Zo maak je afbeeldingen met Microsoft Copilot

Zo maak je afbeeldingen met Microsoft Copilot

Geplaatst: 28 januari 2024 - 18:32

Wesley Akkerman

De gratis Microsoft Copilot-app (beschikbaar voor Android en iOS) is een superhandige applicatie die je allerlei dingen uit handen kan nemen, zoals het schrijven van een e-mail. Maar je kunt er zelf ook afbeeldingen mee maken (zoals de afbeelding hierboven). Hoe dat werkt, lees je hier.


In dit artikel leggen we uit hoe je met Microsoft Copilot afbeeldingen kunt maken. Ben je nog niet bekend met de app? Bekijk dan eerst onze onze korte basiscursus Aan de slag met Microsoft Copilot op Android en iOS). Zo weet je direct wat je van de gratis app kunt verwachten.


De Microsoft Copilot-app is sinds eind 2023 verkrijgbaar voor zowel Android als iOS. Je kunt de applicatie gratis downloaden en hebt verder ook geen kosten aan het gebruik van de dienst. Daar waar je bij ChatGPT bijvoorbeeld nog een abonnement moet afsluiten om toegang te krijgen tot GTP-4, hoeft dat bij Copilot niet. Microsoft neemt die kosten op zich, zodat jij als gebruiker toegang krijgt tot alles wat de kunstmatige intelligentie van OpenAI te bieden heeft. GPT-4 is momenteel de meest recente versie van de chatbot – gratis gebruikers werken nu nog met GPT-3.5.

📱Downloaden voor iOs

📱Downloaden voor Android

Copilot is als losstaande applicatie ontzettend handig voor een groot aantal taken. Ben je al bekend met chatbots die je kunnen helpen, dan weet je ook wat je van deze app kunt verwachten. Maar er zijn dankzij de toegang tot GPT-4 en DALL-E 3 ook opties mogelijk waar je misschien niet zo een-twee-drie aan denkt. Dit zijn functies die relatief goed verstopt zijn en die je dus alleen gebruikt wanneer je weet dat ze er zijn. We hebben het dan over het maken van muziek, opstellen van verhalen en genereren van afbeeldingen. Op die laatste functie gaan we nu dieper in.

0

Powered by

logo

Lees ook: MidJourney: wat is het en hoe gebruik je het?

Afbeeldingen maken met Microsoft Copilot

DALL-E 3 verscheen in 2023 en laat je dus afbeeldingen genereren op basis van prompts (opdrachten of omschrijvingen in de vorm van tekst). Het voordeel van werken via Copilot is dat je een gesprek kunt voeren over wat je precies wilt bereiken, waardoor de app je kan begeleiden. Voordat je iets kunt doen, dien je de app te downloaden (voor Android of iOS) en moet je inloggen met je Microsoft-account. Dat kun je doen door links bovenin op Aanmelden te tikken. Vergeet ook niet op de landingspagina de schuifregelaar bij GPT-4 te activeren, want anders werkt de app niet goed.

Heb je dat allemaal gedaan, dan kun je onderaan rechts op het toetsenbordicoontje tikken. Vervolgens kun je via het invoerveld aangeven wat je precies wilt genereren. Wij voerden bijvoorbeeld Maak een afbeelding van een handheld gameconsole voor retro games in; het resultaat zie je bovenaan dit artikel. Het kan even duren voordat de Copilot reageert, maar dat hoort erbij. Vergeet ook niet verder naar onderen te scrollen, aangezien het scherm (in elk geval bij ons) dat niet automatisch deed. De app genereert vier afbeeldingen; tik op het plaatje dat je het meeste aanspreekt. Vervolgens kun je de afbeelding aanpassen op basis van prompts die in beeld staan, of verzoeken waar je zelf nog aan denkt.

Zo maak je afbeeldingen met Microsoft Copilot-RLKugWnNRkmJ_Gw5XjA-tA

Daarna zou je zelfs nog specifieker te werk kunnen gaan door te vragen of de Microsoft Copilot een logo kan ontwerpen op basis van die afbeeldingen. Je kunt dan zelfs toevoegen welke naam of tekst dat logo moet hebben, en DALL-E 3 zal daar rekening mee houden. Mocht je een afbeelding willen gebruiken, dan kan dat door op een plaatje te tappen. Tik daarna op de drie puntjes en selecteer Downloaden (je kunt de afbeelding eventueel ook direct delen).

Zo maak je afbeeldingen met Microsoft Copilot-ZlsdHjCXQvOE2XFe4YFY5w

Als je nog niet tevreden bent, maar wel de basis al prima vindt, dan kun je nog even wachten met delen zodat je de afbeelding verder kunt finetunen. Je kunt dan zeer specifieke termen gebruiken, denk aan ‘realistisch’ of juist ‘cartoon’. Je kunt ervoor zorgen dat de achtergrond verandert door een locatie te specificeren. Mochten de kleuren je niet aanstaan, dan kun je ook dat melden. Houd er wel rekening mee dat de nieuwe afbeeldingen wel kunnen afwijken van de oude plaatjes. Copilot doet wat dat betreft soms graag wat het zelf wil.

Het kan zijn dat je tijdens het ‘ontwerpen’ ergens over twijfelt of niet weet wat je verder nog kunt doen. Let daarom altijd op de voorstellen die onderin beeld staan. Die kunnen je helpen wanneer je vastloopt of ideeën geven wanneer je die zelf niet meer hebt.

Zo maak je afbeeldingen met Microsoft Copilot-EUAsvXULQXKbz8Sn6iP7Xw

De S24, de S24+ en de S24 Ultra

De nieuwe Samsung Galaxy S24-serie!

Powered by

Kieskeurig
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten