ID.nl logo
21 handige tech-producten om mee op vakantie te nemen
© DARA WIND
Mobiliteit

21 handige tech-producten om mee op vakantie te nemen

Als je onderweg bent, wil je natuurlijk van al je tech gebruik kunnen maken. In dit artikel lees je welke powerbanks het beste voor jou werken, welke entertainmentproducten je mee op reis kunt nemen en hoe je altijd online blijft met een mifi-router.

In dit artikel laten we producten zien die je mee wilt hebben op je vakantie, omdat ze het leven gewoon een stukje leuker en/of makkelijker maken. Zoals:

  • Powerbank
  • Drone
  • Koptelefoon
  • Speaker
  • GoPro
  • Mifi-router
  • Oordopjes

En niet te vergeten: een camera! 12 goede camera's voor op vakantie

7 x Powerbanks

Innova Mini Powerbank 10.000 mAh

Deze powerbank van Innova is een slimme keus als je niet te veel geld uit wilt geven aan een externe batterij. Met 10.000 mAh kun je een smartphone twee tot vier keer opladen, afhankelijk van je model. Dankzij het vermogen van 20 watt kun je bovendien gebruikmaken van snelladen. Doordat de Innova Mini twee aansluitingen heeft, kun je twee telefoons tegelijkertijd opladen, eentje met een usb-a-connector en eentje met een usb-c-connector.

Koop 'm nu

Anker 737

De Anker 737 is niet goedkoop, maar je krijgt met 24.000 mAh ook heel veel power voor je geld. Genoeg om meerdere keren je smartphone mee op te laden. De 737 is uitgerust met Power Delivery 3.1 en kan middels de meegeleverde usb-c-kabel (140 watt) razendsnel opgeladen worden via het stopcontact. Op het display zie je hoe vol de batterij nog is en hoelang het opladen van de batterij duurt.

Check de beste deal

Xtorm Powerbank 20.000 mAh

Ben je op zoek naar een zeer krachtige en tevens betaalbare powerbank, dan is deze Xtorm een optie. Het heeft maar liefst drie aansluitingen en een capaciteit van 20.000 mAh. De powerbank ondersteunt Quick Charge 3.0 en Power Delivery 3.0, hierdoor is het mogelijk om je smartphone binnen een half uur tot wel 60 procent op te laden. De powerbank is ook verkrijgbaar met een capaciteit van 10.000 mAh.

Koop 'm nu

Mophie Powerstation

Een ultracompacte powerbank voor nog geen drie tientjes. De Powerstation van Mophie biedt met 5000 mAh niet heel veel capaciteit, maar het is genoeg om een moderne smartphone minstens één keer volledig op te laden. De powerbank is slechts een centimeter dik en voorzien van een usb-a-poort en een usb-c-poort. De behuizing is van kunststof.

Koop 'm nu

Apple MagSafe Battery Pack

Heb je een recente iPhone, dan kun je deze draadloos opladen met een MagSafe Battery Pack. Je klikt de batterij gewoon op de achterkant van je iPhone 12 of nieuwer model. Het is overigens niet mogelijk om je iPhone geheel op te laden met het accessoire; een normale iPhone is tot 60 procent op te laden, een iPhone Pro Max of Plus tot 40 procent. De Battery Pack wordt zonder kabel of stroomadapter geleverd, maar werkt met elke usb-c-kabel of adapter.

Check de beste deal

Anker 633

Een goedkopere optie dan het MagSafe Battery Pack van Apple is deze magnetische oplader van Anker. Zorg er wel voor dat je een compatibele magnetische iPhone-hoes gebruikt, anders kan het laden veel langer duren dan noodzakelijk. De powerbank weegt net iets meer dan 200 gram en is uitgerust met een usb-c-poort met Power Delivery. De capaciteit is 10.000 mAh, en dat is beduidend meer dan wat Apple levert.

Koop 'm nu

Biione Solar Powerbank 30.000 mAh

De Biione powerbank is een handige oplossing als je geen stopcontact in de buurt hebt; het apparaat kan zichzelf namelijk opladen via zonne-energie. De fabrikant geeft wel aan dat de powerbank niet is gemaakt om primair op deze manier opgeladen te worden en deze manier alleen te gebruiken als het echt niet anders kan. De capaciteit is met 30.000 mAh zeer fors en de powerbank heeft maar liefst vier aansluitingen aan boord, waaronder een usb-c-poort en een micro-usb-poort.

Koop 'm nu

7 x Entertainment

MOFT laptopstandaard

Deze bijzondere laptopstandaard plak je aan de onderkant van je laptop. De standaard klap je heel eenvoudig in en uit, zodat je altijd comfortabel mobiel kunt werken. De standaard is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder de gebruikelijke Apple-kleuren, zodat het goed bij een MacBook past. Uiteraard kun je de standaard ook voor andere merken gebruiken. De plaklaag is overigens gemakkelijk weer te verwijderen van je laptop.

Koop 'm nu

Twelve South AirFly Pro

Als je veel vliegt en je neemt bluetooth-oordopjes mee tijdens je reis, dan weet je dat het niet mogelijk is om deze draadloos met het entertainmentsysteem te verbinden. Deze adapter van Twelve South biedt uitkomst. Je verbindt het met de connector in je armleuning en kunt vervolgens je bluetooth-oordopjes met de AirFly verbinden. De adapter kan ook gebruikt worden met de meeste loopbanden in de sportschool.

Koop 'm nu

DJI Mini 3

Vliegen met een drone is al leuk, maar met de DJI Mini 3 maak je ook nog eens spectaculaire video’s. De DJI Mini is geen speelgoed en dat blijkt ook uit de specificaties: het kan video's opnemen in 4K-kwaliteit en de camera is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. De drone kan windsnelheden van 38 kilometer per uur trotseren en weegt minder dan 250 gram. Check wel goed of je op je vakantiebestemming met een drone mag vliegen, want in sommige landen staan daar flinke boetes op.

Check de beste deal

En waar doe je al die spullen in?

Juist, vergeet die koffer niet!

Sony WH-1000XM5

Als je een lange vliegreis maakt en je optimaal naar je muziek wilt kunnen luisteren, dan is deze koptelefoon van Sony perfect. Zeker omdat het hier om een draadloze noisecancelling koptelefoon gaat die vliegtuiggeluiden extreem efficiënt filtert en zelfs de atmosferische druk kan meten en corrigeren. Uiteraard kan de koptelefoon ook stemmen of andere achtergrondgeluiden blokkeren.

Koop 'm nu

DJI Osmo Mobile 6

Wil je professionele video's kunnen schieten, dan is de beeldstabilisatie op je smartphone niet genoeg. Een gimbal is dan een beter idee, en deze Osmo is de beste die je voor relatief weinig geld kunt kopen. Met de functie ActiveTrack kun je de gimbal de opdracht geven een bepaald object te volgen. De Osmo Mobile 6 is tevens uit te trekken, zodat je een soort selfiestick op steroïden krijgt. De gimbal werkt met elke moderne smartphone en kan uitgerust worden met diverse accessoires, zoals microfoons en magnetische houders.

Check de beste deal

Sonos Roam

Een draagbare luidspreker is een haast onmisbaar accessoire tijdens een tuinfeest of op vakantie. De Sonos Roam is valbestendig en kan tegen een paar drupjes regen. Belangrijke mobiele protocollen zoals AirPlay 2 en bluetooth worden ondersteund en de interne batterij gaat zo'n tien uur mee. Het belangrijkste is natuurlijk dat de luidspreker erg goed klinkt, de aanpasbare equalizer vind je in de Sonos-app. De Roam weegt nog geen halve kilo en stop je zo in je rugzak.

Check de beste deal

Lees ook: Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker

GoPro Hero 9

GoPro levert de beste actiecamera’s, en de Hero 9 is hierop geen uitzondering. Met het apparaat schiet je filmpjes in 5K en maak je foto’s met een resolutie van 20 megapixels. De Hero 9 heeft videostabilisatie aan boord en de lens kun je eraf schroeven en eventueel vervangen door een andere (ultrawide) lens. Uiteraard zijn er voor de GoPro Hero 9 veel accessoires te koop, zodat je nóg professionelere actievideo’s kunt maken.

Koop 'm nu

3 x Internet onderweg

TP-Link M7350

Een mifi-router is handig als je onderweg internet wilt op meerdere apparaten en het creëren van een hotspot op je smartphone geen optie is, bijvoorbeeld omdat je in een niet-EU-land bent. Steek er een lokale simkaart in en deel deze verbinding met maar liefst tien apparaten tegelijkertijd. De M7350 van TP-Link biedt je een maximale downloadsnelheid van 150 Mbit/s, meer dan genoeg voor je alledaagse internet-beslommeringen.

Koop 'm nu

TP-Link M7650

De M7650 mifi-router onderscheidt zich van de M7350 door een veel snellere internetverbinding (600 Mbit/s) van de aangesloten apparaten. Natuurlijk moet de provider van de simkaart die snelheid ook faciliteren. De M7650 maakt verbinding met 4G+ netwerken en je verbindt maximaal 32 apparaten met deze mifi-router. Je kunt bovendien een SD-kaart in de router steken en bestanden delen met iedereen die met de router is verbonden.

Koop 'm nu

Netgear Nighthawk M2

Voor de professionele gebruiker is de Nighthawk M2 een goede keuze, maar je legt er wel een flink bedrag voor neer. Dit is een Gigabit Class LTE mobiele router die maximale downloadsnelheden tot 2 Gbit/s in geselecteerde gebieden kan leveren. De Nighthawk kan ook prima ingezet worden als je geen snel internet in bijvoorbeeld een vakantiehuisje hebt. Maximaal twintig apparaten kunnen tegelijkertijd met de Nighthawk M2 verbonden zijn.

Koop 'm nu

4 x Praktisch

QuietOn 3.1

Heb je moeite om in slaap te vallen? Traditionele oordopjes zijn natuurlijk een optie, maar deze digitale oordoppen met actieve noise cancelling zijn het summum. Zodra je de oordopjes uit het doosje haalt, duurt het twintig seconden voordat de noise cancelling volledig in werking treedt. In deze tijd meten de oordopjes de geluiden met de interne microfoons.

Koop 'm hier

Logitech Keys-to-go

Als je een tablet meeneemt op reis en af en toe wat langere teksten moet typen, dan is een extern toetsenbord erg handig. De Keys-to-go is een handzaam en dun toetsenbord dat je zo in je tas stopt. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan tot wel drie maanden mee zonder dat je het hoeft op te laden. De Keys-to-go is uitermate geschikt voor iOS-apparaten, de bovenste rij bevat namelijk sneltoetsen voor de iPhone of iPad.

Koop 'm nu

Nike Utility Elite

Deze rugzak van Nike is (ook) uitermate geschikt voor al je tech-accessoires. De rugzak is compleet te open te slaan, zodat je gemakkelijk bij al je spullen kunt. Aan de voorkant heb je de beschikking over een aantal kleinere vakken van verschillend formaat. De Nike Utility Elite meet 48 × 33 × 15 cm en kun je dus prima meenemen als handbagage in een vliegtuig.

Koop 'm hier

Victorinox SwissCard Classic

Het lijkt op een normale creditcard, maar schijn bedriegt. In de Swiss Card van Victorinox vind je een tandenstoker, een pincet, een schaar, een nagelvijl, een schroevendraaier en zelfs een pen. Dit alles met een hoogte van nog geen 4 mm. Victorinox heeft nog meer Swiss Cards in zijn collectie, allemaal hebben ze hetzelfde formaat, alleen de dikte kan iets variëren.

Check de beste deal

▼ Volgende artikel
Zo vind je het ideale hoesje voor je smartphone
© Margo Basarab
Huis

Zo vind je het ideale hoesje voor je smartphone

Een smartphonehoesje is meer dan een accessoire. Het beschermt je telefoon tegen schade en maakt het gebruik makkelijker. Door de enorme variatie in modellen, materialen en extra functies kan het lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een hoesje en welke mogelijkheden je allemaal hebt.

Dit artikel in het kort: • Soorten smartphonehoesjes • Gebruikte materialen • Hardcase versus softcase • Speciale hoesjes • Handige extra's

Lees ook: Waarom dat hoesje om je telefoon toch echt handig is

Het type hoesje dat je kiest, hangt af van hoe je je telefoon gebruikt en tot in hoeverre je je toestel wilt beschermen. Een bumperhoesje is een beschermrand die om de zijkanten van je smartphone zit, terwijl de voor- en achterkant vrij blijven. Dit type hoesje beschermt de randen van je toestel tegen stoten en vallen, maar biedt minder bescherming voor het scherm en de achterkant. Een backcover beschermt alleen de achterkant en zijkanten van je telefoon, maar zorgt er wel voor dat je het slanke ontwerp van je toestel blijft zien. Is dat voor jou minder belangrijk en wil je juist zoveel mogelijk bescherming? Dan is een bookcase of wallet case een goede keuze. Dit type hoesje omsluit je hele telefoon en biedt vaak ruimte voor pasjes of geld. Als je zowel de voor- als achterkant wilt beschermen, kun je ook een flipcase overwegen, die verticaal opent. Een insteekhoesje, ook wel pouch genoemd, is een beschermhoes waarin je je smartphone schuift wanneer je deze niet gebruikt. Een opbergzakje zeg maar. In de dagelijkse praktijk zul je deze niet snel gebruiken, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, of je telefoon meeneemt in je tas tussen andere spullen, dan kan het handig zijn. Je weet namelijk zeker dat je telefoon in een puch goed beschermd is tegen vuil en krassen.

Van siliconen tot leer

Het materiaal van een hoesje bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook hoe goed het beschermt. Siliconen en TPU zijn flexibel en schokabsorberend. Daarnaast zijn ze een beetje stroef, waardoor ze minder snel uit je handen of van de bank kunnen glijden. Wel is het zo dat met name siliconen wat sneller stof aantrekken. Wanneer je je telefoon vooral meeneemt in je broekzak of tas, is dit materiaal dus misschien net wat minder praktisch. Hard kunststof is stevig en lichtgewicht, maar kan barsten of scheuren bij een flinke klap of val. Leer, of het nu echt of kunstleer is, straalt luxe uit en biedt goede bescherming. Echt leer wordt mooier na verloop van tijd. Kunstleer niet, maar dit hoef je wel weer minder te onderhouden dan echt leer. Voor maximale stevigheid kun je kiezen voor aluminium of roestvrij staal, hoewel dit je telefoon zwaarder kan maken en minder flexibel is.

©picsmart

Hardcase versus softcase

Telefoonhoesjes zijn grofweg onder te verdelen in twee varianten: hardcover en softcover, elk met hun eigen kenmerken. Hardcover hoesjes staan bekend om hun stevige constructie, die uitstekende bescherming biedt tegen zware schokken en vallen. Ze behouden hun vorm goed, maar zijn vaak duurder, minder flexibel en voelen minder comfortabel aan in je hand.

Softcover hoesjes zijn lichter, flexibeler en vaak goedkoper. Ze liggen prettig in de hand en passen gemakkelijk in een broekzak of tas. Het zachte materiaal biedt goede schokdemping, maar kan sneller beschadigd raken en slijten. Ook kunnen softcovers na verloop van tijd verkleuren.

Speciale hoesjes voor specifieke situaties

Naast standaardmodellen zijn er ook speciale hoesjes die extra bescherming bieden. Waterdichte hoesjes zijn ideaal als je je telefoon wilt beschermen tegen vocht, stof en zand, bijvoorbeeld tijdens het sporten of op het strand. Veel van deze hoesjes hebben een IP-certificering, zoals IP67 of IP68, wat aangeeft hoe goed ze bestand zijn tegen water en stof. Shockproof hoesjes zijn ontworpen om vallen en stoten op te vangen, met schokabsorberende materialen en verstevigde hoeken. Rugged cases combineren water-, stof- en schokbescherming en zijn geschikt voor extreme omstandigheden, zoals op de bouwplaats of tijdens outdooractiviteiten.

Extra functies

Veel hoesjes hebben handige extra's. Het meest bekend zijn hoesjes met ruimte voor je bank- of creditcards. Er zijn ook modellen waarin je bankbiljetten kwijt kunt. Andere hoesjes hebben bijvoorbeeld geïntegreerde standaards waardoor je je telefoon makkelijk kunt neerzetten; ideaal om filmpjes te kijken of voor online vergaderingen. Ook heel handig zijn hoesjes met een ingebouwde powerbank. Met zo'n battery case weet je zeker dat je een hele dag door kunt met je smartphone. Heb je een iPhone, dan is een MagSafe-compatibel hoesje misschien handig.

Kies uit meer dan 300.000 hoesjes

Bij bol.

MagSafe? MagSafe! MagSafe is een technologie van Apple die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor MacBooks en later werd aangepast voor de iPhone. Het systeem gebruikt magneten aan de achterkant van de iPhone om accessoires stevig te bevestigen. Bij MagSafe-compatibele hoesjes zijn deze magneten ingebouwd, waardoor ze naadloos werken met andere MagSafe-accessoires. Een goed voorbeeld is de MagSafe powerbank. Deze klik je magnetisch vast aan je iPhone, zodat je onderweg eenvoudig kunt opladen, ook zonder stopcontact in de buurt. Kleinere powerbanks zijn zo ontworpen dat je je telefoon gewoon kunt blijven gebruiken tijdens het opladen.

©YALCIN SONAT

Waar let je op bij de aankoop?

Bij het kiezen van een hoesje is de pasvorm belangrijk. Zorg dat het hoesje naadloos aansluit op jouw telefoon. Let ook op extra bescherming voor het scherm en de camera, zoals verhoogde randen. Houd rekening met de dikte en het gewicht van het hoesje, vooral als je een slank ontwerp belangrijk vindt. Controleer daarnaast of alle functies van je telefoon, zoals de knoppen en poorten, makkelijk toegankelijk zijn.

Conclusie

Het kiezen van een smartphonehoesje is meer dan een kwestie van smaak. Denk goed na over hoe en waar je je telefoon gebruikt. Zoek je maximale bescherming tegen vallen of juist een bescheiden hoesje zodat het design van je smartphone zo goed mogelijk zichtbaar blijft? Zijn extra's, zoals ruimte voor pasjes, belangrijk voor je? Heb je een voorkeur voor een bepaald materiaal? Het aanbod van smartphonehoesjes is enorm. Door voor jezelf goed te weten wat je precies wilt, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!

▼ Volgende artikel
Europees voetbal kijken bij Ziggo nu ook zonder registratie
© Svetlana Rey - stock.adobe.com
Huis

Europees voetbal kijken bij Ziggo nu ook zonder registratie

Wie afgelopen seizoen de wedstrijden van Nederlandse teams in het Europees voetbal wilde kijken, moest dat doen via Ziggo – op de publieke netten zijn deze wedstrijden namelijk niet meer te zien. Je hoefde daarvoor geen  klant bij de provider te zijn, maar je moest je wél registeren. Na ingrijpen van het Commissariaat voor de Media vervalt deze registratie nu.

 

Wie afgelopen seizoen de wedstrijden van Nederlandse teams in het Europees voetbal wilde kijken, moest dat doen via Ziggo – op de publieke netten zijn deze wedstrijden namelijk niet meer te zien. Je hoefde daarvoor geen  klant bij de provider te zijn, maar je moest je wél registeren. Na ingrijpen van het Commissariaat voor de Media vervalt deze registratie nu.

De UEFA-competities vallen deels onder de evenementenlijst, wat betekent dat deze wedstrijden voor minimaal 75% van de Nederlandse huishoudens gratis en zonder drempels toegankelijk moeten zijn. Het Commissariaat voor de Media beschouwt verplichte registratie, waarbij persoonsgegevens als naam, e-mailadres postcode, huisnummer en mobiele telefoonnummer gedeeld moeten worden, als een te hoge drempel. Hierover ontving het meldingen van kijkers die het aanmaken van een account als een obstakel ervaarden. Ook belangenorganisaties spraken hun zorgen uit, met name over de toegankelijkheid voor digitaal minder vaardige mensen, zoals ouderen. Na onderzoek heeft het Commissariaat laten weten dat de verplichte registratie niet voldeed aan de regels uit de Mediawet.

Dat betekent dus dat je vanaf 21 januari, wanneer het UEFA-voetbalseizoen wordt hervat, wedstrijden van Nederlandse clubs kunt streamen via Ziggo Go zonder eerst een account aan te maken. De wedstrijden zijn nu direct toegankelijk via de app op je smart-tv, laptop, tablet en smartphone. Registreren blijft wel mogelijk voor wie wedstrijden buiten Nederland wil streamen.

Voetbalfans die via Ziggo Sport Free de wedstrijden van Nederlandse clubs streamen, kunnen nu ook genieten van meer voetbalcontent. Het populaire Ziggo Sport Highlights-programma, waarin alle wedstrijden van een avond worden samengevat, is voortaan ook via streaming beschikbaar.

Het UEFA-voetbalseizoen gaat op 21 januari verder met onder andere de Champions League-wedstrijd Rode Ster Belgrado-PSV (21.00 uur). Op 22 januari speelt Feyenoord thuis tegenBayern München (21.00 uur). Beide wedstrijden zijn live te zien via Ziggo Sport Free, Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Totaal.

Lees ook: Je Android-tablet of smartphone koppelen aan je tv