ID.nl logo
De leukste tech-cadeaus voor onder kerstboom, voor jou uitgezocht
Gezond leven

De leukste tech-cadeaus voor onder kerstboom, voor jou uitgezocht

Zoek je een origineel cadeau voor onder de kerstboom? In dit artikel vind je allerlei leuke cadeaus, variërend van luidsprekers tot slimme verlichting en van een goedkope fitnesstracker tot een waterdichte e-reader. Er zit dus vast wel iets geschikts bij. Bij elk product vind je de prijs die wij recentelijk (online) zijn tegengekomen.

In dit artikel hebben we 21 cadeaus voor je uitgezocht die je onder de kerstboom kunt leggen. We hebben ze verzameld in vijf categorieën:

  • Muziek luisteren
  • Accessoires voor een slim huis
  • Handig voor op je werkplek
  • Entertainment voor onderweg
  • Gezonde voornemens

Nog meer leuke accessoires! 21 handige tech-producten om mee op vakantie te nemen

5x Muziek in huis

TP-Link HA100

Veel mensen hebben een traditioneel muzieksysteem dat nog prima werkt. Het is natuurlijk zonde om goed werkende geluidsapparatuur te vervangen, maar tegelijkertijd mis je wellicht moderne streamingopties. De betaalbare TP-Link HA100 biedt een oplossing, want hiermee voeg je bluetooth aan elke klassieke hifi-installatie toe. Je sluit dit apparaatje via twee analoge tulpkabels aan op een versterker of receiver. Daarna stem je met de afstandsbediening af op de juiste audiobron en kun je jouw favoriete afspeellijsten streamen vanaf bijvoorbeeld Spotify of Apple Music. Dankzij de aanwezigheid van een NFC-chip is ook een geschikte smartphone of tablet eenvoudig te koppelen. Het draadloze bereik is volgens de fabrikant maximaal twintig meter.

JBL GO 3

Legergroen, knalrood of pikzwart ... deze handzame bluetooth-speaker is in allerlei kleuren te koop. Hang de JBL GO 3 via de geïntegreerde lus bijvoorbeeld in de kerstboom en stream vanaf je smartphone leuke kerstliedjes. De stevige behuizing voldoet aan de IP67-norm en kan dus tegen water en stof. Je kunt dit luistermaatje dan ook probleemhuis buitenshuis gebruiken, bijvoorbeeld op het strand of de camping. De oplaadbare accu is goed voor een speeltijd van maximaal vijf uur.

Google Nest Audio

De Google Nest Audio biedt een behoorlijke geluidskwaliteit, zodat je er fijn mee naar muziek, radio en podcasts kunt luisteren. Via een app op je smartphone bepaal je wat je wilt horen. Heb je thuis meerdere Google-speakers, dan kun je die met elkaar laten samenwerken, om zo bijvoorbeeld in de woonkamer en keuken naar dezelfde afspeellijst te luisteren. Handig is de ondersteuning voor Google Assistent. Zodra je hardop een vraag stelt, geeft de slimme speaker meteen antwoord. Vraag bijvoorbeeld naar de weersvoorspelling of een overzicht van je agenda-afspraken. Daarnaast kun je via stemopdrachten ook nog andere slimme apparaten aansturen, zoals een lamp, smart-tv en thermostaat. Deze luidspreker is te koop in twee chique kleurstellingen.

JBL PartyBox Encore

Waar is dat feestje? Deze bluetooth-speaker valt bij jouw gasten ongetwijfeld in de smaak. Een draadloze microfoon is namelijk inbegrepen, zodat iedereen zijn of haar zangkunsten kan laten horen. Als je genoeg valse noten hebt gehoord, gebruik je de JBL PartyBox Encore net zo makkelijk als mobiele luidspreker. Met een accuduur van zo’n tien uur luister je zelfs op plekken zonder netstroom naar muziek. In het donker komt de ingebouwde feestverlichting goed van pas. De spatwaterbestendige behuizing heeft een geïntegreerde handgreep, zodat je de speaker eenvoudig kunt verplaatsen. Kortom, voetjes van de vloer en genieten maar!

Sharp DR-P420

Met de vriendelijk geprijsde Sharp DR-P420 kun je op elke plek naar radioprogramma’s luisteren. Dankzij de geringe afmetingen neem je hem makkelijk mee, zodat je favoriete uitzendingen nooit hoeft te missen. Dit luistermaatje kan naast FM ook uit de voeten met DAB+, waarmee je ruisvrije kanalen ontvangt in een hoge kwaliteit. Je kunt in totaal veertig zenders in het geheugen opslaan. Heb je genoeg radio geluisterd, dan kun je je smartphone via bluetooth aan het apparaat koppelen en vervolgens afspeellijsten van Spotify, Apple Music of een andere muziekdienst streamen. Deze veelzijdige tafelradio werkt op basis van usb-voeding of vier AA-batterijen. Het product is verkrijgbaar in zwart, wit, blauw en roze.

4x Slim huis

Nedis SmartLife Decoratieve LED Feestverlichting

Deze slimme lichtslang geef je interieur (of kerstboom) een feestelijke upgrade. Het snoer is bijna elf meter lang en bevat maar liefst 48 gekleurde leds. Met een app kun je de kleur, helderheid en het dimniveau bepalen. Verder kun je ook tijdschema’s, routines en bewegingspatronen instellen. Een bridge of hub is niet nodig, want je meldt dit product rechtstreeks aan op het draadloze thuisnetwerk.

Lees ook dit artikel voor meer accessoires om je huis slim te maken: Zo maak je van je doorsnee huis een slim, comfortabel en veilig huis

HomeWizard Wi-Fi P1 Meter

Wil je weleens weten hoeveel energie een vol bad of douchebeurt kost? Met de HomeWizard Wi-Fi P1 Meter kun je je stroom- en gasverbruik nauwlettend volgen. Heb je zonnepanelen op het dak, dan kun je ook zien hoeveel kilowattuur je teruglevert. Dit product ondersteunt de meeste slimme meters. Aansluiten is kinderlijk eenvoudig, want je hoeft de stekker slechts in een vrije P1-poort te prikken. Vervolgens meld je het apparaat aan op jouw wifi-netwerk.

Hombli Smart Spot Light Starter Kit

Een fraaie vijver, mooie plant, behaaglijke jacuzzi of oogstrelende muurafbeelding ... sommige tuinobjecten verdienen het om in de spotlights te staan. En dat is precies wat je met deze kleurrijke tuinverlichting doet. De starterkit bestaat uit drie buitenlampen die je nauwkeurig kunt richten. Je steekt de grondpen in de aarde of monteert het meegeleverde statief om de verlichting ergens aan te bevestigen.

WiZ Smart Plug

Met de WiZ Smart Plug maak je een willekeurig apparaat slim. Zodra je bijvoorbeeld een lamp op het geïntegreerde stopcontact aansluit, kun je de verlichting op afstand aan- en uitzetten. Hiervoor gebruik je een app op je smartphone. Verder stel je optioneel tijdschema’s in, zodat je de boel kunt automatiseren. Tot slot is deze slimme stekker compatibel met Google Assistent, waardoor je een aangesloten apparaat ook met je stem kunt bedienen.

4x Handig op je werkplek

HP USB-C Dock G5

Heb je een laptop op een vaste (thuis)werkplek? Dan is dit breed verkrijgbare dockingstation van HP een nuttig hulpmiddel, want hiermee verbind je in één klap alle gewenste randapparatuur, waaronder maximaal drie beeldschermen. Verder kun je de vier usb-poorten gebruiken voor bijvoorbeeld een toetsenbord, muis, externe harde schijf of usb-stick. Als laatste heeft de G5 voor stabiel internet ook nog een ethernetaansluiting.

ACT AC8302

Wie eenmaal met twee pc-monitors werkt, wil nooit meer iets anders. Uiteraard nemen die schermen wel bureauruimte in beslag. Met deze prijsvriendelijke monitorarm los je dit euvel op. Bevestig dit hulpstuk via een klem aan de rand van het bureau en schroef beide schermen van maximaal 32 inch en 8 kilogram op de armen. Je kunt het beeld vervolgens kantelen, roteren en zwenken.

ACT AC8302

Vriendelijk geprijsde monitorarm voor twee monitors

Trust Verto Wireless

Sommige mensen krijgen bij langdurige computersessies arm- en/of polsklachten. Deze verticale muis kan mogelijk helpen om dergelijke pijntjes te voorkomen. De Verto Wireless heeft een duimsteun met een rubberen afwerking, zodat je voldoende grip hebt. Dankzij het geringe gewicht van amper honderd gram kost het nauwelijks kracht om de muis te bewegen. Voor een soepele draadloze verbinding met de pc of laptop is een usb-adapter inbegrepen.

ACT AC1502

Menig laptop bevat een M.2-ssd die je na verloop van tijd kunt upgraden. In dat geval komt dit kloonstation goed van pas. Je prikt bij Source en Target de oude en nieuwe ssd in de gleuven, waarna je met één druk op de knop data kunt overpompen. Handig is dat de ACT AC1502 zelfstandig werkt, zodat je hem niet per se op een computer hoeft aan te sluiten.

ACT AC1502

Zet gemakkelijk data van de ene ssd naar de andere ssd over

4x Entertainment onderweg

Sony WH-CH720N

Bijna niets is zo vervelend dan dat je vanwege herrie om je heen een film, tv-programma, luisterboek of podcast amper kunt volgen. Deze betaalbare bluetooth-koptelefoon met ruisonderdrukking van Sony is dan een ideale oplossing. De schelpen met zachte kussens vallen volledig over je oren. Vanwege het hoge draagcomfort en de lange accuduur kun je urenlang achtereen ongestoord luisteren. De hoofdtelefoon is er in zwart, blauw of wit.

Nintendo Switch OLED

De Nintendo Switch OLED is niet zomaar een spelcomputer. Je kunt hiermee namelijk zowel thuis als onderweg gamen. Het apparaat heeft een 7inch-oledscherm van 1280 × 720 pixels en een oplaadbare accu. Thuis speel je natuurlijk liever op een groot scherm. Geen probleem, want dankzij een meegeleverd dockingstation verbind je de Switch OLED thuis met je televisie en laad je hem direct op voor onderweg.

Kobo Clara 2E

Boekenwurmen zullen veel plezier beleven aan deze waterdichte e-reader. Het 6inch-aanraakscherm (1448 × 1072 pixels) imiteert de eigenschappen van echt papier. Vergeleken met een willekeurige tablet is de Kobo Clara 2E rustgevender voor de ogen. Een leeslampje is niet nodig, want dit leesapparaat bevat achtergrondverlichting. Dankzij 16 GB interne opslagcapaciteit passen er met gemak duizenden e-books op deze reader.

Samsung Galaxy Tab A8

Wie een iPad te duur vindt en op zoek is naar een betaalbaar alternatief, kan wellicht eens kijken naar de Samsung Galaxy Tab A8. Op het 10,5inch-scherm kun je bijvoorbeeld je digitale krant lezen, Netflix-series streamen, rondsnuffelen op het internet en eenvoudige spelletjes spelen. De basisuitvoering bevat 32 GB opslagruimte, al is de Galaxy Tab A8 ook met 64 GB en 128 GB opslag verkrijgbaar. Opslag kun je eventueel uitbreiden met een geheugenkaartje. Deze veelzijdige tablet is verkrijgbaar in de kleuren grijs, roze en zilver.

4x Goede voornemens

Denver BFH-242

De Denver BFH-242 is een goedkope fitnesstracker die toch veel te bieden heeft. Je kunt op het kleurenscherm het aantal gezette stappen, de afgelegde afstand en de hoeveelheid verbrande calorieën zien. Verder kun je ook je hartslag en lichaamstemperatuur opvragen. Zodra je een smartphone via bluetooth koppelt, zie je inkomende telefoonoproepen op je pols voorbijkomen. Niet gek voor een apparaatje van iets meer dan twee tientjes!

Garmin Vivoactive 5

Mensen met goede voornemens hebben veel baat bij dit sporthorloge dat meer dan dertig sportapps bevat en je activiteit nauwkeurig bijhoudt. Zo kun je onder meer zien wanneer jouw lichaam rust nodig heeft of juist een flinke training kan gebruiken. Het haarscherpe amoledscherm toont verder notificaties van je smartphone. Tot slot kun je je Spotify-afspeellijsten lokaal in het geheugen van 4 GB opslaan, waardoor je geen smartphone mee hoeft te nemen.

Garmin Vivoactive 5

Een sporthorloge om je goede voornemens in stand te houden

Mio Cyclo 210

Fiets je graag kriskras door Nederland en andere Europese landen? In dat geval komt dit navigatieapparaat met stuurbevestiging uitstekend van pas. Naast route-instructies toont het 3,5inch-kleurenscherm de actuele snelheid en afgelegde afstand. Kaarten van heel Europa zijn voorgeïnstalleerd. Heb je onderweg onverhoopt pech, dan kun je met het apparaatje ook snel fietsenwinkels in de omgeving vinden. De weerbestendige behuizing heeft een accuduur tot tien uur.

Silvergear Slimme Bluetooth Weegschaal

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Met deze goedkope weegschaal houd je eenvoudig de conditie van jouw lichaam in de gaten. Het apparaat meet onder meer het vetpercentage, de spiermassa, de BMI en natuurlijk het gewicht. Koppel je de weegschaal via bluetooth aan een smartphone, dan kun je in de bijbehorende Fitdays-app gedetailleerde gegevens bekijken. Tevens kun je hiervoor de gezondheidsplatformen Google Fit en Apple Health gebruiken.

▼ Volgende artikel
Waarom jouw zuinige A+++-wasdroger straks zomaar een C-label krijgt
© fotomek
Huis

Waarom jouw zuinige A+++-wasdroger straks zomaar een C-label krijgt

Denk je net goed bezig te zijn met een A+++-wasdroger, blijkt die vanaf juli 2025 opeens een magere C te scoren. Wat is hier aan de hand? Geen paniek: je apparaat is niet plotseling minder efficiënt geworden, het energielabel wordt een stuk strenger. In dit artikel lees je waarom de regels zijn veranderd, wat het nieuwe label precies meet en hoe je wél de juiste conclusies trekt bij je volgende aankoop.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Vanaf 1 juli 2025 – morgen dus! – verandert het energielabel van wasdrogers in heel Europa. De bekende klassen als A+, A++ en A+++ verdwijnen en maken plaats voor een overzichtelijker schaal van A tot en met G. Hierdoor krijgen veel huidige A+++-drogers voortaan een label C. Niet omdat ze slechter presteren, maar omdat de normering strenger en toekomstbestendiger wordt.

Waarom een nieuw energielabel nodig was

Het oude systeem was zijn doel voorbijgeschoten. Doordat fabrikanten steeds energiezuinigere apparaten ontwikkelden, werden er voortdurend plussen aan de A-klasse toegevoegd. Daardoor ontstond een wildgroei aan energielabels die de consument eerder in verwarring bracht dan hielp. Met het nieuwe label keert de rust terug: één heldere schaal die opnieuw ruimte laat aan de top. De zuinigste klasse A blijft voorlopig zelfs leeg, zodat alleen uitzonderlijk efficiënte apparaten die plek mogen innemen.

©Bemmel & Kroon

Wat je ziet op het nieuwe label

Het nieuwe energielabel bevat veel meer informatie dan alleen een letter. Naast de energieklasse geeft het label nu ook inzicht in het verbruik per honderd droogbeurten, gemeten volgens een gestandaardiseerd Eco-programma. Ook de programmaduur, het maximale vulgewicht van de trommel, het geluidsniveau in decibel en de condensatie-efficiëntie staan erop vermeld. Via een QR-code kun je bovendien extra technische details opzoeken in de Europese EPREL-database. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat je als consument beter kunt inschatten welk apparaat past bij jouw huishouden en gebruik. Meer informatie vind je op deze pagina.

©Bemmel & Kroon

1. QR-code met link naar de EU database
2. Energie-efficiëntieklasse
3. Energieverbruik in kWh/100 droogcycli*
4. Condensatie-efficiëntieklasse en -percentage

5. Geluidklasse en geluidemissie in dB(A)**
6. Maximale laadcapaciteit (nominale capaciteit in kg)**
7. Duur in uren en minuten**

* Waarden gelden voor een gewogen gemiddelde van halve en volle ladingen met een verhouding van 0,62 (24x volle lading, 76x halve lading).
** Droogcyclus van katoen eco-programma bij volle lading.

Het lastige van vergelijken

Oude en nieuwe energielabels kun je niet zomaar naast elkaar leggen. Een A+++-droger uit 2024 kan volgens de nieuwe testmethodes een label C krijgen, terwijl het apparaat in de praktijk nog steeds even zuinig is. Dat verschil komt puur door de aangescherpte meetnormen, en niet door een verandering in prestaties. Laat je dus niet misleiden door een ogenschijnlijke 'verslechtering' van het label, maar kijk naar de echte verbruiksgegevens en technische kenmerken van jouw wasdroger.

Wat dit voor jouw keuze betekent

Bij het kopen van een nieuwe droger is het dus belangrijk om verder te kijken dan alleen de letter op het label. De vermelding van het energieverbruik per honderd droogcycli geeft je een veel concreter beeld van de stroomkosten op jaarbasis. Ook het geluidsniveau, de capaciteit van de trommel en de duur van het droogprogramma bepalen in sterke mate hoe comfortabel en efficiënt het apparaat in de praktijk is. Dankzij de QR-code kun je bovendien snel en eenvoudig controleren of de technische gegevens aansluiten bij je verwachtingen.

©Viktoria

Slim kiezen met het nieuwe label

De vernieuwde energielabels maken het makkelijker om een slimme, bewuste keuze te maken. Niet alleen zie je in één oogopslag hoe energiezuinig een apparaat is volgens de nieuwste normen, je hebt ook toegang tot de details die er écht toe doen. Zo kun je jouw keuze afstemmen op wat je belangrijk vindt: lage kosten, weinig geluid, korte droogtijd of een groot vulgewicht. Door te letten op de werkelijke prestaties in plaats van alleen op een letter, maak je een duurzame keuze die ook op de lange termijn rendeert.

Wil je hulp bij het kiezen van een energiezuinige droger of persoonlijk advies over welk type het best bij jouw huishouden past? Laat je dan informeren door een specialist, zodat je met vertrouwen de juiste keuze maakt voor nu én de toekomst.

Op zoek naar een écht zuinige droger?

Bekijk de beste deals bij Bemmel & Kroon!
▼ Volgende artikel
Inbouwapparatuur in je keuken? Zo meet je alles precies goed op
© zephyr_p
Huis

Inbouwapparatuur in je keuken? Zo meet je alles precies goed op

Een nieuwe oven, koelkast of vaatwasser kiezen begint niet bij het design of de functies – het begint met een meetlint. Want hoe mooi of geavanceerd een apparaat ook is, als het nét niet past, zit je met een kostbare misser. Een paar millimeter speling kan het verschil maken tussen een perfect passende keuken en een frustrerende inbouwervaring. Met deze meetinstructies weet je zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je je inbouwapparatuur tot op de millimeter nauwkeurig installeren, dan is precies meten onmisbaar. In dit artikel lees je over:

• Algemene meetprincipes • Waar je precies op moet letten bij een ⋄ inbouwkoelkast of -vriezer  ⋄ inbouwoven en -magnetron  ⋄ inbouwvaatwasser ⋄ inbouw-espressomachine  • Welke veelgemaakte fouten je moet zien te vermijden • Wat je altijd als laatste moet doen

Ook interessant: Een inbouwkoelkast kopen: waar moet je op letten?

Goed meten is het halve werk

Voordat je aan de slag gaat met meten, is het slim om een paar basisregels aan te houden. Gebruik altijd een betrouwbare rolmaat en eventueel een digitale schuifmaat voor extra precisie. Meet de binnenafmetingen van de nis (dus niet de buitenkant van je keukenkast) en noteer breedte, hoogte én diepte.

Houd daarnaast rekening met de ventilatieruimte: meestal is 2 tot 5 cm aan de achterkant en zijkanten nodig. En check of er ruimte is voor stopcontacten, wateraansluitingen en kabeldoorvoeren – die bepalen vaak óók of het apparaat goed kan worden geplaatst.

©Andrey Sinenkiy

Waar moet je op letten per apparaat?

Elk soort inbouwapparaat heeft zijn eigen eisen en aandachtspunten. Hieronder lees je per type waar je bij het opmeten en installeren specifiek op moet letten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Inbouwkoelkast of -vriezer

De hoogte van de nis is hier allesbepalend. Veelvoorkomende maten voor inbouwkoelkasten en -vriezers zijn 88, 140 en 178 cm, maar afwijkingen komen vaak voor. Let op het deursysteem: een sleepdeurmechanisme vraagt meestal om iets meer ruimte in de breedte. Diepte is vaak 55 cm, maar modellen met een ventilator achterop kunnen richting de 60 cm gaan.

Inbouwoven of -magnetron

Standaard? Niet helemaal. De nisbreedte is meestal 56 cm, terwijl het frontpaneel iets breder is (ca. 59,5 cm) voor een nette aansluiting. Hoogtes verschillen: compacte ovens zijn 45 cm hoog, standaardmodellen 60 cm. Magnetrons vragen soms extra ruimte aan de bovenkant voor uitstekende bedieningspanelen.

Inbouwvaatwasser

Hier draait het vooral om hoogte. Die varieert tussen 81,5 en 87 cm, met verstelbare poten voor wat speling. Meet ook de plinthoogte (van vloer tot onderkant kast), en vergeet de watertoevoer niet – reken op zo’n 5 cm extra ruimte in de diepte voor de slang.

Inbouw-espressomachine

Kleiner apparaat, maar niettemin precisiewerk. De breedte is vaak rond de 56 cm, maar de diepte varieert sterk. Let vooral op het waterreservoir (dat tot 55 cm diep kan zijn) en op kleppen of deurtjes die naar voren openen: die hebben extra werkruimte nodig.

©Cristina Villar Martin | Ladanifer

Veelgemaakte fouten die je makkelijk voorkomt

Zelfs met zorgvuldige metingen kan het misgaan, vaak doordat kleine details worden vergeten. Denk aan ventilatieruimte, uitstekende stekkers of leidingen die net in de weg zitten. Een handige tip: plak een strook tape op de vloer op de plek waar de achterkant van het apparaat komt, en markeer waar stekkers en leidingen zitten. Zo zie je snel of er iets in de weg zit.

Ook niet onbelangrijk: controleer of de nis waterpas is! Zeker bij koelkasten met uitschuiflades kan een scheve ondergrond voor problemen zorgen. Pas waar nodig je kast of ondervloer aan voordat je installeert.

Bij renovaties gelden vaak afwijkende maten. Oudere keukens hebben soms dikkere wanden of ongebruikelijke dieptes. Meet dus altijd de huidige situatie én de specificaties van je nieuwe apparaat. Twijfel je? Schakel een keukenexpert in, zeker bij combinaties zoals een oven met magnetron, waarbij elk detail telt.

En tot slot: de allerbelangrijkste stap

Het klinkt als een open deur, maar het voorkomt de meeste problemen: meet altijd twee keer! Schrijf je maten op en leg ze naast de officiële productspecificaties. Let daarbij op details als verstelbare voetjes, uitsparingen voor de deur of een uitschuifbaar bedieningspaneel. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe inbouwapparaat niet alleen technisch past, maar ook mooi aansluit bij de rest van je keuken. Want uiteindelijk draait het om één ding: alles moet kloppen – tot op de millimeter.