Zo zet je alle apps automatisch in de nachtmodus op je smartphone

© PXimport

Zo zet je alle apps automatisch in de nachtmodus op je smartphone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 januari 2023 - 18:29

Aangepast: 21 januari 2023 - 19:38

Redactie

De nachtmodus van apps zorgt ervoor dat lichte achtergrondkleuren worden vervangen met donkere kleuren. Dat is rustiger voor je ogen wanneer je bijvoorbeeld in de avond op scherm kijkt. Je kunt deze nachtmodus forceren voor apps op je smartphone.

Veel mensen verkiezen de rustigere nachtmodus boven de gewone modus op het scherm van de smartphone omdat het rustiger is voor de ogen. Ook overdag, ondanks dat een donker scherm wat lastiger af te lezen is als je buiten in zonlicht staat. De donkere modus voor Google Maps is bijvoorbeeld best lastig af te lezen als je buiten navigeert overdag.

Daarom kun je bijvoorbeeld instellen dat apps na een bepaalde tijd de donkere modus (of nachtmodus) weergeven, bijvoorbeeld na acht uur ’s avonds. In de instellingen van je smartphone kun je dat configureren. Android biedt zelfs de mogelijkheid om de nachtmodus te forceren op je smartphone. Hoe je dat instelt laten we zien aan de hand van een Samsung Galaxy-smartphone.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000