun je WhatsApp ook gebruiken - met één nadeel: Je moet je opnieuw aanmelden via het sms-proces. Daarvoor moet je je een telefoon met de sim-kaart met je bestaande nummer bij de hand houden. Je begint op deze manier ook zonder al je berichten - die blijven centraal op je telefoon opgeslagen en worden dus niet gesynchroniseerd met de emulator.

Onze favoriete emulator is Bluestacks. Die werkt simpel en intuïtief, dus heb je deze 'handleiding' eigenlijk niet echt nodig.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000