OnePlus Bullets Wireless – Een bizar goede koop

© PXimport

OnePlus Bullets Wireless – Een bizar goede koop

Geplaatst: 8 juni 2018 - 11:13

Aangepast: 14 december 2022 - 13:39

Lub Snoek

OnePlus is in de loop der jaren een steeds grotere speler geworden op het gebied van smartphones. Het Chinese bedrijf staat bekend om high-end specs voor een veel lagere prijs dan de concurrentie. Is het OnePlus gelukt om deze visie ook waar te maken bij zijn eerste stand-alone koptelefoon? Wij mochten de OnePlus Bullets Wireless testen.

We kunnen rustig stellen dat OnePlus consistent is wat betreft de vormgeving van de verpakkingen: je ziet gelijk dat het om een product van OnePlus gaat. Bij het openen van de verpakking springt de slogan ‘Never Settle’ gelijk in het oog. Achter een klepje vind je de extra maten voor zowel de oordopjes als de vleugels (of vinnen) waarmee je de koptelefoon steviger in je oor kunt bevestigen. De Bullets Wireless wordt geleverd met de drie standaardmaten die je bij veel koptelefoons krijgt. Het opberghoesje is gemaakt van flexibel rubber en is gesierd met het inmiddels herkenbare OnePlus-logo en binnenin vinden we een – vrij korte – Dash Charge kabel.

© PXimport

De Bullets Wireless wordt geleverd zonder adapter om de koptelefoon op te laden. Om gebruik te maken van Dash Charge, heb je een specifieke adapter nodig die je kunt kopen bij OnePlus of geleverd krijgt bij de smartphones van het Chinese merk. OnePlus gaat er blijkbaar vanuit dat je de Bullets Wireless koopt als koptelefoon voor je OnePlus 5, OnePlus 5T of OnePlus 6. De rubberen opbergcase is ook net te klein om de koptelefoon eenvoudig op te bergen. De magneetjes waarmee de opbergcase zichzelf sluit zijn handig, maar maken nauwelijks contact op het moment dat je de koptelefoon er volledig in opbergt.

Nekband

Dan de koptelefoon zelf. De OnePlus Bullets Wireless is een draadloze koptelefoon waarbij een nekband de twee oortjes verbindt. In deze nekband is de batterij verwerkt, evenals een USB-C-ingang om de koptelefoon op te laden. Bijzonder genoeg is deze ingang niet afgedekt, waardoor deze regen- en zweetbestendige koptelefoon het waarschijnlijk niet overleeft als er water in de oplaadpoort zou stromen. Toch is het wel fijn dat OnePlus bij de tijd is en gewoon USB-C in zijn koptelefoon verwerkt.

Superhandig

De oordopjes zelf zijn magnetisch en klikken als vanzelf aan elkaar op het moment dat je ze uit je oor haalt. Als je ze in combinatie met een OnePlus 5 of later gebruikt, wordt de muziek van de smartphone automatisch gepauzeerd als je de uiteinden aan elkaar klikt.

© PXimport

De Bullets Wireless schakelt bij het aan elkaar klikken overigens uit, waardoor muziek van bijvoorbeeld je laptop of andere smartphone dan OnePlus – die de pauzeer-functie niet ondersteunt – plotseling uit de speakers van het apparaat zelf komt. Vergeet je muziek dus niet te pauzeren voordat je ze uit je oor haalt, aangezien de dopjes door de ideale lengte van de kabel wel heel snel aan elkaar klikken. Het is wel goed nieuws voor de batterijduur van de OnePlus Bullets Wireless, die overigens sowieso al uitstekend is. Met behulp van Dash Charge kun je na 10 minuten de batterij tot 60% opladen. Dit geeft je iets minder dan 5 uur aan luisterplezier. Met een volle batterij kun je de koptelefoon ruim 7 uur gebruiken.

Op de nekband vinden we tevens de microfoon voor het voeren van telefoongesprekken. Als je de Bullets Wireless gebruikt in combinatie met een OnePlus 5 of later gebruikt, kun je ook oproepen beantwoorden door de koptelefoon simpelweg los te klikken. Je hoeft dan niet eens de smartphone uit je broekzak te halen en kunt gelijk je oproep beantwoorden. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van een high-end smartphone.

Energy Tubes

OnePlus heeft de Bullets Wireless uitgerust met zogenaamde Energy Tubes, die ervoor zouden moeten zorgen dat het geluid niet vervormd wordt door de behuizing van speakertjes in de koptelefoon. Of dit in de praktijk ook verschil maakt, kunnen we niet beoordelen. We kunnen wel simpelweg zelf luisteren.

© PXimport

Nadat we de OnePlus Bullets Wireless enkele uren hebben laten inspelen, kunnen we stellen dat de koptelefoon een vrij helder geluidsbeeld heeft met een sterk middengebied. Wel klinken de hoge tonen soms wat dof en de lage tonen zijn niet heel aanwezig. Liefhebbers van bas kunnen dus beter verder zoeken. De geluidskwaliteit is niet geweldig goed, maar dat is gezien de vele andere functies en het prijskaartje ook duidelijk niet het USP van de OnePlus Bullets Wireless.

Conclusie

De OnePlus Bullets Wireless klinken misschien niet geweldig, maar de koptelefoon is toch door het aantrekkelijke prijskaartje, de meegeleverde accessoires en handige functies een hele goede koop. Bij het gebruik met een OnePlus 5 of later wordt je getrakteerd op wat extra functies, en ook cosmetisch sluit de koptelefoon goed aan op de smartphones van het Chinese merk. Het is OnePlus overduidelijk gelukt om de prijs-kwaliteitsverhouding die we gewend zijn van zijn smartphones door te voeren in zijn eerste koptelefoon.

8,0

ONS OORDEEL

OnePlus Bullets Wireless

Pluspunten

Prijs

Handige functies

Accessoires

Minpunten

Wordt geleverd zonder adapter

Oplaadpoort niet afgedekt

Conclusie

**Prijs:**69 euro **Frequentiebereik:** 20 Hz – 20 kHz **Gevoeligheid:** 97 dB SPL **Impedantie:** 32 Ohm **Connectiviteit:** Bluetooth 4.1 **Batterijduur** Ruim 7 uur **Kleur:** Zwart **Website:** [www.oneplus.com/nl/](https://www.oneplus.com/nl/bullets-wireless)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000