Google heeft 4 apps verwijderd uit de Play Store die leidden naar The Pirate Bay. Het gaat hierbij om The Pirate Bay Proxy, The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror en PirateApp. Onder druk van auteursrechthebbenden, lijkt Google steeds harder op te treden tegen illegaal materiaal en de diensten die daar naar doorlinken.

Op Torrentfreak is de reactie te lezen van een ontwikkelaar van één van de apps. De ontwikkelaar van The Pirate Bay Proxy, enkel bekend als Gavin, gaf aan dat hij het niet eens was met de beslissing van Google, omdat hij naar zijn mening niets anders doet dan Chrome of Firefox. “De app is een instrument waarmee je toegang krijgt tot The Pirate Bay of elke andere website”. Gavin ging dan ook in beroep tegen de beslissing van Google, maar dit beroep werd afgewezen.  
 

Strengere optredens

Google treedt steeds harder op tegen illegale diensten. Zo werd een aantal weken geleden het algoritme van de zoekdienst nog aangepast om zo diensten die naar illegale content linken, lager in de zoekresultaten te weergeven.

Ondanks de verwijdering van deze apps is het nog steeds mogelijk om gebruik te maken van deze diensten. Gebruikers die bijvoorbeeld The Pirate Bay Proxy al hebben geïnstalleerd, kunnen voorlopig nog gebruik maken van de app. Ook is op de site van The Pirate Bay Proxy een kopie te vinden van de app, waarmee het toch nog gedownload kan worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000