Onder de loep: Raumfeld Soundbar

© PXimport

Onder de loep: Raumfeld Soundbar

Geplaatst: 27 november 2016 - 08:56

Aangepast: 14 december 2022 - 14:35

Partnerredactie

De slankehref="https://www.teufelaudio.nl/wifi/raumfeld-soundbar-p15401.html"> Soundbar van Raumfeld </a>zet je pal voor de televisie neer of je gebruikt de meegeleverde muurbeugel. Dankzij deze hoogwaardige speaker klinken stemmen helderder en bereiken special effects via de uitstekende virtual surround-weergave jouw oren. Wat heeft de Raumfeld Soundbar nog meer te bieden?

© PXimport

De Soundbar is langwerpig en heeft vergeleken met de eerder besproken Sounddeck een veel minder diepe behuizing. In plaats van onder de televisie zet je dit apparaat voor jouw beeldbuis neer. Hangt jouw tv aan de muur, dan kun je ook de meegeleverde wandbeugel gebruiken. Vanwege de dunne behuizing is er geen plek voor een ingebouwde subwoofer. Om de geluidsweergave toch voldoende laag mee te geven, levert Raumfeld een externe draadloze subwoofer mee. En wat voor één! Dankzij het platte ontwerp schuif je dit onderdeel probleemloos onder een tafel of bank, zodat je geen kostbare woonruimte verspilt.

Klaar? Actie!

Zoek je als fervent film- en gameliefhebber een ruimtebesparende oplossing, dan bevalt de Soundbar zonder twijfel uitstekend. Dit apparaat heeft namelijk alle eigenschappen in huis om het geluid groots weer te geven. Zowel de Soundbar als externe subwoofer hebben een krachtige Klasse D-versterker aan boord met een uitgangsvermogen van respectievelijk 180 en 200 watt. Door de aanwezigheid van maar liefst drie basdrivers heeft de laagweergave meer pit dan de Sounddeck laat horen. Explosies, schietpartijen en wilde achtervolgingen hoor je niet alleen, je voelt ze ook duidelijk! Voor de overige tonen in de geluidsweergave zijn zes audiodrivers verantwoordelijk binnen de Soundbar. Fijn is dat deze drivers een realistische surroundweergave kunnen nabootsen. Kortom, een ideale oplossing voor kleine huiskamers die geen ruimte hebben voor een 5.1-luidsprekeropstelling.

Raumfeld Controller-app

Behalve met de meegeleverde afstandsbediening, kun je de Sounddeck en Soundbar ook met een mobiele app bedienen. Prettig is dat je vanuit deze iOS- of Android-app alle luidsprekers van Raumfeld beheert. Zo bepaal je bijvoorbeeld dat je in alle kamers dezelfde muziek wilt afspelen op het gewenste volumeniveau. Of je kiest juist overal voor andere deuntjes. De keuze is helemaal aan jou! Vanuit de app boor je verschillende muziekbronnen aan, zoals liedjes op een nas, een afspeellijst op je smartphone, Spotify, TIDAL, SoundCloud of een radiostation. Verder pas je de hoge, midden en lage tonen aan door met de virtuele equalizer te spelen. Via het wifi-netwerk is jouw smartphone continu verbonden met alle Raumfeld-apparatuur, zodat je overal in de woning favoriete muziek kunt selecteren.

BEZOEK DE RAUMFELD PAGINA VOOR MEER ARTIKELEN

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000