Zo maak je een Gmail-alias aan

Zo maak je een Gmail-alias aan

Geplaatst: 25 augustus 2023 - 07:23

Dirk Schoofs

In plaats van voor alle mailverkeer je primaire mailadres te gebruiken, kun je ook een alias inzetten om je echte Gmail-adres te verbergen. Dat is handig wanneer je een mailadres moet achterlaten voor nieuwsbrieven, online reacties en andere situaties die je gegarandeerd spam opleveren. In Gmail zijn er een paar manieren om zo’n alias te maken.

E-mailadres toevoegen

Een e-mailalias is een extra e-mailadres dat aan jouw account gekoppeld is. Je kunt het gebruiken om e-mails te verzenden, te beantwoorden en door te sturen. Het kan zijn dat je nu al met twee verschillende Gmail-accounts werkt. Het is dan ook niet moeilijk om die aan te maken.

Je kunt ervoor zorgen dat je vanuit één account beide mailadressen kunt beheren. Open je primaire Gmail-adres en klik rechtsboven op het tandwieltje. Kies Alle instellingen bekijken en open het tabblad Accounts en import. Daar selecteer je Nog een e-mailadres toevoegen. In dit venster vul je het adres in van het andere account waarvan jij ook de eigenaar bent. Zet een vinkje bij Beschouwen als alias. Door deze keuze kun jij straks gemakkelijk switchen van account. Klik op Volgende stap.

Zo maak je een Gmail-alias aan-62381470

Je kunt een bestaand e-mailadres als alias toevoegen.

Verificatie

Nu zal Gmail controleren of jij de eigenaar bent van dit tweede adres door een verificatiebericht naar dit adres te sturen. Klik dus op de knop Verificatie verzenden. Vervolgens verschijnt er een vakje waar je de bevestigingscode moet typen die je op het tweede adres hebt ontvangen. Daarvoor moet je dus even de inbox van je tweede Gmail-account raadplegen. Daarmee heb je het e-mailadres toegevoegd van je andere account. Wanneer je nu een nieuw bericht wilt opstellen, kun je bij het vakje Van een van je twee e-mailadressen selecteren.

Zo maak je een Gmail-alias aan-62381471

Je moet de alias nog even verifiëren.

De punt of het plusteken

Je kunt ook heel snel een tijdelijke alias aanmaken door een punt aan je mailadres toe te voegen. Veronderstel dat jouw mailadres bert.vandam@gmail.com is, dan kun je een of meerdere punten toevoegen terwijl Gmail deze aangepaste adressen toch naar het hoofdadres zal sturen. Met andere woorden: bertvandam@gmail.com, bert.vandam@gmail.com en bert.van.dam@gmail.com beschouwt Gmail als identieke adressen.

Hetzelfde geldt voor het plusteken. Je mag achter het plusteken om het even wat typen, Gmail zal dit negeren. Dus bert.vandam@gmail.com is identiek aan bert.vandam+spam@gmail.com en bert.vandam+newsletter@gmail.com. Als je dan berichten ontvangt op een van deze varianten kun je die gemakkelijk filteren en bijvoorbeeld verwijderen.

Zo maak je een Gmail-alias aan-62381472

Al deze varianten verwijzen naar hetzelfde e-mailadres.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000