© PXimport

De vreemdste gadgets van IFA 2016

Geplaatst: 2 september 2016 - 08:52

Aangepast: 24 november 2022 - 12:06

Redactie Computer!Totaal

De IFA-beurs in Berlijn brengt ons ieder jaar een schat aan bizarre of opvallende gadgets. Ook de 2016-editie laat ons gelukkig niet in de steek. Wat zijn de opvallendste gadgets die we op de beursvloer zijn tegengekomen? Je ziet ze hier...

Een laptop met toetsenbord... zonder toetsen?

Lenovo heeft op IFA 2016 de nieuwe Yoga Book aangekondigd, een 2-in-1 tablet zonder fysiek toetsenbord. In plaats daarvan bevat het apparaat een groot aanraakscherm dat bovendien drukgevoelig is, een zogenaamd Halo Keyboard.

© PXimport

Hierop kan een toetsenbordindeling oplichten, je kunt direct op het aanraakscherm 'schrijven' met een stylus, of je kunt er een vel gewoon papier op leggen om te schrijven zodat er meteen een digitale versie wordt opgeslagen van de aantekeningen die je op papier maakt. Jawel: met echte inkt door middel van een vervangbaar uiteinde van de stylus! Lees ook: Lenovo presenteert Yoga Book zonder toetsenbord.

Een selfiedrone

Combineer de hypes van 2015 – selfies en drones – en je krijgt de Breeze: een heuse selfiedrone. De Breeze is een compacte drone die bedoeld is om je overal spectaculair in beeld te brengen. Uiteraard kun je de selfies direct delen op je sociale media.

© PXimport

Je moet wel wat over hebben voor de perfecte selfie, want met een prijskaartje van 499 euro is de Breeze niet bepaald goedkoop. Lees ook: Vliegende selfiestick Breeze.

Een laptop met een gebogen scherm

Ben je net gewend geraakt aan het idee van een televisie of smartphone met een gebogen scherm, en dan komt Acer ineens met de eerste laptop ter wereld met een gebogen scherm!

© PXimport

De nieuwe Predator 21X gaming laptop is een loodzwaar apparaat van zo'n 8 kilo, met een gebogen scherm met eye-tracking technologie wat gamen nog intuitiever en immersiever maakt: Zo kun je bijvoorbeeld met je ogen aangeven waarop je wilt schieten in plaats van de muis te hoeven gebruiken, en als je een bepaalde kant op kijkt kan de camerapositie automatisch worden aangepast zodat je de camera niet meer los hoeft te bedienen. Lees ook: Acer introduceert Predator 21X met curved scherm.

Rollende oogbal-robot

De Tipron-robot zagen we ook al op de CES rondrijden begin dit jaar, maar nu is de vreemde gadget dan ook echt bijna op de markt. Het futuristische ding komt uit Japan en is feitelijk een rondrijdende projector met internetverbinding. Hij gooit allerlei informatie, filmpjes en bestanden op de muren in je huis. Handig? Geen idee. Stoer ziet Tipron er in ieder geval zeker uit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000