ID.nl logo
Review Samsung HW-Q990D – De ultieme soundbar?
© Samsung
Huis

Review Samsung HW-Q990D – De ultieme soundbar?

Met de HW-Q990D levert Samsung een update voor een van de beste Dolby Atmos-soundbars op de markt. Goedkoop is de HW-Q990D niet, maar hij belooft wel spectaculaire surroundprestaties. 

Fantastisch
Conclusie

De HW-Q990D laat nauwelijks steken vallen. Het is een van de allerbeste soundbars beschikbaar, zo goed dat hij heel dicht komt bij een discrete surroundopstelling. Hij presteert uitstekend met films, tv-series en games. En niet enkel als het geluid daar Dolby Atmos of DTS:X is: ook ouder materiaal met 5.1 of zelfs stereo weet deze Samsung-soundbar op geslaagde wijze te upmixen. Muziek afspelen doet de HW-Q990C ook niet slecht, met name als het om Dolby Atmos gaat.

Plus- en minpunten
  • Uitstekende surroundprestaties
  • Maakt ook iets mooi van stereo en 5.1
  • Volledig pakket
  • Achterspeakers en subwoofer zijn geen zwakke punten
  • Veel ingangen en HDMI 2.1-ondersteuning
  • Veel opties voor fijne afstelling in de app
  • Prijzig
  • Juiste plaatsing van achterspeakers is belangrijk
  • SmartThings-app kan druk zijn

Samsung biedt veel soundbars aan, beginnend bij budgettoestellen tot absolute topmodellen. De HW-Q990D valt zonder twijfel in die laatste categorie. Het is een 11.1.4-soundbar die geleverd wordt met een forse subwoofer en twee draadloze speakers. Samen goed voor 656 watt aan vermogen, aldus de fabrikant. Ondersteuning is er voor Dolby Atmos en DTS:X, waardoor je echt 'omhuld' gehuld wordt door de audio van van films en tv-programma's van bijvoorbeeld Netflix en Amazon Video Prime. Het is daarnaast een soundbar die uitdrukkelijk mikt op gamers.

De HW-Q990D heeft een adviesprijs van 1599 euro. Dat is een fors bedrag, maar dit is dan ook een heel volledig pakket. De enorme doos bevat een grote soundbar met buitengewoon veel speakers of drivers, een krachtige subwoofer en twee draadloze speakers. Die plaats je links en rechts van de bank, bij voorkeur iets verder naar achteren. De speakers kun je op een meubel of vensterbank plaatsen. Ophangen kan ook. Eventueel kun je optioneel een losse stand aanschaffen – Samsung heeft daar een aantal mooie exemplaren voor in het assortiment. 

©Samsung

Er zit veel techniek in deze soundbar.

Het is ook mogelijk om de twee speakers vooraan links en rechts van de tv te plaatsen. Dan heb je niet een geluidsbubbel rondom je, maar krijg je vooraan een nog grotere geluid. Maar de beste ervaring krijg je toch met de speakers achteraan. Zet ze wel zorgvuldig neer. Hoewel de verleiding groot kan zijn om de speakers gewoon maar ergens te parkeren, is het bij de HW-Q990D toch belangrijk om de aanbevolen plaatsing zo goed mogelijk te volgen.

©Jamie Biesemans

De HW-Q990D is nu beter voor (high-end) gaming.

Kleine update 

Als dit allemaal vertrouwd in de oren klinkt, dan is dit geen toeval. De HW-Q990D is de opvolger van de HW-Q990C van vorig jaar (en die volgde de HW-Q990B van 2022 op). De gelijkenissen zijn heel groot, zowel qua design als qua functies. Ook de subwoofer en de draadloze achterspeakers ogen identiek. 

De nieuwe Samsung-soundbar brengt wel enkele nieuwe functies. De belangrijkste is er voor gamers. De twee HDMI-ingangen op de soundbar ondersteunen nu HDMI 2.1 . Dat wil zeggen dat je een Playstation 5 of een Xbox Series X kunt aansluiten en games in de hoogste kwaliteit (4K120) richting een televisie kunt sturen. Hoewel gamers vaak hun console liefst rechtstreeks op een televisie aansluiten, is dit in sommige situaties wel handig, bijvoorbeeld wanneer de televisie wat hoger aan de muur hangt.

Net zoals vorig jaar is er een goedkopere, tweede topmodel dat grotendeels dezelfde functies biedt maar 'beperkt' is tot 9.1.4. Deze HW-930D kost 999 euro, en is de opvolger van de HW-930C.

Veel ingangen

Aan de vele ingangen zie je dat de HW-Q990D een topmodel is. Er zijn er veel, waaronder twee extra HDMI-inputs (voor consoles, blu-ray-spelers en mediaspelers) en een HDMI-eARC-poort die je gebruikt voor de verbinding naar je televisie. Kabels kun je netjes wegwerken omdat alle aansluitingen in een diepe nis onderaan zitten.

©Jamie Biesemans

Ook is er een optische ingang die je een alternatief biedt om een (oude) tv aan te sluiten. Al is dit wat ons betreft wel een soundbar die je eerder wilt gebruiken met een nieuwe televisietoestel met ingebouwde streamingdiensten en Dolby Atmos-ondersteuning. Er is bovendien een aux-ingang, maar geen usb-poort voor opslag met eigen muziekbestanden.

Muziek speel je bij voorkeur af via streaming, waar je ook veel opties voor krijgt. Bluetooth en streaming via Airplay 2, Chromecast en Spotify Connect ontbreken niet.

Nog beter met een Samsung-tv 

Samsung ziet graag kopers van Samsung-tv’s meteen een Samsung-soundbar kopen. Om dat aan te moedigen, bezit de HW-Q990D functies die enkel werken in combinatie met een (nieuwere) Samsung-tv. Zo kan de soundbar draadloos verbinden met een Samsung-televisie. Ja, dat kan sowieso bij de meeste tv’s via bluetooth, maar dan wordt er enkele stereo naar de soundbar gestuurd. Met de juiste Samsung-tv ervaar je draadloos toch Dolby Atmos-geluid.

Daarnaast is er ook Q-Symphony. Dat is een functie waarbij de tv-speakers samenwerken met de speakers in de soundbar om Atmos-effecten hoger in de kamer te laten weerklinken. Dat klinkt mogelijk abstract, maar het is wel effectief om een beter 3D-geluid te creëren. Q-Symphony werkt heel goed, in het bijzonder bij een grotere schermformaat. Je moet wel uitzoeken welk (ouder) tv-model goed samenwerkt met de HW-Q990D, heel helder communiceert Samsung daar niet over.

SpaceFit

Ten slotte krijg je dankzij een Samsung-tv ook de SpaceFit Sound Pro-functie. Interessant, want zo’n kamerkalibratiefunctie verbetert de weergave door rekening te houden met de vorm en grootte van je woonkamer. Het neemt bijvoorbeeld wollige, luide bastonen weg. 

Zonder een geschikte Samsung-tv biedt de HW-Q990D SpaceFit, een eenvoudigere versie die automatisch ‘luistert’ via de ingebouwde microfoon. Schakel je de microfoon uit (wat kan met een druk op een knop), dan werkt SpaceFit of spraaksturing met Alexa niet. Bij Sonos heb je iets gelijksoortigs (Trueplay) en ook onder meer op Bose- en Sony-soundbars kom je kalibratiefuncties tegen. Bijzonder bij de HW-Q990D is dat je geen testtonen hoeft af te spelen. SpaceFit werkt automatisch als je gewoon content afspeelt.

©Samsung

De HW-Q990D-soundbar is 123 cm breed.

Hoekig en strak

De soundbar zelf is een vertrouwde verschijning. Dat komt omdat we inmiddels al vijf generaties van dit topmodel getest hebben. De HW-Q990D blijft een lange balk die opvalt door de afgesneden hoekpunten vooraan. Dit en de heel uniforme afwerking met een zwart rooster maakt de Samsung een subtiele soundbar. Maar wel een grote, gemaakt voor een 55- of een 65-inch tv – of zelfs groter.

Er is zelfs geen scherm of ledjes die je aandacht trekken bij het tv-kijken. Er is enkel een klein display dat rechts vooraan achter het rooster is geplaatst. Je ziet het enkel oplichten als je iets verandert, zoals het volumeniveau. Dat is slim, want je wordt minder afgeleid. Maar soms is het door z’n beperkte breedte moeilijk om er de juiste informatie op af te lezen.

Subwoofer en achterspeakers zijn net zo strak

De bijhorende subwoofer is hoog en diep, maar niet zo breed. Je plaatst hem bij voorkeur in de buurt van de televisie, met de brede zijkant met de opening weg van de muur gericht.  Het is nu nog steeds niet een mooi iets om naar te kijken – welke soundbarsubwoofer wél? – maar door de strakke afwerking valt hij in ieder geval niet te veel op.

©Samsung

De achterspeakers hebben luidsprekers boven, vooraan en aan een zijkant.

De achterspeakers zijn verrassend zware apparaten, een stukje groter dan meestal het geval is. Elke luidspreker bevat dan ook drie aparte speakers, die elk een eigen kanaal voor hun rekening nemen. Die vele kanalen is een bijna-unieke eigenschap van de HW-Q990D. Is het echter nuttig? Zelfs Dolby Atmos-geluid geleverd via een streamingdienst is beperkt tot 5.1.4. De soundbar zal zelf echter die geluidsinformatie nemen en 'upmixen' naar 11.1.4.

App met veel opties

Heb je een geschikte Samsung-televisie, dan kun je de afstandsbediening daarvan gebruiken om de HW-Q990D te bedienen. Er zit sowieso een eigen afstandsbediening in de doos. Het is wel handiger om de soundbar te koppelen met de SmartThings-app van Samsung. Dat maakt het veel makkelijker om instellingen aan te passen en het geluid te tweaken. De app biedt heel veel opties.

©Eigen

De SmartThings-app biedt veel instellingen.

SmartThings is natuurlijk veel meer dan een soundbar-app. Eigenlijk is het een volwassen smarthome-oplossing die bijvoorbeeld slimme lampen, deurbellen en meer kan bedienen en automatiseren.

Het beste werkt dit smarthomeplatform met een SmartThings-hub; het goede nieuws is dat de HW-Q990D die rol van hub op zich kan nemen. Best wel onverwacht dat een soundbar ook het brein van een smarthome kan zijn! Een nieuwe Samsung-televisie kan dit trouwens ook. Naarmate je meer zaken koppelt met SmartThings, wordt de app wel drukker en complexer. 

Heldere spraak

Zoals alle betere soundbars bezit de HW-Q990D een apart aangestuurde speaker voor het middenkanaal. Deze zorgt dat dialogen (in onze test van ‘The Gentlemen’ op Netflix) kristalhelder worden aangeleverd. Zelfs zonder de specifieke AVA-spraakverbeteringsfunctie in te schakelen, zijn stemmen vol en heel goed verstaanbaar.

©Samsung

De vele speakers in de soundbar zorgen voor een groot geluidsbeeld.

Bovendien zijn dialogen en geluidseffecten via het centerkanaal goed geïntegreerd met de speakers links en rechts ervan. Hierdoor biedt de HW-Q990D een heel naadloze geluid rond de televisie waarin actie overtuigend beweegt. Omdat de soundbar best groot is en er in de afgesneden hoeken telkens een extra speakerkanaal zit, krijg je zelfs bij een 65-inch televisie een geluidsbeeld dat nog groter overkomt. 

Veel beweging om je heen

Net zoals z’n voorganger doet de HW-Q990D het heel sterk bij het doorlopen van Dolby- en DTS-demo’s. Bij ‘Horizon’ laat het geluidseffecten (zoals de ruimteschepen die het scherm invliegen of de nachtgeluiden in het bos) door de kamer heen bewegen op een manier die weinig andere soundbars kunnen evenaren. De goede achterspeakers helpen om een echte surroundbubbel te creëren – iets dat eigenlijk anders enkel met een surroundopstelling met losse speakers en AV-receiver mogelijk is.  De HW-Q990D is dan wellicht ook het dichtste dat een soundbar zo’n uitgebreid systeem kan benaderen. 

Wat wel een verschilpunt met een losse surroundopstelling kan zijn: hoewel de Samsung-soundbar uitgerust is met krachtige speakers, blijft het voor de hoogtekanalen die 3D-geluid mogelijk maken afhankelijk van speakers die geluid weerkaatsen van het plafond. In sommige ruimtes werken die heel goed, maar bij hogere plafonds wordt het lastiger. Het is dan wel goed dat je per kanaal apart het volume kunt regelen via de remote (omslachtig) of de app (handiger).

©Eigen

In de app de kanaalniveaus afregelen is handiger dan met de remote.

Kies de juiste geluidsmodus

Iets complexer bij deze soundbar zijn de geluidsmodi. Er zijn er verschillende, waaronder een Adaptieve die goed z’n werk doet en de weergave aanpast naargelang je films bekijkt, gamet of muziek afspeelt.

Je krijgt in alle geluidsmodi 11.1.4 te horen, ook als je stereomuziek afspeelt. Gelukkig doet de Samsung dat opwaarderen heel goed. Bij het bekijken van een film met stereogeluid kregen we een heel degelijke upmix te horen. Enkel in de Standard-modus krijg je geluid zoals het aangeleverd wordt aan de soundbar: stereo blijft stereo, 5.1 blijft 5.1, Dolby Atmos blijft 5.1.4.

Er zijn daarnaast nog wat andere geluidsinstellingen, waardoor je al met al de weergave best wel uitgebreid kunt aanpassen aan jouw situatie. Dat is fijn (en onverwacht voor een soundbar), maar maakt dat je ook wat tijd moet nemen om de HW-Q990D echt fijn af te regelen.

Epische schaal

Waar de Samsung-soundbar echt uitpakt, is bij films met epische soundtracks. ‘Dune: Part Two’ is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de finale veldslag tussen de Fremen en de keizer maakt de HW-Q990D meermaals indruk. Actie wordt heel groot in de kamer neergezet, met geluidseffecten die vloeiend bewegen. Er zijn wel meer high-end soundbars die je goed kunnen omhullen, zoals de JBL Bar 1300, maar de Samsung overtuigt met z’n helderheid en goede positionering van effecten. Je hoort echt de kogels om je oren vliegen – mits je de achterspeakers juist plaatst.

©Jamie Biesemans

Geluidseffecten met veel bastonen overweldigen nooit spraak en kleine details gaan niet verloren, een probleem dat vaak optreedt bij soundbars die je wat luider zet. Dat is omdat het Samsung-systeem in z’n geheel goed op elkaar is afgestemd. De soundbar presteert zelf prima, maar ook de subwoofer klinkt gedetailleerd en de achterspeakers zijn krachtig. 

Muziek afspelen is geen teleurstelling

De HW-Q990D presteert ook sterk met muziek, al helemaal met optredens en releases in Dolby Atmos. Waar de meeste soundbars eerder matig uit de hoek komen, krijgen we hier de bekende filmthema’s van John Williams: Live in Vienna (zoals de machtige Imperial March) verfijnd aangeleverd, incluis strijkers en fluiten die natuurlijk klinken. De sfeer van een concertzaal wordt hier heel geslaagd overgebracht.

Met de nieuwe Billy Eilish-release ‘Hit Me Hard And Soft’, in Dolby Atmos gestreamd vanuit de Tidal-app op een LG OLED65C25, zorgt de Samsung voor een meer samengedrukt geluid waar de strijkers van SKINNY wel goed uitspringen. Lekker strak was ook de bas en vette synth bij LUNCH, zaken die vaak foutgaan bij een soundbar. De subwoofer van de HW-Q990D is hoorbaar van een betere kwaliteit dan normaal.

 Wat weer opvalt is dat het baat heeft om op de Sound Mode-knop te drukken. Elke modus doet toch echt iets anders, en zeker als je in stereo streamt zijn de verschillen bij muziek heel groot. 

Conclusie

De HW-Q990D laat nauwelijks steken vallen. Het is een van de allerbeste soundbars beschikbaar, zo goed dat hij heel dicht komt bij een discrete surroundopstelling. Hij presteert uitstekend met films, tv-series en games. En niet enkel als het geluid daar Dolby Atmos of DTS:X is: ook ouder materiaal met 5.1 of zelfs stereo weet deze Samsung-soundbar op geslaagde wijze te upmixen. Muziek afspelen doet de HW-Q990C ook niet slecht, met name als het om Dolby Atmos gaat.

Daarbij tekenen we wel aan dat de plaatsing van de achterspeakers in je kamer nauw luistert. Op dat vlak is de Samsung wel kritischer dan andere soundbars met losse achterspeakers.

Natuurlijk waren bij de HW-Q990C deze zaken ook allemaal op orde. De enige kritiek die echt zwaar woog bij die C-versie van vorig jaar was de afwezigheid van HDMI 2.1-poorten, al was dat eigenlijk enkel van belang voor next-gen gamers. Aangezien die HW-Q990C inmiddels een stukje goedkoper werd, is dat ‘oude’ model (zolang het nog beschikbaar is) wel een interessant koopje. Sowieso zit je met het topmodel van Samsung op de eerste rij qua surroundbeleving, of je nu de C-versie van 2023 of de HW-Q990D van dit jaar kiest. 

▼ Volgende artikel
Samsung brengt krachtige Bespoke AI Jet Ultra steelstofzuiger uit
Huis

Samsung brengt krachtige Bespoke AI Jet Ultra steelstofzuiger uit

Samsung Electronics heeft de wereldwijde uitrol van de Bespoke AI Jet Ultra aangekondigd. Deze snoerloze steelstofzuiger wordt omschreven als een zeer krachtig model, en werd eerder onthuld tijdens het Welcome to Bespoke AI-evenement.

Het apparaat beschikt over een verbeterde AI Cleaning Mode 2.0 en een geavanceerd HEPA-filtratiesysteem. De Bespoke AI Jet Ultra heeft volgens tests een zuigkracht tot 400 W. De HexaJet-motor speelt hierbij een belangrijke rol: de zeshoekige statorstructuur met een tweefasige diffuser en dunnere waaier verbeteren de luchtstroom en verhogen de efficiëntie. In de minimale vermogensstand kan de stofzuiger tot ongeveer 100 minuten werken op één accu. 

"Dit nieuwe model bouwt voort op het eerdere succes van de Bespoke AI Jet," aldus Jeong Seung Moon, EVP en hoofd van het R&D-team voor Digital Appliances Business bij Samsung Electronics.

Intelligente schoonmaakondersteuning

Het toestel is uitgerust met de verbeterde AI Cleaning Mode 2.0. In deze modus worden de druk op de borstel en de luchtdruk tijdens het stofzuigen gedetecteerd, waarna zes verschillende schoonmaakomgevingen kunnen worden herkend. De schoonmaakprestaties worden vervolgens automatisch aangepast. De Active Dual Brush kan onderscheid maken tussen normale en hoogpolige tapijten, terwijl de Slim LED Brush+ hoeken kan detecteren. 

Door het vermogen en de borstelsnelheid aan verschillende schoonmaakomgevingen aan te passen, verbruikt de batterij volgens Samsung tot 21 procent minder energie en neemt de wendbaarheid tot 8 procent toe met prestaties die vergelijkbaar zijn met de middelste vermogensstand. 

Verbeterd filtratiesysteem

Samsung heeft het filtratiesysteem verbeterd om stofdeeltjes op te vangen wanneer de lucht uit de stofzuiger wordt geblazen. De Bespoke AI Jet Ultra beschikt over een meerlaags filtersysteem dat fijnstof effectief opvangt. Binnenkomende lucht passeert interne compartimenten zoals de cycloon en een filter van metaalgaas die achtereenvolgens stofdeeltjes opvangen, wat volgens het bedrijf resulteert in een filtratie-efficiëntie van 99,999 procent. 

Het HEPA-filtersysteem vangt stofdeeltjes op tot 0,3 µm, waardoor er minder stof in de lucht terechtkomt. 

Prijzen en beschikbaarheid

De Bespoke AI Jet Ultra is verkrijgbaar in twee kleuren: Satin Black en Satin Mint. De adviesprijs voor beide modellen is 1349 euro. De stofzuiger zal vanaf eind april te koop zijn in de Benelux.

▼ Volgende artikel
Goed alternatief voor EasyPark? Zo werkt de Q-Park-app
© Алексей Закиров - stock.adobe.com
Huis

Goed alternatief voor EasyPark? Zo werkt de Q-Park-app

Nu de parkeer-app EasyPark onder vuur ligt vanwege de fors hogere servicekosten die vanaf 1 mei 2025 in rekening worden gebracht, is het tijd om eens te kijken naar alternatieven. De app van Q-Park bijvoorbeeld: stukken goedkoper en ook nog eens makkelijk in gebruik.

Om te beginnen download je de Q-Park-app via Apple App Store of Google Play Store . Open na de installatie de app en druk op Inloggen wanneer je al een account hebt, of kies voor Account aanmaken om je registratie te voltooien. Je ontvangt ook nog een bevestigingscode per mail die je moet invullen tijdens de registratie. Een werkend e-mailadres is dus belangrijk.

Voer vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en tik op Bevestigen. Eenmaal ingelogd krijg je toegang tot het hoofdscherm, waar je beschikbare parkeergarages in jouw buurt vindt.

View post on TikTok

Dit scherm toont in real time hoeveel plaatsen er nog vrij zijn en wat de verwachte kosten zijn. Wil je direct instructies naar een locatie? Raak dan Navigeren aan en gebruik de ingebouwde routebeschrijving van je toestel. Houd er rekening mee dat je soms toestemming moet geven voor locatiediensten, wat je bij de eerste keer gebruik in de systeeminstellingen kunt regelen. Zo ben je binnen enkele minuten klaar om overal vlot te parkeren, zonder eindeloos rondjes te hoeven rijden in drukke stadscentra. 

Betalen en tariefoverzicht

Per parkeergarage of -terrein kun je direct zien hoeveel elektrische oplaadpunten er zijn. Als je echter benieuwd bent naar de parkeerkosten, dan wordt het je in de app niet heel gemakkelijk gemaakt. Die kosten zijn namelijk niet opgenomen in de app: je wordt doorverwezen naar de website van Q-Park, waar je vervolgens alsnog handmatig de parkeerlocatie moet invoeren. Niet heel gebruikersvriendelijk.

Parkeren op straat gaat gelukkig wel iets eenvoudiger: daar hoef je alleen de parkeersessie te starten. Als je creditcard of bankrekening is gekoppeld, hoef je vervolgens verder nergens meer naar om te kijken.

De app houdt de duur van je parkeeractie bij en rekent automatisch het juiste bedrag af. Zo voorkom je onnodige boetes. Zodra je terug bij je auto bent, beëindig je de sessie via Parkeersessie stoppen. Houd er rekening mee dat sommige locaties een maximaal dagtarief hanteren. Door dit vooraf te checken, kom je nooit voor verrassingen te staan. Ook prettig is dat je geen transactiekosten betaalt als je op straat parkeert, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij EasyPark.

Makkelijk garages inrijden

Een andere handige optie is de functie mobiel parkeren. Als je dit in de app instelt, kun je voortaan automatisch parkeergarages van Q-Park inrijden waar nummerbordherkenning is ingeschakeld. Welke dat zijn, zie je in de app. In de app geef je daartoe het nummerbord van je auto op, maak je een koppeling met iDeal of je creditcard en na het verifiëren van je rekeningnummer door middel van een machtiging van één cent wordt de betaling voortaan automatisch afgeschreven wanneer je de parkeergarage of het parkeerterrein afrijdt. Je betaalt in deze gevallen ook geen 40 cent transactiekosten. En: zowel bij het in- als uitrijden wordt de slagboom automatisch voor je geopend.

Handige tips

Het leuke aan de de Q-Park-app is dat deze meer biedt meer dan alleen het parkeren zelf. Zo kun je meldingen inschakelen door op Instellingen en vervolgens Pushmeldingen te tikken. Hierdoor ontvang je een notificatie wanneer je parkeersessie bijna afloopt of wanneer er een actietarief geldt.

Stel je voor dat je met vrienden dineert in een onbekende stad: de functie Vind mijn auto wijst je exact de weg terug naar je parkeerplek. Alles werkt intuïtief, omdat de app een overzichtelijke interface heeft en jou begeleidt bij elke stap. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kun je met Help direct contact opnemen met de supportafdeling. Let op dat je je gegevens up-to-date houdt, zodat je altijd toegang hebt tot de juiste betaalopties.

Meerdere auto's

Heb je meerdere auto's of wil je je account delen met anderen? Dat kan ook: in je profiel kun je namelijk meerdere nummerborden toevoegen. Logt iemand anders op een andere telefoon in met hetzelfde account, dan kan deze persoon de app dus ook gebruiken voor zijn of haar auto.

Tot slot

De Q-Park-app bespaart je kostbare tijd door parkeren makkelijk te maken en automatisch je betalingen te regelen. Dankzij de duidelijke interface en realtime informatie vind je moeiteloos beschikbare parkeerlocaties. Bovendien kun je snel je parkeeractie verlengen en betaalopties beheren, zodat je nooit meer onnodig betaalt. Prettig daarbij is dat je geen transactiekosten betaalt.