Samsung Galaxy S7 hands-on

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 februari 2016 - 18:26

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn op de Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd door Samsung. De nieuwe Android-toestellen lagen klaar om door ons opgepakt te worden, en dat hebben we gedaan ook. Hier lees je onze bevindingen en de eerste indrukken. Halverwege maart zijn ze ook beschikbaar in Nederland.

De Samsung Galaxy S7 lijkt veel op de Galaxy S6. Dat is niet per se negatief, want de nieuwe telefoon komt uit een goede serie. Natuurlijk zijn er hier en daar wel wat subtiele verschillen. Zoals de geruchten al deden vermoeden is de camera namelijk een stuk beter verwerkt in het design van de Galaxy S7.

Ook merk je direct dat het toestel aan de achterkant iets ronder is, waardoor 'ie een stuk beter in de hand ligt. Ook de home-knop is iets ronder en subtieler afgewerkt, waardoor tevens de voorkant geheel in de juiste stijl is afgeleverd. Het Amoled-scherm oogt op het eerste gezicht erg mooi en lijkt uitermate scherp.

Mee naar het zwembad

Zoals eerder vernoemd, echt grote verschillen zijn op het eerste gezicht niet te zien. Net als de Galaxy S5, is ook de Galaxy S7 waterbestendig. Deze keer zonder een klepje waar je je zorgen over hoeft te maken, zoals dit wel voorkwam bij de S5 destijds.

Heb je het sd-slot gemist? Dan mag je in je handen wrijven, deze is namelijk terug van weggeweest. In de S6 was het sd-slot afwezig, maar Samsung heeft geluisterd naar zijn gebruikers en lost dat euvel nu op. De sd-kaart voor extra opslag kun je plaatsen in een schuifje dat zich naast de simkaart bevindt. Je kunt uitbreiden tot maximaal 200GB.  

Accu weer niet verwisselbaar

Wat helaas nog niet terug is, is het vervangen van de batterij. In de S6 waren de batterij en het sd-slot verdwenen vanwege het ontwerp van de smartphone. Ook deze keer is de accu niet vervangbaar.

Kijken we naar het uiterlijk van de telefoons, dan begrijpen we dat wel. Een mooi, stevig ontwerp van glas met een metalen randje. Er is echter ook geen usb-c, waar zo uitgesproken over werd gediscussieerd. In plaats daarvan moeten we het gewoon doen met een micro-usb-aansluiting.

De allerbeste smartphonecamera?

Doordat de lens van de camera veel meer licht doorlaat, kun je dit keer veel betere foto's maken in verschillende situaties. Ook is er een nieuwe cameratechnologie onder de naam Dual Pixel. Deze moet ervoor zorgen dat er beter kan worden scherpgesteld. De foto's die we gemaakt hebben, waren uitermate goed. Vooral diegene die we geschoten hebben bij weinig licht. Enige minpuntje is dat bij enig tegenlicht de camera iets minder presteert.

Een verbeterdeTouchWiz

Dat het toestel krachtiger is dan zijn voorganger, daar is geen twijfel over. Het verschil was nog niet geheel te merken. Dat het toestel vlot reageerde is wel een feit. Er is minder vaste software te vinden die je vindt op het moment dat je een telefoon aankoopt en je eigenlijk nog niets gedaan hebt. Gelukkig is de zwaar draaiende TouchWiz van Android goed geuprade. 

Er zijn nog wel wat aspecten die overbodig zijn, zoals de Galaxy Apps en een RAM-booster. De batterij daarentegen kan behoorlijk worden ontzien door middel van het schrappen van processen die niet nodig zijn. De accucapaciteit is 3600 mAh, erg groot en een stuk beter dan zijn voorganger.

Vervroegde conclusie 

In principe lijkt de Galaxy S7 op een uitbreiding van zijn voorganger. Waar de Galaxy S6 het met iets minder functionaliteiten moest doen zijn deze wel aanwezig in de S7. Het uiterlijk verandert daarentegen weinig, maar verder ontwikkelt Samsung door. De grootste voordelen zijn dan toch wel de terugkerende waterdichtheid en het sd-slot. Maar of dat nu genoeg reden is om in een slaapzak voor de winkel te liggen op 11 maart? Dat betwijfelen we nog.
 
De Galaxy S7 Edge is verkrijgbaar voor 799 euro. De gewone variant kost 699 euro. De toestellen zijn beschikbaar in zwart, goud en wit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000