Digitale EPub-books straks makkelijker te lezen in Windows 10

Met de nieuwe Windows 10 Build 14971 die voor Insiders beschikbaar komt, wordt het mogelijk om EPub-bestanden eenvoudiger te lezen.

Microsoft past de functionaliteit van de browser Edge aan, waardoor het makkelijker wordt om EPub-books - digitale boeken - makkelijker te lezen. Wanneer een EPub-bestand wordt geopend, verandert de interface van Edge in een makkelijk te gebruiken leesomgeving, waar de gebruiker het lettertype en de fontgrootte kan worden aangepast.

Verder biedt Microsoft de keuze uit drie thema's: licht, sepia en donker. Tijdens het lezen van een EPub-bestan kun je bookmarks toevoegen, zodat je makkelijk een pagina kunt terugvinden. Navigeren gaat via de zogeheten seek bar aan de onderkant van de browser. Als je een aanraakscherm hebt, kun je met je vingers ook door de pagina's bladeren.

Onbeveiligde EPub-bestanden

De nieuwe EPub-functie werkt alleen voor onbeveiligde e-books in het public domain, die te downloaden zijn via sites als Feedbook, Project Gutenberg, Open Library en Microsoft Press.

De nieuwe EPub-update is nu beschikbaar voor Windows 10 Insiders, en zal begin volgend jaar als onderdeerl van de Creators Update het levenslicht zien.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000