ID.nl logo
Review Dreame H13 Pro – Krachtige steelstofzuiger voor nat en droog
© Wesley Akkerman
Huis

Review Dreame H13 Pro – Krachtige steelstofzuiger voor nat en droog

De Dreame H13 Pro-steelstofzuiger is voornamelijk bedoeld voor het schoonmaken van harde vloeren. Ondanks het gewicht van 5,6 kilo gaat dat met een groot gemak. Dat heeft het apparaat onder meer te danken aan de nieuwe wieltjes en het zelfreinigende systeem.

Uitstekend
Conclusie

Al met al zijn we toch tevreden over de Dreame H13 Pro. Dat probleem met kabels is iets waar je gewoon even op moet letten en waar je gerust omheen kunt werken. Al had het wel fijn geweest natuurlijk als het systeem draden kan herkennen en dan stopt met zuigen. Helaas kun je verder niet bepalen hoeveel water de steelstofzuiger gebruikt, maar de vloer is vaak wel binnen vijf tot tien minuten helemaal droog. Dus heel erg is dat niet. De kanttekening is dat meer opties tot je beschikking hebben altijd fijn is, maar in dit geval pakt de werking in de praktijk gewoon goed uit.

Plus- en minpunten
  • Soepel en behendig door nieuwe wieltjes
  • Krachtige stofzuiger
  • Bijna geen omkijken naar
  • Redelijk geprijsd
  • Installatie zo gepiept
  • Goed dweilresultaat
  • Ledverlichting in kop
  • Accuduur kan tegenvallen (max. 40 minuten)
  • Oppassen met draden op de vloer
  • Schoonmaakmiddel fabrikant gebruiken
  • Dezelfde opvangbak voor stof en vies water
  • Geen taptijherkenning

Snoerloze steelstofzuigers heb je in allerlei soorten in maten. Sommige kunnen zowel harde vloeren als tapijten en kleden stofzuigen, maar kunnen niet dweilen. Andere modellen hebben een apart opzetstuk voor het dweilen en fungeren verder als een normaal model. De Dreame H13 Pro is echt een steelstofzuiger die bijna uitsluitend bedoeld is voor harde vloeren, aangezien de draaibare dweilkop er standaard op zit. Je kunt hem eraf halen als je dat wilt, waardoor je toch een kleed kunt stofzuigen, maar harde vloeren zijn duidelijk het echte doel.

©Wesley Akkerman

De ledverlichting gaat meteen aan zodra je begint met stofzuigen.

Dreame H13 Pro versus de concurrentie

De Dreame H13 Pro heeft een adviesprijs van 599 euro. In vergelijking met de modellen van Dyson is dat een mooie deal. Echter, de H12 Pro kost nu minder dan 350 euro, terwijl er ook wat dweilloze steelstofzuigers zijn die de helft of minder kosten. In vergelijking met de H12 Pro is wel een hoop veranderd. Zo heeft de H13 Pro ledverlichting in de kop zitten, zodat je goed kunt zien wat er voor je gebeurt. Dit lichtsysteem is minder goed dan dat van Dyson, dat door de groene laser nagenoeg elk stofdeeltje op de grond in beeld brengt.

Daarnaast heeft de Dreame H13 Pro veel betere wieltjes dan zijn voorganger (daar komen we later op terug) en een basisstation dat de dweilkop met heet water schoonmaakt. Je hoeft dus na het schoonmaken niet in de weer met die kop, zoals dat wel bij de Dyson v15s Detect Submarine het geval is. Dit model biedt vier modi (tegen drie op de H12 Pro). Je kunt kiezen voor de automatische stand, maar ook voor Suction, Ultra en Turbo. De maximale gebruikerstijd is met veertig minuten niet heel lang, maar wel meer dan genoeg voor ons huis van 57 vierkante meter.

©Wesley Akkerman

Zodra je op de powerknop drukt, blijft de Dreame H13 Pro aanstaan.

©Wesley Akkerman

Druk twee keer op de knop voor zelfreiniging, terwijl de stofzuiger op de basis staat, om het proces te starten.

Slim zelfreinigend systeem

Voordat je aan de slag gaat, moet je eerst alles uitpakken. De Dreame H13 Pro wordt geleverd met alles wat je nodig hebt en meer, bijvoorbeeld twee dweilkoppen en twee HEPA-filters. Zo heb je altijd een back-up beschikbaar, wanneer je de gebruikte onderdelen zelf wilt wassen. Vervolgens moet je de filters, tanks en de basis installeren. Dat gaat gemakkelijk: op de doos staat een handleiding én bovendien passen de onderdelen op slechts één plek , dus het kán eigenlijk niet fout gaan.

Het basisstation gebruik je voor twee dingen: het opladen en het zelfreinigende systeem. Dat opladen duurt drie tot vier uur, afhankelijk van hoelang je de Dreame H13 Pro gebruikt hebt. Zodra je de zelfreiniging start, is het basisstation ongeveer een half uur bezig. Het gebruikt het resterende water in het reservoir om de borstel schoon te maken op zestig graden. Dat is warm genoeg om geurtjes en bacteriën te verwijderen. De borstel draait om beurten twee kanten op en haalt dankzij een schraper ook eventuele haren en andere viezigheden weg.

Het zelfreinigende systeem activeer je handmatig door op de knop bovenop de steelstofzuiger te drukken wanneer je hem goed in het basisstation geparkeerd hebt. Dat is een handeling die snel went. Verder heb je eigenlijk, op dagelijkse basis, geen omkijken naar de Dreame H13 Pro. Het basisstation reinigt de borstel grondig en droogt hem daarna ook meteen. Daardoor hoef je dus niet nog apart iets af te wassen en te laten drogen. Al raden we wel aan zo nu en dan het station zelf even af te nemen, maar dat klusje mag eigenlijk geen naam hebben.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

De Dreame H13 Pro in de praktijk

Eens in de zoveel tijd zul je de watertanks willen schoonmaken. De tank voor schoon water wellicht niet, maar voor vies water wel. We gebruiken bijvoorbeeld nog steeds de Dreame L10s Ultra en die vieze watertank kan mettertijd behoorlijk gaan stinken. Maar verder hebben we echt heel weinig onderhoud aan die specifieke steelstofzuiger gehad.

Het H13 Pro-model weegt 5,6 kilo en is daarmee vrij fors. Hewel het apparaat soepel beweegt dankzij die vernieuwde wieltjes (draaien en kantelen is geen enkel probleem), merken we toch wat kramp in de handen na het gebruik.

Het gewicht van 5,6 kilo is overigens zonder het water dat je toevoegt. Achterop zit de tank voor schoon water, van 900 milliliter. Het vieze water wordt in een bak van maximaal 700 milliliter opgevangen. Dat is dezelfde bak waar ook het vuil in beland en waar je de HEPA-filter in aantreft. Omdat de Dreame H13 Pro één bak voor stof, viezigheid en het gebruikte water heeft, begrijp je waarom die zo nu en dan aan een schoonmaakbeurt toe is. Dit is een van de weinige nadelen van dit model; wellicht is een aparte opvangbak voor het stof een mooie upgrade voor een toekomstige opvolger.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

Op het scherm kun je aflezen welke modus aanstaat en hoeveel energie de accu nog heeft.

Alleen het eigen schoonmaakmiddel

Wat we wel vaker tegenkomen bij robotstofzuigers of dweilende steelstofzuigers is dat de fabrikant aangeeft dat je alleen het zelfontwikkelde schoonmaakmiddel mag gebruiken. In het geval van Dreame is dat om ‘verstoppingen te voorkomen’, aldus de vertegenwoordiger. Gelukkig krijg je er standaard een flesje bij wanneer je dit model aanschaft. Ook is het schoonmaakmiddel gewoon via Amazon verkrijgbaar en soms in de aanbieding voor dertien euro. Een eigen schoonmaakmiddel kun je uitproberen, maar dan geheel op eigen risico.

Gelukkig is het wel een goed schoonmaakmiddel. We hebben het dopje gevuld en die in een volle watertank gegooid. Daarmee hebben we een groot deel van het huis hier gestofzuigd en gedweild. De accu was toen voor veertig procent leeg en de watertank was al over de helft. Maar het resultaat mag er zijn. Bepaalde watervlekjes die robotstofzuigers soms laten voor wat ze zijn, verdwijnen eenvoudig. Daarnaast beschikt de Dreame H13 Pro met een zuigkracht van 18.000 Pa over meer dan genoeg kracht om alles op te pakken wat er op de grond ligt.

Reactie Dreame op aanvullende vragen We hebben nog wat doorgevraagd over het gebruik van het merkeigen schoonmaakmiddel. Dreame vertelt daarover het volgende:

“De schoonmaakoplossing van Dreame heeft extensieve interne testen ondergaan. Daardoor garandeert het merk dat het schoonmaakmiddel geen risico vormt voor gebruik in combinatie met zijn stofzuigers. Je hoeft je daardoor geen zorgen te maken over corrosie of andere potentiële schade. Wanneer je middelen van andere merken gebruikt, dan loop je die garantie mis.”

De zuigkracht is zo sterk dat je echt moet opletten wanneer je in de buurt komt van kabels. Zo hebben we hier twee kabels die op de grond liggen. Eén daarvan is van een Philips Hue-vloerlamp, die van z’n vaste positie weggetrokken wordt wanneer de kabel in de zuigmond terechtkomt. Hoewel het systeem slim genoeg is om zichzelf uit te zetten wanneer je de H13 Pro rechtop op de grond plaatst, stopt het niet zodra er dus een kabel gespot wordt. Ook is het zo dat de dweil niet stopt met water afgeven wanneer je over een tapijt of vloerkleed gaat.

©Wesley Akkerman

De opvangbak met HEPA-filter.

©Wesley Akkerman

De tank met schoon water en het schoonmaakmiddel.

Dreame H13 Pro kopen?

Al met al zijn we toch tevreden over de Dreame H13 Pro. Dat probleem met kabels is iets waar je gewoon even op moet letten en waar je gerust omheen kunt werken. Al had het wel fijn geweest natuurlijk als het systeem draden kan herkennen en dan stopt met zuigen. Helaas kun je verder niet bepalen hoeveel water de steelstofzuiger gebruikt, maar de vloer is vaak wel binnen vijf tot tien minuten helemaal droog. Dus heel erg is dat niet. De kanttekening is dat meer opties tot je beschikking hebben altijd fijn is, maar in dit geval pakt de werking in de praktijk gewoon goed uit.

Meer steelstofzuigers bekijken?

Ideaal voor een snelle reiniging
▼ Volgende artikel
Verras je gasten: 5 keer de lekkerste koffie voor de feestdagen
© ID.nl
Huis

Verras je gasten: 5 keer de lekkerste koffie voor de feestdagen

Na een uitgebreid diner is de koffie vaak de afsluiter van de avond. In plaats van een standaard zwarte bak zet je met een paar simpele ingrediënten iets bijzonders op tafel. Je hoeft geen volleerd barista te zijn om indruk te maken; met wat kruiden of een restje chocolade geef je de koffie direct een feestelijke twist. Speciaal voor jou: vijf heerlijke koffierecepten.

Bij deze recepten draait het vooral om het contrast tussen de warme drank en de extra toevoegingen. Je kunt de smaken vaak al voorbereiden voordat de gasten aan tafel gaan, zodat je op het moment zelf niet te lang in de keuken staat. In de tabel onderin zie je telkens wat de basiskoffie voor een recept is en wat je extra toevoegingen zijn.

Lees ook: 5 veelgemaakte espressofouten (en zo voorkom je ze!)

Espresso met witte chocolade en kardemom

Witte chocolade is een goede match voor de sterke smaak van een espresso. Leg een paar blokjes witte chocolade onderin het glas en laat deze langzaam smelten door de hete koffie eroverheen te gieten. Als je een snufje kardemom door de melk mengt voordat je deze opschuimt, krijg je een heerlijke warme en kruidige geur. De kardemom zorgt ervoor dat de zoete chocolade niet de overhand krijgt, waardoor de koffiesmaak goed overeind blijft.

Tiramisu uit een glas

Je kunt de smaken van het bekende Italiaanse dessert ook gewoon drinken. Meng een sterke kop koffie met een drupje amandelsiroop voor de herkenbare smaak van amaretto, maar dan zonder de alcohol. In plaats van gewone melk kun je een mengsel van halfstijve slagroom en een beetje mascarpone bovenop de koffie leggen. Een flinke laag cacaopoeder over de room maakt het plaatje compleet. Dit koffierecept kan eigenlijk ook direct als vervanger van een dessert kan dienen, vooral het serveert met bijpassend koekje, zoals cantuccini of amaretti.

Mokka met sinaasappel en pure chocolade

De combinatie van pure chocolade en sinaasappel doet het altijd goed tijdens de feestdagen. Rasp de schil van een sinaasappel en roer dit samen met een blokje pure chocolade door je warme koffie totdat alles is opgelost. De olie uit de sinaasappelschil geeft een fris aroma dat heel goed samengaat met donker gebrande koffiebonen. Als je dit serveert met een klein stukje sinaasappelschil op de rand van het glas, ziet het er meteen feestelijk uit. De pure chocolade maakt de koffie wat dikker en voller, wat goed past bij een koude winteravond.

Karamel met een snufje zeezout

Gezouten karamel is al jaren populair en dat is niet zonder reden. Het zout versterkt namelijk de zoete tonen van de karamel en haalt tegelijkertijd de bittere randjes van de koffie af. Doe een scheutje karamelsiroop in je glas en voeg daar echt maar een heel klein beetje zeezout aan toe. Gebruik havermelk voor het schuim, omdat dit van zichzelf al een beetje romig en nootachtig smaakt. Het resultaat is een zachte koffie die het door de combinatie van zout en zoet bij bijna iedereen goed doet.

Koffie met honing en kaneel

Voor wie geen chocolade of room lust, is een combinatie van honing en kaneel een goed alternatief. Roer een goede lepel honing door de zwarte koffie en bestrooi de melkschuimlaag met wat kaneelpoeder. De honing geeft een andere soort zoetheid dan suiker en maakt de koffie zachter voor de keel. Het is een eenvoudige manier om een normale latte een feestelijke upgrade te geven met spullen die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. De geur van kaneel die van de warme melk afkomt, maakt meteen duidelijk dat het kerst is! 

©ID.nl

Zo maak je je koffie helemaal af

Je kunt de feestkoffie nog net wat mooier presenteren door aandacht te besteden aan de garnering. Een klein beetje kaneel, nootmuskaat of cacaopoeder op de melkschuimlaag doet bijvoorbeeld al wonderen. Gebruik een klein zeefje zodat de poeder gelijkmatig verdeeld wordt en er geen klontjes ontstaan. Voor een luxe effect kun je met een fijne rasp wat krullen van een blok pure of witte chocolade schaven. Dit smelt langzaam weg in het schuim en geeft bij elke slok een beetje extra textuur.

Ook met koekjes of fruit kun je creatief uit de hoek komen. Serveer de koffie met een typisch winters koekje op de schotel, zoals een speculaasje of een Italiaanse cantuccini. Een dunne reep sinaasappelschil die je even rond je vinger draait tot een krul staat erg chique aan de rand van het glas. Wil je echt uitpakken, dip de rand van het glas dan in wat water en daarna in suiker voor een bevroren effect. In plaats van een gewone lepel kun je tot slot een kaneelstokje in de koffie zetten, wat tijdens het drinken subtiel steeds meer smaak afgeeft.

ReceptBasisSmaakmakerTopping
Witte chocoladeEspressoWitte chocoladeKardemom
TiramisuSterke koffieAmandelsiroopMascarpone-room
Sinaasappel mokkaEspressoPure chocoladeSinaasappelrasp
Zoute karamelEspressoKaramelsiroopZeezout
Honing & kaneelLatteBloemenhoningKaneelpoeder

Drie espressomachines voor je feestkoffie

De'Longhi PrimaDonna Soul

Dit apparaat van De'Longhi is een zeer uitgebreide volautomaat. Dankzij de 18 voorgeprogrammeerde recepten zet je met één druk op de knop een krachtige espresso of een zachte latte. Voor wie van variatie houdt, biedt dit toestel ook de mogelijkheid om de sterkte van de koffie nauwkeurig aan te passen, zodat je altijd die gewenste sterke kop koffie krijgt. De machine is bovendien via een smartphone-app te bedienen.

Siemens EQ.500

De Siemens EQ.500-serie staat bekend om het gebruiksvriendelijke display waarbij je de koffiespecialiteiten direct via sensorvelden selecteert. Naast de standaard espresso en latte beschikt dit apparaat over de zogenaamde 'aromaDouble Shot'-functie. Hiermee zet je een extra sterke koffie door middel van een dubbel maal- en zetproces, zonder dat de koffie een bittere nasmaak krijgt.

Melitta Barista Smart T

De Melitta Barista Smart TS blinkt uit in veelzijdigheid met maar liefst 21 voorgeprogrammeerde recepten. Een groot voordeel is de fluisterstille molen, waardoor je zonder veel lawaai geniet van versgemalen bonen. Dankzij het dubbele bonenreservoir kun je bovendien eenvoudig wisselen tussen een milde boon voor je latte en een krachtige variant voor de espresso. De machine is via een handige app op je smartphone te bedienen. Met de 'My Coffee Memory'-functie sla je de persoonlijke voorkeuren van acht verschillende personen op.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Steengrill, bakplaat of raclette: wat is het verschil en wat kies je?
© ID.nl
Huis

Steengrill, bakplaat of raclette: wat is het verschil en wat kies je?

Het is dé klassieker tijdens de feestdagen: met de hele familie rondom een apparaat zitten om je eigen eten te bereiden. Maar sta je in de winkel of scrol je online door het aanbod, dan vliegen de termen je om de oren. Is racletten hetzelfde als gourmetten? Waarom zou je voor een steen kiezen in plaats van een metalen plaat? Wij leggen haarfijn (en hapklaar) uit wat de verschillen zijn.

Raclette: voor de echte kaasfans

Laten we beginnen met de term die vaak voor de meeste verwarring zorgt: raclette. Hoewel we het woord in Nederland vaak door elkaar gebruiken met gourmetten, is het van oorsprong een Zwitsers nationaal gerecht. De naam komt van het Franse woord racler, wat 'schrapen' betekent. Bij traditionele raclette verwarm je een groot stuk kaas aan één kant, waarna je de gesmolten laag over aardappelen, zilveruitjes en augurken schraapt.

Kijken we naar de consumentenapparaten die je nu in de winkel koopt, dan verwijst de term raclette specifiek naar het gebruik van de pannetjes die je onderin het apparaat schuift. Je gebruikt hierbij de hitte van het verwarmingselement om kaas te smelten of kleine gerechtjes, zoals een omelet of pannenkoekje, te garen. Vaak zit er bovenop het apparaat nog een grillplaat of steen, zodat je het racletten kunt combineren met grillen. Ben je een echte kaasliefhebber of houd je van afwisseling tussen bakken en gratineren, dan is de raclette-optie onmisbaar. Een handige tip is om altijd speciale raclettekaas te gebruiken; deze smelt perfect met een ideale romigheid.

Lees ook: 🧀 Ze smelten de kazen! Waarom raclette dé topper is voor de feestdagen

©Roland - stock.adobe.com

Steengrill: puur natuur en gezond

De naam geeft het eigenlijk al weg: bij een steengrill bak je het voedsel op een plaat van natuursteen, meestal gemaakt van graniet. Dit ziet er niet alleen robuust en chique uit op tafel, het werkt ook fundamenteel anders dan een metalen plaat. Een steen heeft namelijk wat meer tijd nodig om op te warmen, dus reken er bij het aanzetten op dat je zo'n twintig tot dertig minuten geduld moet hebben voordat de plaat goed heet is. Eenmaal op temperatuur houdt de steen de hitte echter extreem goed en lang vast.

Het grootste voordeel van de steengrill is het gezonde aspect. In tegenstelling tot andere bakplaten heb je op een steen geen boter of olie nodig. Vaak strooi je alleen wat zout op de steen om aanbakken te voorkomen. Hierdoor schroeit het vlees snel dicht en blijven de sappen optimaal bewaard, wat zorgt voor een pure smaak. Houd er wel rekening mee dat steen een poreus natuurproduct is. Je mag deze beslist niet met afwasmiddel schoonmaken, want dat trekt in de steen en proef je de volgende keer terug in je biefstukje. Even laten weken en schoon schrapen of schrobben met enkel warm water is hier het devies.

©Yaruniv-Studio - stock.adobe.com

De bakplaat: snelheid en gemak

De bakplaat, vaak ook grillplaat of Teppanyaki genoemd, is meestal gemaakt van metaal en voorzien van een sterke anti-aanbaklaag. Je ziet ze vaak in twee varianten: de geribbelde grillplaat voor die mooie, karakteristieke streepjes op je vlees of groente, en de vlakke plaat die ideaal is voor roerbakken of vis.

De grote kracht van de metalen bakplaat is snelheid en gebruiksgemak. Je stopt de stekker in het stopcontact en binnen enkele minuten kun je al beginnen met bakken, wat een stuk sneller is dan bij natuursteen. In tegenstelling tot de steengrill gebruik je hier wel een klein beetje boter of olie. Dankzij de gladde antiaanbaklaag glijdt je eten makkelijk over de plaat en blijft er zelden iets kleven. Ook na het eten wint de bakplaat het op punten van de steengrill: je kunt de plaat vaak losklikken en eenvoudig met een sopje afwassen. Sommige platen zijn zelfs bestand tegen de vaatwasser, al is het altijd verstandig om dat even in de handleiding te checken.

©Donghyun Kim - stock.adobe.com

In één oogopslag: De technische verschillen

Twijfel je nog over welk apparaat bij jou past? We hebben van alle drie de apparaten de technische eigenschappen naast elkaar gezet:

EigenschapSteengrillBakplaat (metaal)Raclette
MateriaalNatuursteen (graniet)Metaal met anti-aanbaklaagPannetjes (onderin)
OpwarmtijdLangzaam (20-30 min)SnelDirect (via element)
Boter/OlieNee (gebruik zout)JaNee (kaasvet is genoeg)
SmaakPuur, dichtgeschroeidBakken en bradenRomig, gesmolten kaas
SchoonmaakSchrobben met waterMakkelijk (sopje/vaatwasser)Pannetjes weken

Kiezen? Dat hoeft niet!

Vroeger moest je echt een keuze maken tussen deze apparaten, maar fabrikanten snappen gelukkig dat wij consumenten van alles wat willen proberen. Tegenwoordig zijn de meeste apparaten die als 'gourmetstel' worden verkocht, slimme combi-apparaten. Deze bieden vaak ruimte voor de raclette-pannetjes onderin, terwijl de bovenkant bestaat uit een grill- en/of bakplaat is.

Er zijn ook modellen met verwisselbare platen, waarbij je de ene keer kiest voor de gezonde steengrill en de andere keer voor de snelle bakplaat. Als je een nieuw apparaat gaat kopen, is zo'n combi-set met verwisselbare opties vaak de beste keuze voor de meeste huishoudens. Let er bij aankoop ook op of het apparaat een 'parkeerdek' heeft; dat is een koude zone waar je je hete pannetje even veilig kwijt kunt als je een eetpauze inlast.

Lees ook: Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist


❤️🧑‍🍳Matchmaker: welk ingrediënt op welke plaats?

Niet elk stukje vlees of groente wordt blij van dezelfde bereiding. Wil je de beste smaak? Hanteer dan deze vuistregels voor je ingrediënten:

IngrediëntBeste keuzeWaarom?
Biefstuk & ossenhaasSteengrillDoor de hoge hitte schroeit het vlees direct dicht; zo blijft het supermals.
Gemarineerd vleesBakplaatMarinades en kruiden verbranden snel op steen en koeken aan. Op de metalen plaat met wat olie gaat dit perfect.
Vis & garnalenBakplaatVis is kwetsbaar en plakt snel vast aan natuursteen. De anti-aanbaklaag van de bakplaat is veiliger.
Hamburgers & worstjesBakplaatDeze producten laten veel vet los; op een bakplaat (vooral een geribbelde) loopt dit makkelijker weg naar het opvangbakje.
Groenten (paprika/ui)Steengrill / RacletteOp de steen garen ze langzaam en puur. Wil je ze gratineren met kaas? Doe ze dan in het pannetje.
Pannenkoeken & eiBakplaat / RacletteVloeibare ingrediënten lopen van de steen af. Gebruik een vlakke bakplaat of het pannetje.
KaasRacletteDe enige echte plek voor kaas is in het pannetje onder het element!

Steengrill, raclette en bakplaat: bekende merken

Tefal levert veelzijdige sets zoals de Tefal Raclette Gourmet 3-in-1 RE610D , een tafelmodel dat grillen, raclette en bakken in één apparaat combineert. De stevige antiaanbaklaag en eenvoudige bediening maken dit dé keuze voor mensen die iets zoeken dat prettig werkt en makkelijk schoon blijft.
Princess
biedt betaalbare en degelijke tafelgrills. Een goed voorbeeld is de Princess 162660 Raclette Purify. Dit apparaat is speciaal voor grotere gezelschappen en is niet alleen gebruiksvriendelijk(zo kun je met draaiknoppen de warmte instellen), maar heeft ook nog eens ingebouwde geurafzuiging!
Solis staat bekend om multifunctionele en duurzame tafelgrills. Met de Solis Table Grill 5-in-1, heb je de keuze uit verschillende bereidfingswijzen. Grillen, bakken of gourmetten: het kan allemaal.
Tristar levert voordelige sets voor kleinere of gemiddelde huishoudens. Neem bijvoorbeeld de Tristar RA-2996 Raclette Grill, een model dat simpel werkt en genoeg ruimte biedt voor een avondje samen eten.
Bourgini combineert toegankelijke prijzen met degelijke bouw. De Bourgini Gourmet Raclette Grill Plus – 8 personen is een combinatie van een raclette en grill. Hij is robuust van bouw en heeft (altijd fijn) een antiaanbaklaag en een cool grip handgreep.