© CIDimport

Review: Razer Junglecat

Spelcomputer & games

Geplaatst: 30 december 2019 - 11:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:46

Redactie

Gamen op een touchscreen blijft vaak behelpen, omdat uw vingers voor het beeld zitten. Voor spellen met een langzaam tempo doorgaans niet zo’n probleem, voor titels die meer precisie vereisen wel degelijk.

Er bestaan dan ook veel bluetooth-controllers voor smartphones, met fysieke knoppen en volwaardige analoge sticks. Vaak met een houder bovenop, waar de telefoon in geklemd wordt. Razer pakt het met zijn Junglecat-controller echter anders aan.

Moet maar net passen

Het idee is dat de smartphone in het meegeleverde hoesje wordt gestoken. Aan weerszijden klikt u dan beide helften van de controller vast. Het resultaat lijkt meer dan een beetje op hoe we de Nintendo Switch-console kennen.

In de verpakking zitten hoesjes voor drie specifieke telefoons: de Razer Phone 2, Samsung Galaxy S10+ en Huawei P30 Pro. Hebt u een ander type toestel, dan is de Junglecat daarvoor niet geschikt. Tenzij u de controller los gebruikt, dan werkt-ie met iedere telefoon. U hebt dan alleen wel iets nodig om de smartphone mee overeind te houden. Voor andere smartphones zijn er al met al handigere alternatieven denkbaar.

Meer controle

Neemt niet weg dat de Junglecat wel degelijk een verschil maakt in bijvoorbeeld een spel als Fortnite. U reageert nu eenmaal veel sneller en ziet meer omdat er geen handen in de weg zitten. In combinatie met emulators voor retrogames werkt het ook uitstekend.

Eenmaal leeg, is het oplaadproces wel wat onhandig; daar zijn namelijk twee usb-c-kabels voor nodig. Eentje voor de linkerhelft van de controller en eentje voor de rechterhelft. Beide zitten er niet bij.

Conclusie

Unieke controller voor smartphones, waar niet iedereen evenveel aan heeft.

Pluspunten
Geen vingers meer in beeld, stevige constructie.
Minpunten
Voor weinig smartphones écht geschikt, opladen met twee kabels.

Adviesprijs: € 119,99

Voor meer informatie: www.razer.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000