ID.nl logo
Dreame L10s Ultra robotstofzuiger – duur, maar ook heel zorgvuldig
Huis

Dreame L10s Ultra robotstofzuiger – duur, maar ook heel zorgvuldig

De Dreame L10s Ultra is één van de duurste robotstofzuigers met dweilfunctie. Tot nu toe worden we nog niet echt enthousiast van autonome stofzuigers die ook voor je dweilen, omdat de systemen vaak tekort schieten. Maar is dat ook zo wanneer je diep in de buidel tast?

Uitstekend
Conclusie

Moet je de Dreame L10s Ultra robotstofuizger nou kopen of laten liggen? Laten we het zo stellen. Heb je een breed besteedbaar inkomen, niets te klagen qua spaargeld en of kun je gewoon duizend euro stukslaan zonder zorgen, ga je gang. Zowel het stofzuigen als dweilen zijn van bovengemiddelde kwaliteit. Ja, je hebt wel wat onderhoud aan dit systeem, maar daar zijn de resultaten ook gewoon naar. Let wel op de nadelen, zodat je weet waar je aan begint.

Plus- en minpunten
  • Flinke zuigkracht
  • Dweilfunctie echt een aanvulling
  • Maakt zichzelf zorgvuldig schoon
  • Navigatie
  • Veel aanpassingsmogelijkheden
  • Botst nog wel eens ergens tegenaan
  • Ontzettend duur
  • Veel handmatig onderhoud
  • Geen eigen schoonmaakmiddelen
  • App best onoverzichtelijk
  • Tapijt wordt niet altijd schoongemaakt

Als je in de markt bent voor een goede robotstofzuiger, dan is de kans groot dat je aankomt bij een Roomba van iRobot. Maar dan begint de keuzestress past echt, want ga je voor een betaalbaar of echt premium model? En wil je een variant die ook voor je kan dweilen of koop je daar dan weer een ander apparaat voor? Tot nu toe hebben we nog geen goede robotstofzuigers gezien die ook goed kunnen dweilen. En dat is jammer, want je geeft er wel honderden euro’s aan uit. Kan de Dreame L10s Ultra, met een prijs van boven de duizend euro, hier verandering in aanbrengen?\

Lees ook: Gebruikerstest - wat is de beste robotstofzuiger voor jou?

Dreame L10s Ultra: wat haal je in huis?

Dreame is een merk dat al jarenlang stofzuigers maakt. Modellen die je met de hand bedient en modellen die het werk uit handen nemen. De Dreame (spreek uit als dreamy) L10s Ultra is één van de meest geavanceerde en tevens duurste modellen in de grote line-up (waar gelukkig ook veel betaalbare apparaten tussen staan). Dit vormt zo’n beetje de top van de markt voor robotstofzuigers met dweilfunctie, kijkende naar de prijs die vaak ergens tussen de duizend en elfhonderd euro ligt. Dat is een enorm bedrag voor een huishoudelijk apparaat; wat krijg je daarvoor in huis?

Een alternatief voor de Dreame L10s Ultra is de Roomba Combo j7+. Dit is tevens een robotstofzuiger met dweilfunctie, die een adviesprijs heeft van 949 euro. De dweilfunctie laat soms wat te wensen over en hij slaat soms wat hoekjes over; maar wanneer je in de markt bent voor een goede huishoudhulp, dan moet dit model tenminste op het lijstje met overwegingen staan.

De robotstofzuiger is voorzien van een grote, uitgebreide basis. Hierin zit een opvangbak voor het stof en de viezigheid, die automatisch uit de L10s Ultra gezogen worden wanneer die het basisstation bereikt. Daarnaast zijn er twee waterbakken en een zeephouder aanwezig. De ene waterbak zit vol schoon water, waar de stofzuiger automatisch water uit zuigt wanneer het tijd is om schoon te maken. De andere bak vangt het vieze water op. De water- en zeepbakken zijn zonder gedoe eruit te trekken, zodat je het vieze water kunt weggooien en het schone water kunt bijvullen.

In principe heb je geen omkijken naar de robot. Wanneer je hem activeert, dan komt er een heel proces op gang. De dweilen onderop de robotstofzuiger worden schoongemaakt en het water en de zeep worden bijgevuld. Daarna maakt de robot zich op voor de reis door het huis. Het kan een paar goede minuten duren voordat die begint met rijden, maar probeer daar niet te veel op te letten. Tenzij je merkt dat het systeem het water er niet doorheen trekt, zoals bij ons aanvankelijk het geval was. Maar na een korte troubleshooting, werkte het systeem naar behoren.

We hebben het systeem een paar keer compleet opnieuw moeten opstarten voordat de robot in staat was het water door de slangetjes heen te trekken. We komen dergelijke problemen ook tegen op verschillende fora op het internet, dus we zijn daarin niet de enigen. Gelukkig is dit geen groot obstakel, omdat je dit dus zelf kunt oplossen. Maar zoiets verwacht je niet op dit prijspunt.

De Dreame L10s Ultra neemt de tijd

Wanneer de Dreame L10s Ultra eenmaal op gang komt, dan neemt die de tijd om accuraat zijn taken te voltooien. Die accuraatheid dankt het systeem onder meer aan de RGB- en LiDAR-camera’s aan boord. Daardoor is het systeem in staat een 3d-kaart aan te maken van de omgeving. Hoewel de robotstofzuiger het beste werkt in goed verlichte omgevingen, merken we dat in de avond (met de lichten uit) schoonmaken ook geen probleem is. Het lasersysteem zorgt ervoor dat het apparaat z’n weg wel vindt. De schoonmaakkwaliteit overdag en in de avond verschilt weinig van elkaar.

Op de robot zitten verder onderdelen die we vaker aantreffen op robotstofzuigers: stevige, rubberen banden met een fijne vering en een borstel aan de zijkant die het vuil voor de zuigopening veegt. Door deze opstelling kan de L10s Ultra rekening houden met korte drempels en tapijten; hij rijdt moeiteloos over randjes heen. Het camerasysteem kan tevens objecten herkennen en daar eventueel omheen rijden (zoals uitwerpselen van een huisdier), al is dit systeem niet net zo betrouwbaar als op een Roomba. Deze robot rijdt helaas nog wel eens tegen (voornamelijk donkere) dingen aan.

Met een indrukwekkende zuigkracht van 5.300 Pa kun je ervan uitgaan dat die vrijwel alles opzuigt wat er op de grond ligt. Korrels, zand, haren en meer verdwijnt in de (helaas wat kleine) cabine. De borstel onderop is gelukkig met een simpele klik te verwijderen, waardoor je haren en andere viezigheid snel verwijdert. Omdat de boel nog wel eens nat kan worden, komt het ook voor dat die borstel meer viezigheid aantrekt dan reguliere robotstofzuigers. Daardoor vergt dit systeem meer onderhoud dan je wellicht denkt, dus dat is wel echt iets om van tevoren rekening mee te houden.

Laat het dweilen maar aan de Dreame L10s Ultra over

De twee afneembare dweilkoppen achterin doen ontzettend goed hun werk. Ze draaien ook nog eens afzonderlijk van elkaar, waardoor er een echt schoon resultaat ontstaat. En dat ruik je ook gewoon. Het systeem dweilt met gemak allerlei vlekjes van de vloer en kan ook grote ongelukjes (bijvoorbeeld met een ketchupfles…) wegkrijgen. Laat je hem langs het gasfornuis gaan waar er geregeld een spetter olie of vet op de grond terechtkomt, dan moet je de verwachtingen ietwat verlagen. De echt hardnekkige vlekken verdwijnen niet, maar dat doet niets af van de algemene kwaliteit.

Hoewel het mooi zou zijn dat we hier onze schoonmaakrobots voor in kunnen zetten, is het helaas nog niet zo’n feest. Geen enkele robot (die wij althans getest hebben) kan dat momenteel, daarom doet het niets af van de algemene kwaliteit.

Dat de robot zo goed is in dweilen komt onder meer door de manier waarop die met de dweilpads omgaat. Het basisstation laat hen namelijk een rigide schoonmaakproces ondergaan, dat soms tot wel twee uur kan duren. Niet alleen worden ze heel goed afgenomen en schoongemaakt, ook neemt het systeem de tijd om alles goed te laten drogen voordat de Ultra weer op pad gaat. Dit is echt heel anders dan gewoon een dweil achter de robot te laten hangen die toevallig ook de grond wat lafjes natmaakt tijdens het stofzuigen, zoals bijvoorbeeld op de Eufy Robovac Hybrid X8 het geval is.

De Dreame L10s Ultra is tevens in staat rekening te houden met zones waarin het niet mag dweilen. Helaas detecteert het systeem niet automatisch dat er ergens een tapijt ligt, waar die logischerwijs niet mag dweilen (zoals de Combo j7+ van Roomba wel doet), waardoor je tapijt nat kan worden wanneer je niet oplet. Stel je binnen de app in dat je dit deel van de kamer wil ontwijken met die natte lap, dan trekt de Ultra de dweil omhoog. Het kan dan nog steeds gebeuren dat de rand van je tapijt nat wordt, aangezien het binnen de app moeilijk is zo’n regio aan te duiden.

Uitgebreide app met verstopte functies

Daarnaast is het zo dat de robot ook gewoon niet stofzuigt op die plek. En dat is vreemd, omdat je in feite alleen aangeeft dat je niet wil dat er op het tapijt gedweild wordt. Nog vreemder wordt het wanneer blijkt uit de appgegevens dat de stofzuiger wel degelijk weet waar het tapijt zich bevindt. Binnen de app vinden we hier ook geen goede instellingen over. Je kunt het tapijt vermijden of alleen schoonvegen met dit apparaat. En dat is toch een lelijke smet op een verder fijne ervaring. De app is namelijk erg uitgebreid en je kunt de robot heel nauwkeurig instellen en aansturen.

De app staat echt boordevol functies. En sommige functies zijn best goed verstopt of niet meer in te stellen wanneer de robot eenmaal bezig is. Dan moet je hem eerst terugsturen naar de basis, de instelling aanpassen en hem weer op pad sturen. Op zich niet vreemd, maar soms bedenk je je ineens of kan het handig zijn iets op een andere manier te regelen dit keer. Dit kost dan gevoelsmatig onnodig veel tijd. Over het algemeen zijn de standaardinstellingen prima. Maar we raden we aan bepaalde zones in te stellen die de robot moet vermijden of waar die niet mag dweilen.

Verder beschikt de Dreame L10s Ultra over een aantal handige appopties. Denk dan aan kindervergrendeling, een niet-storen-modus en een afstandsbediening. Vooral die laatste is handig wanneer de robot bijvoorbeeld vastzit onder het bed, wat bij ons meteen gebeurde. Daar ligt namelijk nog een lange kabel, waar de Ultra even niet mee overweg kon. Dan kun je hem heel gemakkelijk begeleiden. Mocht je deze robot aanschaffen, dan raden we aan echt even op alle knopjes te drukken; dan weet je waar alles staat en hoe alles uiteindelijk ook werkt.

Conclusie: Dreame L10s Ultra kopen?

Dan komen we aan bij de hamvraag: moet je de Dreame L10s Ultra nou kopen of laten liggen? Laten we het zo stellen. Heb je een breed besteedbaar inkomen, niets te klagen qua spaargeld en of kun je gewoon duizend euro stukslaan zonder zorgen, ga je gang. Zowel het stofzuigen als dweilen zijn van bovengemiddelde kwaliteit. Ja, je hebt wel wat onderhoud aan dit systeem, maar daar zijn de resultaten ook gewoon naar. Het dweilen werkt in elk geval beter dan op de Roomba Combo j7+. En dat is toch wel een van de grootste concurrenten, voor zover wij kunnen zien.

Het grootste nadeel van deze robotstofzuiger is toch zeker wel de prijs. Door hem een prijskaartje van bijna elfhonderd euro te geven, blijft dit systeem buiten het bereik van de massa. En dan wegen de nadelen heel zwaar. De app is uitgebreid, maar onoverzichtelijk. Tapijten worden niet goed schoongemaakt (en soms een beetje nat), het botsen komt net even te vaak voor (al is dat sporadisch) en het systeem vraagt om relatief veel onderhoud. Ook is er een led-lampje aanwezig voor schoonmaaksessies in de avond; dat is jammer, want de prestaties kunnen wel beter dan.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je overgeleverd bent aan de fabrikant voor de schoonmaakmiddelen. Want je kunt niet gewoon zelf kiezen wat je hiervoor gebruikt; je bent afhankelijk van specifieke cartridges. En datzelfde geldt voor de stofzuigerzakken die in de basis zitten. De borstel onderop wordt ook redelijk snel vies en niet elke hoekje wordt meegenomen. Het klinkt allemaal erger dan het is, moeten we hieraan toevoegen; maar dit soort dingen gaan de mensen die nog twijfelen over het systeem mogelijk niet overhalen er toch in te investeren.

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten


▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming
Huis

Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige bijverwarming die snel en efficiënt warmte levert? Dan is een keramische verwarming wel iets voor jou: die combineert moderne technologie met gebruiksgemak. Zoals de Philips 5000 Series CX5120/11 keramische verwarming. Wat zijn de praktijkervaringen van de testers van Review.nl? Lees hier hun bevindingen.

Ben je op zoek naar een snelle, slimme en veilige manier om je huis te verwarmen? Met deze krachtige keramische verwarming zit je binnen twee seconden al lekker warm! En het beste? Je bespaart tot wel 50% energie vergeleken met een gewone verwarmingsventilator. Via de handige Philips Air+-app heb je altijd en overal controle over je verwarming. Bovendien zorgt de 5-voudige veiligheidsbescherming ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Warmte, gemak én gemoedsrust – wat wil je nog meer? Testers van Review.nl mochten de Philips 5000 Series CX5120/11 gedurende een periode testen. Hier lees je hun bevindingen.

Het slanke, zwarte design van deze Philips verwarming past goed in een modern interieur. Met een hoogte van minder dan 60 centimeter is het apparaat compact genoeg om onder een bureau te plaatsen. "Door het slanke en zwarte design is deze verwarming overal te plaatsen", aldus Rob, één van de testers. Het apparaat is daarnaast licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om hem van kamer naar kamer te verplaatsen wanneer nodig.

Snelle en effectieve verwarming

De CX5120/11 overtuigt met zijn krachtige verwarmingsprestaties. "Het apparaat verwarmt de kamer verrassend snel, wat ideaal is op koude dagen", schrijft GeertK, die de CX5120/11 een 8,0 geeft. De oscillerende voet zorgt voor een goede warmteverdeling in de ruimte. Rob is blij met het vermogen: "Hierdoor is het mogelijk om in een korte periode een fijne warmte te verspreiden". Daar is tester Cindyver het mee eens. Ook wordt gewaardeerd dat de keramische verwarming geen vieze geurtjes verspreidt.

De Philips 5000 Series CX5120/11 kan ook in een thuisnetwerk worden gebruikt, waardoor app-bediening ingesteld kan worden en een koppeling met Google Home en Alexa mogelijk is. Wel kan er nog iets worden verbeterd aan het proces voor het maken van een verbinding met het draadloze netwerk. Roberto073: "Het koppelen met de Air+ app verliep zonder gedoe, al bleef het wifi-icoontje wit in plaats van oranje, zoals de handleiding aangaf. Dat was echter geen probleem, want alles werkte naar behoren." AnneliesD hierover: "De installatie was even puzzelen omdat er verwezen werd naar het netwerk van Philips in plaats van ons thuis wifi-netwerk. Maar dit was zo gewijzigd in de app."

Slim en gebruiksvriendelijk

Een groot pluspunt is de bediening via de bijbehorende app. Hiermee kun je de verwarming op afstand bedienen en programma's instellen. 'Via deze app is het mogelijk om zelf een programma te maken wanneer, hoe laat en hoe warm de verwarming moet werken', licht een enthousiaste gebruiker toe. De Auto+ modus regelt de verwarming automatisch voor optimale energiebesparing. Het touchscreen op het apparaat zelf biedt een gebruiksvriendelijk alternatief voor de app-bediening.

Tester Har74 is blij met de slimme functies van de verwarming en de app: "In de kinderkamer is de verwarming een keer omgevallen, maar de app gaf meteen een melding dat het apparaat was omgevallen en automatisch was uitgeschakeld. "

Tester AnneliesD is blij met de CX5120/11: "Vooral met thuiswerken is het ideaal om één ruimte te verwarmen en de cv-installatie niet te hoeven gebruikenm. wat dus ook aanzienlijk scheelt in de kosten! "

Geschikt voor kleinere ruimtes

De verwarming is vooral effectief in kleinere ruimtes tot ongeveer 20 m². 'In mijn studeerkamer komt de verwarming tot zijn recht', schrijft een tester. Verschillende gebruikers zetten het apparaat specifiek in als bijverwarming voor een thuiswerkplek. Een minpunt van de Philips 5000 Series CX5120/11 is volgens Max546 de lengte van het snoer. "Zonder verlengsnoer kun je hem niet zomaar overal neerzetten", aldus de tester.

Tester Har74 merkt dat deze verwarming minder geschikt is voor grotere ruimtes, want volgens de specificaties is hij vooral geschikt voor kamers tot 20 m³. Ook vindt hij het jammer dat de verwarming niet in andere kleuren dan zwart verkrijgbaar is.

Conclusie

Met een gemiddelde score van 8,7 is de Philips 5000 Series CX5120/11 een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een slimme bijverwarming voor kleinere ruimtes. De combinatie van snelle warmte, app-bediening en energiezuinige werking maakt het een praktisch apparaat voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek of slaapkamer. Het compacte formaat en stille werking zijn extra pluspunten. Enige minpunten zijn de relatief korte stroomkabel en het feit dat de temperatuurmeting bij het apparaat niet altijd overeenkomt met de werkelijke kamertemperatuur.

✅ Pluspunten
Snel en efficiënt verwarmen
Stille werking
Prettige app-bediening
Energiezuinig
Val- en aanraakbeveiliging

❌ Minpunten
Voor kleinere ruimtes tot 20 m³
Stroomkabel in sommige situaties te kort
Soms verschil in gemeten en werkelijke temperatuur

Meer over de Philips 7000 Series HR3760/10

Op Kieskeurig.nl