Altijd en snel een stabiel draadloos netwerk

We maken steeds minder gebruik van ethernetkabels, en dat betekent dat het steeds belangrijker wordt dat het draadloos internet dat we gebruiken snel en stabiel is. Helaas wil het daar nog wel eens aan schorten. Dan kun je een arsenaal aan versterkers ophangen, maar dat heeft weinig zin als de basis niet in orde is. Mesh-netwerken zijn de oplossing, en daarin gaat Synology nog een stapje verder, met de Mesh Router MR2200ac.

© PXimport

Mesh-netwerken zijn stabiel, doordat er niet één doorgeefluik is waarvan apparaten afhankelijk zijn, zoals in het geval van versterkers. Bij een mesh-netwerk met bijvoorbeeld vier draadloze zenders, staat elke zender in contact met de drie overige zenders, die allemaal in staat zijn om te verzenden en te ontvangen. Op die manier ontstaat er een superstabiel netwerk waarin optimale dekking altijd is gegarandeerd.

MR2200ac

Het concept mesh-netwerken is niet helemaal nieuw, maar Synology tilt het met z’n MR2200ac naar een aanzienlijk hoger niveau. Met mesh-wifi van Synology vervang je je bestaande router door een aantal wifi-punten. Hierdoor hangt er in feite een ‘net’ over je hele woning zodat in iedere ruimte de maximaal mogelijke snelheid behaald wordt. Extra handig is dat de MR2200ac is voorzien van een extra 5GHz-band die kan worden gebruikt voor communicatie tussen de wifi-punten. Dit kun je zien als een extra ‘snelweg’ voor netwerkcommunicatie, waardoor de drukte op het netwerk beter gereguleerd wordt en je niet bang hoeft te zijn voor opstoppingen – of netwerkcongestie zoals dat zo mooi heet.

Gebruiksvriendelijk

Het klinkt natuurlijk superhandig, een paar van die apparaten in je netwerk die de verbinding stabiel houden, maar het is niet prettig als je een expert moet bellen om de boel in te regelen of te herstellen. Daar hoef je met de MR2200ac absoluut niet bang voor te zijn. De interface is zeer gebruiksvriendelijk en je beheert je volledige netwerk vanuit één centrale plek, namelijk SRM, oftewel Synology Router Manager. Het configureren van het netwerk met behulp van SRM is heel eenvoudig en daarnaast bevat de software een herstelmechanisme, zodat problemen snel en eenvoudig kunnen worden opgelost.

Stabiel en veilig

De MR2200ac maakt je netwerk snel en stabiel, SRM zorgt er daarnaast voor dat het ook nog eens veilig is. In de eerste plaats voor jou dankzij de ingebouwde inbraakbeveiliging en de Veilig Surfen-dienst van Google die betere verdediging bied tegen malware, ongewenste software en social engineering op alle soorten apparaten en platforms in je netwerk. Daarnaast zorgt ondersteuning voor vpn via ssl ervoor dat je verkeer altijd via een beveiligd en versleutelde verbinding kan plaatsvinden. Veiligheid gaat echter verder dan alleen jij, en daarom is SRM ook voorzien van toegangsbeheer, waarmee je eenvoudig ouderlijk toezicht kunt instellen of een bepaald internetbeleid kunt afdwingen.

Zo kun je eenvoudig een internetschema opstellen waarbij de internettoegang voor de apparaten van je kinderen automatisch wordt ontzegd op de door jou ingestelde tijden, zodat kinderen weten wanneer het tijd is om te gaan slapen, of iets anders te doen dan op een apparaat spelen. Met behulp van webfilters kun je de toegang tot content die niet geschikt is voor kinderogen eenvoudig blokkeren, of juist een white list opstellen met websites die zij uitsluitend mogen bezoeken. Daarnaast is Safe Search geïntegreerd, om te voorkomen dat kinderen op YouTube, Google of Bing per ongeluk op expliciete zoekresultaten stuiten. Het fijne hiervan is dat de instellingen streng kunnen zijn, maar kinderen wel kunnen aangeven dat zij denken dat een site wél bereikbaar zou moeten zijn. Vervolgens kun je rustig besluiten of je wel of niet die toegang verleent. Op die manier vind je samen de beste manier om voor een veilige situatie te zorgen.

Uitbreidbaar

De MR2200ac zorgt er in combinatie met SRM voor dat je klaar bent voor de toekomst in de breedste zin des woords. Want je netwerkbehoefte van vandaag is waarschijnlijk niet die van morgen. Je kunt het systeem daarom eenvoudig uitbreiden met extra apparaten en Mesh-punten, zodat je ook het grootste huis of zelfs je zakelijke omgeving probleemloos van stabiel, snel en veilig draadloos internet kunt voorzien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000