Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker

Geplaatst: 11 juli 2023 - 17:31

Aangepast: 1 juli 2024 - 11:30

Joris Peterse

Vooral in de zomer komen portable bluetooth-speakers uitstekend tot hun recht. In de tuin, op de camping, bij een barbecue (of gewoon in je huiskamer natuurlijk): waar je ook bent, kan een muzikaal feestje worden ingezet. Draagbare bluetooth-speakers zijn er in veel soorten. En vooral veel maten. In dit artikel helpen we je het juiste model te kiezen.

Inmiddels is er haast geen feestje meer denkbaar zonder de aanwezigheid van een bluetooth-speakertje. Vooral de JBL Pulse is wat dat betreft een echte feestganger, die bijna synoniem is gaan staan voor draagbare speakers. Maar natuurlijk is JBL niet het enige merk dat draagbare speakers in de markt zet en de compacte Pulse is niet het enige formaatje dat beschikbaar is.

Om je te helpen de beste bluetooth-speaker te kiezen, vertellen we je niet alleen alle belangrijke info: we hebben in samenwerking met Review.nl ook elf bluetooth-speakers laten testen. Iedere speaker is door vijf testers (gewone consumenten zoals jij en ik) twee weken lang uitvoerig getest. Bij iedere tester is goed gekeken naar wat hij of zij verwacht van en zoekt in een speaker. Aan de hand daarvan zijn de testers gematcht met een specifiek model.

Dit zijn de geteste speakers:

Verschillende soorten en maten

Voordat we dus kunnen kijken welke portable bluetooth-speaker geschikt is voor jou, zoomen we eerst even uit naar de onderlinge verschillen. En moeten we even kijken naar wat jij belangrijk vindt in een bluetooth-speaker:

• Waterbestendigheid
• Geluidskwaliteit
• Formaat

• Gewicht
• Accuduur
• Prijs

Ook zijn er andere zaken die wellicht niet doorslaggevend zijn in je keuze, maar wel handig zijn om in het oog te houden. Denk hierbij aan multi-device (waarmee meerdere apparaten kunnen verbinden met de speaker), de bijbehorende app, spraakbesturing en wifi-ondersteuning.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829419
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-53801181

Bluetooth-speakers zijn er in vele soorten en maten.

Onderscheid op maat

Vervolgens kun je de speakers op formaat van elkaar onderscheiden. Party speakers kunnen wel tot bijna een meter hoog zijn en zo’n twintig kilo wegen. Ze zijn alleen korte afstanden te tillen en je moet ze vervoeren met de auto. Soms hebben ze zelfs wieltjes. Kijken we naar de andere formaten, dan kun je die - min of meer - onderscheiden in de manier waarop je ze kunt meenemen: formaat voor kleine handtassen, of voor rugzakken, of de boombox-achtige speakers die je aan hun eigen hengsel kunt dragen.

Over het algemeen kun je stellen dat het formaat bepaalt hoe krachtig het geluid is en hoe ver het geluid reikt. Bovendien hebben de grootste formaten ook wel eens ruimtelijk geluid aan boord: door de speakers alle kanten op te richten, kun je op alle plekken rondom de speaker met de voetjes van de vloer. Dagenlang. Iets wat met kleine speakertjes die je bij wijze van spreken in een handtas kunt vervoeren niet lukt. Die bluetooth-speakers kun je ook meer zien als een stapje omhoog ten opzichte van je smartphone-speakertje.

JBL Charge bluetooth speaker

Waar let je op?

Hoe dan ook, iedere bluetooth-speaker nodigt enorm uit om lekker buiten in de tuin of in het park bijvoorbeeld een muziekje op te zetten. Let hierbij ten eerste op de anderen om je heen. Wees sociaal en breng niet meer omgevingsoverlast dan plezier met het geluidsvolume. Ten tweede: let op de waterdichtheid van de speaker. Wanneer je je meeneembare speaker gebruikt, wil je niet dat een regenbui of omgevallen pilsje je speaker fataal wordt.

Ook binnenshuis is je speaker van grote waarde, omdat je overal geluid hebt. Tegen een multiroom geluidssysteem is de speaker echter niet opgewassen. Dat heeft met name te maken met de beperkingen van bluetooth, zoals bereik en beperkte overdrachtssnelheid (waardoor geluidskwaliteit over het algemeen minder is dan bij bedrade speakers en wifi-speakers). Multiroom-speakers zijn ook makkelijker te koppelen. Maar je draagbare speaker bewijst bijvoorbeeld wel weer zijn waarde als je lekker in bad naar muziek wilt luisteren of als je (niet binnenshuis, maar toch) op kantoor een spontane vrijmibo wilt houden.

Gebruikerstest: bluetooth-speakers in praktijk

Het aanbod van portable speakers is enorm. De producten zijn hip en populair, waardoor vele merken speakers in verschillende vormen aanbieden. Usual suspects zijn merken die hun strepen hebben verdiend op audiogebied. Denk aan Sony, Bose, Teufel en JBL. Maar wist je dat Sonos ook steeds meer portable speakers aanbiedt? Ook veel merken die je niet zo snel met audio associeert bieden bluetooth-speakers aan: Chinese merken zoals Huawei en Anker bijvoorbeeld, maar ook merken als Philips en Denver.

In samenwerking met een groot testpanel van Review.nl hebben we elf bluetooth-speakers getest, om ervaringen te verzamelen die kunnen helpen met jouw eventuele keuze voor een bluetooth-speaker. Iedere speaker is een paar weken lang door vijf testpanelleden uitvoerig getest. Iedere tester heeft een uitgebreid logboek gedeeld en de speaker een cijfer gegeven. Op basis daarvan zijn wij tot een conclusie gekomen.

Caliber Statement

8,4

Caliber Statement

Pluspunten

Prijs-kwaliteitverhouding

Accuduur

Minpunten

Zwaar

Bas en tonen kunnen beter

Conclusie

Van de vijf testers ontvangt de Caliber Statement bluetooth speaker hoge waarderingen voor zijn superieure prestaties in een middenklasse prijssegment. Gebruikers prijzen de speaker om zijn geluidskwaliteit, zelfs ten opzichte van meer premium merken zoals JBL. De duurzaamheid en de spatwaterdichtheid werden ook opgemerkt, wat bijdraagt aan de draagbaarheid van de speaker voor verschillende gelegenheden. De mogelijkheid om mobiele telefoons op te laden en de lange accuduur, zelfs bij hoge volumes, verhoogt de functionaliteit verder. De gebruiksvriendelijke verbinding via bluetooth en de sfeer-verbeterende lichten zijn ook goed ontvangen. Hoewel sommige testers opmerkten dat de bas en hoge tonen kunnen worden verbeterd, wordt over het algemeen geconcludeerd dat de Caliber Statement bluetooth-speaker een uitstekende waarde biedt voor zijn prijs....
Lees meer

De Caliber Statement valt onder de grote modellen van de bluetooth-speakers. De speaker weegt meer dan vier kilo en heeft een formaat van 18 bij 45 bij 24 centimeter, wat hem beperkt in zijn draagbaarheid, ondanks het handvat aan de bovenzijde. De speaker heeft een accuduur van zo’n twaalf uur en is spatwaterdicht (IPX 5).

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829423
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829425

JBL Boombox 3

9,0

JBL Boombox 3

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Batterijduur

Functies

Bouwkwaliteit

Minpunten

Zwaar

Conclusie

De JBL Boombox 3 bluetooth-speaker heeft met vijf maal het rapportcijfer 9 alleen maar positieve beoordelingen ontvangen van de testers, die unaniem de superieure geluidskwaliteit en robuuste bas benadrukten. Deze eigenschappen maken de speaker bijzonder geschikt voor buitenfeesten en het afspelen van uiteenlopende muziekgenres. De speaker scoort ook goed op het gebied van gebruiksgemak met eenvoudige koppelingsopties, zowel via bluetooth als wifi. Het ontwerp en de bouwkwaliteit zijn volgens de testers ook opmerkelijk, waarbij de ingebouwde batterij wordt geprezen om zijn lange levensduur. Een kritiekpunt dat naar voren kwam, was het ontbreken van een schouderriem en enkele audiopresets in de app. Toch wordt de JBL Boombox 3 over het algemeen sterk aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige, draagbare speaker met uitstekende geluidskwaliteit....
Lees meer

 De JBL Boombox 3 lijkt fysiek op bovenstaande Caliber Statement. De Boombox 3 is echter een slagje groter (48 bij 20 bij 26 centimeter) en met 6,7 kilo flink zwaarder. De speaker heeft gelukkig wel een handvat om ‘m mee te nemen en kan zorgeloos buiten gezet worden bij wisselvallig weer dankzij z’n IP67-waterbestendigheidsrating. De accu biedt een uithoudingsvermogen van ongeveer 24 uur. Deze geteste uitvoering beschikt over wifi; er is echter ook een variant beschikbaar met alleen bluetooth.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829429
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829432

JBL Charge 5

8,6

JBL Charge 5

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Accuduur

Powerbank

Minpunten

Geen audio-poort

Geen handvat of hengsel

Conclusie

Bij de vijf testers blijkt dat de JBL Charge 5 bluetooth-speaker zeer positieve indrukken achterlaat. De geluidsbeleving wordt als goed ervaren, met indrukwekkende bastonen. De stevige en duurzame constructie van de speaker wordt gewaardeerd, evenals het feit dat hij water- en stofbestendig is. Het moderne design en de handige powerbankfunctie worden ook positief gevonden. De accuduur van maar liefst twintig uur wordt als indrukwekkend beschouwd. De kracht en draagbaarheid van de JBL Charge 5 worden geroemd. Al met al wordt de JBL Charge 5 gezien als een van de beste bluetooth-speakers met een krachtig geluid, duurzaamheid en handige functies, waardoor het een must-have is voor iedereen die hoogwaardig geluid en draagbaar gemak waardeert. ...
Lees meer

De bekendste draagbare bluetooth-speaker moet wel de JBL Charge 5 zijn. Het is dan ook een veelvoorkomende gast op tuinfeestjes. Het ovaalvormige speakertje met de meeverende basspeaker heeft alles te bieden wat je van draagbare bluetooth-speakers nodig hebt. De Charge 5 is makkelijk mee te nemen, heeft meer uithoudingsvermogen dan de meeste feestgangers en heeft een krachtig geluid. Om dat op te voeren, kunnen er zelfs meerdere JBL-speakers aan elkaar gekoppeld worden. Ook is de speaker waterbestendig (IP67) en kun je ‘m als powerbank voor je telefoon gebruiken. Het formaat van 22 bij 10 bij 9 centimeter zorgt ervoor dat hij in een schoudertas past. Ook het gewicht van ongeveer een kilo gaat je niet tegenhouden de speaker mee te nemen.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829435
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829436

 

JBL Charge 5 Wi-Fi

9,0

JBL Charge 5 Wi-Fi

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Accuduur

Functies

Ontwerp

Minpunten

Instellen wifi kan lastig zijn

Geen handvat of hengsel

Geen audio-poort

Conclusie

De vijf testers waren over het algemeen zeer tevreden over de JBL Charge 5 wifi bluetooth-speaker. Zij waren unaniem lovend over de uitstekende geluidskwaliteit, met name de krachtige bas en de helderheid, zelfs bij hogere volumes. De lange batterijduur van ongeveer twintig uur werd ook gewaardeerd, net als de stevige bouwkwaliteit en het aantrekkelijke ontwerp. De ingebouwde powerbank-functie en de eenvoudige bediening via knoppen en app werden als grote pluspunten gezien. Desondanks merkten enkele testers op dat de speaker wat groot en zwaar kan zijn om comfortabel in de hand te houden en dat het instellen van de wifi-verbinding in sommige gevallen lastig kan zijn. Over het algemeen werd de JBL Charge 5 echter hoog gewaardeerd om zijn prestaties, functies en gebruiksgemak. ...
Lees meer

De JBL Charge 5 met wifi is precies wat je ervan verwacht: dezelfde Charge 5, maar dan met een wifi-chipje ingebakken. Zo kun je bijvoorbeeld hoogwaardigere muziek blijven luisteren zonder onderbrekingen, zoals wanneer het afspeelapparaat uitgeschakeld wordt of buiten bereik komt. Het formaat (22 bij 10 bij 9 centimeter) en gewicht (1 kilo) zijn hetzelfde gebleven. Evenals de powerbank-functie, koppelfunctie, accuduur van ongeveer twintig uur en IP67-waterbestendigheid.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829619
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829622

JBL Flip 6

8,4

JBL Flip 6

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Accuduur

Draagbaarheid

Minpunten

Bluetooth-bereik

Conclusie

De JBL Flip 6 bluetooth-speaker laat positieve indrukken achter. Het verbinden met de speaker verloopt soepel en snel, zelfs wanneer meerdere apparaten willen verbinden. De batterijduur van twaalf uur wordt als ideaal ervaren voor dagjes uit of buitenshuis. Het geluid dat de speaker produceert wordt geprezen vanwege de helderheid en sterke bas, zonder vervorming bij hogere volumes. Het compacte design en de draagbaarheid springen eruit, samen met de stof- en waterbestendigheid van de speaker. Enkele testers merkten op dat het geluid snel hapert als de speaker te ver van de telefoon wordt gehouden. Over het algemeen wordt de JBL Flip 6 gezien als een indrukwekkende speaker met uitstekende geluidskwaliteit en handige functies, die zeer geschikt is om overal mee naartoe te nemen....
Lees meer

Iets kleiner, iets minder krachtig, iets minder uithoudingsvermogen, maar wel iets goedkoper dan de Charge 5 is deze JBL Flip 6. Overigens zonder functies te verliezen als IP67 waterbestendigheid en de JBL-functie om meerdere speakers aan elkaar te koppelen. De JBL Flip 6 heeft een accuduur van ongeveer twaalf uur, weegt 550 gram en heeft een formaat van 7 bij 3 bij 3 centimeter. Kortom: handtasformaat!

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829623
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829625

JBL Partybox Encore

9,4

JBL Partybox Encore

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Accuduur

Bouwkwaliteit

Minpunten

Gewicht

Beperkte functionaliteit

Oplaadtijd

Conclusie

De JBL Partybox Encore bluetooth-speaker werd door alle vijf testers bejubeld om zijn uitmuntende geluidskwaliteit en krachtige bas, waardoor het apparaat zeer geschikt is voor buitenfeesten of grote ruimtes. Met een gemiddelde score van 9,4 scoort deze Partybox het hoogst. Het toegevoegde lichteffect en de meegeleverde microfoon met echo-optie versterkten de feestelijke ervaring. Ondanks het feit dat de speaker wat groot en zwaar is, was het draagbare ontwerp handig voor het transport. De ingebouwde accu werd geprezen voor zijn lange levensduur, hoewel één tester opmerkte dat de oplaadtijd verbeterd kon worden. Gebruikersgemak was een andere troef, met eenvoudige connectiviteit en intuïtieve knoppen. Het gebrek aan enkele functies zoals USB-C, een ingebouwde microfoon en stemassistent werd echter als een nadeel gezien. Over het geheel genomen wordt de JBL Partybox Encore sterk aanbevolen voor zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, leuke feestelijke kenmerken en duurzame bouwkwaliteit....
Lees meer

Met de JBL PartyBox Encore heb je een partyspeaker die niet in een tas mee kan, maar ook geen rugklachten veroorzaak en wieltjes vereist. De speaker heeft een handgreep, maar houd er rekening mee dat de speaker zo’n 6,5 kilo weegt. Ook moet je de PartyBox op een veilige plek neerzetten of niet vergeten na het feest weer binnen te zetten: de speaker is niet waterbestendig - maar heeft wel een IPX 4 spatwaterbestendigheid. Feestelijke functies zijn de aanwezigheid van een microfoon, lichteffecten en mogelijkheid JBL-speakers te koppelen. De speaker heeft tenslotte een formaat van 28 bij 33 bij 29 centimeter en kan met een volle accu zo’n tien uur afspelen.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829629
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829630

Marshall Emberton II

8,4

Marshall Emberton II

Pluspunten

Accuduur

Ontwerp

Minpunten

Beperkte aansluitingen

Conclusie

De Marshall Emberton II bluetooth-speaker werd over het algemeen goed ontvangen door alle vijf testers, die vooral de geluidskwaliteit, de lange batterijduur en het gemakkelijk te bedienen besturingssysteem benadrukten. Het ontwerp werd geprezen als compact en aantrekkelijk, hoewel één tester opmerkte dat het apparaat voor zijn formaat vrij zwaar is. Er was enige kritiek op de bas, hoewel dit gecompenseerd werd wanneer de speaker in een hoek geplaatst werd. De bijbehorende app, die presets voor verschillende geluidsopties bood, werd als een pluspunt gezien, ondanks een probleem met het regelmatig terugkeren naar de 'default' setting. Over het geheel genomen wordt de Marshall Emberton II bluetooth-speaker sterk aanbevolen voor zijn hoogwaardige geluid, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid....
Lees meer

Hoewel je het merk Marshall doorgaans op festivalpodia ziet op gigantische speakersets, wordt de merknaam ook op kleine speakers geplakt, zoals deze Emberton II. De speaker is 16 bij 7 bij 8 centimeter groot en biedt daarin ruimte voor twee drivers. De Marshall Emberton weegt 700 gram en is waterbestendig (IP67). Volgens Marshall gaat een opgeladen accu maar liefst dertig uur mee.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829633
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829634

Philips TAS7807

8,6

Philips TAS7807

Pluspunten

Gebalanceerd geluid

Makkelijk mee te nemen

Accuduur

Minpunten

Beperkte aansluitingen

Knoppen reageren wat traag

Conclusie

De Philips TAS7807 scoorde drie maal een 8, een 9 en zelfs eenmaal een 10. De testers waren allemaal onder de indruk van de geluidskwaliteit, met name de diepe bas, het heldere geluid en het behoud van geluidskwaliteit bij hogere volumes. De lange batterijduur en het snelle en eenvoudige bluetooth-koppelingssysteem werden eveneens geprezen. Het compacte ontwerp en de bijgeleverde draagriem werden gewaardeerd, hoewel sommige testers het apparaat als een beetje groot en zwaar ervoeren. Eén tester had kritiek op de reactietijd van de volumeknoppen, terwijl een andere het ontbreken van een wifi-verbinding of 3,5mm-poort opmerkte. Desondanks werd de Philips TAS7807 als een krachtige, robuuste en gebruiksvriendelijke bluetooth-speaker beschouwd die vergelijkbaar is met duurdere modellen op de markt....
Lees meer

De Philips-speaker zit behoorlijk volgepakt, want de speaker is compact genoeg voor een tas (10 bij 28 bij 10 centimeter), maar weegt redelijk zwaar: bijna twee kilo. De 5.000 mAh-accu kan voor 24 uur luisterplezier zorgen tot hij weer opgeladen moet worden. Ook is de speaker voorzien van een IP67-waterdichtheidsrating.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829635
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829637

Salora PartySpeaker L1

8,3

Salora PartySpeaker L1

Pluspunten

Geluid met veel bas (aanpasbaar)

Draagbaar (gezien het formaat)

Functies en microfoon

Minpunten

Bediening wat ingewikkeld

Niet waterbestendig

Conclusie

Op basis van de feedback van de testers komt de Salora PartySpeaker L1 over het algemeen over als een degelijke, veelzijdige bluetooth-speaker die goed geschikt is voor feestjes en karaoke. De testers prijzen de sterke bouwkwaliteit, het gebruiksgemak, en de verscheidenheid aan functies, waaronder aanpasbare bas, led-verlichting, microfoon voor karaoke, en diverse aansluitmogelijkheden. De lange accuduur wordt ook positief beoordeeld. Een minder positief punt is dat de geluidskwaliteit, en met name de bas, niet bij alle testers in de smaak valt. Ook het geluidsniveau van de speciale effecten, zoals het applaus-geluid, kan niet worden aangepast, wat door sommige testers als storend wordt ervaren. Over het geheel genomen lijkt de Salora PartySpeaker L1 een goede keuze voor mensen die een feestelijke, robuuste en veelzijdige speaker zoeken, alhoewel de geluidskwaliteit mogelijk niet aan ieders verwachtingen voldoet....
Lees meer

Het grote formaat van een heuse partyspeaker. Inclusief feestverlichting en (draai)knoppenset aan de bovenzijde die doet denken aan de gettoblaster van weleer. Voor een prijs rond de honderd euro. Dat is goedkoper dan de miniformaatjes van JBL die ook aan bod komen in dit artikel. De partybox is 62 bij 27 bij 25 centimeter groot en weegt meer dan 7,5 kilo. Een bedrade microfoon wordt meegeleverd. Waterbestendig is de Salora PartySpeaker L1 niet.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829641
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59829642

Sonos Roam

8,4

Sonos Roam

Pluspunten

Bouwkwaliteit en design

Geluidskwaliteit

Minpunten

Installatieproces

Gewicht (ondanks kleine formaat)

Weinig aansluitingen

Conclusie

Op basis van de ervaringen van de vijf testers is de algemene consensus dat de Sonos Roam een hoogwaardige, compacte bluetooth-speaker is die een uitstekende geluidskwaliteit levert. De gebruikers prezen de lange batterijduur, het robuuste ontwerp en de gebruiksvriendelijke Sonos-app. Enkele uitdagingen die werden genoemd waren het initiële koppelen van de speaker aan andere Sonos-apparaten en bluetooth, al werd dit over het algemeen na wat oefenen gemakkelijker. De geavanceerde functies zoals Trueplay en voice control werden als toegevoegde waarde beschouwd. De solide constructie en aantrekkelijk design, evenals de verrassend krachtige output voor een dergelijk compact apparaat, werden zeer gewaardeerd. Ondanks enkele kleine obstakels in de opstartfase raden alle testers de Sonos Roam aan, zowel als een standalone product als in combinatie met andere Sonos-producten. ...
Lees meer

Waar je de eerder geteste JBL Charge 5 Wifi als bluetooth-speaker met wifi kunt zien, is de Sonos Roam beter te beschrijven als een wifi-speaker met bluetooth. Zie de Sonos Roam dan ook als een perfect speakertje voor wanneer je ook de muziek wilt verplaatsen naar de tuin, het park of de badkamer. De Sonos Roam heeft een accuduur van zo’n tien uur, weegt 430 gram, is spatwaterdicht (IP67) en kan dankzij z’n formaat van 17 bij 6 bij 6 makkelijk meegenomen worden.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59831482
bluetooth-speaker op tafel

Teufel Boomster Go

8,4

Teufel Boomster Go

Pluspunten

Robuust

Compact

Geluidskwaliteit

Minpunten

Geluidskwaliteit bij hoog volume

Geen app

Geen USB-C

Geen audiopoort

Conclusie

De Teufel Boomster GO bluetooth-speaker wordt over het algemeen zeer positief ontvangen door de testers. Ze prijzen zijn compacte formaat, stijlvolle ontwerp en gemakkelijke draagbaarheid, en stellen dat deze kenmerken hem bijzonder geschikt maken voor buitengebruik. De geluidskwaliteit wordt algemeen geprezen, vooral voor een speaker van dit kleine formaat, hoewel een paar testers opmerkten dat de bas afneemt bij hogere volumes. De eenvoud van het opzetten en bedienen van de speaker is een ander pluspunt, evenals de betrouwbare bluetooth-connectiviteit en de batterijduur, die vaak beter is dan geadverteerd. Kritiek is er op het gebruik van een hoogbejaarde micro-USB-aansluiting in plaats van het meer moderne USB-C. ...
Lees meer

 De Teufel Boomster Go is de kleinste speaker uit de test: 11 bij 5 bij 10 centimeter, met een gewicht van 350 gram. Dat is zo klein en licht zelfs dat ‘ie met een touwtje komt om de speaker vast te houden of op te hangen. Je kunt bij het Duitse audiomerk ook terecht voor een stereo-setje van twee van deze bluetooth-speakers. De speaker heeft een IPX 7-bestendigheid tegen water en stof. De accu van de speaker kan zo’n tien uur door voordat deze opgeladen dient te worden. Dat opladen is wel een dingetje: daar wordt de micro-usb-stekker voor gebruikt. Een oplader die zo ouderwets is dat ‘ie binnenkort niet meer op nieuwe elektronica mag van de EU.

Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59831484
Getest: Zo kies je de beste bluetooth-speaker-59831483

Conclusie: welke bluetooth-speaker kopen?

Met de elf bluetooth-speakers die we in samenwerking met het Review.nl testpanel getest hebben, maak je een keuze die in ieder geval de testers goed is bevallen. Er is geen enkele onvoldoende toegekend door een van de deelnemers. Uiteraard is het aanbod van bluetooth-speakers veel groter dan wat het testpanel wordt aangeboden. Zo zijn er nog meer high-end merken verkrijgbaar, maar kun je ook bij de Action terecht voor een bluetooth-speakertje. Met de informatie uit dit artikel weet jij in ieder geval waar je op moet letten. 

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten