Geruchten over de nieuwste iPhone lees je hier

© PXimport

Geruchten over de nieuwste iPhone lees je hier

Geplaatst: 12 oktober 2020 - 06:10

Aangepast: 16 november 2022 - 13:29

Partnerredactie

Over enkele weken vindt er naar alle waarschijnlijkheid een evenement van Apple plaats, waar zeer waarschijnlijk een nieuwe versie van de iPhone geïntroduceerd wordt. In de aanloop naar de href="https://www.vodafone.nl/telefoon/iphone/nieuwste-iphone" rel="noopener noreferrer" target="_blank">nieuwste iPhone van Apple</a> doen verschillende hardnekkige geruchten de ronde.Zo zou het model in vier verschillende varianten worden aangeboden, waarbij het verschil onder meer zit in het formaat van de iPhone. Ook zou de nieuwe smartphone geleverd worden zonder een oplader en EarPods. Dit is opvallend, want tot nu toe werd de iPhone altijd gecombineerd met een Lightning-kabel. Overigens gaat <a href="https://www.iculture.nl/nieuws/iphone-12-lightning/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">men er momenteel niet vanuit</a>, dat de Lightning-poort aan de onderzijde van de iPhone veranderd zou worden.

#advertorial - Dit is een advertorial van onze partner Vodafone.

In dit artikel vind je een overzicht van de meest hardnekkige geruchten over de nieuwe iPhone van Apple. Houd er rekening mee dat geen van de punten uit dit artikel honderd procent zeker is.

Nieuwe iPhone in vier varianten verkrijgbaar

Het kleinste model van de nieuwe iPhone krijgt volgens de geruchten een formaat van 5.4 inch. Dit is opvallend, want hiermee zou de nieuwe Mini-variant kleiner zijn dan bijvoorbeeld de iPhone SE. Het basismodel en de Pro-versie van de nieuwe iPhone blijven qua formaat gelijk aan de iPhone 11 uit 2019: 6.1 inch. Het grootste model, de Pro Max-versie wijkt net als de Mini-versie af van de voorgaande modellen. De Pro Max zou een formaat hebben van 6.7 inch, waarmee deze iets groter is dan de iPhone 11 Pro Max (6.5 inch).

Vlakke zijkant en kleinere notch

Niet alleen zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan het formaat van de nieuwe iPhone. Ook zou de nieuwe iPhone een vlakke zijkant krijgen, waarmee deze overeenkomt met bijvoorbeeld de iPhone 5S van enkele jaren terug. Daarbij is de Mini-variant van de nieuwe iPhone voorzien van een kleinere notch. Onder de notch verstaan we de inkeping aan de bovenzijde van het scherm. Het betekent dat je profiteert van een groter scherm, zonder dat het formaat van het toestel groeit. De notch van andere modellen blijft gelijk.

LiDAR-scanner in de nieuwe camera

Het basismodel en de Mini-versie van de iPhone krijgen naar alle waarschijnlijkheid een tweevoudige camera aan de achterzijde. De Pro- en Pro Max-versie worden uitgevoerd met een drievoudige camera. Een opvallend gerucht is het feit dat deze Pro-versies ook een extra dieptesensor krijgen, die we beter kennen als de LiDAR-scanner. Deze scanner wordt ook gebruikt in de iPad Pro uit 2020. Zo wordt het nog makkelijker om prachtige foto’s te maken met de iPhone!

Ook leuk: de nieuwe iPhone gaat mogelijk 5G ondersteunen. Op dit moment is men ook in Nederland bezig met de uitrol van dit snellere netwerk. Het is nog wel de vraag of 5G ook op de iPhone zit die naar Nederland verscheept gaat worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten