Herstel zelf je foto's met EaseUS Data Recovery Wizard Free

© PXimport

Herstel zelf je foto's met EaseUS Data Recovery Wizard Free

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 28 september 2015 - 10:29

Aangepast: 24 november 2022 - 11:37

Robbin Ooijevaar

Je fotografeert er lekker op los, de accu blijkt leeg en de camera schakelt uit. Even later blijkt dat de foto's op je geheugenkaartje onleesbaar zijn. Met EaseUS Data Recovery Wizard Free heb je een goede kans om afbeeldingen te redden, ook als je ze per ongeluk zelf hebt verwijderd.

Stap 1: Foto's herstellen

Zodra je een fout op een geheugenkaartje van je digitale camera ontdekt, is het belangrijk dat je niet verder fotografeert. Verwijder het geheugenkaartje en plaats het in de kaartlezer van je computer. Lees ook: Verloren bestanden herstellen.

Download en installeer EaseUS Data Recovery Wizard Free via www.easeus.com. Zoals de programmanaam al doet vermoeden, word je stap voor stap door het herstelproces begeleid. Bij de eerste stap kies je voor Graphics om het programma naar fotobestanden te laten zoeken. Ga verder met Next.

Stap 2: Voorbeeldweergave

Kies de schijfletter van je geheugenkaart. De geheugenkaart wordt snel onderzocht. Je ziet een mappenstructuur en gevonden bestanden. Klik op een bestand en het programma toont een voorbeeldweergave van de verwijderde afbeelding. Met de knop Preview krijg je een vergroting.

Vink de bestanden aan die je wilt herstellen en klik op Recover. EaseUS Data Recovery Wizard Free vraagt om een locatie waar je je bestanden wilt bewaren. Bevestig deze en herstel je foto's met Save.

Stap 3: Diepe scan

Vind je de foto's die je zoekt niet in de lijst? Klik dan op Deep scan. Dit proces duurt aanzienlijk langer, maar geeft een veel beter resultaat dan de initiële speurtocht naar verloren bestanden.

EaseUS Data Recovery Wizard Free is de gratis versie van een betaalde Pro-versie. Je kunt met de gratis versie 1 GB (1024 MB) herstellen. Naast het herstellen van foto's kun je het programma ook gebruiken om op je harde schijf of SSD documenten, muziek en andere bestanden terug te halen en te herstellen. Installeer het programma nooit op dezelfde schijf als de schijf waarop je gegevens bent kwijtgeraakt. Dit geldt ook voor het herstelproces van bestanden. Sluit bijvoorbeeld een externe harde schijf aan om de herstelde bestanden op te bewaren.

© CIDimport

Foto's kwijt? Laat je geheugenkaart onderzoeken en de foto's herstellen door EaseUS Data Recovery Wizard Free.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000