Zo vind je het IMEI-nummer van je iPhone

© PXimport

Zo vind je het IMEI-nummer van je iPhone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 januari 2023 - 09:31

Redactie

Een IMEI-nummer is een uniek serienummer van je smartphone. Dit nummer wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld om na te gaan of je smartphone gestolen is. We leggen je uit hoe je een IMEI-nummer van je smartphone achterhaalt.

Het IMEI-nummer is een uniek nummer dat gekoppeld is aan je smartphone. Hieraan wordt het toestel herkend en kan er informatie worden achterhaald, zoals het model en de leeftijd van de smartphone. Een IMEI-nummer is wat anders dan bijvoorbeeld een telefoonnummer of een MAC-adres. Het IMEI-nummer wordt bijvoorbeeld gebruikt om te registeren of een smartphone gestolen is of niet: zo kun je bijvoorbeeld via de site stopheling.nl achterhalen of een smartphone als gestolen staat geregistreerd.

Om bijvoorbeeld na te gaan of een toestel als gestolen staat geregistreerd is het handig om het IMEI-nummer van je smartphone op te zoeken. Hoe je dat doen laten we je zien in onderstaande video.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000