ID.nl logo
Zo kies je het beste alarmsysteem om je huis te beveiligen
Zekerheid & gemak

Zo kies je het beste alarmsysteem om je huis te beveiligen

De winter is altijd een goed moment om eens kritisch je huisbeveiliging onder de loep te nemen. Tijdens de donkerste dagen van het jaar slaan inbrekers namelijk traditiegetrouw het vaakst toe. Maar wil je dan bijvoorbeeld simpele huisbeveiliging, waarbij je zelf volledige controle hebt of kies je liever een geavanceerd alarmsysteem dat verbonden is met een centrale meldkamer? In dit artikel zetten we de verschillende mogelijkheden op een rij.

Nu de dagen weer korter worden is het verstandig om je huisbeveiligingsysteem eens goed onder de loep te nemen. Maar welk huisbeveiligingsysteem past bij jou? We zetten de verschillende mogelijkheden voor jou op een rij. In dit artikel behandelen we onder andere:

Bij huisbeveiliging denken de meeste mensen in eerste instantie aan bewakingscamera’s. Begrijpelijk, want zichtbare videowaakhonden hebben een afschrikwekkend effect en leggen beelden van ongenode gasten vast. Voor inbraakpreventie bestaan er echter nog veel meer handige oplossingen. Denk onder meer aan bewegingsmelders, raam-deurcontacten en sirenes. Soms kun je ook nog slimme rookmelders en deursloten koppelen. De betere alarmsystemen communiceren daarnaast met smarthome-platformen, zodat diverse slimme apparaten soepel met elkaar samenwerken.

 

01 Merk huisbeveiliging

Hoewel sommige merken van alles beloven, is onderlinge compatibiliteit geen zekerheidje bij beveiligingsapparatuur. Koop om die reden bij voorkeur apparatuur van één merk. Wees hierbij kieskeurig en bepaal vooraf zoveel mogelijk hoe je de huisbeveiliging wilt inrichten. Je bent tenslotte afhankelijk van het beschikbare productaanbod van de desbetreffende fabrikant. Zo hebben veel producenten van bewakingscamera’s geen andere beveiligingsproducten in hun gamma; die vallen daarom al op voorhand af.

Een groot pluspunt is het als de fabrikant van een alarmsysteem functies van verschillende apparaten met elkaar combineert. Wanneer een bewegingssensor of camera bijvoorbeeld een ongenode gast detecteert, gaat automatisch de gekoppelde sirene af. Met producten van verschillende merken kan dat bij ondersteuning voor de universele automatiseringsdienst IFTTT misschien ook wel, maar het is een heel karwei om dat op correcte wijze in te stellen.

Bij verschillende apparaten van dezelfde fabrikant is de configuratie doorgaans gebruiksvriendelijk. Bovendien heb je maar één app op een smartphone nodig. Ga daarom het liefst in zee met een bekend merk dat op brede schaal beveiligingsproducten produceert. Onder meer Somfy, Bosch, WoonVeilig, Ring en Gigaset zijn merken met een goede reputatie.

 

02 Alarmberichten

Belangrijk is op welke wijze een alarmsysteem bij onraad bewoners informeert. Dat verschilt namelijk per fabrikant. Er bestaan grofweg vier opties. Alle slimme alarmsystemen ondersteunen pushnotificaties. Zodra een bewegingsmelder, raam-deurcontact of camera een verdachte activiteit detecteert, ontvang je een pushbericht op de smartphone. Afhankelijk van het gekozen alarmsysteem kun je wellicht ook alarmberichten via e-mail, telefoon en sms ontvangen.

Een pluspunt is wanneer er in het alarmbericht staat in welke binnen- of buitenruimte er gevaar dreigt. Zo kun je namelijk gericht actie ondernemen. Vaak kun je meerdere e-mailadressen en telefoonnummers toevoegen, zodat het alarmsysteem bijvoorbeeld ook buren, familieleden of vrienden kan waarschuwen.

 

03 Meldkamerfunctie

Sommige uitgebreide alarmsystemen werken samen met een bemande beveiligingsdienst, zoals producten van Verisure, SmartAlarm, Feenstra en WoonVeilig. Gaat het alarm af, dan stuurt het systeem direct een seintje naar de betreffende meldkamer. Bestudeer vooraf goed hoe deze meldkamer alarmmeldingen afhandelt. De bekende aanbieder Verisure belt bijvoorbeeld meteen naar een klant of opgegeven contactpersoon om de binnengekomen melding te verifiëren. Andere mogelijkheden zijn het bekijken van (live-)opnames of afluisteren. Bij de betere alarmsystemen is het zelfs mogelijk om beelden rechtstreeks naar de politie door te schakelen.

De beveiligingsdienst neemt zo nodig contact op met politie, brandweer of ambulance. Daarnaast neemt een surveillant mogelijk ter plekke poolshoogte. Houd bij een alarmsysteem met een meldkamerfunctie rekening met maandelijkse abonnementskosten. Bij SmartAlarm kost dat bijvoorbeeld 12,50 euro per maand, terwijl je bij WoonVeilig 8,95 euro afrekent. Ben je altijd en overal bereikbaar? In dat geval is een betrouwbaar alarmsysteem zonder meldkamerfunctie een stuk goedkoper.

04 Bridge

Alle alarmsystemen werken met een draadloos netwerk. Fabrikanten gebruiken hiervoor meestal een bridge (ook wel huiscentrale of basisstation genoemd). Je koppelt dit apparaat via een netwerkkabel aan een router of switch, waarna de bridge een eigen draadloos netwerk uitzendt. Dat werkt vrijwel altijd via de 868MHz-frequentieband. Het is in dat geval dus niet nodig om beveiligingsapparatuur op het bestaande wifi-netwerk aan te melden. Het voordeel hiervan is dat het alarmsysteem minder gevoelig is voor interferentie van naburige netwerken. De 2,4GHz- en 5GHz-frequentieband zijn zeker in stedelijke gebieden drukbezet.

De bridge communiceert draadloos met alle beveiligingsapparaten. Hiervoor geldt een maximum van bijvoorbeeld 50, 100 of zelfs 150 apparaten. Houd in grote huizen daarnaast rekening met het bereik. Bij meerdere woonlagen met een ruime oppervlakte kun je een signaalversterker overwegen.

Uitgebreide bridges hebben een geïntegreerde noodaccu en simkaartslot. Valt de stroom plotsklaps uit, dan blijft het alarmsysteem actief. Verder bevat een bridge ook vaak een sirene. De meeste fabrikanten ontwikkelen starterspakketten met diverse beveiligingsapparaten. Naast het benodigde basisstation bevat zo’n pakket bijvoorbeeld enkele bewegingsmelders, een beveiligingscamera en raam-deurcontacten.

 

Zelf installeren of uitbesteden?

De meeste alarmsystemen zijn zeer gebruiksvriendelijk, zodat je de montage, registratie en configuratie volledig zelf kunt uitvoeren. Montagemateriaal is altijd bijgesloten, zoals schroeven, pluggen, bevestigingsplaatjes en plakstrips. Volg nauwlettend de stappen in de handleiding of app om de montage correct uit te voeren. Met name bewegingsmelders en beveiligingscamera’s hebben vaak een optimale hoogte. Houd de genoemde richtlijnen daarom zo goed mogelijk aan.

Naast de fysieke montage dien je het alarmsysteem ook nog te configureren. Maak met behulp van een app op een smartphone eerst een account aan. Het toevoegen van apparatuur verschilt per merk. Vaak werkt dat door met de smartphone-camera een QR-code op de behuizing van het apparaat te scannen. Of het product bevat hiervoor een bevestigingsknopje. Is alles aangesloten en ingesteld? Voer dan altijd nog even de controlefunctie uit.

Veel mensen vinden de installatie van een alarmsysteem ingewikkeld. Om die reden sturen bepaalde merken tegen betaling een professionele installateur. Sommige aanbieders verkopen zelfs uitsluitend alarmsystemen inclusief installatieservice, zoals Feenstra en Verisure.

©Andrey Popov

 

05 Bewakingscamera

Is de bridge eenmaal op het thuisnetwerk aangesloten, dan voeg je eenvoudig ondersteunde apparaten aan het alarmsysteem toe. Met één of meerdere bewakingscamera’s houd je altijd en overal de woning in de gaten. Kijk in de app van het alarmsysteem naar livebeelden en opnames. Handig voor het geval je tijdens de vakantie graag een oogje in het zeil houdt. Bovendien kun je verdachte activiteiten op elk moment terugkijken. Als je de camera buiten wilt ophangen, heb je een exemplaar met een weerbestendige behuizing nodig. Hang het apparaatje bij voorkeur hoog aan de gevel of schuur, zodat insluipers de videowaakhond moeilijker kunnen saboteren.

Bewakingscamera’s zijn er in allerlei soorten en maten. Let daarbij goed op de videoresolutie. Bij scherp beeld zijn personen namelijk makkelijker te identificeren. Daarnaast is een ruime diagonale kijkhoek prettig, zodat de cameralens een groot gebied vastlegt. Verder zijn zogeheten pan- en tilt-camera’s het vermelden waard. Deze kunnen op afstand draaien en kantelen, waardoor ze bijvoorbeeld een bewegend object in de tuin of woonkamer kunnen volgen. Sommige modellen hebben een geïntegreerde sirene en schijnwerper. Hiermee schrikken ze ongenode gasten af.

 

Beelden opslaan

Als je een alarmsysteem inclusief bewakingscamera aanschaft, wil je de opnames natuurlijk terugkijken. Verdiep je daarom in de opslagmogelijkheden van de beoogde camera. Tegenwoordig kun je de beelden namelijk meestal alleen in de cloud opslaan. Gebruik je bijvoorbeeld een camera van het Franse merk Somfy, dan heb je hiervoor keuze tussen Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

Voor bepaalde fabrikanten is cloudopslag een aantrekkelijk verdienmodel. Zo stellen merken als Ring en Gigaset tegen een vast maandbedrag online opslagruimte ter beschikking. De meeste cloudcamera’s beginnen na bewegingsdetectie met opnemen. Zo’n opname is daarna een beperkte periode in de cloud beschikbaar. Bij Ring is dat bijvoorbeeld maximaal 180 dagen.

Wil je liever geen maandelijkse kosten? Sommige fabrikanten van alarmsystemen ondersteunen ook lokale opslag. Hiervoor levert de aanbieder bijvoorbeeld een Network Video Recorder (NVR) mee. Onder meer Hikvision ontwikkelt dergelijke opslagapparatuur. Soms ondersteunt de bridge of bewakingscamera lokale opslag via een microSD-kaart. Lokale opslag leent zich het beste voor continu (24/7) opnemen.

06 Bewegingsmelder

Het is behoorlijk duur om alle ruimtes met een bewakingscamera te monitoren. Fabrikanten van alarmsystemen rekenen voor hun beveiligingscamera’s namelijk stevige prijzen. Bewegingsmelders zijn dan een goedkoper alternatief. Het werkt simpel. Wanneer de infraroodsensor beweging detecteert, stuurt dit apparaat een seintje naar het gekoppelde alarmsysteem, waarna je bijvoorbeeld een sirene hoort en een pushbericht op je smartphone ontvangt. Bij gebruik van een meldkamerfunctie ontvangt deze instantie eveneens een melding.

Een goede bewegingsmelder maakt onderscheid tussen personen en huisdieren om valse meldingen te voorkomen. Het model van WoonVeilig laat bijvoorbeeld huisdieren tot één meter hoogte en maximaal 38 kilo links liggen. Een bewegingsmelder heeft altijd een maximaal bereik. Ga hierbij uit van ongeveer tien meter. Houd voor de montage rekening met het detectieveld en kies een centrale plek. Fabrikanten drukken deze waarde uit in graden. Hoe hoger deze waarde, hoe groter de ruimte die de sensor kan monitoren. Naast het alarmsysteem kunnen bewegingsmelders vaak ook slimme lampen activeren.

©rh2010 - stock.adobe.com

 

07 Sirene

Een luide sirene heeft een afschrikwekkend effect. Zo hebben sommige bewakingscamera’s een geïntegreerde sirene. Detecteert de cameralens bijvoorbeeld ‘s nachts een persoon, dan gaat er een alarmsignaal af. De meeste fabrikanten ontwikkelen daarnaast losse sirenes. Zoals eerder genoemd, is deze functie ook vaak in een bridge verwerkt. Zet het apparaat op een onopvallende plek en jaag insluipers de stuipen op het lijf. Een sirene gaat bij verdachte activiteiten af, zoals het ‘s nachts openmaken van de deur, het forceren van een raam of na bewegingsdetectie. Een raam-deurcontact, bewegingsmelder of camera stuurt hiervoor eerst een seintje naar het alarmsysteem, waarna de sirene loeit.

Wil je de tuin beveiligen? Kies dan voor een weerbestendige buitensirene. De kans is groot dat je daarmee een inbreker al voortijdig wegjaagt. Let goed op het maximale volumeniveau van de sirene. Hoe luider, hoe beter. Bepaalde modellen produceren een oorverdovend geluid van meer dan 110 decibel! Duurdere sirenes laten bij verschillende situaties een ander geluid horen, zoals in het geval van inbraak of brand. Verder bevat de behuizing ook meestal verlichting.

 

08 Raam-/deurcontacten

Een raam-deurcontact (ook wel magneetcontact) bestaat doorgaans uit twee delen. Je bevestigt een deel in het kozijn, terwijl je het andere deel op de deur of het raam monteert. Tussen beide delen ontstaat er vervolgens een magnetisch veld. Bij onderbreking van dit veld stuurt een raam-deurcontact een seintje naar het alarmsysteem. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer een inbreker een deur forceert of raam breekt. Goede raam-deurcontacten slaan bij schokken of trillingen al direct alarm. Voor de voeding werken deze apparaatjes veelal op batterijen.

©Виктория Котлярчук - stock.adobe.com

 

09 Slimme deurbel

Sommige fabrikanten van alarmsystemen ontwikkelen eveneens slimme deurbellen, zoals Ring en Gigaset. Een voordeel is dat zo’n apparaatje ook als bewakingscamera fungeert. Signaleert de camera bijvoorbeeld ‘s nachts beweging in de voortuin, dan is het mogelijk om het gekoppelde alarmsysteem te activeren. Belt er iemand aan? Ontvang dan een pushnotificatie op een smartphone en zie in de app wie er voor de deur staat. Dankzij ondersteuning voor tweewegaudio begin je desgewenst op afstand een gesprek.

Houd er rekening mee dat aansluiting op de bestaande bedrading en gong enige technische kennis vereist. Er bestaan ook slimme deurbellen met een oplaadbare accu. De montage van dergelijke producten is eenvoudiger.

10 Overige melders

Naast apparaten voor inbraakpreventie ondersteunen veel alarmsystemen ook andere accessoires om de veiligheid van de woning te verbeteren. Met name een slimme rookmelder is een zinvolle toevoeging. Verbind dit apparaat met het alarmsysteem, zodat je bij rookontwikkeling direct wordt gewaarschuwd. Afhankelijk van het gekozen alarmsysteem gebeurt dat via een pushbericht, e-mail, telefoonoproep en/of sms. Andere mogelijkheden zijn het inschakelen van een sirene en noodverlichting. Als het alarmsysteem is verbonden met een capabele meldkamer, dan schakelen zij direct de brandweer in. Sinds 1 juli is het verplicht om op elke verdieping een gecertificeerde rookmelder op te hangen.

Naast een rookmelder breid je het alarmsysteem eventueel uit met een koolmonoxidemelder. Monteer dit apparaat in slaapkamers en in de buurt van de verwarming of een ander verbrandingstoestel. Afhankelijk van het beschikbare productaanbod van het gekozen merk kun je wellicht ook een lekkage- en glasbreukmelder installeren.

 

Smarthome-functies

Veel alarmsystemen ondersteunen diverse andere smarthome-platformen. Je laat in dat geval apparaten van verschillende merken met elkaar samenwerken. Zo heeft een koppeling met een verlichtingssysteem van Philips Hue veel meerwaarde. Verlicht bij een inbraak, brand of koolmonoxidelek automatisch het volledige huis. Bepaal hierbij zelf de gewenste kleur. Zo laat je bij een indringer eventueel de lampen rood flitsen.

Diverse slimme alarmsystemen ondersteunen daarnaast Google Assistent. Het voordeel hiervan is dat je het alarmsysteem met je stem kunt bedienen, bijvoorbeeld via een gekoppelde smartspeaker of smart-tv. Zeg bijvoorbeeld hardop dat je het alarmsysteem wilt in- of uitschakelen. Tot slot kunnen sommige producten voor huisbeveiliging overweg met Apple HomeKit, zoals het alarmsysteem van Bosch. Controleer in de specificaties van het beoogde alarmsysteem welke smarthome-platformen het product ondersteunt.

©Loocid GmbH - stock.adobe.com

11 Alarmsysteem bedienen

Slimme huisbeveiliging stuur je aan met een app op een smartphone. Zet hiermee onder meer het alarm aan of uit. Maar een smartphone is niet altijd direct voorhanden, bijvoorbeeld wanneer het mobiele toestel op de lader is aangesloten, en daarnaast hebben wellicht niet alle gezinsleden de app op hun smartphone geïnstalleerd. Om die reden leveren merken bij een bridge veelal een of meerdere afstandsbedieningen mee. Je schakelt daarmee het alarmsysteem snel in of uit. Afhankelijk van het gekozen product bevat de afstandsbediening wellicht een noodknop; schakel hiermee direct hulp in.

Naast een afstandsbediening leveren de meeste fabrikanten ook een bedieningspaneel. Bevestig dit apparaat op een centrale plek aan de wand, zodat je het alarmsysteem hiermee kunt bedienen. In de meeste gevallen is het bedieningspaneel vergrendeld met een pincode.

©Daniel Jędzura - stock.adobe.com

Watch on YouTube

Wil je meer video's zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 energiezuinige koelkasten voor max 1100 euro
Huis

Waar voor je geld: 5 energiezuinige koelkasten voor max 1100 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een grote koelkast met energielabel A? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken koelkasten bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 1100 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Hisense RB440N4ACA

Wie de vele positieve reviews op Kieskeurig.nl leest, weet genoeg. De Hisense RB440N4ACA is een aanrader! Het gaat weliswaar om een vrijstaande koel-vriescombinatie, maar je kunt het apparaat tóch netjes in een bestaande keuken kwijt. De behuizing is namelijk even diep als een standaard aanrecht. Fijn is bovendien dat je de draairichting van beide deuren kunt wijzigen. Volgens de gegevens op het A-energielabel 'trekt' dit model jaarlijks zo'n 109 kilowattuur stroom. Kortom, het kost je slechts een paar tientjes per jaar.

Opvallend veel reviewers waarderen de stille werking. Het opgegeven volumeniveau van 35 decibel is dan ook behoorlijk laag. Het koelgedeelte heeft een ruime inhoud van 238 liter. Dankzij de aanwezigheid van twee lades, vier dragers en vier deurvakken kun je heel wat producten koud bewaren. Er is ook nog een flessenrek inbegrepen. Bovenin het koelgedeelte zit een felle ledlamp met een bedieningspaneel. Hierop kies je de gewenste temperatuur. Verdeeld over drie lades is de vriezer goed voor een inhoud van 98 liter. Dankzij no frost-ondersteuning hoef je de RB440N4ACA nooit te ontdooien. Deze koelkast is verkrijgbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

LG GBP62MCNAC

Ondanks een riante inhoud van 384 liter voldoet de LG GBP62MCNAC aan de eisen van energielabel A. Ga ongeveer uit van een jaarlijks stroomverbruik van slechts 110 kilowattuur. Zodra je de bovenste deur opentrekt, heb je toegang tot een groot koelvak van 277 liter. De vier legplanken bestaan uit gehard glas. Die zullen niet zo gauw breken, zodat je zorgeloos een flinke hoeveelheid drinkpakken en blikjes koud bewaart. Verder telt het koelgedeelte twee lades en vier deurvakken.

De vriezer is met een inhoud van 107 liter eveneens ruim. Wegens ondersteuning voor no frost zullen de drie lades niet aanvriezen. Is er onverhoopt een technisch probleem? Met behulp van de zogenoemde Smart Diagnosis-functie lees je de apparaatstatus op een smartphone uit. Bekijk hoe je eventuele problemen oplost en onderhoud pleegt. Je plaatst de GBP62MCNAC gerust in een open (woon)keuken, want het geluidsniveau is met 35 decibel erg laag. Deze stijlvolle koelkast is in een matzwarte en zilverkleurige behuizing te koop.

Samsung RB38C607AS9/EF

De Samsung RB38C607AS9/EF heeft op Kieskeurig.nl momenteel de laagste prijs ooit. Daarbovenop ontvangen snelle beslissers ook nog eens tijdelijk een cashback van honderd euro. Deze actie geldt tot en met 2 december 2024. Al met al haal je voor een relatief zacht prijsje een energiezuinige koelkast in huis. Het opgegeven jaarlijkse stroomverbruik komt uit op 108 kilowattuur. Een leuk extraatje is dat je het actuele energieverbruik in de SmartThings-app op een smartphone kunt monitoren. Hiervoor koppel je de koelkast aan je wifi. De RB38C607AS9/EF produceert niet zoveel geluid, want het volumeniveau bedraagt maar 35 decibel.

Deze vijf testers zijn erg te spreken over dit product. Zij prijzen stuk voor stuk de ruime inhoud van in totaal 387 liter. Het koel- en vriesgedeelte zijn goed voor respectievelijk 273 en 114 liter. Voor huishoudens tot vier à vijf personen is dat ruimschoots voldoende. Zoals je van een moderne koelkast mag verwachten, is er no frost-ondersteuning aanwezig. Dat scheelt weer ontdooien! Komt de draairichting van beide deuren niet uit? Geen probleem, want je kunt ze omkeren. In plaats van de hier besproken zilverkleurige uitvoering kun je ook deze zwarte versie overwegen.

Lees ook: Tips voor een lager verbruik van je koelkast en vriezer

Inventum KV2010B

Een goedkopere koelkast met energielabel A zul je in dit formaat waarschijnlijk niet gauw vinden. Inventum hanteert op zijn website een adviesprijs van 999 euro, maar enkele webshops halen daar een kwart vanaf. De KV2010B is een volwaardige vrijstaande koelkast met een respectabele inhoud van 378 liter. Hiervan is 256 liter gereserveerd voor het koelgedeelte. Ten opzichte van diverse vergelijkbare apparaten is er een behoorlijk deel aan de vriezer toegekend, namelijk 122 liter.

Gunstig is het zéér lage geluidsniveau van 29 decibel. Hierdoor zet je deze koel-vriescombinatie probleemloos naast een keukentafel neer. Ondanks de relatief lage aanschafprijs ondersteunt dit model no frost. Deze techniek voorkomt ijsvorming, zodat de drie lades niet kunnen aanvriezen. Nuttig om te weten is dat je de deuren kunt omkeren. Volgens de specificaties van het toegekende A-energielabel verbruikt de KV2010B ongeveer 113 kilowattuur per jaar. De fabrikant geeft vijf jaar garantie op dit product.

Bosch KGN392LAF

Bosch staat garant voor een hoge kwaliteit. Dat heeft een zekere prijs, waardoor je nauwelijks energiezuinige koelkasten van het gerenommeerde Duitse merk voor minder dan duizend euro kunt vinden. De KGN392LAF is een uitzondering. Dit witgoedproduct is dan ook op Kieskeurig.nl momenteel goedkoper dan ooit. Indrukwekkend is het nogal lage verwachte stroomverbruik van 104 kilowattuur per jaar. Daarnaast is deze koelkast stiller dan de meeste andere modellen in deze prijsklasse. Ga uit van een geluidsniveau van 29 decibel.

Het koelgedeelte van 260 liter bestaat uit vier dragers, twee lades, een flessenrek en vier deurvakken. De vriezer heeft een inhoud van 103 liter. Wegens no frost-ondersteuning kun je de drie lades altijd soepel schuiven. Op het fraaie aanraakpaneel kies je voor elke sectie de gewenste temperatuur. Dankzij zijn slimme ontwerp plaats je de behuizing eventueel pal tegen de wand. In tegenstelling tot de meeste andere koelkasten hoeft er geen ruimte tussen de achterkant en de muur te zitten. Zit één van de deuren niet helemaal dicht? De KGN392LAF waarschuwt je met een luide pieptoon. Lees deze reviews op Kieskeurig.nl voor ervaringen van andere gebruikers.

▼ Volgende artikel
Nederlandse techwebshop Alternate gaat Starlink-producten verkopen
Huis

Nederlandse techwebshop Alternate gaat Starlink-producten verkopen

De Nederlandse webwinkel in techproducten Alternate gaat de internetproducten van Starilnk verkopen. Starlink is het internetbedrijf van Elon Musk, de man achter social media-platform X en Tesla.

Alternate is een officiële dealer van Starlink geworden. Dankzij deze samenwerking biedt de winkelonderneming internetdiensten via satelliet van Starlink aan. Starlink biedt wereldwijd breedbandinternet via satellieten, waardoor bedrijven op afgelegen locaties en avonturiers in de natuur nu kunnen rekenen op snel internet. en van onze klanten eenvoudiger en efficiënter maken.

 “De samenwerking met Starlink is voor ons een geweldige aanvulling op ons assortiment,” zegt Nico Bommelje, directeur van Alternate Nederland. “Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen voor onze klanten en met Starlink kunnen wij nu een betrouwbare internetverbinding bieden voor zowel bedrijven in afgelegen gebieden als voor avonturiers die het avontuur willen aangaan zonder concessies te doen aan connectiviteit.

Bedrijven en reizigers

Voor zakelijke klanten biedt Starlink een oplossing voor bedrijven die in landelijke gebieden of moeilijk bereikbare regio’s gevestigd zijn, bijvoorbeeld op locaties waar geen snelle glasvezelverbinding is.

Starlink biedt voor hen stabiele en snelle internetverbindingen, waardoor ze hun digitale processen, communicatie en cloud-gebaseerde toepassingen kunnen blijven gebruiken, zelfs zonder traditionele internetverbindingen. Voor reizigers biedt Starlink eveneens internetverbindingen voor werk of vrije tijd, ongeacht de locatie.