Gebruikerstest: wat is de beste robotstofzuiger voor jou?

Gebruikerstest: wat is de beste robotstofzuiger voor jou?

Schoonmaken

Geplaatst: 25 november 2022 - 14:45

Aangepast: 29 december 2022 - 10:24

Joris Peterse

Niets is lekkerder dan thuiskomen in een schoon huis. Maar wat als er niemand thuis is om dagelijks even een stofzuiger door de kamer te halen en er vrolijk huisdieren rondlopen? Een robotstofzuiger is wat dat betreft de ideale metgezel. Altijd een schone – en soms zelfs gedweilde! – vloer, zonder dat je er omkijken naar hebt. Welke robotstofzuiger precies aansluit op jouw wensen, dat lees je in onze gebruikersreview.

De robotstofzuiger is geen nieuwe productgroep. Het is wel een productgroep waar veel innovatie in zit. In plaats van meer zuigkracht krijgen de stofzuigers meer rekenkracht, om zo optimaal de taak van het stofzuigen op zich te kunnen nemen. Met geavanceerde algoritmes wordt vervolgens de kamer in kaart gebracht, vuil herkend en de beste schoonmaakmethode voor de ondergrond bepaald.

Er zijn dan ook aardig wat factoren die meespelen bij het schoonmaken van een huis. Al deze variabelen zorgen voor een wiskundige formule; een algoritme waarmee de stofzuiger zijn schoonmaaktaak uitvoert. Daarnaast zijn er nog de traditionele factoren die meewegen: allergiefilters, zuigkracht, accuduur, opladen, formaat, een optionele dweilfunctie, roterende borstels, opvangbakken – en hoe gaat je stofzuiger om met de haren van je hond of kat?

Wil je een robotstofzuiger die dweilt, of liever niet?

Persoonlijke voorkeuren, persoonlijke omstandigheden

Want tja, elk huis is anders. Elk mens is anders. En zo kunnen drempels letterlijk een drempel vormen: daar kan geen slim algoritme een stofzuiger overheen duwen. Ook is het huishouden van invloed op de robotstofzuigerkeuze. Huisdieren en allergieën bijvoorbeeld, of jonge kinderen die binnen de kortste keren een huis vol rotzooi veroorzaken, terwijl een opruimfunctie (helaas) nog niet op specificatielijstjes van robotstofzuigers te vinden is.

Ook tellen zaken als kamerindeling (met of zonder drempels) mee, evenals de vloer: zowel oppervlak als oppervlakte. Vooral als de stofzuiger ook dweilt. Kortom, veel verschillende robotstofzuigers, veel verschillende woningen, veel verschillende bewoners. Wie heeft een antwoord op de vraag bovenaan dit artikel: Welke robotstofzuiger is geschikt voor jou? 

Borsteltjes van een robotstofzuiger maken het vloeroppervlak schoner en vegen vuil naar de zuigmond.

© PXimport

Zo werkt een robotstofzuiger

Voor wie hoopt met zo'n robot permanent van een vervelende taak af te zijn: helaas. Een robotstofzuiger is géén definitieve vervanging voor je gewone stofzuiger. Maar als je een goede robotstofzuiger hebt, zul je de reguliere stofzuiger veel minder hoeven gebruiken. Een robotstofzuiger helpt je de woning schoner te houden en neemt je een hoop werk uit handen. Het doel van het apparaat is namelijk om volledig zelfstandig het schoonmaakwerk te verrichten. Heb je verder geen omkijken naar.

Als je een robotstofzuiger uitpakt, vind je naast de stofzuiger ook een thuisbasis in de doos. Dat is het vertrek- en eindpunt van de stofzuiger en zorgt er tevens voor dat de accu van de stofzuiger wordt opgeladen. Soms is zo'n basisstation ook voorzien van een stofbak waar de stofzuiger zijn afval in loost. Of van een waterreservoir; sommige robotstofzuigers beschikken namelijk over een dweilfunctie, waardoor een watertankje aan boord van de stofzuiger dient te worden bijgevuld. Het vloeroppervlak wordt gereinigd door de stofzuiger, die wordt bijgestaan door borstels die het vuil richting de zuigmond vegen. Een robotstofzuiger heeft door zijn beperktere zuigkracht en formaat wel wat meer moeite met vuil als blaadjes en steentjes.

Lees ook: Robotstofzuiger, iets voor jou?

Techniek

Om de schoonmaaktaak naar behoren uit te voeren, is een hoop techniek nodig. Allereerst zijn er sensoren, zoals camera’s om de omgeving te kunnen waarnemen en infraroodsensoren om diepte in te kunnen schatten. Zo kan de robot door de omgeving navigeren zonder tegen objecten aan te botsen. Naast sensoren is ook de nodige rekenkracht nodig om de omgeving dankzij slimme algoritmes in kaart te brengen. Zo kan de robotstofzuiger ervoor zorgen dat de hele verdieping wordt gereinigd en de stofzuiger na het reinigen (of wanneer de accu leeg raakt) zijn weg naar het basisstation weer terugvindt. Het maakt een robotstofzuiger zelfstandig, waardoor je deze zo kunt programmeren dat hij zijn werk heeft gedaan als je thuiskomt of 's ochtends opstaat.

Sommige robotstofzuigers kunnen meerdere omgevingen opslaan, wat handig is als je meerdere verdiepingen hebt. Hiervoor dien je natuurlijk wel zelf de stofzuiger heen en weer te sjouwen: trappen en hoge drempels zijn namelijk een onneembare horde voor robotstofzuigers. Dat doet natuurlijk wel een beetje af aan de zelfstandigheid van je robotstofzuiger. Ook speelt dan de accuduur en het in kaart brengen van meerdere omgevingen een rol; de stofzuiger kan niet even terugkeren naar de thuisbasis voor een tussentijdse oplaadbeurt. Kortom, de rekenkracht en algoritmes zijn belangrijker dan je zou verwachten van een stofzuiger.

Borstelen, zuigen of dweilen?

Die sensoren en algoritmes kijken tenslotte ook naar het vloeroppervlak, om zo te bepalen hoe deze moet worden gereinigd. Bijvoorbeeld als het erg vies is, of als de robotstofzuiger een tapijt op rijdt. Borstelen en mild stofzuigen is voldoende voor bijvoorbeeld laminaat, maar wanneer de robot een tapijt op rijdt, is meer zuigkracht nodig. Vooral als dat hoogpolig is. En vergeet de dweilfunctionaliteit niet waar sommige robots over beschikken! De algoritmes moeten wel zo slim zijn dat ze geen vloerbedekking of tapijt gaan dweilen, of laminaat kletsnat maken. Op dat gebied zijn robotstofzuigers de afgelopen jaren flink verbeterd, waardoor je ze met een gerust gevoel hun werk kunt toevertrouwen wanneer je zelf van huis bent.

Al die chipjes en rekenkracht zorgen er ook voor dat de robotstofzuiger kan worden verbonden met andere smarthome-apparaten of een appje. Zo kun je de robotstofzuiger bijvoorbeeld op afstand starten of nagaan wat de status is. Met wat slimmere koppelingen kun je dat zelfs automatiseren, zodat je stofzuiger automatisch aan de slag gaat wanneer je de deur uitgaat of naar bed gaat.

Dankzij een bijbehorende app kun je de ruimtes in kaart brengen.

© PXimport

8,0

ONS OORDEEL

AEG RX9-2-6IBM

Pluspunten

Goed schoonmaakresultaat

Strak ontwerp

Minpunten

Is wel wat lawaaiig

Kan niet goed overweg met hoogpolig tapijt

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

De testers waren positief over het schoonmaakresultaat, bij zowel tapijt als gladde vloer. Bij hoogpolig tapijt waren de resultaten iets minder indrukwekkend. Hierbij bleek het geluidsniveau wel ongeveer gelijk aan een reguliere stofzuiger. Het reinigen van de robotstofzuiger zelf was een fluitje van een cent....
Lees meer

De opvallendste eigenschap van de AEG-robotstofzuiger is zijn vorm: driehoekig. Alle drie de testers roemen het ontwerp. De kunststof behuizing voelt solide aan en kan daarmee tegen een stootje. Over stootjes gesproken: alle botsingen vinden met beleid plaats, waardoor meubel en stofzuiger er weinig van meekrijgen. Verder zorgt de driehoekvorm ervoor dat de zuigmond dieper in de hoeken komt, hoewel het onmogelijk blijft om de uiterste randjes in de hoek mee te pakken. De AEG RX9 maakt de vloer schoon door deze te borstelen én te stofzuigen.

Ook hadden de testers de stofzuiger razendsnel gekoppeld aan de desbetreffende 'AEG Wellbeing'-app. AEG gebruikt deze app ook voor andere verbonden huishoudelijke apparatuur; wel zo handig. Niet erg privacyvriendelijk is dat de robotstofzuiger pas zijn eerste rondje maakt nadat je een account hebt aangemaakt. Al bij dat eerste rondje wordt de kamer zichtbaar in kaart gebracht, waarbij twee laserogen voorkomen dat er tegen objecten wordt op gebotst, ook nadat je die objecten verplaatst. Nadat alles in kaart is gebracht, kun je ook aangeven waar de stofzuiger niet mag komen.

De testers waren positief over het schoonmaakresultaat, zowel op tapijt als op een gladde vloer. Bij hoogpolig tapijt waren de resultaten iets minder indrukwekkend. Verder leek het geluidsniveau wel ongeveer gelijk aan dat van een reguliere stofzuiger. Het reinigen van de robotstofzuiger zelf bleek een fluitje van een cent: "Het legen van de stofbak, dat is echt easy-peasy. Bovenop het gouden knopje indrukken, bakje optillen en legen. Filters even afvegen en hij is weer goed om te gaan", Aldus tester Marijn, die daarbij aangaf dat het ontbreken van een vuilbak in het basisstation daardoor geen gemis was.

Ik heb deze robotstofzuiger nu een paar weken mogen testen en ik ben fan! Ik heb zelf een draadloze stofzuiger, en ik vond dat deze robotstofzuiger van AEG veel beter zijn werk deed dan mijn eigen stofzuiger.

- Danique

6,0

ONS OORDEEL

Dyson 360 Heurist

Pluspunten

Prima schoonmaakkwaliteit

Minpunten

Storend geluidsniveau

Niet zo slim

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

De Dyson-robotstofzuiger blijkt in de praktijk niet zo heel slim, waardoor hij regelmatig vastloopt en niet zonder supervisie te werk kan. Dat is jammer, aangezien het schoonmaken zelf de robot goed af gaat....
Lees meer

Dyson is een merk dat hoog aangeschreven staat als het aankomt op stofzuigers. Daar betaal je naar verhouding dan ook een stevige prijs voor. Het is daarom niet gek dat zich een groot aantal testers had aangemeld om met deze Dyson 360 Heurist-robotstofzuiger aan de slag te gaan. Uiteindelijk is een vijftal testers voor deze klus geselecteerd. Dat leverde flink uiteenlopende scorekaarten op, die varieerden van diepe onvoldoendes tot rapportcijfers waar je de vlag voor uithangt. De scores werden vooral bepaald door eigenschappen waar de gebruiker waarde aan hecht, zoals de schoonmaakkwaliteit en het gebruiksgemak van de robotstofzuiger. Op het eerste gebied maakte Dyson zijn reputatie waar. Kijken we naar het gebruiksgemak, dan laat de stofzuiger het hier en daar afweten.

Er is niks slims aan; je kunt het net zo goed zelf doen!

- Gino

 

De Dyson-zuiger bleek tijdens het testen moeite te hebben met het goed in kaart brengen van de ruimte, waardoor het apparaat de weg terug naar het basisstation kwijtraakte. Dat vastlopen gebeurde helaas regelmatig; niet alleen vanwege de strubbelingen bij het in kaart brengen van de omgeving, maar ook omdat objecten over het hoofd werden gezien en stroeve ondergronden lastig bleken. De testers klagen dat de Dyson helemaal niet zo slim was, waardoor hij steeds een handje nodig had om zijn schoonmaakweg te vervolgen. Al met al dus niet de meest onafhankelijke robotstofzuiger die je een schone huiskamer presenteert wanneer je thuiskomt.

Waar wel hoge scores mee werden behaald, zijn de schoonmaakkwaliteiten van de Dyson 360 Heurist. Dat is gelukkig een gebied waar je Dyson op kunt vertrouwen. De zuigkracht en sterke ronde borstel nemen al het vuil mee, inclusief de hardnekkige hondenharen en het kortpolige tapijt in het huishouden van tester Elise. Dat deed de robotstofzuiger overigens niet bepaald stilletjes, en dat komt dus nog eens boven op het feit dat de Dyson Heurist 360 niet zo onafhankelijk is. Al met al een ervaring die niet helemaal strookt met de reputatie van het merk en de hoge prijs.

8,0

ONS OORDEEL

Imou Robot VCC

Pluspunten

Prijs-kwaliteitverhouding

Heeft ook een dweilfunctie

Minpunten

Is wel lawaaiig

Het geheugen is wat beperkt

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

Hoewel het merk relatief onbekend is en de prijs laag, waren de resultaten en functionaliteit weer opvallend positief. De Imou Robot is namelijk niet alleen in staat de vloer te stofzuigen en vegen, maar dweilt ook. Het maakt de robot dan ook voornamelijk geschikt voor harde vloeren als plavuizen, PVC en houten vloeren....
Lees meer

Er zijn vijf testers aangewezen voor de robotstofzuiger van Imou, en de eensgezindheid was groot: alle testers geven deze robotstofzuiger een 8 als rapportcijfer. Hoewel het merk relatief onbekend is en de prijs laag, waren de resultaten en functionaliteit juist opvallend positief. De Imou Robot is namelijk niet alleen in staat de vloer te stofzuigen en te vegen, maar dweilt ook nog eens. Het maakt de robot dan ook voornamelijk geschikt voor harde vloeren als plavuizen, pvc- en houten vloeren.

Het is grappig hoe de robotstofzuiger navigeert; hij duikt zelfstandig de studeerkamer in en komt vervolgens weer terug. Onze eigen R2-D2!

- Mirande

Deze positieve ervaring wordt vooral getekend door de snelheid waarmee de robotstofzuiger door de kamer blaast. Of eigenlijk zuigt. Daarnaast is het apparaat in staat zijn taakjes te doen zonder botsingen te veroorzaken. In de praktijk bleek een kamer van zo’n 45 m2 in een halfuur te zijn schoongemaakt, waarna de robot zijn weg naar het basisstation terugvindt zónder lege accu. Wanneer de Imou zijn thuisbasis heeft gevonden, is het wel even schrikken 'geblazen'. De robotstofzuiger blaast het verzamelde vuil namelijk in een afvalbak van het basisstation, en dat gaat gepaard met een hoop onverwachte herrie.

De kritiekpuntjes die er zijn kwamen vooral neer op de dweilkwaliteit van de robot. Sommige vieze plekken op de vloer bleven zichtbaar, waardoor onze testers daar zelf nog even met een lapje overheen moesten. Hoewel de robot efficiënt omgaat met zijn accu, kan het gebeuren dat het waterreservoir leeg raakt en de robot begint te dweilen met een droge dweil. Tevens merkt een van de testers op dat de robot slechts geheugen heeft voor één oppervlak. Dat maakt het lastig om hem ook op een andere verdieping in te zetten.

7,2

ONS OORDEEL

Rowenta X-Plorer Serie 45 RR8277Wh

Pluspunten

Prima schoonmaakresultaat

Het reinigen van de afvalbak is kinderlijk eenvoudig

Minpunten

Storend geluidsniveau

Lastig te doorgronden

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

De stofzuiger doet gewoon zijn ding en neemt daar zeker ook zijn tijd voor, maar gelukkig doet de Rowenta zijn schoonmaakwerk wel goed. Het zuig-, veeg- én dweilresultaat zijn de moeite waard. ...
Lees meer

De Rowenta X-Plorer-robotstofzuiger is een eigenwijs apparaat dat niet altijd even snugger is. De route die de stofzuiger aflegt, is ondoorgrondelijk, waardoor het sporadisch voorkomt dat een plekje wordt overgeslagen of juist meermaals wordt gereinigd. Ook heeft deze stofzuiger geen zin in drempels of om te stoppen bovenaan de trap. Het gedrag van de Rowenta X-Plorer beter doorgronden aan de hand van de app en handleiding lijkt voor de hand te liggen, maar bood voor de testers geen uitweg. Ons testpanel gaf aan geen idee te hebben wat foutmeldingen in de app of piepjes uit het basisstation nou duidelijk wilden maken.

 

De stofzuiger doet gewoon zijn ding en neemt daar dan ook ruim de tijd voor, maar gelukkig doet de Rowenta zijn schoonmaakwerk wel goed. Het zuig-, veeg- én dweilresultaat is de moeite waard. Ook kan de stofzuiger prima overweg met laagpolig tapijt. Het formaat van het apparaat is subtiel: de robotzuiger is niet zo hoog, waardoor hij onder veel banken en meubels door kan schoonmaken. Minder subtiel is de Rowenta X-Plorer als het aankomt op geluidsniveau: vrijwel alle testers gaven aan dat de robotstofzuiger behoorlijk lawaaierig is.

Ondanks de eigenaardige eigenschappen kun je vertrouwen op een schoon resultaat. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de accuduur en is het reinigen van de opvangbak van de Rowenta-stofzuiger zo gepiept.

De robot is niet echt slim; het lijkt alsof-ie maar wat 'aanrommelt' zonder doel en patroon. De eerste paar keer kan ik me dat voorstellen, omdat de ruimte nog niet bekend is, maar na twee weken zou het beter moeten.

- Frank

8,7

ONS OORDEEL

Samsung JetBot AI+

Pluspunten

Geschikt voor alle vloeroppervlakken

Opvallend slimme robot

Minpunten

Wel erg prijzig

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

De duurste robot uit de test is ook een van de betere stofzuigers. Hij vangt vrijwel alles op wat dieren achterlaten, zoals beloofd. Bovendien is de stofzuiger behoorlijk pienter....
Lees meer

De duurste en meest luxe uitvoering uit dit overzicht is de Samsung JetBot AI+, een robotstofzuiger die eruitziet alsof je ‘m op mars kunt landen. Wellicht komt dat doordat het lijkt alsof de stofzuiger op rupsbandjes rijdt. Hoewel we geen testers hebben kunnen vinden op Mars, heeft de JetBot AI+ wel zijn rondjes kunnen maken op verschillende ondergronden, zoals laminaat, tapijttegels en hoogpolig tapijt. Alle oppervlaktes werden keurig schoongemaakt met borstels en stofzuiger, en dat zonder vastlopers. Hierbij werd ook duidelijk dat Samsungs robotstofzuiger daadwerkelijk zaken aanleert. Zo merkt een van de testers op dat schoonmaakrondes die de eerste keren anderhalf uur duurden, uiteindelijk binnen een halfuur werden uitgevoerd. De SmartThings-app van Samsung is daarbij een handige aanvulling. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de robotstofzuiger vast begint als je van je werk naar huis vertrekt, zodat je thuiskomt in een keurig schoongemaakt huis.

Samsung gaat er prat op dat de JetBot AI+ niets te duchten heeft van wat dieren zoal achterlaten. Daarom hebben we de stofzuiger rondjes laten maken bij dierenvrienden. De testers hadden kittens, vogels en honden in huis, en allemaal kwamen ze tot de conclusie dat de JetBot AI+ daar goed mee overweg kan. Toch kon de robot niet voorkomen dat in sommige hoekjes nog weleens wat vuil achterbleef, en tester Carmen vond nog wel wat zaadjes rondom de vogelkooi. Dat is te wijten aan het feit dat de stofzuiger netjes twee centimeter afstand van meubels en muren houdt. Dat is uit te schakelen, maar zorgt wel voor wat botswerk.

De testers geven allemaal aan dat deze robotstofzuiger ondanks de hoge prijs doet wat Samsung belooft en uitblinkt in gebruiksgemak en slimme functies. Zonder al te veel herrie, zonder accuproblematiek en met een handig oplaadstation met vuilbak, waar de JetBot AI+ automatisch zijn verzamelde vuil in stort.

De stofzuiger ziet alle obstakels in de kamer en veegt daar netjes omheen. Als hij om de hond heen moet zuigen, komt hij later – als de hond is opgestaan – zelfs nog even terug om dat stukje alsnog te zuigen.

- Paul

8,0

ONS OORDEEL

Severin RB 7026

Pluspunten

Interessante prijs

Goede schoonmaakkwaliteit

Slim apparaatje

Minpunten

Plaatsing basisstation

Ongeschikt voor hoogpolig tapijt

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

De Severin RB 7026 is een slimme koop. De prijs is bijzonder toegankelijk. Alle testers waren positief over de zuigkracht van de robotstofzuiger en het feit dat alle hoekjes en randjes prima schoongemaakt worden. ...
Lees meer

De Severin RB 7026 is een slimme koop. De prijs is bijzonder toegankelijk en de ervaringen van alle vijf de testers waren opvallend positief, met twee zevens, een acht en twee negens(!) als rapportcijfers. Alle testers waren tevreden over de zuigkracht van de robotstofzuiger en het feit dat alle hoekjes en randjes prima worden schoongemaakt.  De lange borstels zijn daar ideaal voor. Het apparaat gaat makkelijk over op tapijt en andere ondergronden. Laagpolig tapijt kan de stofzuiger prima aan, waarbij wordt opgemerkt dat de Severin automatisch meer zuigkracht gebruikt zodra deze een vloerkleed aanpakt.

Het basisstation van de Severin RB 7026 moet even goed worden gepositioneerd, met minstens 50 centimeter ruimte aan weerszijden. Zo kan de stofzuiger optimaal zijn koers bepalen en natuurlijk de weg weer terugvinden. Wanneer dat niet gebeurt, lijkt de stofzuiger wat onhandiger en onzekerder, waarbij de robot wat huiverig en met botsinkjes de kamer rondgaat.

De ene tester liet de robotstofzuiger 's nachts het schoonmaakwerk doen, om zo 's ochtends op te staan in een schone woning. Het geluidsniveau van de Severin RB 7026 liet dat gewoon toe. Dat zorgt er ook voor dat je gewoon op de bank kunt zitten terwijl de robotstofzuiger voorbij rijdt. Een unieke functie hierbij is dat de Severin-robotstofzuiger over een afstandsbediening beschikt waarmee je het apparaat gericht naar een plek stuurt waar vuil ligt, of naar een andere kamer, wanneer het geluid je toch even te veel wordt. De robotstofzuiger weet goed welke plekken wel en niet gedaan zijn, dus als een stukje wordt overgeslagen vanwege een commando via de afstandsbediening of een lege accu, dan komt de stofzuiger op een later moment alsnog terug voor een poetsbezoekje.

De robot past zich goed aan op de ondergrond. Stof is totaal geen probleem voor deze robot, maar ook zand neemt hij moeiteloos op.

- Miranda

Conclusie: wat is de beste robotstofzuiger voor jou?

De meest eenduidige conclusie uit alle verzamelde reviews van onze testers? Nou, zo’n robotstofzuiger weet meer vuil te vinden dan je zou denken. Alle testers verbaasden zich over de oogst van de stofzuiger bij het legen van de vuilbak. Ongeacht het geteste model. Wel was er enige teleurstelling over het geluidsniveau van vrijwel alle robotstofzuigers.

De beloofde functies van de stofzuigers werden nagekomen: functies met betrekking tot dweilen, huisdierfilters en vloeroppervlakken bijvoorbeeld. Elke robot paste zijn schoonmaakmethode uitstekend aan op de vloer: laminaat, pvc of vloerbedekking was geen probleem. Hoogpolig tapijt is echter niet voor elke robotstofzuiger weggelegd.

Sommige robotstofzuigers konden niet deelnemen aan de test, zoals modellen van Eufy en iRobot. Mocht je een robotstofzuiger op het oog hebben die niet aan deze gebruikerstest heeft deelgenomen, ga dan goed na wat je behoeftes zijn (bijvoorbeeld als je een allergie, huisdieren of hoogpolig tapijt hebt) en stem de functionaliteit van de robotstofzuiger hierop af. Ga van de robotstofzuiger die aan jouw eisen voldoet ook de (onafhankelijke) gebruikersreviews na. Zo weet je goed wat je kunt verwachten en kun je zorgeloos je stofzuigwerk uitbesteden.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000