ID.nl logo
10 vragen over de elektrische step
Mobiliteit

10 vragen over de elektrische step

Elektrische voertuigen zijn helemaal hot & happening. Naast e-bikes, elektrische auto’s en motoren zijn ook steps verkrijgbaar in een elektrische uitvoering: de zogenaamde elektrische step of e-step. Maar hoe hard gaat zo’n step eigenlijk, en mag je er wel de weg mee op? In dit artikel bespreken we de meest gestelde vragen over de elektrische step.

Na het lezen van dit artikel weet je:

  • Wat een elektrische step anders maakt dan een gewone step

  • Bij welke merken je terecht kunt

  • Wat het bereik is van een e-step

  • Of elektrische steps zijn toegestaan in Nederland

  • Aan welke verkeersregels je je moet houden

  • Hoe je een elektrische step kunt beveiligen tegen diefstal

  • Aan welk onderhoud je moet denken

  • Ook interessant: Zo bouw je een gewone fiets om tot een e-bike!

1: Wat is het verschil tussen een elektrische en een gewone step?

Wat maakt een step een elektrische step? Net als bij een e-bike zit 'm dat in de toevoeging van een elektrische motor en een accu. Waar e-bikes gebruikmaken van trapondersteuning, is er bij een e-step soms sprake van stepondersteuning. In de meeste gevallen rijdt een e-step echter volledig op basis van de motor. Een elektrische step heeft dus vaak wat meer weg van een scooter. 

De toevoeging van elektrische componenten zorgt daarnaast voor een hoger prijskaartje dan die van een traditionele step. Voor een elektrische step ben je al snel 300 tot 600 euro kwijt, terwijl je een gewone step al voor onder de 100 euro kunt kopen.

Benieuwd naar een e-step?

Misschien zit er hier eentje voor je tussen!

2: Welke merken elektrische steps zijn er?

Er zijn verschillende aanbieders van elektrische steps. Welke je kiest is vooral afhankelijk van je persoonlijke smaak. Aspecten die van invloed kunnen zijn op je aankoopbeslissing zijn het bereik van de accu, de snelheid van de e-step, hoe zwaar de step is en of je hem eenvoudig kunt opvouwen. Daarnaast is het van belang dat de bouwkwaliteit in orde is en er een goede vering aanwezig is. Ook moet de step over diverse veiligheidsvoorzieningen beschikken, zoals remmen, lichten en reflectoren.

Bekende namen met elektrische steps in het assortiment zijn Xiaomi, Ninebot (van Segway), Ducati, Niu, Denver en Scootmax. Er zijn ook een hoop merkloze elektrische steps verkrijgbaar. Doe goed je research over de kwaliteit en veiligheid van dit soort e-steps. De Xiaomi Pro 2, Ninebot Kickscooter Max G30 en de Niu KQi3 komen in veel toplijstjes als enkele van de beste elektrische steps uit de test.

3: Hoe ver kan ik rijden op een elektrische step?

De accu van een elektrische step gaat niet oneindig lang mee. Na een bepaalde gebruiksduur moet de e-step worden opgeladen. Het bereik van een elektrische step verschilt per merk en model, zoals dat ook het geval is bij elektrische auto’s en elektrische fietsen. 

Met de meeste e-steps kun je minstens 25 kilometer vooruit op één volle acculading, maar er zijn ook modellen waarmee je meer dan 100 kilometer vooruit kan. De uiteindelijke accuduur is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de kwaliteit van de batterij, hoe vaak je stept, het soort terrein waar je op rijdt en het gewicht van de bestuurder.

4: Hoe hard gaat een e-step?

De maximumsnelheid van een e-step verschilt per merk en model. Doorgaans kun je met een elektrische step wel een stuk sneller dan met een gewone step. Sommige e-steps beschikken zelfs over cruisecontrol, waardoor je een constante snelheid kunt aanhouden.

De meeste elektrische steps hebben een maximumsnelheid rond de 25 kilometer per uur. Dat is niet voor niets, want in Nederland en veel andere landen is de maximumsnelheid van e-steps beperkt tot 25 kilometer per uur.

©Oleksandr Bedenyuk

5: Mag ik in Nederland met een elektrische step de openbare weg op?

In principe zijn elektrische steps in Nederland niet toegestaan op de openbare weg. Na het noodlottige ongeval met een Stint-bakfiets in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen, zijn vrijwel alle e-steps in ons land verboden. Waar in andere Europese steden, zoals Antwerpen, op elke hoek van de straat een elektrische deelstep te vinden is, ligt dat in Nederland dus wel anders.

Toch zijn er ook uitzonderingen. Zo mogen steps die geclassificeerd zijn als ‘bijzondere bromfietsen’ wel de openbare weg op. De RDW heeft een lijst opgesteld van elektrische steps en andere ‘afwijkende’ elektrische voertuigen die in Nederland wel op straat mogen worden gebruikt. De meeste voertuigen op deze lijst komen echter niet in de buurt van wat je van een elektrische step verwacht. 

Een e-step met stepondersteuning mag wél de openbare weg op. Deze behoort namelijk tot dezelfde categorie als een e-bike. De hulpmotor zorgt ervoor dat je harder vooruitgaat als je stept, maar je moet nog altijd zelf fysieke inspanning leveren. Er moet overigens wel een stuur, verlichting en rode en witte of gele reflectoren aanwezig zijn op de e-step. Ook mag het vermogen van de hulpmotor niet meer zijn dan 250 watt. 

6: Welke gevolgen heeft het als je toch met een elektrische step de weg op gaat?

Ga je in Nederland toch de straat op met een illegale e-step, dan kun je een bekeuring krijgen van maar liefst 360 euro. Bovendien ben je bij een eventueel ongeval niet verzekerd voor schade. Word je aangehouden, dan kan je elektrische step in beslag worden genomen. De verkoop van elektrische steps is overigens niet verboden in Nederland, al moeten winkels en webshops wel verplicht vermelden dat de e-step niet de openbare weg op mag. 

Toch liever een e-bike? Er zijn ook compacte modellen!

©Aleksandar Dancu

7: Waarom zou ik een elektrische step kopen als ik er niet op mag rijden?

Dat je in Nederland niet de openbare weg op mag met een elektrische step, wil niet zeggen dat je er helemáál niet op mag rijden. Het is wel toegestaan om een e-step op privéterrein te gebruiken. Als je bijvoorbeeld toestemming hebt van de eigenaar, kun je een elektrische step gebruiken op een bedrijfsterrein of in je eigen (grote) tuin.

Als je voor werk of vrije tijd vaak de grens over gaat, kan het zomaar zijn dat de elektrische step in dat land wél op de openbare weg is toegestaan. In buurland België zijn de regels bijvoorbeeld een stuk soepeler als het gaat om e-steps. 

Ook in onder meer Duitsland, Luxemburg en Spanje is het toegestaan om met een elektrische step de weg op te gaan. De verkeersregels voor elektrische fietsen in deze landen kunnen echter wel afwijken van de regels in Nederland.

8: Welke (verkeers)regels gelden voor (toegestane) elektrische steps?

Hoewel elektrische steps in beginsel verboden zijn in Nederland, heeft de overheid wel regels opgesteld voor elektrische steps. Zo mag een e-step zoals eerder gezegd niet harder gaan dan 25 km/u. Ook geldt er in het geval van een ‘bijzondere bromfiets’ een minimumleeftijd van 16 jaar. 

Het is niet verplicht om een helm te dragen en je hebt ook geen rijbewijs nodig. Wel is het verplicht om de e-step (mits de step wordt geclassificeerd als ‘bijzondere bromfiets’) WA te verzekeren. Voor een elektrische step met trapondersteuning is dat niet het geval en gelden verder dezelfde regels als een elektrische fiets.

In principe rijd je met je e-step op het (brom)fietspad. Indien er geen fietspad is, moet je de gewone weg gebruiken. Op de stoep rijden is verboden. Ook mag je niet bellen of appen terwijl je aan het steppen bent en mag je met een goedgekeurde elektrische step uiteraard niet de weg op als je onder invloed bent van alcohol, drugs of bepaalde medicijnen.

9: Hoe zorg ik ervoor dat mijn elektrische step niet gestolen wordt?

Als je een elektrische step hebt, wil je natuurlijk voorkomen dat deze gestolen wordt. Sommige e-steps zijn voorzien van een vergrendeling, waardoor ze niet zomaar te starten zijn. Door het lichte gewicht zijn ze echter makkelijk op te pakken en mee te nemen. Het is daarom aan te raden om een extra slot, zoals een kettingslot of beugelslot, te gebruiken om de step ergens aan vast te maken. Omdat de wielen van een e-step meestal klein zijn, past niet zomaar elk slot. Sommige merken van elektrische steps bieden echter eigen sloten aan.

Bij sommige elektrische steps kan de accu worden verwijderd. Als je de e-step in de buitenlucht parkeert, kan het slim zijn om de accu te verwijderen en met je mee te nemen om te voorkomen dat deze gestolen wordt. 

10: Heeft een elektrische step veel onderhoud nodig?

Net als bij de accu van je smartphone of laptop is het belangrijk om de accu van een elektrische step goed te onderhouden. Dat betekent dat je de accu beter niet volledig leeg kan rijden. Als je de elektrische step langere tijd niet gebruikt, is het verstandig om de step weg te zetten met een acculading tussen de 40 en 60 procent. Een step met een volle of lege accu wegzetten kan een lithium-ion-accu namelijk sneller aantasten.

Deze slimme tips voor je fietsaccu komen ook zeker van pas bij een elektrische step.

Als je een elektrische step met luchtbanden hebt, is het net als bij een auto of fiets belangrijk om zo nu en dan de bandenspanning te controleren en de banden indien nodig op te pompen. Er bestaan ook e-steps met massieve banden. Deze vereisen minder onderhoud, maar leveren wel in op het rijcomfort en zorgen voor een verminderde grip op het wegdek. 

Verder is het belangrijk om om de zoveel tijd te controleren of de remmen nog goed werken en of alle bouten en schroeven eventueel moeten worden aangedraaid. 

▼ Volgende artikel
Review Dreame L50 Pro Ultra – De concurrentie voorbij
© Wesley Akkerman
Huis

Review Dreame L50 Pro Ultra – De concurrentie voorbij

Je kunt er haast vergif op innemen: zodra er een X-model van Dreame op de markt verschijnt, komt er enkele maanden later een L-variant. Deze Dreame L50 Pro Ultra is daar het meest recente bewijs van.

Fantastisch
Conclusie

De L50 maakt eigenlijk net zo goed schoon als zijn duurdere zus en beschikt daarnaast over hetzelfde intrekbare LiDAR-systeem voor de lagere kasten. 1000 of 1300 euro is geen laag bedrag, maar voor dit geld zijn er simpelweg geen betere alternatieven beschikbaar.

Plus- en minpunten
  • Intrekbare camera
  • 19.500 Pa aan zuigkracht
  • Stiller dan ooit
  • Navigeert heel goed
  • Goed vergelijkbaar met X50 Ultra
  • Schoonmaakprestaties
  • Objectherkenning íets minder
  • Heeft meer moeite met drempels dan de X50

Op het moment van schrijven biedt de fabrikant de Dreame L50 Pro Ultra aan met een korting van maar liefst 300 euro. Daarmee betaal je 1000 euro voor een premium robotstofzuiger die aanzienlijk meer te bieden heeft dan je wellicht gewend bent. In de basis is dit een iets aangepaste versie van de Dreame X50 Ultra. De verschillen zitten vooral in het ontbreken van het ProLeap-systeem (waarmee de X50 over hoge drempels kan rijden), in het aantal meegeleverde accessoires en in enkele technische details die je in de praktijk nauwelijks zult merken.

Zo is de zuigkracht iets lager (19.500 in plaats van 20.000 Pa), en verwarmt het basisstation de afneembare dweilpads tot 75 graden in plaats van 80. En hoewel de X50 Ultra obstakels aankan tot 6 centimeter hoog, weet ook de L50 Pro Ultra zich prima te redden met drempels van 2,2 tot 4 centimeter. Dat is niet iets om zomaar overheen te stappen – pun intended. In Nederlandse woningen zijn drempels doorgaans tussen de 1 en 5 centimeter hoog, dus in de meeste gevallen is dit geen enkel probleem.

©Wesley Akkerman

De afweging maken

Over die accessoires gesproken: dat kan wel degelijk een verschil maken. Dreame levert de X50 Ultra met een royaal pakket aan extra’s, waaronder extra borstels, dweilpads, schoonmaakmiddel, filters en stofzakken. Bij de L50 moet je het doen met slechts één set dweilpads, en dat kan onhandig zijn als je ze tussendoor wilt schoonmaken of laten drogen. Je hebt dan namelijk geen reservepaar achter de hand voor een volgende schoonmaakbeurt. Geen ramp, maar toch iets om rekening mee te houden.

Dat past overigens helemaal bij wat Dreame met de L-serie wil neerzetten. Waar de X-serie zich richt op innovatie en nieuwe functies – soms ongeacht de prijs – draait het bij de L-reeks vooral om een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. L-modellen krijgen veel van de functies die X-gebruikers waarderen, maar leveren hier en daar wat in. De vraag is vooral of je die verschillen als gebruiker echt mist. Met de bovenstaande vergelijking hopen we je te helpen die afweging te maken. De prijs spreekt in elk geval in het voordeel van de L50.

©Wesley Akkerman

Intrekbaar LiDAR-systeem

De verschillen tussen de X50 en L50 zijn relatief klein. Maar zodra je de voorganger erbij pakt – de L40 – ontstaat er een heel ander beeld. De L-serie heeft namelijk een flinke stap vooruit gezet. Zo maakt de dubbele borstel onderop korte metten met (lange) haren en is de zuigkracht fors toegenomen: van 11.000 naar maar liefst 19.500 Pa. Ook is het stofreservoir een kwart groter geworden (395 tegenover 300 milliliter) en herkent het camerasysteem aanzienlijk meer objecten die de robot kan ontwijken. Er zijn nog wat kleinere verbeteringen, maar die hebben weinig invloed op de dagelijkse ervaring.

Wat betekent ‘Pa’ bij zuigkracht? De afkorting ‘Pa’ staat voor pascal, een eenheid van druk. Bij robotstofzuigers geeft dat aan hoeveel zuigkracht het apparaat kan uitoefenen. Hoe hoger het aantal pascal, hoe krachtiger de stofzuiger vuil en stof uit kieren, tapijten en andere oppervlakken kan trekken. Ter vergelijking: een zuigkracht van 11.000 Pa is al behoorlijk krachtig voor een robotstofzuiger, maar 19.500 Pa betekent een flinke sprong vooruit. In de praktijk merk je dat vooral bij het opzuigen van zwaarder vuil (zoals kattenbakkorrels of kruimels), het grondig reinigen van tapijten en het beter schoonmaken langs plinten en randen. Zeker voor huishoudens met huisdieren of kinderen kan die extra power een groot verschil maken.

Het grootste en meest praktische verschil tussen de Dreame L50 Pro Ultra en de L40 Ultra zit 'm in het camerasysteem. De L50 heeft namelijk hetzelfde intrekbare LiDAR-systeem als de X50 Ultra. Bij veel robotstofzuigers zit bovenop een vaste toren die soms in de weg zit bij lage meubels. Bij de L50 kan die toren zichzelf intrekken en verdwijnt hij volledig in de behuizing, waardoor de robot wél onder lage kasten past. En dat zonder in te leveren op navigatievermogen, want ook met dit systeem weet de L50 prima zijn weg te vinden.

©Wesley Akkerman

De oude, vertrouwde ervaring

De Dreame L50 Pro Ultra biedt verder de vertrouwde ervaring die we van de fabrikant gewend zijn. Vooral het eindresultaat na een schoonmaakronde stemt tevreden: het huis oogt écht schoon. Natuurlijk zijn er altijd plekjes die wat lastiger bereikbaar zijn, maar over het algemeen weet de robot zich prima te manoeuvreren rond obstakels zoals stoelpoten. Dankzij de naar buiten draaiende zijborstel én een van de twee dweilpads kan de robot bovendien een breder oppervlak reinigen dan veel concurrerende modellen.

Ook de objectherkenning is van hoog niveau. De L50 Pro Ultra ontwijkt de meeste obstakels op de vloer zonder moeite. Alleen met plattere objecten, zoals kabels of klein speelgoed (denk aan LEGO) heeft hij soms nog wat moeite. Hij zuigt ze meestal niet op, maar kan ze wel aanraken of iets verschuiven. De X50 doet dat nét iets beter, maar het verschil is niet groot genoeg om de L50 op dit punt echt te bekritiseren. Voor optimale resultaten kun je kleine losse spullen het best even van de grond halen voordat de robot aan de slag gaat.

©Wesley Akkerman

Weinig herrie

Er zijn trouwens nog twee punten waarop de Dreame L50 Pro Ultra niet onderdoet voor de X50 Ultra. Het geluidsniveau is om te beginnen verrassend laag. Natuurlijk hoor je dat er een stofzuiger aan het werk is, maar vergeleken met concurrenten in dit segment – en zelfs daarboven – blijft het geluid aangenaam binnen de perken. Op de hoogste stand tikt hij net geen 70 dB aan, wat goed te doen is. Daardoor kun je de L50 gerust aanzetten terwijl je thuis bent en bijvoorbeeld wat in huis rommelt of een verjaardag voorbereidt. Je bepaalt zelf wanneer hij aan de slag gaat.

Ook qua besturing doet de L50 Pro Ultra niet onder voor zijn duurdere broer. Dreame gebruikt namelijk dezelfde app, met exact dezelfde functies als bij de X50. Tijdens het testen merkten we geen enkel verschil in gebruik. Beide modellen bieden dezelfde schoonmaakopties: je stelt eenvoudig in hoeveel water er wordt gebruikt, hoe groot de draaicirkel moet zijn bij het keren en welke schoonmaakstand je kiest (alleen zuigen, alleen dweilen of beide). De robot herkent automatisch tapijt, en dankzij het slimme basisstation heb je nauwelijks omkijken naar onderhoud: de opvangbak wordt automatisch geleegd en het waterreservoir blijft netjes gevuld.

©Wesley Akkerman

Dreame L50 Pro Ultra kopen?

Wat de L-serie van Dreame zo interessant maakt, is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De fabrikant brengt regelmatig een bijzonder competitief model op de markt – zo goed zelfs, dat het rechtstreeks concurreert met zijn eigen duurdere broer. Dat klinkt misschien als een luxeprobleem, maar in de praktijk maakt het de keuze juist een stuk eenvoudiger. In dit geval draait het om het ProLeap-systeem: wil je een robot die moeiteloos over vrijwel elke drempel in huis rijdt? Dan is de X50 het model dat je zoekt!

Ben je echter op zoek naar een premium robotstofzuiger die bijna alle functies van het topmodel overneemt, die iets lagere drempels weet te slechten en vind je het geen probleem om optionele accessoires eventueel los aan te schaffen? Dan is de L50 Pro Ultra de slimmere keuze. Hij maakt net zo goed schoon als de X50, beschikt over hetzelfde handige intrekbare LiDAR-systeem en biedt nagenoeg dezelfde gebruikerservaring. Een prijskaartje van 1000 of 1300 euro is hoe dan ook stevig, maar voor dit geld zijn er simpelweg geen betere alternatieven op de markt.

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 airfryers met bijzondere functies
© Grandbrothers - stock.adobe.com
Huis

Waar voor je geld: 5 airfryers met bijzondere functies

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Zin in een lekkere maaltijd, maar niet in een vette hap? Dan is een airfryer wellicht iets voor je. De redactie van ID.nl zocht er vijf uit, die bovendien van bijzondere functies zijn voorzien.

Aan een airfryer kun je niets meer verbeteren, horen we je denken. Toch is dat niet zo, want hoewel deze handige apparaten al in menig keuken te vinden zijn, wordt er nog veel doorontwikkeld. Daarom valt de keuze dit keer op airfryers met bijzondere functies die je niet direct op iedere airfryer tegen komt.

Tefal EY905D Easy Fry & Grill Dual 8.3L XXL

Deze Tefal-airfryer heeft twee gescheiden kookzones waarmee je verschillende gerechten tegelijkertijd kunt klaarmaken. Beide zones kunnen apart worden ingesteld qua temperatuur en tijd. Hierdoor kun je gerechten bereiden die niet dezelfde bereidingstijd nodig hebben, maar wel op hetzelfde moment klaar moeten zijn, bijvoorbeeld kip en friet. De inhoud van 8,3 liter is ruim genoeg voor huishoudens van 3 tot 5 personen.

De bediening van deze airfryer is digitaal, met knoppen en een overzichtelijk scherm. Het apparaat heeft verder een timer, instelbare temperatuur tot 200 graden en antiaanbaklaag. Er zijn geen geavanceerde voorgeprogrammeerde standen, maar de basisfuncties zijn voldoende voor alledaags gebruik. De manden zijn uitneembaar en kunnen met de hand of in de vaatwasser worden schoongemaakt. Met de Tefal-app vind je handige gerechten voor deze airfryer.

Inventum GF1200HLD

Dit model van Inventum combineert de functies van een airfryer en heteluchtoven. Het apparaat heeft een inhoud van 12 liter en beschikt over een roterende mand, waarmee je bijvoorbeeld friet automatisch kunt laten draaien voor een gelijkmatig resultaat. Daarnaast zijn ook een grillrek, bakplaat en draaispit meegeleverd, zodat je verschillende bereidingswijzen kunt toepassen. De temperatuur is instelbaar tot 200 graden en de timer tot 90 minuten.

LEES OOK: Airfryer met één of twee lades? Zo kies je slim

De bediening bestaat uit fysieke knoppen met een klein digitaal display. Gebruikers geven aan dat de prestaties stabiel zijn, en dat vooral de draaimand goed werkt bij snacks en aardappelproducten. Er is geen stoomfunctie of slimme aansturing. De buiten- en onderkant worden tijdens gebruik warm, dus plaatsing op een hittebestendig oppervlak is aanbevolen.

Ninja Foodi SP101EU

De Ninja Foodi SP101EU is opvallend in die zin dat het eruit ziet en werkt als een oven, maar toch airfryer-functionaliteit heeft. Het heeft dan ook acht functies: heteluchtfrituren, bakken, braden, grillen, drogen, roosteren, warmhouden en een aparte bagelstand. De oven heeft een vermogen van 2400 watt en verwarmt snel op, met een opwarmtijd van ongeveer 60 seconden. Door de combinatie van zes infrarood verwarmingselementen en luchtcirculatie wordt voedsel gelijkmatig bereid. De temperatuur en bereidingswijze worden digitaal ingesteld via een bedieningspaneel.

Bij de oven worden standaard een bakplaat, een heteluchtfrituurmand en een rooster geleverd. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten gerechten, van ovenschotels tot broodjes en gegrilde groenten. Dankzij het ontwerp en de functies kan de oven ook worden gebruikt als alternatief voor een traditionele heteluchtoven.

Ninja Foodi Dual Zone AF400EUWH

De Ninja Foodi AF400EU beschikt over twee aparte manden van elk 4,75 liter. Dit maakt het mogelijk om twee gerechten tegelijk te bereiden, met verschillende instellingen qua tijd en temperatuur. De zogenaamde 'Match Cook'- en 'Sync Finish'-functies zorgen ervoor dat je gerechten op hetzelfde moment klaar zijn, zelfs als deze andere bereidingstijden hebben. De bediening is volledig digitaal, met zes automatische kookprogramma’s zoals max crisp, air fry, roast en bake.

LEES OOK: Dit zijn de meestgemaakte fouten met airfryers (en zo voormijd je ze)

Je kunt de temperatuur instellen vanaf 40 tot 240 graden Celsius en het maximum vermogen is 2470 Watt. De binnenmanden zijn voorzien van een keramische antiaanbaklaag en kunnen in de vaatwasser. Het apparaat is relatief groot, dus dat is wel iets om rekening mee te houden als de ruimte in je keuken beperkt is. Gebruikers van de AF400EUWH waarderen de stille werking en de mogelijkheid om flexibel te koken zonder tussendoor schoon te maken of het apparaat opnieuw in te stellen.

Princess 1.182068.01.001

Met de Princess 1.182068.01.001 Double Basket Airfryer kun je twee gerechten tegelijk bereiden, dankzij de dubbele mand. Het apparaat staat los op het aanrecht en heeft een zwart ontwerp dat in de meeste keukens past . Je bedient het eenvoudig via het LED-display en de touchknoppen. Er zijn acht programma’s, een timer en je kunt de temperatuur zelf instellen tot 220 °C. De totale inhoud is 8 liter, genoeg voor ongeveer zes porties.

Tijdens het gebruik blijven de handvatten koel, en bij oververhitting schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit. De losse onderdelen – inclusief de binnenbakken – mogen gewoon in de vaatwasser. Met een vermogen van 2400 watt warmt de airfryer snel op en bereid je je eten gelijkmatig. Of je nu frietjes bakt of kip grilt, deze airfryer maakt het eenvoudig zonder veel gedoe.