ID.nl logo
Ring Video Doorbell Wired: is goedkoop ook een goede koop?
© PXimport
Huis

Ring Video Doorbell Wired: is goedkoop ook een goede koop?

Met een slimme videodeurbel zie je - waar je ook bent - wie er voor jouw deur staat. De meeste bellen kosten minstens honderd euro. Marktleider Ring verkoopt echter een model van slechts 59 euro. In deze Ring Video Doorbell Wired review lees je of het een goede koop is of dat je beter kunt doorsparen.

Ring - een bedrijfsonderdeel van Amazon - is de grootste verkoper van slimme videodeurbellen. Het nieuwste model, de Video Doorbell Wired, is ook meteen het goedkoopste model. Met een adviesprijs van 59 euro en regelmatige aanbiedingsprijs van 39 euro is het bijna een impulsaankoop. Maar werkt de spotgoedkope slimme bel ook naar behoren? En is hij een slimmere keuze dan een duurder model zoals de 279 euro kostende Ring Video Doorbell Pro 2? Je leest het in deze Ring Video Doorbell Wired review.

©PXimport

Snelle installatie, maar zonder accessoires

De Ring Video Doorbell Wired komt in een opvallend klein doosje. Na het openen viel het mij op dat er op wat schroeven, pluggen en een schroevendraaier geen accessoires meegeleverd worden. Dit in tegenstelling tot duurdere Ring-bellen. 

Omdat je deze bel op je bestaande belbedrading (8-24 Volt) kunt aansluiten, is het weglaten van bedrading begrijpelijk. Heb je - zoals ik - niet de juiste belbedrading dan kun je voor 25 euro een zes meter lange Ring-stroomkabel kopen. Deze steek je gewoon (binnen) in het stopcontact en het uiteinde met de twee connectoren leid je via een gaatje in je kozijn of muur naar buiten. Verbind de connectoren vervolgens met de bel en wacht tot het lampje rond de drukknop gaat branden.

De Ring-bel heeft boven en onder gaatjes waar je de schroeven doorheen doet, waarna je de bel zo monteert. Dit is eenvoudig. Opvallend is dat de bel dus zonder een wig komt om de kijkhoek aan te passen. De bel hangt en kijkt dus recht vooruit. Dat is niet altijd handig. Mijn tuinpad loopt bijvoorbeeld schuin. De wig die ik nodig heb om de bel schuiner te monteren, kost twintig euro. Een kantelmontageset (om de bel meer naar beneden te richten) ook. Ik vind het hoge prijzen voor een simpel stukje plastic, zeker in verhouding met de aanschafprijs van de bel zelf. 

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Houd er ook rekening mee dat de Ring Video Doorbell Wired niet werkt met je eventuele huidige gong. Die maakt dus geen geluid meer. Ring verkoopt zelf een gong die je in het stopcontact stopt. Met 35 euro is die ook stevig geprijsd, als je het mij vraagt. Overigens komen duurdere Ring-videodeurbellen ook zonder gong. Heb je een Amazon Echo (Dot)-speaker? Die kun je eenvoudig koppelen aan Ring, waarna de speaker ook als gong functioneert. Dit werkt uitstekend. 

De bel zelf werkt naar behoren. De bezoeker drukt de duidelijke knop in, waarna de ring rond de knop blauw kleurt en er een duidelijk geluid uit de bel klinkt. De bel is weerbestendig en hoeft omdat hij permanent stroom krijgt, niet opgeladen te worden. 

Je krijgt een melding als iemand aanbelt en kunt dan 'opnemen' om live te kijken en eventueel een gesprek te starten. In de Ring-app kun je ook instellen dat de bel meldingen stuurt als hij beweging detecteert. Ik heb dit na een paar dagen uitgeschakeld omdat ik er geen behoefte aan heb. De functie werkt overdag beter dan in het donker. De eerder geteste Ring Video Doorbell Pro 2 is beter geschikt als beveiligingscamera, maar ook honderden euro's duurder. 

Beeld- en audiokwaliteit

Van een 59 euro kostende slimme deurbel kun je niet verwachten dat hij fantastische video-opnames maakt. En dat doet de Ring Video Doorbell Wired ook niet. Ondanks dat de bel een 1080p (Full-HD)-camera heeft, ziet het beeld er wat uitgewassen uit. Minder scherp dan ik had verwacht. Het beeld oogt ook fletser dan de realiteit en een zonnetje dat door de wolken breekt, levert - zoals je hieronder ziet - problemen op voor de camera. 

Het kwaliteitsverschil met duurdere videodeurbellen is goed merkbaar. Zeker omdat ik regelmatig zulke bellen test. Toch stoort het minder goede beeld van de Video Doorbell Wired mij nauwelijks. Ik wil namelijk vooral weten wie er aanbelt en dat zie ik duidelijk met deze bel. De mindere opnamekwaliteit is hiermee vooral een aandachtspunt als je je videodeurbel ook als beveiligingscamera wil gebruiken.

©PXimport

De audiokwaliteit van de Ring Video Doorbell Wired is prima. In de bel zit een microfoon en luidspreker. In de app hoor je daarom wat de persoon voor de deur zegt. En praat je in de app met de opnamemodus ingeschakeld, dan klinkt jouw stem uit de bel. Het volume bepaal je zelf. De luidspreker kan flink hard, al klinkt het geluid wel blikkerig. Van een kleine en goedkope bel kun je natuurlijk niet te veel verwachten.

Ring Protect-abonnement voor alle functies

Een belangrijk aandachtspunt van Ring-videodeurbellen - inclusief dit model - is dat je moet betalen om gebruik te kunnen maken van alle functies. Ring hanteert namelijk een abonnementsmodel. Dit abonnement heet Ring Protect en start bij drie euro per maand. Dat klinkt weinig, maar betekent op jaarbasis wel een extra kostenpost van bijna veertig euro. Sommige concurrerende deurbellen, waaronder die van Netatmo en Eufy, werken zonder abonnement en komen dus zonder extra kosten. 

Met Ring Protect kun je onder andere video-opnames van de deurbel tot dertig dagen terugkijken. Als je dat belangrijk vindt, is het abonnement dus cruciaal. Hecht je er - zoals ik - minder waarde aan, dan kun je de Ring Video Doorbell Wired prima gebruiken zonder abonnement. De gratis proefmaand op Ring Protect eindigt zonder dat je ergens aan vastzit en je (opnieuw) aanmelden kan op elk moment. 

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Conclusie: Ring Video Doorbell Wired kopen?

De Ring Video Doorbell Wired is een bijzonder goedkope slimme videodeurbel van een A-merk. Op de prijs-kwaliteitsverhouding valt niets af te dingen: voor een paar tientjes krijg je een bel die eenvoudig in gebruik is, prima beeld en audio levert en veel slimme functies biedt. De scherpe prijs zie je wel terug in de minder goede camera, minder nauwkeurige bewegingsdetectie en het gebrek aan accessoires als een wig. Ring hanteert hier naar mijn mening te hoge prijzen voor. Houd er ook rekening mee dat je een Ring Protect-abonnement van drie euro per maand nodig hebt om gebruik te kunnen maken van alle functies van de bel. 

Als deze aandachtspunten geen probleem zijn en je niet per se een draadloze bel hoeft, is de Ring Video Doorbell Wired een uitstekend model om goedkoop kennis te maken met het concept van de slimme deurbel.

Uitstekend
Conclusie

**Prijs** € 59,- **Draadloos** 802.11b/g/n (2,4 GHz) **Video** 1080p met een kijkhoek van 155 graden horizontaal en 90 graden verticaal **Stroom** Belbedrading (8-24 Volt) of Ring-stekker (24 Volt, 25 euro) **Functies** Tweewegaudio, beveiligingscamera-modus **Opslagmogelijkheden** Optioneel Ring Protect-cloudabonnement (3 euro per maand) **Website** [www.ring.com](https://nl-nl.ring.com/products/video-doorbell-wired)

Plus- en minpunten
  • Prijs-kwaliteit
  • Installatie- en gebruiksgemak
  • Ring-abonnement vereist voor alle functies
  • Accessoires zijn prijzig
  • Minder realistisch beeld
▼ Volgende artikel
De nieuwe generatie goedkopere zonnepanelen komt eraan
© jamesteohart
Energie

De nieuwe generatie goedkopere zonnepanelen komt eraan

Zonnepanelen voor je eigen woning kun je in een aantal jaren terugverdienen in Nederland, maar snel gaat dat niet. Met de nieuwe generatie goedkopere zonnepanelen gaat dat naar verwachting vlotter. We kijken naar de aankomende innovaties voor zonnepanelen.

In dit artikel lees je:

  • Over de subsidies en andere voordelen op zonnepanelen
  • Wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd
  • De voor- en nadelen van silicium zonnepanelen
  • Over bifaciale zonnepanelen
  • Over tandemzonnepanelen
  • De voordelen van zonnepanelen met eigen opslag
  • Wat organische zonnepanelen beter maakt

Lees ook: Zonnepanelen geven minder rendement: hier kan het aan liggen

Tegenwoordig is het prima betaalbaar om zonnepanelen op je woning te laten plaatsen. Lokale overheden bieden soms subsidies aan en de landelijke overheid helpt ook in 2025 mee door de btw op 0 procent te houden. Wel wordt de salderingsregeling in 2027 gestopt. Het zou betekenen dat energiemaatschappijen daarna niet meer alle energie die je teruglevert aan het stroomnet hoeven te vergoeden.

Hierdoor duurt het langer om zonnepanelen terugbetaald te hebben met rendement uit je stroomopbrengsten. Tegenwoordig is de terugverdientijd van zonnepanelen vijf tot zeven jaar, afhankelijk van jouw verbruik.

De subsidie op warmtepompen gaat wel omlaag in 2025. Lees welke subsidie de overheid gaat afbouwen in het nieuwe jaar.

De voor- en nadelen van silicium zonnepanelen

We kijken eerst naar moderne standaardpanelen van silicium, zoals monokristallijne zonnepanelen. Deze technologie haalt een rendement van gemiddeld zo'n 21 procent; dat is dus het percentage van energie dat het uit zonlicht haalt.

Het is theoretisch heel moeilijk om alle energie uit zonlicht te halen, maar met de komende technologische ontwikkeling komt een rendement van 40 procent in zicht. Dat is dus bijna een verdubbeling!

De innovaties leveren niet alleen meer stroom op, ze maken zonnepanelen ook makkelijker om te plaatsen. De technologie kunnen fabrikanten veel kleiner maken en bijvoorbeeld in dakpannen verwerken. Verder zijn de nieuwste generatie zonnepanelen lichter en buigzamer. Je zou ze dus ook op ronde daken of in hoeken kunnen plaatsen.

©Anna Czapnik

Bifaciale zonnepaneel

Een steeds populairdere technologie om meer energie uit zonlicht te wekken is de bifaciale zonnepaneel. Dit type zonnepaneel heeft simpelweg zonnecellen aan beide kanten. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld de panelen op een reflecterend oppervlak hebt gelegd. Het zonlicht dat reflecteert wordt dan ook opgevangen door de cellen.

Bifaciale zonnepanelen werken ook goed op witte oppervlakken en daken met glimmende stenen erop. Ze worden vaak gecombineerd met zonnetrackers, zodat de zonnepanelen in de loop van de dag gedraaid worden om zoveel mogelijk licht op te vangen.

De technologie is wel nog duurder in de aanschaf, maar kan door zijn dubbelzijdige zonnecellen extra veel energie opwekken.

Tandemzonnepanelen

De tandem-zonnepaneel (ook wel tandemcel genoemd) is een nieuwe innovatie die steeds veelbelovender wordt. De technologie wordt momenteel nog getest, maar kan in de nabije toekomst veel goedkopere en beter presterende zonnepanelen opleveren.

Dit type zonnepaneel gebruikt meerdere lagen zonnecellen bovenop elkaar. Elke laag is geoptimaliseerd voor een deel van het zonnespectrum. Dat houdt in dat de zonnepaneel beter werkt bij verschillende soorten zonlicht, waardoor je zelfs veel energie opwekt bijvoorbeeld met bewolkt weer. Iets waar de huidige zonnepanelen moeite mee hebben.

Een tandemzonnepaneel gebruikt ook andere grondstoffen dan silicium voor zijn cellen. Die stoffen kunnen in theorie niet alleen goedkoper zijn, ze werken ook efficiënter. Waar siliciumcellen gemiddeld onder de 25 procent aan energie uit zonlicht halen, lukt het tandemcellen om veel meer te bereiken. In sommige tests halen ze zelfs de felbegeerde 40 procent efficiëntie!

©BinnensteBuiten - stock.adobe.com

Zonnepanelen met eigen opslag

Hoe je nog meer stroom kunt opwekken en opslaan, is door zonnepanelen met een eigen opslag aan te schaffen. Deze technologie is al beschikbaar, maar nog vrij prijzig. Toch is het een realistische optie nu netcongestie een steeds groter probleem wordt in Nederland. Door het overvolle stroomnet worden sommige elektrische voorzieningen (bijvoorbeeld laadpalen) tijdelijk afgesloten met piekuren.

Netcongestie vormt ook een probleem als je stroom terug wilt geven aan het net. Daarom biedt een thuisbatterij uitkomst en helpt het met je zelfvoorziening voor stroom. Zonnepanelen met eigen opslag worden dan ook vaak gecombineerd met een thuisbatterij.

Op deze wijze verzamel je extra stroom tijdens zonnige dagen, die je 's avonds zelf kunt gebruiken in je woning. Je bespaart zo extra veel op je stroomrekening.

Eigen opslag wordt steeds belangrijker voor Nederlanders en daarom zijn thuisbatterijen in trek. Lees er hier alles over. 

Voor de zomer en in je noodpakket: een solar powerbank

Heb je meteen ook een zaklamp bij de hand!

Organische zonnepanelen

Tot slot kijken onderzoekers naar het goedkoper maken van de materialen van zonnepanelen. De huidige lichting wordt vooral met silicium gemaakt, wat een duur materiaal is. Goedkoper is het om organische zonnepanelen te bouwen, gemaakt uit koolstof-gebaseerde materialen. Oftewel, stoffen uit de natuur die vrij makkelijk verkrijgbaar zijn.

Dit betekent wel een totaal andere manier van stroom opwekken uit zonne-energie, maar de meest recente tests zijn veelbelovend. Niet alleen zijn organische zonnepanelen veel goedkoper te produceren op de lange termijn, ze worden ook veel lichter omdat silicium van nature zwaar is. Dat maakt organische zonnepanelen makkelijker te plaatsen en ook buigzamer, voor moeilijke of afwijkende oppervlakken.

Met deze nieuwe technieken wordt het installeren van zonnepanelen op je woning of bedrijfspand alleen maar interessanter. Benieuwd naar hoe de salderingsregeling tegenwoordig werkt voor zonnepaneeleigenaren? We praten je hier helemaal bij.


▼ Volgende artikel
Waarom je geregeld je smartphone moet herstarten
Huis

Waarom je geregeld je smartphone moet herstarten

Start jij je smartphone weleens opnieuw op? De meeste mensen doen dat eigenlijk nooit, terwijl het slim is om dat juist wel af en toe te doen. Een herstart lost namelijk vaak kleine problemen op en maakt je telefoon weer sneller!

⏱ Dit artikel in het kort:

Door je smartphone regelmatig opnieuw op te starten, kun je veelvoorkomende problemen oplossen – denk aan trage prestaties, verbindingsproblemen en apps die vastlopen. Het leegt het werkgeheugen, verwijdert tijdelijke gegevens en kan zelfs sommige soorten malware aanpakken. Een wekelijkse herstart is vaak al voldoende om je toestel soepel te laten werken.

Lees ook: Smartphone hard resetten: zo doe je dat (iOS en Android)

Als smartphonegebruiker sta je er waarschijnlijk niet bij stil, maar het kan echt geen kwaad om je toestel eens per week opnieuw op te starten*. Met die simpele handdeling kun je namelijk veelvoorkomende problemen oplossen of zelfs voorkomen. In de IT-wereld (en tijdens familiebijeenkomsten) hoor je vaak de opmerking: 'Zet het apparaat eens uit en weer aan, kijk of het dan nog hapert.' Vaak grappig bedoeld, maar er zit zeker een kern van waarheid in.

*Nog beter is dagelijks, maar dat zal voor veel mensen geen doen zijn.

Dit is waarom je smartphone opnieuw opstarten goed is

Je smartphone opnieuw opstarten heeft verrassend veel voordelen. Het geeft je toestel een frisse start door achtergrondprocessen en tijdelijke data te verwijderen. Apps die je dagelijks gebruikt, worden namelijk niet volledig afgesloten als je ze sluit. Ze blijven in een soort sluimertoestand, zodat ze snel weer geopend kunnen worden. Hoe meer apps je gebruikt, hoe zwaarder dit je systeem belast. Al die apps staan als het ware in de rij om direct beschikbaar te zijn, wat je telefoon steeds trager kan maken.

©Kenstocker

Heb je het gevoel dat je smartphone trager is dan normaal of dat de accu sneller leegloopt? Een snelle herstart kan dat vaak oplossen. Door opnieuw op te starten, wordt het werkgeheugen leeggemaakt, waardoor er weer ruimte ontstaat voor andere taken. Apps die je regelmatig gebruikt, worden daarna opnieuw geladen, maar dit keer in een kleinere, beter beheersbare groep. Hoe meer vrije ruimte er in het werkgeheugen (RAM) is, hoe soepeler je telefoon blijft werken. Het lost niet alle problemen op, maar het is zeker de moeite waard om te proberen.

Er zijn ook kleinere problemen die je met een herstart kunt oplossen. Denk aan apps die niet willen openen of vastlopen. Vaak wordt dit veroorzaakt door gefragmenteerde data die voor verstoringen zorgt. Ook verbindingsproblemen, zoals het verliezen van een mobiele of wifi-verbinding, kun je hiermee aanpakken. Bij wifi-problemen kan er echter meer aan de hand zijn, zoals verouderde hardware die de verbinding verstoort. Een herstart is dan een goede eerste stap, maar soms is verder onderzoek nodig.

Vaak wel, soms geen wondermiddel

Niet alle problemen los je op met een herstart. Verouderde besturingssystemen, te weinig werkgeheugen of een batterij die zijn lading niet meer vasthoudt blijven bijvoorbeeld lastige kwesties. Ook virussen en malware verdwijnen verdwijnen er meestal niet mee – hoewel er wel uitzonderingen zijn. Uit onderzoek van de National Security Agency (NSA) in de Verenigde Staten blijkt dat bepaalde malware, die zich in het werkgeheugen nestelt, wél verwijderd kan worden door je smartphone opnieuw op te starten. Het legen van dat geheugen wist namelijk ook deze kwaadaardige software.

©FellowNeko

Hoe vaak moet je je smartphone opnieuw opstarten?

Heb je last van verbindingsproblemen, trage prestaties, oververhitting, een accu die sneller leegloopt of apps die steeds crashen? Dan is het tijd om je smartphone opnieuw op te starten. Door dit wekelijks te doen, kun je veel van deze problemen voorkomen. Dagelijks herstarten is zelfs nog beter, al is dat voor de meeste mensen wat veel gevraagd. Opstarten duurt tegenwoordig misschien twee minuten, dus er is eigenlijk geen reden om het werkgeheugen te laten vollopen en je batterij extra te belasten. Gewoon regelmatig doen dus!