ID.nl logo
De beste alarmsystemen van dit moment
© PXimport
Zekerheid & gemak

De beste alarmsystemen van dit moment

Slimme alarmsystemen houden je huis in de gaten, ook als jij niet thuis bent. Hoe werkt zo’n systeem, wat maakt een modern alarmsysteem slim en uit welke merken kun je kiezen? Deze checklist helpt je bij het kiezen van het juiste slimme alarmsysteem voor je woning of appartement.

Tip 01: Budget

Het kiezen van een alarmsysteem begint bij het bepalen van je budget. Het heeft immers geen nut om naar een fantastisch alarmsysteem te kijken dat honderden euro’s boven je budget is. Andersom geldt dit ook. Een goedkoop alarmsysteem bevat doorgaans minder en minder goede beveiligingssensoren, komt vaker met een minder goede app of bezuinigt bijvoorbeeld op het volume van de ingebouwde sirene. Bezuinigen op een product dat je waardevolle bezittingen moet beschermen, is dus geen slim plan. Gelukkig hoeft een goed alarmsysteem niet heel duur te zijn. De populairste slimme alarmsystemen in Nederland kosten tussen de 160 en 500 euro. Gerenommeerde merken waar je naar kunt kijken zijn Somfy, Ring, Eufy, Gigaset, Ajax Systems, Netatmo en WoonVeilig. Houd er wel rekening mee dat je het alarmsysteem zelf moet installeren, wat doorgaans minder dan een half uur kost. Sommige fabrikanten bieden tegen betaling een installatieservice aan.

©PXimport

Tip 02: Startpakket

Als je nog geen alarmsysteem hebt, kun je het beste een startpakket aanschaffen. Hier zit alles in wat je nodig hebt om je huis te beveiligen. De meeste alarmsystemen werken via een basisstation dat verbindt met je wifinetwerk én de draadloze sensoren. Ook meegeleverd: een bedieningspaneel voor in de gang of bij de achterdeur, met cijfers om je zelfgekozen pincode in te vullen zodat je het alarm aan- en uit kunt zetten. Een startpakket bevat doorgaans ook de twee populairste soorten sensoren: een bewegingssensor en een contactsensor. Een bewegingssensor hang je hoger in een ruimte op, waarna hij een hele ruimte in de gaten houdt en een melding doorgeeft aan het basisstation als er iets beweegt. De meeste bewegingssensoren zijn slim genoeg om niet aan te slaan op huisdieren of een vlieg die op de sensor neerstrijkt. Simpele bewegingssensoren missen die intelligentie, waardoor de kans bestaat dat je vaker onnodige meldingen krijgt. Een contactsensor bestaat uit twee delen. Het grotere deel plak je op je raam of deur en het kleinere deel op het kozijn. De sensoren hebben een magneetje en geven automatisch een seintje aan het basisstation als het raam of de deur opengaat. Als je alarmsysteem ingeschakeld is, krijg je direct een melding. Handig is dat je veruit de meeste sensoren met dubbelzijdige tape op kunt plakken en een accu hebben die een jaar of langer meegaat. Dat scheelt boren en lelijke stroomkabels.

©PXimport

Tip 03: Meer accessoires

Heb je niet genoeg aan de twee bijgeleverde sensoren in het startpakket, dan kun je van vrijwel alle merken extra bewegings- en contactsensoren aanschaffen. Bijvoorbeeld omdat je al je ramen wilt beveiligen, of omdat je in elke ruimte een bewegingsmelder wilt ophangen. De prijzen van losse sensoren lopen uiteen en bij veel fabrikanten krijg je korting als je er meerdere tegelijk bestelt. Houd rekening met een gemiddelde prijs van twintig euro voor een setje contactsensoren en zo’n dertig euro voor een bewegingssensor. Vrijwel alle gangbare alarmsystemen zijn geschikt voor tien tot meer dan honderd sensoren. De verbinding verloopt draadloos, via een speciale frequentie. Sommige merken verkopen ook nog andere soorten sensoren die je aan je alarmsysteem kunt koppelen. Bijvoorbeeld een die waterlekkage opmerkt. Zo’n sensor is handig voor bij de wasmachine, in de meterkast of garage. En Woox bijvoorbeeld, biedt een slimme rookmelder aan, zodat niet alleen je rookmelder, maar je complete alarmsysteem afgaat bij brand.

Houd er ook rekening mee dat als je een groot huis hebt, de sensoren nog weleens kunnen haperen, omdat de afstand tot het basisstation te groot is. Sommige merken, maar zeker niet alle, bieden hier signaalversterkers voor aan.

©PXimport

Vrijwel alle gangbare alarmsystemen zijn geschikt voor tien tot meer dan honderd sensoren

-

Tip 04: Sirene

Dat een slim alarmsysteem jou en anderen kan waarschuwen op je smartphone is handig, maar schrikt geen inbrekers af. Daarom hebben veel populaire alarmsystemen een ingebouwde sirene. Die zit in het basisstation, dat je doorgaans in de woonkamer plaatst.

Het geluidsniveau van de ingebouwde sirene verschilt letterlijk per alarmsysteem. Je kunt het beloofde geluidsniveau – aangeduid in decibel – vooraf controleren op de website van de fabrikant. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat de sirene van Ring Alarm (eerste en tweede generatie) hard genoeg is om in je hele huis te horen. Zelfs voorbijgangers zullen het geluid opmerken. Voor het alarmsysteem van WoonVeilig geldt hetzelfde. De sirene van het Eufy-basisstation is een stuk zachter en zeker niet buitenshuis hoorbaar. Sommige merken, waaronder Ring en WoonVeilig, verkopen ook los verkrijgbare buitensirenes met ingebouwde led-flitser. Die kun je aan je huis bevestigen om inbrekers af te schrikken en bij gevaar de aandacht van buren of voorbijgangers te trekken.

©PXimport

Tip 05: Deurbel of camera

Naast de waarschuwing die de sirene geeft, krijg je ook een melding op je smartphone te zien. Je bent dan op de hoogte waarom het alarm aanslaat, bijvoorbeeld omdat er een deur geopend is. Maar wil je echt zien wat er thuis gebeurt, dan heb je een camera nodig. Een slimme videodeurbel of beveiligingscamera is daarom het overwegen waard. Die hoeft niet van hetzelfde merk te zijn als je alarmsysteem, want met aparte apps kun je beide producten naast elkaar gebruiken. Wel is het zo dat een videodeurbel of camera van dezelfde fabrikant beter samenwerkt met je alarmsysteem. Je kunt de producten in dezelfde app gebruiken en aan elkaar koppelen voor efficiënter gebruik. Zo kun je bij Ring instellen dat een gekoppelde deurbel of beveiligingscamera automatisch start met filmen als je alarmsysteem afgaat, ook al ziet de camera zelf (nog) niets en zou hij uit zichzelf dus niet filmen. Ring, Eufy en Somfy zijn bekende merken die binnen- en buitencamera’s verkopen die je kunt koppelen aan je alarmsysteem.

©PXimport

Tip 06: Zonder abonnement

Een belangrijk aandachtspunt van een alarmsysteem is of de fabrikant een optioneel abonnement aanbiedt. Zo’n abonnement kost je maandelijks geld en voegt meer functies toe. Hartstikke mooi, maar op jaarbasis betaal je gemiddeld wel tientallen tot honderd euro per jaar voor een abonnement. Dat is veel geld, zeker omdat het boven op de aanschafprijs van een alarmsysteem (tussen de 150 en 500 euro) komt.

Het is daarom goed om te weten dat er ook slimme alarmsystemen zijn die volledig werken zonder abonnement. Als dit een harde eis is, heb je minder keuze uit (merken) alarmsystemen. Bovendien weet je nooit zeker of een fabrikant ook in de toekomst hieraan blijft vasthouden. Mogelijk wordt zo’n abonnementsmodel later alsnog geïntroduceerd en verdwijnen sommige functies die nu gratis zijn achter een betaalmuur. Domoticamerk Wink deed dit vorig jaar en haalde zich hiermee de woede van gebruikers op de hals. Ons advies is dan ook om een alarmsysteem met optioneel abonnement niet direct af te schrijven, maar te onderzoeken wat het abonnement op jaarbasis kost en wat je ervoor terugkrijgt. Zo kun je weloverwogen besluiten of het alarmsysteem bij je past en of je wel of geen abonnement erbij neemt.

©PXimport

Opvallend is dat WoonVeilig gebruikers zónder abonnement geen software-updates geeft

-

Tip 07: Met abonnement

Alarmsystemen met een optioneel abonnement zijn een stuk gangbaarder. Bij vrijwel alle fabrikanten die dit verdienmodel hanteren, is de eerste maand een proefmaand en besluit je in die periode of je wilt blijven betalen voor de extra functies. De maandprijs verschilt per merk, maar ligt doorgaans tussen de drie en tien euro per maand. Welke extra functies je met een abonnement kunt gebruiken, hangt ook van de fabrikant af. Een Ring-alarmsysteem blijft met het Ring Protect-abonnement ook werken als de stroom, en dus het internet, uitvalt. Het alarmsysteem heeft namelijk een eigen accu en simkaart met mobiele internetverbinding. Zonder Ring Protect-abonnement staat die simkaart uit. Ring Protect biedt meer voordelen en kost tien euro per maand. WoonVeilig vraagt negen euro per maand voor zijn Beveiligingsdienst-abonnement en kan indien gewenst onder meer alarmmeldingen per e-mail, sms en app sturen naar verschillende personen. De dienst kan jou of een van je zes contactpersonen ook bellen als het alarm afgaat. Opvallend is dat WoonVeilig gebruikers zonder abonnement geen software-updates geeft; die zijn voorbehouden aan betalende klanten. Deze dubieuze strategie wordt door weinig concurrenten gehanteerd.

Tip 08: Via je verzekeraar

Als je de eenmalige aanschafkosten van een slim alarmsysteem aan de hoge kant vindt, is er een alternatief. Althans, voor klanten van verzekeraar Univé. Die biedt het WoonVeilig-alarmsysteem aan via een huurconstructie. Je betaalt dan maandelijks 15 euro om het alarmsysteem te gebruiken, maar bent dus niet de eigenaar. Het WoonVeilig-alarmsysteem is volgens onderzoeksbureau Multiscope het meest verkochte alarmsysteem van 2020. Het alarmsysteem ondersteunt geassisteerde bewaking, waarbij jij en eventueel andere contacten direct gebeld worden als het alarm afgaat. De centrale van WoonVeilig houdt de werking van je alarmsysteem bovendien 24/7 in de gaten. Houd er rekening mee dat je het alarmsysteem zonder geassisteerde bewaking beperktere mogelijkheden heeft. Bovendien zit je met deze huurconstructie vast aan een abonnement. Ben je geen klant van Univé, dan kun je het alarmsysteem via WoonVeilig zelf aanschaffen voor (eenmalig) 299 euro; een gangbare prijs voor een slim alarmsysteem, al zijn er ook goedkopere modellen.

Tip 09: Smart home

Wil je je nieuwe alarmsysteem volledig integreren in je nu al slimme of juist nog domme huis? Ga dan na welke smarthome-platformen jouw potentiële alarmsysteem (niet) ondersteunt. Hier zit namelijk veel verschil in. De drie bekendste smarthome-platformen zijn van Google, Amazon en Apple. Het HomeKit-platform van Apple wordt door maar weinig fabrikanten ondersteund. Googles Assistent-platform is iets populairder. Onder meer Eufy biedt een vorm van integratie aan met Googles slimme platform. Het Amazon Alexa-platform is internationaal gezien meer in trek en werkt met name goed samen met apparatuur van Ring. Logisch, want Ring is een dochtermerk van Amazon. Het nadeel van Amazons platform is dat het geen Nederlands ondersteunt en je daarom in het Engels of Duits moet praten. De smarthome-platformen van Apple en Google kun je wel in het Nederlands aansturen. Zo kun je een geschikt alarmsysteem integreren in je slimme huis en bijvoorbeeld de verlichting uit laten schakelen als jij het alarmsysteem activeert en vertrekt. Gekoppelde slimme verlichting kan meer. Zo kunnen Philips Hue-lampen automatisch fel gaan knipperen als het gekoppelde alarmsysteem aanslaat. Grote kans dat inbrekers daarvan zullen schrikken!

©PXimport

Een slim alarmsysteem kan hoogstens je buren of familie bellen, waarna die bij je kunnen kijken

-

Tip 10: Echte meldkamer

Een laatste punt om te beseffen, is dat veruit de meeste slimme alarmsystemen alleen jou en eventuele bekenden kunnen waarschuwen. Ze staan niet in verbinding met een bemande meldkamer met Nederlandssprekende medewerkers van de fabrikant. Er is ook geen verbinding met hulpdiensten. Deze beperkingen houden een slim alarmsysteem betaalbaar en goedkoper dan een alarmsysteem dat continu verbonden is met een bemande meldkamer.

Gespecialiseerde beveiligingsbedrijven bieden eigen alarmsystemen aan en zijn wel 24/7 bereikbaar. Deze alarmsystemen zijn doorgaans iets minder slim dan die van de eerder genoemde merken, maar zitten nog steeds vol handige snufjes. Als zo’n alarm afgaat en jij de telefoon niet opneemt, kan de alarmcentrale iemand langs je huis sturen om te controleren wat er aan de hand is. Een slim alarmsysteem kan hoogstens je buren of familie bellen, waarna die bij je kunnen gaan kijken.

Welk type alarmsysteem het beste bij jou past, hangt voornamelijk van je wensen af. Het budget speelt hierin een belangrijke rol – het is niet voor niets de eerste tip in dit artikel! Maar er is genoeg keuze, ongeacht wat je wilt uitgeven en aan welke eisen je alarmsysteem moet voldoen.

Kooptips

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een alarmsysteem, raden we je drie modellen aan. Een zonder abonnement, een met abonnement voor meer functies en een die je met of zonder abonnement via de verzekeraar kunt afnemen.

Soort: Alarm zonder abonnement

Prijs: € 159,- Slimme alarmsystemen zonder abonnement zijn schaarser dan systemen met abonnement. Begrijpelijk, omdat de fabrikant dan slechts eenmaal iets aan jou verdient. Eufy vindt dat geen probleem en biedt een betaalbaar, betrouwbaar systeem aan. Dit Eufy by Anker Security 5-in-1-pakket slaat je gegevens lokaal op en stuurt bij gevaar een melding naar je smartphone. Houd er rekening mee dat je geen gebruik kunt maken van geassisteerde bewaking. Wel kun je eenvoudig meerdere Eufy-beveiligingsproducten aan het alarmsysteem koppelen.

©PXimport

Soort: Alarm met abonnement

Prijs: € 249,- Ring – onderdeel van Amazon – hoort bij de populairste aanbieders van slimme alarmsystemen. De tweede generatie Ring Alarm is eenvoudig in gebruik en werkt goed samen met andere Ring-producten, waaronder de videodeurbel en beveiligingscamera. Je kunt het alarmsysteem met of zonder maandelijks abonnement gebruiken. Extra sensoren zijn goed verkrijgbaar en je kunt ook een buitensirene met flitser aanschaffen. Ring verkoopt ook een eerste generatie Ring Alarm, die hetzelfde werkt maar ouderwetser oogt dan zijn opvolger.

Soort: Alarm via verzekeraar

Prijs: € 15,- per maand (los: € 299,-) Als je een slim alarmsysteem via je verzekeraar wilt, kun je bij Univé het WoonVeilig-alarm huren voor een vast bedrag per maand. Dit systeem bestaat uit een basisstation met luide sirene, een raamsensor, twee bewegingssensoren en een afstandsbediening. Je kunt tientallen extra (los verkrijgbare) accessoires toevoegen. Het alarmsysteem is met abonnement (voor geassisteerde bewaking) of zonder abonnement te gebruiken. Let erop dat het abonnement standaard actief is als je het WoonVeilig-alarmsysteem aanschaft.

©PXimport

▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger