Babyspullen huren: wat zijn de voordelen en hoe werkt het?
Je kunt tegenwoordig auto’s, bedden en wasmachines huren, dus waarom niet babyspullen? Dat bespaart veel geld en na gebruik lever je ze zo weer in. Maar hoe gaat het in zijn werk? Wij zochten het uit!
Na het lezen van dit artikel weet je:
- Hoe het leasen van een babyuitzet werkt
- Wat de voordelen zijn
- Welke spullen je beter niet kunt huren
- Via welke sites je het beste babyspullen kunt huren
Ook interessant: Speelgoed voor in de box: zo blijft jouw baby tevreden!
Een babyuitzet huren: hoe werkt het?
Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kleintje. Hierdoor heb je de neiging om de beste wieg, Maxi-Cosi, autostoeltje en co-sleeper aan te schaffen. Maar voor je het weet is je baby alweer een peuter, en zijn de spullen die je met zorg uitzocht, niet meer nodig. Dat peperdure designer wiegje wordt al snel te klein en de babygym waar je kindje ooit met grote ogen naar keek, wordt inmiddels genegeerd. Ze verdwijnen naar een overvolle zolder of garagebox. Maar waarom zou je eigenlijk investeren in dure spullen die toch maar tijdelijk van pas komen? Dat hoeft tegenwoordig dus niet meer, want je kunt ook je babyuitzet huren.
©Nattakorn
Babyspullen huren: de voordelen
Geen gedoe
Tweedehands is natuurlijk ook een goede optie voor de babyuitzet, maar Marktplaats afstruinen kost veel tijd. En je moet ook nog alle spullen her en der ophalen. Het fijne aan babyspullen huren, is dan ook het gemak dat het met zich meebrengt. Geen eindeloze trips naar de winkel om steeds grotere spullen te kopen of weer te verkopen. Geen zorgen over waar je die gigantische kinderwagen moet opbergen wanneer je hem niet meer gebruikt.
Duurzaam bezig
Door geen nieuwe spullen te kopen, draag je ook bij aan het milieu. Door items die je maar een paar maanden gebruikt te huren, en zo dus met elkaar te delen, worden er minder producten gemaakt en besparen we tonnen CO₂. Zo draag je bij aan een circulaire economie, speciaal afgestemd op de allerkleinsten.
Goed voor de portemonnee
En laten we eerlijk zijn, kinderen brengen behoorlijk wat kosten met zich mee. Je gaat misschien minder werken en je moet extra uitgaven maken om voor de baby te zorgen. Maar hoeveel ben je gemiddeld eigenlijk kwijt? Volgens het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) ben je voor de babyuitzet (inclusief kleding, verzorging en de babykamer) op z’n minst 834 euro kwijt. En dan heb je alleen het broodnodige. Je maakt al snel extra kosten voor bijvoorbeeld een boxkleed, buggy, autostoeltje, babyfoon, luiertas en wipstoeltje. Als je al die kosten bij elkaar optelt, tik je al gauw duizend euro aan. Ook daarna blijven de rekeningen zich opstapelen, want we hebben de kinderopvang nog niet eens meegerekend. Het huren van babyspullen kan je daarom helpen om de financiën onder controle te houden door alleen te betalen voor wat ze op dat moment écht nodig hebben.
©Phatrapong Parnpintong
Alles huren? Er zijn uiteraard ook producten die je liever niet wilt huren. Zo blijft een babyfoon de eerste jaren handig en ook van een Tripp Trapp stoel kunnen je kinderen jarenlang genieten. Verder vinden sommige vrouwen het fijn om een eigen aankleedkussen en kolfapparaat te hebben. Bedenk daarom goed welke producten je wel en niet wil leasen.
Ook interessant: Eerste hulp bij nesteldrang: dit heb je nodig voor de babykamer
Toch liever je eigen aankleedkussen?
Shop voor aankleedkussensWaar kun je babyspullen huren?
Er zijn steeds meer bedrijven op de markt die aan de behoefte van nieuwe ouders willen voldoen. Van lokale verhuurders tot online platforms, er is voor elk wat wils. We zetten een paar handige websites voor je op een rij:
• Babyloop: dit is een babyplatform in Amsterdam waar je een deel van je babyuitzet kunt huren. Je hoeft niet in onze hoofdstad te wonen, want ze bezorgen door heel Nederland en België. Je kunt voor een alles-in-1 pakket gaan, maar ze verhuren ook losse spullen, zoals een autostoeltje, babynest, babybad of draagzak.
• Tiny Library: kies zelf je favoriete babyproducten en ze worden schoon, intact en veilig bij je afgeleverd. Wanneer je ze niet meer gebruikt, kun je ze gratis terugbrengen. Je betaalt een vast maandbedrag op basis van de huurtermijn. In sommige gevallen profiteer je tot 40 procent met een bundelkorting.
• Mr Beetle: om te voorkomen dat babyspullen na gebruik jarenlang op zolder staan, verhuurt Mr Beetle allerlei babyproducten voor een vast bedrag per maand. Ideaal, vooral tijdens de eerste levensfase van jullie kleine spruit.
• Wieg Huren: alle babyspullen op tijd in huis, terwijl de huurperiode pas ingaat op de dag van de bevalling. Zo ben je goed voorbereid, en tegelijk kostenbesparend bezig.
• Born to Rent: volgens dit platform is het 70 procent goedkoper om te huren. Bovendien gaan de producten langer mee – een duurzamere optie. Je kunt hier trouwens ook een bevalbad huren, mocht je in bad willen bevallen.
Doe dus eerst even een rondje langs de websites hierboven, voordat je als een dolle allerlei dure babyspullen gaat aanschaffen. Wil je de babyperiode wat gemakkelijker, goedkoper en duurzamer maken? Overweeg dan zeker om babyspullen te huren. Zo heb je alle tijd en aandacht voor je gezin.