Benut NordVPN maximaal: Zo haal je het onderste uit de kan

© PXimport

Benut NordVPN maximaal: Zo haal je het onderste uit de kan

Geplaatst: 30 september 2019 - 12:45

Aangepast: 14 december 2022 - 13:27

Partnerredactie

Op bijna elke VPN-vergelijkingswebsite staat NordVPN in de top 3 en je zal niet de eerste zijn die de proefperiode van 30 dagen tevreden doorstaat. NordVPN heeft zijn succes te danken aan een sterke prijs- kwaliteitverhouding en zeer gebruiksvriendelijke apps. Voor iedereen die deze VPN provider nog niet getest heeft laten we hieronder zien wat je ermee kan en waarom NordVPN zo razend populair is.

Partnerbijdrage

© PXimport

Streaming unblocken met NordVPN

Als het om streamingdiensten gaat lijken we onverzadigbaar. Van Netflix en Videoland tot Ziggo Go en NPO Start, we willen meer en meer. Door je IP-adres te veranderen krijg je bij Netflix aan ander aanbod. Zo kan je met NordVPN en je Nederlandse Netflix account toegang krijgen tot het Amerikaanse en Britse aanbod.

Ook in het buitenland kan je NordVPN slim inzetten om Nederlandse streamingdiensten te bekijken. Daarop zit vaak een blokkade in verband met uitzendrechten. Deze blokkade komt tot stand op basis van je IP-adres. Als je een IP-adres van buiten de EU gebruikt kan je betreffende streamingdienst niet gebruiken. Kies je met NordVPN een Nederlands IP-adres, dan kan je wereldwijd je favoriete Nederlandse streamingdienst bekijken.

Hoe makkelijk gaat dat? Open de NordVPN app, kies het juiste land, wacht tot de app verbinding maakt en open je favoriete streamingdienst. Zo simpel is het.

  • Nederlandse streamingdiensten zoals Ziggo Go, NPO Start, NLZiet, KPN ITV, Nederlandse Netflix: Nederlandse serverlocatie

  • Amerikaanse streamingdiensten zoals Amerikaanse Netflix: Amerikaanse serverlocatie

  • Britse streamingdiensten zoals BBC iPlayer en Britse Netflix: Britse serverlocatie

Anoniem surfen en downloaden met Double VPN van NordVPN

Vroeger was anoniem surfen alleen weggelegd voor activisten en klokkenluiders. Tegenwoordig moeten zelfs (relatief) onschuldige downloaders hun echte IP-adres verbergen om rechtszaken te voorkomen.

Naast de reguliere IP-wissel geeft NordVPN de mogelijkheid om een dubbele VPN te gebruiken. Dat is een VPN in een VPN. De eerste VPN is opgezet vanaf jouw apparaat naar een NordVPN server. Daar wordt de data voor de tweede keer versleuteld voordat deze naar een tweede NordVPN server verstuurd wordt.

Bij NordVPN gaat Double VPN ook altijd door minstens twee landen. Bijvoorbeeld van de eindgebruiker naar een server in Nederland, en van de server in Nederland naar een Zwitserse server. Daardoor doorkruist het internetverkeer meerdere jurisdicties en ben je nog lastiger te traceren.

NordVPN koop je hier!

 

© PXimport

Dedicated IP

De meeste VPN providers geven de gebruiker bij elke nieuwe sessie een ander IP-adres. Dat is goed voor je anonimiteit omdat verschillende IP-adressen door meerdere gebruikers tegelijkertijd gebruikt worden. Banken en betalingsdiensten zoals PayPal zijn niet zo happig op VPN's. Door elke keer met hetzelfde dedicated IP-adres in te loggen zullen er minder snel (onnodig) alarmbellen afgaan bij dit soort diensten. Daarom is het soms handig om een dedicated IP-adres te gebruiken. Dat is een IP-adres dat voor jou gereserveerd is.

NordVPN levert voor een meerprijs dedicated IP-adressen op je NordVPN-abonnement waarmee je zonder zorgen kan inloggen op vertrouwde diensten. De rest van de tijd gebruik je de "gewone" NordVPN servers voor browsen, downloaden en alledaagse zaken.

Censuur omzeilen met obfuscated servers

Regeringen van landen zoals Rusland, Iran en China blokkeren VPN's op meerdere manieren. Daar kan je normaal internetten wel vergeten. Social media is geblokkeerd en VPN gebruik is vaak strafbaar.

Een veelvoorkomende manier van censureren is het blokkeren van VPN-poorten. Obfuscated Servers van NordVPN maken gebruik van andere poorten en zijn daardoor niet te herkennen als VPN-verbinding. Al het verkeer van en naar deze servers lijkt op regulier internetverkeer en is in de praktijk niet op grote schaal te blokkeren.

Media has no description

© PXimport

NordVPN koop je hier!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000