Google Nest Audio: Slimme multiroom-speaker met stereogeluid

© CIDimport

Google Nest Audio: Slimme multiroom-speaker met stereogeluid

Geplaatst: 1 oktober 2020 - 06:34

Aangepast: 14 december 2022 - 09:22

Partnerredactie

Een luidspreker moet in de eerste plaats natuurlijk goed klinken. Dat zit bij de kersverse Google Nest Audio wel goed. Dankzij doorontwikkelde speakerunits levert deze verplaatsbare box een krachtig multiroom stereogeluid. Kortom, luister naar Spotify en overige muziekdiensten in de beste kwaliteit. Daarnaast heeft deze intelligente luidspreker talloze slimmigheden aan boord. Verbind meerdere Nest Audio-speakers met wifi en realiseer een hoogwaardig multiroom-audiosysteem.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Google.

De Nest Audio lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Voor een relatief laag prijskaartje profiteren muziekfanaten namelijk van een spatzuiver geluid dat volledig recht doet aan al je favoriete albums. Daarentegen verloochent deze nieuwe Nest-telg zijn afkomst niet. Verwacht dus naast een aangenaam geluid diverse slimme functies die je luistergenot in huis aanzienlijk verhogen.

Google

© PXimport

Nieuwe speakerunits

Met de Nest Audio richt de fabrikant zich in de eerste plaats op de kern. Een luidspreker is tenslotte bedoeld om muziek zo natuurgetrouw mogelijk te reproduceren. Dat zit bij deze hoogstaande wifi-speaker wel goed. In tegenstelling tot de eerder uitgebrachte Nest Mini en Google Home bevat de behuizing niet één, maar twee actieve speakerunits. Al het geluid komt dus niet meer uit een enkele luidspreker. In plaats daarvan stuurt het aanwezige scheidingsfilter de hoge tonen naar een fijngevoelige tweeter, terwijl het midden- en laaggebied richting de woofer gaan. Deze splitsing van het audiosignaal resulteert in een hoger frequentiebereik. Dat komt de geluidskwaliteit ten goede. Je hoort bijvoorbeeld details in opnames die tijdens eerdere luistersessies met andere luidsprekers niet of nauwelijks opvielen. De woofer is bovendien ruim bemeten, waardoor er een krachtig geluid met een nadrukkelijke bas hoorbaar is.

Google

© PXimport

Maak je huis slim en behulpzaam met Google Nest

Ontdek hier

Goedkoop meerkamergeluid

De Nest Audio heeft een bescheiden adviesprijs van 99 euro. Niet duur, zeker wanneer je bedenkt dat je met dit product een slimme speaker met een krachtig stereogeluid in huis haalt. De scherpe adviesprijs geeft bovendien volop ruimte om thuis tegen geringe kosten een kwalitatief multiroom-audiosysteem te realiseren. Hiervoor heb je logischerwijs meerdere Nest Audio-apparaten nodig. Overigens kun je ook twee speakers rechtstreeks koppelen, waarna je luistert naar stereogeluid. Wees geen dief van je eigen portemonnee en profiteer van een bundelkorting. Mooi meegenomen is dat dit nieuwe model compatibel is met eerder uitgebrachte Nest-speakers. Zet het kersverse exemplaar met het beste geluid bijvoorbeeld in de woonkamer, terwijl je een ouder model naar de slaapkamer verplaatst.

Google

© PXimport

Multiroom audio voor het hele gezin

Het opzetten van een multiroom-audionetwerk is snel gepiept. Zet de luidsprekers in pakweg de woonkamer, keuken en slaapkamer. Wijs deze ruimtes vervolgens binnen de Nederlandstalige Google Home-app aan de betreffende speakers toe. Voortaan regel je de muziekweergave in huis met je smartphone of tablet. Selecteer je favoriete afspeellijst en bepaal in welke ruimtes je naar muziek in een hoge audiokwaliteit wilt luisteren. Je kunt overal hetzelfde liedje afspelen, al is het ook mogelijk om in iedere ruimte andere muziek weer te geven. Het multiroom-audiosysteem is namelijk toegankelijk voor het hele gezin! Een leuke toevoeging is dat ieder gezinslid via een eigen speaker in huis met andere familieleden kan communiceren.

Persoonlijke assistent

Google weet als zoekmachinegigant natuurlijk heel veel. De Nest Audio biedt met zijn ingebouwde spraakassistent toegang tot al deze kennis. Vraag ’s ochtends bijvoorbeeld naar het laatste nieuws of actuele weerbericht en de speaker laat de gewenste informatie direct horen. Gebruik de Nest Audio daarnaast ook als persoonlijke assistent. Zo lepelt de luidspreker moeiteloos agenda-afspraken op. Heb je in huis slimme apparatuur met ondersteuning voor Google Assistent? In dat geval bedien je met je stem pakweg de thermostaat, verlichting en televisie. De Nest Audio vormt namelijk een betrouwbare schakel tussen jouw stem en alle smart home-apparatuur. Doe er je voordeel mee en zet vanuit je luie stoel moeiteloos de sfeerverlichting of verwarming een tandje zachter. Zo’n 30.000 slimme apparaten kunnen overweg met Google Assistent, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

Google

© PXimport

De strakke behuizing van de Google Nest Audio bestaat bijna volledig uit gerecycled materiaal. Deze innovatieve luidspreker is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000