ID.nl logo
21 handige tech-producten om mee op vakantie te nemen
© DARA WIND
Mobiliteit

21 handige tech-producten om mee op vakantie te nemen

Als je onderweg bent, wil je natuurlijk van al je tech gebruik kunnen maken. In dit artikel lees je welke powerbanks het beste voor jou werken, welke entertainmentproducten je mee op reis kunt nemen en hoe je altijd online blijft met een mifi-router.

In dit artikel laten we producten zien die je mee wilt hebben op je vakantie, omdat ze het leven gewoon een stukje leuker en/of makkelijker maken. Zoals:

  • Powerbank
  • Drone
  • Koptelefoon
  • Speaker
  • GoPro
  • Mifi-router
  • Oordopjes

En niet te vergeten: een camera! 12 goede camera's voor op vakantie

7 x Powerbanks

Innova Mini Powerbank 10.000 mAh

Deze powerbank van Innova is een slimme keus als je niet te veel geld uit wilt geven aan een externe batterij. Met 10.000 mAh kun je een smartphone twee tot vier keer opladen, afhankelijk van je model. Dankzij het vermogen van 20 watt kun je bovendien gebruikmaken van snelladen. Doordat de Innova Mini twee aansluitingen heeft, kun je twee telefoons tegelijkertijd opladen, eentje met een usb-a-connector en eentje met een usb-c-connector.

Koop 'm nu

Anker 737

De Anker 737 is niet goedkoop, maar je krijgt met 24.000 mAh ook heel veel power voor je geld. Genoeg om meerdere keren je smartphone mee op te laden. De 737 is uitgerust met Power Delivery 3.1 en kan middels de meegeleverde usb-c-kabel (140 watt) razendsnel opgeladen worden via het stopcontact. Op het display zie je hoe vol de batterij nog is en hoelang het opladen van de batterij duurt.

Check de beste deal

Xtorm Powerbank 20.000 mAh

Ben je op zoek naar een zeer krachtige en tevens betaalbare powerbank, dan is deze Xtorm een optie. Het heeft maar liefst drie aansluitingen en een capaciteit van 20.000 mAh. De powerbank ondersteunt Quick Charge 3.0 en Power Delivery 3.0, hierdoor is het mogelijk om je smartphone binnen een half uur tot wel 60 procent op te laden. De powerbank is ook verkrijgbaar met een capaciteit van 10.000 mAh.

Koop 'm nu

Mophie Powerstation

Een ultracompacte powerbank voor nog geen drie tientjes. De Powerstation van Mophie biedt met 5000 mAh niet heel veel capaciteit, maar het is genoeg om een moderne smartphone minstens één keer volledig op te laden. De powerbank is slechts een centimeter dik en voorzien van een usb-a-poort en een usb-c-poort. De behuizing is van kunststof.

Koop 'm nu

Apple MagSafe Battery Pack

Heb je een recente iPhone, dan kun je deze draadloos opladen met een MagSafe Battery Pack. Je klikt de batterij gewoon op de achterkant van je iPhone 12 of nieuwer model. Het is overigens niet mogelijk om je iPhone geheel op te laden met het accessoire; een normale iPhone is tot 60 procent op te laden, een iPhone Pro Max of Plus tot 40 procent. De Battery Pack wordt zonder kabel of stroomadapter geleverd, maar werkt met elke usb-c-kabel of adapter.

Check de beste deal

Anker 633

Een goedkopere optie dan het MagSafe Battery Pack van Apple is deze magnetische oplader van Anker. Zorg er wel voor dat je een compatibele magnetische iPhone-hoes gebruikt, anders kan het laden veel langer duren dan noodzakelijk. De powerbank weegt net iets meer dan 200 gram en is uitgerust met een usb-c-poort met Power Delivery. De capaciteit is 10.000 mAh, en dat is beduidend meer dan wat Apple levert.

Koop 'm nu

Biione Solar Powerbank 30.000 mAh

De Biione powerbank is een handige oplossing als je geen stopcontact in de buurt hebt; het apparaat kan zichzelf namelijk opladen via zonne-energie. De fabrikant geeft wel aan dat de powerbank niet is gemaakt om primair op deze manier opgeladen te worden en deze manier alleen te gebruiken als het echt niet anders kan. De capaciteit is met 30.000 mAh zeer fors en de powerbank heeft maar liefst vier aansluitingen aan boord, waaronder een usb-c-poort en een micro-usb-poort.

Koop 'm nu

7 x Entertainment

MOFT laptopstandaard

Deze bijzondere laptopstandaard plak je aan de onderkant van je laptop. De standaard klap je heel eenvoudig in en uit, zodat je altijd comfortabel mobiel kunt werken. De standaard is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder de gebruikelijke Apple-kleuren, zodat het goed bij een MacBook past. Uiteraard kun je de standaard ook voor andere merken gebruiken. De plaklaag is overigens gemakkelijk weer te verwijderen van je laptop.

Koop 'm nu

Twelve South AirFly Pro

Als je veel vliegt en je neemt bluetooth-oordopjes mee tijdens je reis, dan weet je dat het niet mogelijk is om deze draadloos met het entertainmentsysteem te verbinden. Deze adapter van Twelve South biedt uitkomst. Je verbindt het met de connector in je armleuning en kunt vervolgens je bluetooth-oordopjes met de AirFly verbinden. De adapter kan ook gebruikt worden met de meeste loopbanden in de sportschool.

Koop 'm nu

DJI Mini 3

Vliegen met een drone is al leuk, maar met de DJI Mini 3 maak je ook nog eens spectaculaire video’s. De DJI Mini is geen speelgoed en dat blijkt ook uit de specificaties: het kan video's opnemen in 4K-kwaliteit en de camera is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De drone kan windsnelheden van 38 kilometer per uur trotseren en weegt minder dan 250 gram. Check wel goed of je op je vakantiebestemming met een drone mag vliegen, want in sommige landen staan daar flinke boetes op.

Check de beste deal

En waar doe je al die spullen in?

Juist, vergeet die koffer niet!

Sony WH-1000XM5

Als je een lange vliegreis maakt en je optimaal naar je muziek wilt kunnen luisteren, dan is deze koptelefoon van Sony perfect. Zeker omdat het hier om een draadloze noisecancelling koptelefoon gaat die vliegtuiggeluiden extreem efficiënt filtert en zelfs de atmosferische druk kan meten en corrigeren. Uiteraard kan de koptelefoon ook stemmen of andere achtergrondgeluiden blokkeren.

Koop 'm nu

DJI Osmo Mobile 6

Wil je professionele video's kunnen schieten, dan is de beeldstabilisatie op je smartphone niet genoeg. Een gimbal is dan een beter idee, en deze Osmo is de beste die je voor relatief weinig geld kunt kopen. Met de functie ActiveTrack kun je de gimbal de opdracht geven een bepaald object te volgen. De Osmo Mobile 6 is tevens uit te trekken, zodat je een soort selfiestick op steroïden krijgt. De gimbal werkt met elke moderne smartphone en kan uitgerust worden met diverse accessoires, zoals microfoons en magnetische houders.

Check de beste deal

Sonos Roam

Een draagbare luidspreker is een haast onmisbaar accessoire tijdens een tuinfeest of op vakantie. De Sonos Roam is valbestendig en kan tegen een paar drupjes regen. Belangrijke mobiele protocollen zoals AirPlay 2 en bluetooth worden ondersteund en de interne batterij gaat zo'n tien uur mee. Het belangrijkste is natuurlijk dat de luidspreker erg goed klinkt, de aanpasbare equalizer vind je in de Sonos-app. De Roam weegt nog geen halve kilo en stop je zo in je rugzak.

Check de beste deal

Lees ook: Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker

GoPro Hero 9

GoPro levert de beste actiecamera’s, en de Hero 9 is hierop geen uitzondering. Met het apparaat schiet je filmpjes in 5K en maak je foto’s met een resolutie van 20 megapixels. De Hero 9 heeft videostabilisatie aan boord en de lens kun je eraf schroeven en eventueel vervangen door een andere (ultrawide) lens. Uiteraard zijn er voor de GoPro Hero 9 veel accessoires te koop, zodat je nóg professionelere actievideo’s kunt maken.

Koop 'm nu

3 x Internet onderweg

TP-Link M7350

Een mifi-router is handig als je onderweg internet wilt op meerdere apparaten en het creëren van een hotspot op je smartphone geen optie is, bijvoorbeeld omdat je in een niet-EU-land bent. Steek er een lokale simkaart in en deel deze verbinding met maar liefst tien apparaten tegelijkertijd. De M7350 van TP-Link biedt je een maximale downloadsnelheid van 150 Mbit/s, meer dan genoeg voor je alledaagse internet-beslommeringen.

Koop 'm nu

TP-Link M7650

De M7650 mifi-router onderscheidt zich van de M7350 door een veel snellere internetverbinding (600 Mbit/s) van de aangesloten apparaten. Natuurlijk moet de provider van de simkaart die snelheid ook faciliteren. De M7650 maakt verbinding met 4G+ netwerken en je verbindt maximaal 32 apparaten met deze mifi-router. Je kunt bovendien een SD-kaart in de router steken en bestanden delen met iedereen die met de router is verbonden.

Koop 'm nu

Netgear Nighthawk M2

Voor de professionele gebruiker is de Nighthawk M2 een goede keuze, maar je legt er wel een flink bedrag voor neer. Dit is een Gigabit Class LTE mobiele router die maximale downloadsnelheden tot 2 Gbit/s in geselecteerde gebieden kan leveren. De Nighthawk kan ook prima ingezet worden als je geen snel internet in bijvoorbeeld een vakantiehuisje hebt. Maximaal twintig apparaten kunnen tegelijkertijd met de Nighthawk M2 verbonden zijn.

Koop 'm nu

4 x Praktisch

QuietOn 3.1

Heb je moeite om in slaap te vallen? Traditionele oordopjes zijn natuurlijk een optie, maar deze digitale oordoppen met actieve noise cancelling zijn het summum. Zodra je de oordopjes uit het doosje haalt, duurt het twintig seconden voordat de noise cancelling volledig in werking treedt. In deze tijd meten de oordopjes de geluiden met de interne microfoons.

Koop 'm hier

Logitech Keys-to-go

Als je een tablet meeneemt op reis en af en toe wat langere teksten moet typen, dan is een extern toetsenbord erg handig. De Keys-to-go is een handzaam en dun toetsenbord dat je zo in je tas stopt. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan tot wel drie maanden mee zonder dat je het hoeft op te laden. De Keys-to-go is uitermate geschikt voor iOS-apparaten, de bovenste rij bevat namelijk sneltoetsen voor de iPhone of iPad.

Koop 'm nu

Nike Utility Elite

Deze rugzak van Nike is (ook) uitermate geschikt voor al je tech-accessoires. De rugzak is compleet te open te slaan, zodat je gemakkelijk bij al je spullen kunt. Aan de voorkant heb je de beschikking over een aantal kleinere vakken van verschillend formaat. De Nike Utility Elite meet 48 × 33 × 15 cm en kun je dus prima meenemen als handbagage in een vliegtuig.

Koop 'm hier

Victorinox SwissCard Classic

Het lijkt op een normale creditcard, maar schijn bedriegt. In de Swiss Card van Victorinox vind je een tandenstoker, een pincet, een schaar, een nagelvijl, een schroevendraaier en zelfs een pen. Dit alles met een hoogte van nog geen 4 mm. Victorinox heeft nog meer Swiss Cards in zijn collectie, allemaal hebben ze hetzelfde formaat, alleen de dikte kan iets variëren.

Check de beste deal

▼ Volgende artikel
Review Odido Klik&Klaar - De voor- en nadelen van 5G voor thuis
© Rens Blom
Huis

Review Odido Klik&Klaar - De voor- en nadelen van 5G voor thuis

Odido schudt de markt van vast internet voor thuis op met Klik&Klaar, een dienst van 25 euro per maand die 5G-signaal omzet naar wifi voor al je apparaten. Klik&Klaar is zo een alternatief voor internet via de kabel of glasvezel, en waarschijnlijk ook goedkoper dan wat je nu betaalt voor bekabeld internet. Wij hebben Klik&Klaar een maand getest in een appartement en delen de plus- en minpunten van de dienst met je.

Goed
Conclusie

Odido Klik&Klaar is kinderlijk eenvoudig te installeren, is – afhankelijk van je locatie – razendsnel en werkt over het algemeen goed. De verbindingsproblemen tijdens slecht weer zijn ons wel tegengevallen. Dit is voor ons reden om te blijven bij de stabielere vaste internetaansluiting in onze woning. Klik&Klaar lijkt ons wel ideaal voor een campingstandplaats, vakantiehuisje of andere plek zonder (betaalbare) vaste internetaansluiting.

Plus- en minpunten
  • Betaalbaar internet thuis
  • Maakt beloofde snelheid ruimschoots waar
  • Gebruiksvriendelijke installatie
  • Instabiel internet bij slecht weer
  • Problemen met wifirepeaters

De eerste plus is de prijs. Met 25 euro per maand is Klik&Klaar lekker betaalbaar. Heb je al een geselecteerd mobiel abonnement van Odido, dan betaal je slechts 20 euro per maand voor Klik&Klaar. De dienst is maandelijks opzegbaar, waardoor je lekker flexibel bent.

Het bestellen via de Odido-website is eenvoudig en we ontvingen het pakket na twee werkdagen thuis, in ons appartement in Castricum. In de doos vind je een Zyxel 5G-modem en een 5G-simkaart, die je in de router stopt om internet te ontvangen. Het blijft fascinerend hoe je al je apparaten van wifi kunt voorzien dankzij een simkaartje ter grootte van je nagel.

©Rens Blom

Het simkaartje dat je bij de router krijgt.

Installatie

Om Klik&Klaar te installeren, download je de gratis Klik&Klaar-app op je iPhone of Android-smartphone. Die loodst je binnen het beloofde kwartiertje door de installatie heen. De app laat duidelijk zien waar je de router het beste kunt neerzetten. Neem die instructies serieus, want weggestopt in een hoek ontvangt de router geen goed internetsignaal en heb je dus ook weinig aan de dienst. Na de eenvoudige installatie geef je je wifinetwerk een naam en verbind je je apparaten. Vervolgens zijn je smartphone, computer, tablet, smart-tv en andere gadgets online. Je hebt onbeperkt internet op de hoogst mogelijke snelheid, zoals je gewend bent van internet voor thuis.

©Rens Blom

De installatie van Klik&Klaar is eenvoudig.

Ervaringen

Na ruim een maand gebruik zijn we over het algemeen erg tevreden over Odido Klik&Klaar, maar sturen we de router toch terug. Dat ligt niet aan de internetsnelheden. Odido belooft via deze dekkingskaart dat de router op ons adres een snelheid van 300 Mbit/s of meer biedt en dat klopt. In de woonkamer – waar de router voor het raam staat – halen we tussen de 300 en 600 Mbps download en 70 tot 200 Mbps upload. Dat zijn uitstekende snelheden. In andere kamers, verder weg van de router, halen we nog steeds meer dan 100/50 Mbps. Netjes.

Ons probleem met Odido Klik&Klaar is de betrouwbaarheid. Niet alleen viel de router in een maand twee keer uit (om na een herstart weer te functioneren), tijdens flinke regenbuien en een najaarsstorm had de router grote moeite om een stabiel thuisnetwerk te bieden. Dipjes in het wifisignaal verstoorden onze videobelvergaderingen, onderbraken de muziek uit de Sonos-speakers en lieten onze telefoons af en toe automatisch overschakelen naar het mobiele netwerk. Ongemakken die we tijdens slecht weer niet ervaren via een vaste internetverbinding, en ongemakken waar we niet op zitten te wachten in het gure Nederland.

©Rens Blom

De Klik&Klaar-router uit de doos.

Goed om te weten: de router heeft twee 2,5Gbit/s-ethernetpoorten om apparaten bekabeld aan te sluiten. Wij hebben de smart-tv rechtstreeks aangesloten en de andere poort verbonden met een switch. De smart-tv heeft tijdens het kijken van Videoland, YouTube en NPO Plus nooit problemen met zijn internetverbinding gehad, ook niet tijdens slecht weer.  

Wifirepeaters

Voor een volledige test hebben we ook twee wifirepeaters van Odido Klik&Klaar besteld. Die heten Wifipunten, zijn optioneel en kosten 2,50 euro per stuk per maand. Je huurt ze en moet ze als ze niet bevallen of bij het stoppen van Klik&Klaar dus terugsturen.

©Rens Blom

©Rens Blom

De installatie van de Wifipunten.

Onze ervaringen met de kleine repeaters, die je neerzet in de vensterbank of op je bureau, zijn gemengd. Enerzijds verbeteren ze het wifisignaal in ons appartement duidelijk. Op onze werkplek, een vide boven de keuken/woonkamer en net buiten de directe zichtlijn van de router in de woonkamer, haalden we via router een downloadsnelheid van 270 Mbps en een uploadsnelheid van 120 Mbps. Na het installeren van een wifirepeater op de wifi, met bijna een zichtlijn op de router, schoot de downloadsnelheid omhoog naar 425 tot 616 Mbps – op basis van vier tests verspreid over een uur. De uploadsnelheid bedroeg bij deze tests 107 tot 110 Mbps en verbeterde dus niet ten opzichte van de oude situatie.

©Rens Blom

Een snelheidstest na het koppelen van een wifirepeater.

Een Wifipunt-wifirepeater heeft twee 2,5Gbit/s-lanpoorten om apparatuur bekabeld aan te sluiten. Onze computer op de werkplek tikte bekabeld op de repeater vrijwel dezelfde snelheden aan als via de wifi.

©Rens Blom

De wifirepeater is handzaam en daarom op veel plekken neer te zetten.

Opmerkelijk is dat heel wat van onze apparaten in de war raakten van de Wifipunten. Smartphones, laptops en tablets leken soms niet meer te weten met welk wifipunt (router, wifipunt één of wifipunt twee) ze het beste konden verbinden, wat leidde tot verbindingsproblemen. Dat terwijl we de repeaters geïnstalleerd hebben volgens de instructies van deKlik&Klaar-app, die in de weken erna steevast aangaf dat ons wifinetwerk er keurig uitzag. Na het verwijderen van de Wifipunten waren de verbindingsproblemen ook opgelost.

©Rens Blom

Conclusie

Odido Klik&Klaar is kinderlijk eenvoudig te installeren, is – afhankelijk van je locatie – razendsnel en werkt over het algemeen goed. De verbindingsproblemen tijdens slecht weer zijn ons wel tegengevallen. Dit is voor ons reden om te blijven bij de stabielere vaste internetaansluiting in onze woning. Klik&Klaar lijkt ons wel ideaal voor een campingstandplaats, vakantiehuisje of andere plek zonder (betaalbare) vaste internetaansluiting.

▼ Volgende artikel
Meer overzicht in de Notities-app: koppen en tekst inklappen in iOS 18
Huis

Meer overzicht in de Notities-app: koppen en tekst inklappen in iOS 18

Met iOS 18 krijg je toegang tot functies die eerder niet mogelijk waren, waardoor je je smartphone nog persoonlijker kunt maken. Ook de Notities-app heeft een update gekregen, zodat je teksten nu veel makkelijker kunt organiseren.

Wanneer je iOS 18 downloadt op je iPhone, dan krijg je ook meteen toegang tot de nieuwe Notities-app. Hiermee heb je nog meer mogelijkheden om je teksten overzichtelijk te organiseren en beheren.

Lees ook: Personaliseer je iPhone: zo pas je in iOS 18 het beginscherm aan

De Notities-app van iOS 18 is onder handen genomen. Daardoor moet het ook gemakkelijker worden om bepaalde informatie terug te vinden. Als je een lange tekst in de app hebt geschreven, dan kan het lastig zijn om een specifieke passage op te zoeken, zelfs wanneer je al koppen en tussenkopjes hebt gebruikt om je tekst te structureren. Maar met iOS 18 is dat makkelijker geworden. Je kunt nu namelijk de kopjes – en daarmee de tekst die daarbij hoort – inklappen en uitvouwen wanneer je wilt.

Zodoende moet je veel sneller door je eigen werk heen kunnen. Wanneer je zo'n kop inklapt, verdwijnt de alinea die daarmee geassocieerd wordt. In beeld verschijnt dan een kleine pijl naast de betreffende kop. Als je daar op tikt, dan komt de alinea tevoorschijn. In dit artikel leggen we uit hoe je de koppen inklapbaar maakt en hoe je ze daarna ook weer kunt uitklappen. Heel moeilijk is het niet, maar je moet wel even weten waar het staat.

Inklapbare koppen voor Notities

Open de Notities-app op je iPhone, zodra je die hebt geüpdatet naar iOS 18. Je kunt nu een notitie selecteren en openen (eventueel vanuit een map), of een nieuwe aanmaken. Dat laatste doe je door rechts onderin op het knopje te drukken dat lijkt op een potlood in een vierkant. Maak de tekst op zoals je dat altijd zou doen en voeg de koppen toe die je wilt gebruiken. Koppen maak je aan door een regel te selecteren en onderin, op de balk met opties, op Aa te klikken. Zie je deze balk niet? Klik dan op het plusicoon.

Aa is de opmaakknop. Daarmee bepaal je wat voor type tekst het is: een titel, koptekst, subkop of hoofdtekst. Selecteer nu Koptekst of Subkop. Links van de (sub)kop zie je nu een pijltje staan, dat naar beneden gericht is. Dat betekent dat deze sectie uitgeklapt is. Als je op het pijltje tikt, kun je de alinea inklappen, zodat deze uit beeld verdwijnt. Klik je er nogmaals op, dan komt de alinea weer tevoorschijn.

Tot slot is het mogelijk de tekst, in welke opmaakvorm dan ook, van kleurtjes te voorzien. Selecteer dan wederom een regel of alinea, tik als dat nodig is op plus, dan op Aa en tik rechts op de kleurknop (bij ons staat die standaard op paars).