Nieuwste editie

In dit nummer

Beginnen met een slim huis is makkelijker dan ooit, en je hebt daarbij de keuze uit allerlei handige producten. Maar de mooiste slimme producten maken nog geen echt slim huis, daar is samenwerking voor nodig. Daarom helpen we je deze maand in een extra dikke Computer!Totaal met het opzetten van een centraal slim huis. Fabrikanten van slimme apparaten proberen je vaak hun eigen app op te dringen. Dat is misschien niet zo erg als je net begint met een slim huis, maar het wordt lastiger als je na een tijdje meerdere apps in de gaten moet houden. De oplossing is een overkoepelende smarthome-gateway die meerdere protocollen ondersteunt en al je producten met elkaar verbindt. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor, maar de meeste vrijheid heb je met een systeem dat je helemaal naar eigen wens kunt inrichten. Daarom extra aandacht voor Home Assistant. Als je alles naar wens hebt ingesteld, is zo’n slim huis natuurlijk superhandig, maar dat gemak is soms ver te zoeken bij een internetstoring of stroomonderbreking. Gelukkig zijn met een beetje voorbereiding veel daarmee samenhangende problemen te voorkomen. Dit en meer lees je deze maand in Computer!Totaal nummer 7/8 die je nu in de winkel vindt.

Lees deze editie digitaal

Zo werkt digitaal lezen

  1. Om Computer Totaal digitaal te lezen, kun je een gratis account aanmaken op kiosk.id.nl/login.
  2. Klik daar op de link Geen account, registreer hier. Nadat je hebt geregistreerd, krijg je een bevestigingsmail met instructies en koppel je je bestaande account (abonneenummer en postcode) aan het nieuwe account.
  3. Vanaf nu kun je Computer Totaal zowel via de app als de website van de Kiosk digitaal lezen.

Zoek je downloads die horen bij oudere edities? Deze zijn te vinden op:

ID.nl/downloads

Stel een vraag

Selecteer hieronder de juiste categorie voor je vraag of tip en wij zorgen ervoor dat je vraag wordt beantwoord.

Bericht aan

Wat wil je kwijt?

Volg ons op

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000