Zo kun je een Instagram-foto opslaan

© PXimport

Zo kun je een Instagram-foto opslaan

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 9 februari 2022 - 11:13

Aangepast: 25 november 2022 - 11:26

Stefanie Katzenbauer

Als je een mooie foto ziet op Instagram, dan wil je die misschien wel downloaden. Helaas biedt het social media-platform deze optie niet standaard aan. Via een omweg kun je foto's echter alsnog downloaden.

In dit artikel richten we ons puur op het downloaden van Instagram-foto's of -verhalen, maar het zal ook op andere platformen voorkomen dat je content wil downloaden terwijl dit standaard niet kan. Denk bijvoorbeeld aan het downloaden van video's op YouTube. Net als bij Instagram kun je via een omweg de video's alsnog downloaden

Terug naar Instagram: er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om foto’s van andere accounts op Instagram op te slaan. Je eigen foto’s kun je automatisch laten opslaan zodra je ze op Instagram post. Ga hiervoor naar je profiel en selecteer de drie streepjes rechtsboven. Selecteer instellingen onder ‘oorspronkelijke berichten’ kun je de opties aanvinken om geplaatste foto’s en video’s op je apparaat op te slaan.

Opslaan met Quicksave for Instagram

Een app die ervoor zorgt dat je foto’s van iemands profiel kan downloaden, is Quicksave (Android/iOS). Om een foto op te slaan start je de app op, en zet je het schuifje van ‘auto download service’ aan. Linksonder zie je het Instagramicoontje staan. Als je Instagram via de Quicksave app opent ben je klaar om foto’s van Instagram te downloaden.

© PXimport

Kies de foto die je wil downloaden en selecteer de drie puntjes rechts naast de foto. Hiermee open je het menu. Kies voor Link kopiëren en de app zal er automatisch voor zorgen dat de foto in je galerij wordt opgeslagen.

De andere apps die je voor dit doel kan downloaden werken volgens hetzelfde principe. Kies dus een app die jij zelf het makkelijkst vindt werken. Hiervoor hoef je in de Playstore of Appstore alleen maar te zoeken op ‘save Instagram’.

© PXimport

Opslaan via je computer

Om Instagram-foto’s op te slaan via je computer, kun je 4K Strogram gebruiken. Dit is een app die je kunt downloaden voor Windows, macOS en Linux. Upload je een foto of video naar Instagram, dan haalt het programma het mediabestand automatisch binnen. Een voorwaarde voor deze functie is wel dat je een eigen gebruikersnaam en wachtwoord opgeeft binnen de instellingen. Bepaal verder ook hoe vaak de software moet speuren naar updates. Standaard gebeurt dat ieder uur. Voor zo’n 14 euro bestaat er ook een betaalde versie van dit programma. Je gebruikt 4K Stogram hiermee op drie computers je kunt dan automatisch foto’s downloaden van personen die je volgt.

Strogram biedt ook de optie om verhalen te downloaden. Ook is het mogelijk om een back-up te maken van jouw Instagram-profiel. De app is gratis te downloaden.

Legaal?

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000