Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat

© Rens Blom

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat

Geplaatst: 14 januari 2024 - 13:01

Aangepast: 10 april 2024 - 10:53

Rens Blom

Dyson ken je als fabrikant van stofzuigers, maar het nieuwste model is ook geschikt om te dweilen. Hoe bevalt dit prijzige twee-in-een-apparaat? Je leest het in deze Dyson v15s Detect Submarine-review.

8,0

Dyson v15s Detect Submarine

Pluspunten

Stofzuiger én dweil

Lange accuduur

Uitstekende, veelzijdige stofzuiger

Minpunten

Krampachtige aan- en uithendel

Dweilzuigmond werkt alléén met deze stofzuiger

Prijzig

Conclusie

De Dyson v15s Detect Submarine is als draadloze stofzuiger en dweil een nuttig twee-in-een-apparaat. Hij ziet er strak uit, bevalt als traditionele Dyson-stofzuiger bijzonder goed en komt met een gebruiksvriendelijke dweilfunctie. De prestaties van de dweil zijn in veel situaties goed genoeg, maar niet de beste op de markt. Desalniettemin zijn we erg enthousiast over het totaalpakket, waar je overigens wel een stevige adviesprijs voor betaalt....
Lees meer

De Dyson v15s Detect Submarine draagt een adviesprijs van 949 euro. ID.nl testte het apparaat drie weken in een appartement met laminaatvloer, waar twee personen en twee katten wonen en regelmatig een kortharige hond verblijft.

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat-X1CtD3hCTG6lKmeKNjzjJQ

© Rens Blom

De stofzuiger met dweilzuigmond.

In de verpakking

De installatie van de Dyson v15s Detect Submarine begint bij de verpakking. In de doos vind je naast de stofzuiger allerlei onderdelen die je ook bij vergelijkbare Dyson-stofzuigers krijgt. Namelijk een oplader, muuroplaadstation, kierenzuiger, kruimeldief, vloerzuigmond met laserdetectie, een vloerzuigmond met antiklitborstel en een compact zuigstuk met antiklitborstel om de bank mee te zuigen. Een primeur voor Dyson is de dweilzuigmond, die je zo aan de lange steel van de stofzuiger klikt. Dyson levert ook een uitlekbak mee, waar je de dweilzuigmond na gebruik in plaatst om druppels op je vloer te voorkomen.

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat-aoIpCQ8oSxCmy0hkdnVLvA

© Rens Blom

De inhoud van de verkoopverpakking.

Dweilen met een Dyson

Wil je de vloer dweilen, dan is het raadzaam om eerst te stofzuigen. Zo verwijder je haren en ander grofvuil alvast, en komt dat later niet in de dweilzuigmond. Dat is namelijk geen echte stofzuiger, maar een natte vloerreiniger. Om de dweilfunctie te gebruiken, schuif je de dweilzuigmond eenvoudig uit elkaar en vul je het losgehaalde reservoirbakje met kraanwater (niet warmer dan 35 graden) en optioneel een klein beetje vloerreiniger. Dyson biedt zelf geen reinigingsmiddel aan en raadt je af chemische middelen te gebruiken; die kunnen de dweilstofzuiger beschadigen. Na het vullen klik je de dweilzuigmond weer in elkaar, waarna je op het scherm van het apparaat ziet dat de dweilborstel geactiveerd is.

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat-C6I6oLvZTT6dI2peMMq2eA

© Rens Blom

Je vult het waterreservoir eenvoudig onder de kraan, en klikt hem dan in elkaar en vervolgens onder het apparaat.

Nu kun je de vloer dweilen. Dat werkt naar behoren, zeker als je vloer geen serieuze vlekken van dranken, tandpasta of natte kattenpoten of schoenafdrukken kent. Gelukkig verwijdert de Dyson v15s Detect Submarine zulke vlekken ook, al moet je dan wel een paar keer over de vlek heen en weer bewegen. Het dweilapparaat kan overigens ook vocht opdweilen, bijvoorbeeld een beker drinken die je hebt laten vallen. Wij kunnen zonder problemen een kwartier dweilen met de v15s Detect Submarine. Je ziet tijdens het dweilen hoeveel water er nog in het reservoir zit. Na afloop haal je de dweilzuigmond weer los en leeg je het aparte reservoir met vies water in de gootsteen. Fijn is dat je de fluffy borstel binnen een seconde kunt loshalen om hem met de handafwas te reinigen.

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat-GchezCsnQg-0GEqXh915xA

© Rens Blom

De dweil verwijderde gemorste pesto - neergelegd ter demonstratie - binnen twee bewegingen.

Aandachtspunten

Hoewel de v15s Detect Submarine prettig bevalt als dweilapparaat, zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Allereerst het gewicht. Het apparaat weegt in dweilmodus zo’n vier kilo en dat levert ons na het dweilen van de hele verdieping wat kramp op in de pols. Kramp ervaren we ook in onze vinger, want we moeten de aan- en uithendel van het apparaat continu ingedrukt houden tijdens het dweilen (en stofzuigen). We snappen deze ontwerpkeuze niet en zijn daarom blij dat de fabrikant de nieuwere Gen5 Detect Absolute-stofzuiger voorziet van een losse aan- en uitknop.

Let er ook op dat de dweilfunctie maar één stand heeft, en je dus niet kunt instellen hoeveel water er uit het bakje komt om je vloer te reinigen. Voor oude houten vloeren kan de waterhoeveelheid uit de v15s Detect Submarine aan de hoge kant zijn, waardoor het langer duurt voordat de vloer droog is.

Een ander belangrijk aandachtspunt is dat de dweilzuigmond alléén werkt met de v15s Detect Submarine, en dus níet met andere Dyson-stofzuigers. Dat komt volgens Dyson omdat de software van andere stofzuigers niet geprogrammeerd is voor de dweilborstel. Je kunt de dweilzuigmond dus niet met een vergelijkbare Dyson-stofzuiger gebruiken, zelfs niet de v15 Detect.

Ook interessant voor jou: Review Dyson Purifier Big+Quiet - Voor de grote huiskamers

Krachtige stofzuiger

Als gezegd, is de Dyson v15s Detect Submarine naast een actief dweilapparaat ook een reguliere stofzuiger. Dat is terug te zien in het vertrouwde Dyson-ontwerp en bijbehorende gebruikservaring. De stofzuiger is erg krachtig, kan in de automatische stand zelf de zuigkracht aanpassen op het type vloer of tapijt dat je zuigt en heeft Eco- en Boost-modi voor respectievelijk een langere accuduur en de hoogste zuigkracht. Met de vloerzuigmond met laserfunctie zie je stof, haren en ander vuil goed op je vloer liggen, ook als er niet direct licht op valt. Een slimme toevoeging.

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat-b8JPkyMjSl2vY5NbYJjnAQ

© Rens Blom

De zuigvloermond met laserfunctie maakt vuile stukken op de vloer zichtbaar.

We zijn ook fan van de lange accuduur (bijna een uur op de Auto-modus) en het lcd-scherm op de bovenkant van de stofzuiger dat de resterende gebruikstijd in minuten en seconden weergeeft. Op het scherm zie je ook de typen vuil die de stofzuiger opzuigt, al zal niet iedereen dat interessant vinden. Het afvalreservoir leeg je met een druk op de knop in je vuilnisemmer; een vernuftig mechanisme dat is overgenomen van vorige Dyson-stofzuigers. Prettig is dat Dyson als gezegd veel accessoires bij de v15s Detect Submarine levert, zodat je de stofzuiger voor je hele woning en auto kunt gebruiken.

Lees ook: Review Dyson Gen5detect Absolute – Veelzijdige draadloze stofzuiger

Review Dyson v15s Detect Submarine - Stofzuigen en dweilen met één apparaat-Vlw0gZJsSWWAYrxCtOfeAw

© Rens Blom

Je kunt de v15s Detect Submarine als stofzuiger op veel manieren gebruiken.

Conclusie: Dyson v15s Detect Submarine kopen?

De Dyson v15s Detect Submarine is als draadloze stofzuiger en dweil een nuttig twee-in-een-apparaat. Hij ziet er strak uit, bevalt als traditionele Dyson-stofzuiger bijzonder goed en komt met een gebruiksvriendelijke dweilfunctie. De prestaties van de dweil zijn in veel situaties goed genoeg, maar niet de beste op de markt. Desalniettemin zijn we erg enthousiast over het totaalpakket, waar je overigens wel een stevige adviesprijs voor betaalt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten