ID.nl logo
Zo maak je een Gmail-alias aan
Huis

Zo maak je een Gmail-alias aan

In plaats van voor alle mailverkeer je primaire mailadres te gebruiken, kun je ook een alias inzetten om je echte Gmail-adres te verbergen. Dat is handig wanneer je een mailadres moet achterlaten voor nieuwsbrieven, online reacties en andere situaties die je gegarandeerd spam opleveren. In Gmail zijn er een paar manieren om zo’n alias te maken.

Na het lezen van dit artikel weet je op welke manieren je een alias in Gmail aan kunt maken:

  • Nieuw e-mailadres beschouwen als alias
  • Punt of plusteken aan je huidige e-mailadres toevoegen

Ook interessant: Zo bescherm je jezelf tegen phishing

E-mailadres toevoegen

Een e-mailalias is een extra e-mailadres dat aan jouw account gekoppeld is. Je kunt het gebruiken om e-mails te verzenden, te beantwoorden en door te sturen. Het kan zijn dat je nu al met twee verschillende Gmail-accounts werkt. Het is dan ook niet moeilijk om die aan te maken.

Je kunt ervoor zorgen dat je vanuit één account beide mailadressen kunt beheren. Open je primaire Gmail-adres en klik rechtsboven op het tandwieltje. Kies Alle instellingen bekijken en open het tabblad Accounts en import. Daar selecteer je Nog een e-mailadres toevoegen. In dit venster vul je het adres in van het andere account waarvan jij ook de eigenaar bent. Zet een vinkje bij Beschouwen als alias. Door deze keuze kun jij straks gemakkelijk switchen van account. Klik op Volgende stap.

Verificatie

Nu zal Gmail controleren of jij de eigenaar bent van dit tweede adres door een verificatiebericht naar dit adres te sturen. Klik dus op de knop Verificatie verzenden. Vervolgens verschijnt er een vakje waar je de bevestigingscode moet typen die je op het tweede adres hebt ontvangen. Daarvoor moet je dus even de inbox van je tweede Gmail-account raadplegen. Daarmee heb je het e-mailadres toegevoegd van je andere account. Wanneer je nu een nieuw bericht wilt opstellen, kun je bij het vakje Van een van je twee e-mailadressen selecteren.

De punt of het plusteken

Je kunt ook heel snel een tijdelijke alias aanmaken door een punt aan je mailadres toe te voegen. Veronderstel dat jouw mailadres bert.vandam@gmail.com is, dan kun je een of meerdere punten toevoegen terwijl Gmail deze aangepaste adressen toch naar het hoofdadres zal sturen. Met andere woorden: bertvandam@gmail.com, bert.vandam@gmail.com en bert.van.dam@gmail.com beschouwt Gmail als identieke adressen.

Hetzelfde geldt voor het plusteken. Je mag achter het plusteken om het even wat typen, Gmail zal dit negeren. Dus bert.vandam@gmail.com is identiek aan bert.vandam+spam@gmail.com en bert.vandam+newsletter@gmail.com. Als je dan berichten ontvangt op een van deze varianten kun je die gemakkelijk filteren en bijvoorbeeld verwijderen.

▼ Volgende artikel
Review Sony Linkbuds Open – Blijven niet lekker zitten
© Wesley Akkerman
Huis

Review Sony Linkbuds Open – Blijven niet lekker zitten

De Sony Linkbuds Open is een setje open oordoppen. Dat betekent dat ze de gehoorgang niet volledig afsluiten tijdens het luisteren en je dus goed in verbinding blijft met de omgeving. Het setje is te koop voor 179 euro.

Oké
Conclusie

Meer dan twee jaar na de lancering waarderen we het idee achter de Sony Linkbuds Open nog steeds even veel als het oorspronkelijke model. Je blijft daadwerkelijk meer in contact met je omgeving, en hoeft daarvoor de oordoppen niet uit te doen. Helaas betekent dat wel dat je hiervoor inlevert op draagcomfort en geluidskwaliteit. We stellen niet dat Sony geen enkele verbetering op die vlakken doorgevoerd heeft, maar die zijn wat ons betreft nog niet voldoende om te kunnen zeggen dat we massaal aan de Linkbuds Open moeten gaan. Want op dat niveau zit die set nog niet.

Plus- en minpunten
  • Open ontwerp
  • Verbeteringen
  • App
  • Draagcomfort
  • Geluidskwaliteit
  • Blijven niet zitten

Meer dan twee jaar geleden introduceerde Sony de Linkbuds-oordopjes. Destijds een nieuw concept, maar inmiddels hebben we met de Open een opvolger te pakken. Net zoals bij de eerste generatie is dit een set oordoppen die een open ring combineert met een bolletje aan technologie. Die open ring is voorzien van een speakertje en plaats je in de gehoorgang. In tegenstelling tot het gros van de normale oordoppen sluit die je oor niet af en kun je dus nog steeds goed horen wat er om je heen gebeurt. Dat is in veel situaties een handige optie.

Aan het ringetje zit onder meer een kleine bol vast. Daarin zit alle technologie gehuisvest. Omdat het bolletje wat onpraktisch aan de buitenkant hangt, heeft Sony speciale siliconen vleugeltjes toegevoegd die leunen op de binnenrand van je oor. Dat zou moeten voorkomen dat de oordoppen uitvallen, maar niets is minder waar. Als je een beetje meebeweegt op de muziek, praat of gaapt, bukt of naar beneden kijkt, dan komen de dopjes los en vallen ze uit. Hier zijn ze daarom geregeld onder de kast beland; we hebben het niet aangedurfd ermee te fietsen.

🎵Ook interessant: Review Nothing Ear (open) – Geeft muziek de ruimte

©Wesley Akkerman

Oncomfortabel, ongemakkelijk, ongewoon

Bovendien zitten de Sony Linkbuds Open gewoon niet lekker. We zeggen het maar zoals het is. Oncomfortabel, ongemakkelijk, ongewoon. Je moet ze redelijk strak in de opening van je oor duwen om enigszins het idee te krijgen dat ze vastzitten, en dan nog is het een kwestie van tijd voordat ze uitvallen. Na verloop van tijd begint je gehoorgang pijn te doen, omdat er om de speaker zelf geen zachte rand of siliconen ring zit. We waarderen het idee achter de Linkbuds Open enorm, ook in 2022 al, maar op dit vlak heeft Sony geen verbetering doorgevoerd.

De oortjes zelf zijn bovendien niet officieel waterdicht (maar Sony claimt wel dat ze tegen spatwater kunnen) en het doosje oogt eerder vies dan chic. We testen de witte versie, die een marmerachtig ontwerp heeft. Aanvankelijk dachten we dat het oplaaddoosje vies uit de verpakking kwam. En elke keer dat we het doosje pakken, betrappen we onszelf op de wens het schoon te willen maken. Opladen gebeurt via usb-c (en is geen draadloos opladen) en de accu gaat met slechts acht tot dertien uur niet lang mee. We zijn beter gewend van Sony.

©Wesley Akkerman

Geen Sony-oortjes

Vanwege het open ontwerp moet je er daarnaast rekening mee houden dat de Sony-oortjes niet klinken als Sony-oortjes. Het Japanse elektronicabedrijf, dat ooit begon als producent van audioapparaten, heeft een betere staat van dienst dan de geluidskwaliteit van de Sony Linkbuds Open. Het speelt het setje echt parten dat er geen ondersteuning is voor audiocodecs van betere kwaliteit. Zo is er alleen sbc, aac en lc3, en moeten de oortjes het zonder ldac doen (de Linkbuds Fit beschikken daar wel over). Daardoor klinkt de muziek kwalitatief minder goed.

We voegen eraan toe dat open oordopjes zelden echt uitblinken in audiokwaliteit, maar van Sony mag je meer verwachten. Ze klinken meer als een setje van onder de 100 euro, maar voor de Open betaal je nu toch echt 179 euro. Sony heeft de driver in de ring aangepast en de oordoppen voorzien van de Integrated Processor V2-chip, waardoor ze beter klinken dan de voorganger. Maar als we het setje puur beoordelen op prijs, dan is de ervaring ondermaats. Dit keer ligt er meer nadruk op de baslaag en dat is prima, maar de lat ligt hiervoor niet erg hoog.

©Wesley Akkerman

Maak gebruik van de middelen

Nemen we iets meer afstand van de prijs en houden we wat meer rekening met het open ontwerp, dan valt op dat de Sony Linkbuds Open redelijk gebalanceerd klinken. Niet helemaal, want de Open leunt hevig op de hogere tonen, waardoor die, als je de equalizer niet inzet, de overhand kunnen nemen. De equalizer in de app kan de ervaring echt veel beter maken, dus maak vooral gebruik van de tools binnen de Sound Connect-app. Je hebt toegang tot vooraf ingestelde presets, maar als je wilt kun je ook een persoonlijk profiel aanmaken.

Voor de adviesprijs krijg je verder wel een complete set oordopjes. De Sony Linkbuds Open zijn voorzien van allerlei extra's en handige opties. Denk dan aan multipoint (waarmee je verbinding maakt met twee apparaten) en automatische pauzestand voor wanneer je begint te praten. Je hebt verder toegang tot een spraakassistent en kunt telefoongesprekken aannemen of weigeren met hoofdbewegingen. Tot slot kun je muziek in Sony's eigen 360 Reality Audio beluisteren. Als het gaat om extra opties, dan doet deze set van 200 euro niet onder voor duurdere producten.

©Wesley Akkerman

Sony Linkbuds Open kopen?

Meer dan twee jaar na de lancering waarderen we het idee achter de Sony Linkbuds Open nog steeds even veel als het oorspronkelijke model. Je blijft daadwerkelijk meer in contact met je omgeving, en hoeft daarvoor de oordoppen niet uit te doen. Helaas betekent dat wel dat je hiervoor inlevert op draagcomfort en geluidskwaliteit. We stellen niet dat Sony geen enkele verbetering op die vlakken doorgevoerd heeft, maar die zijn wat ons betreft nog niet voldoende om te kunnen zeggen dat we massaal aan de Linkbuds Open moeten gaan. Want op dat niveau zit die set nog niet.

▼ Volgende artikel
Oven als airfryer? Met ETNA kan het gewoon!
© ETNA
Huis

Oven als airfryer? Met ETNA kan het gewoon!

De matzwarte ovens uit de ETNA 3- en 9-serie kenmerken zich door een stijlvol design met innovatieve functies. Zoals de AirCrisp-technologie. Combineer je die met de speciaal ontwikkelde HS3006 AirFry bakmand, dan kan deze oven precies hetzelfde als een heteluchtfriteuse. Je hebt dus geen aparte airfryer meer nodig! Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Partnerbijdrage - in samenwerking met ETNA

De AirCrisp-technologie in de ovens van ETNA werkt zoals je gewend bent van een airfryer. Met het krachtige heteluchtsysteem bereid je gerechten met weinig tot geen extra olie, terwijl ze heerlijk krokant worden. Denk aan aardappelschijfjes, groenten, vissticks of broodjes: alles wordt gelijkmatig gebakken en krijgt die vertrouwde knapperigheid.

Deze functie is ideaal als je geen extra apparaten op je aanrecht wilt. In plaats van een aparte airfryer gebruik je een multifunctionele oven die kan bakken, braden én frituren. Dat scheelt ruimte en zorgt voor een opgeruimde keuken.

De kracht van de HS3006 AirFry bakmand

De HS3006 bakmand is speciaal ontworpen voor de AirCrisp-technologie in ETNA-ovens. Door de open structuur van roestvrij staal kan de hete lucht goed circuleren, waardoor gerechten overal even goed garen. Waar je in een gewone oven vaak gerechten moet omdraaien, is dat met deze bakmand niet meer nodig. Het resultaat: krokante frietjes, goudbruine snacks en perfect gegaard eten zonder gedoe.

De bakmand mag bovendien in de vaatwasser, wat je een hoop schoonmaaktijd bespaart. Een klein maar belangrijk detail is dat de mand niet gebruikt mag worden in combinatie met de magnetronfunctie van de ETNA CM914MZ-oven. Dit kun je eenvoudig omzeilen door de AirCrisp-functie te gebruiken voor alle gerechten waarbij je de bakmand inzet.

©ETNA

Gezond koken zonder concessies

Met de combinatie van de AirCrisp-functie en de HS3006 bakmand kun je gezonder koken zonder in te leveren op smaak of het gewenste krokante resultaat zoals je dat gewend bent van een traditionele airfryer. Voor wie gezonder wil eten, is dit dus een echte uitkomst! Van geroosterde bloemkool en zoete aardappelfrietjes tot bitterballen of kaassoufflés: alles smaakt zoals het moet smaken, maar met minder vet en calorieën.

GEBRUIKSTIPS VOOR DE AIRFRY BAKMAND

Kies de AirCrisp-functie: De bakmand werkt het best in combinatie met deze oveninstelling. Hiermee zorg je voor een gelijkmatige verdeling van hete lucht.

De juiste bereidingstijd: Gebruik de standaard baktijden voor ovens, in plaats van de bereidingstijd die je gewend bent van een traditionele Airfryer. Omdat de inhoud van de oven groter is dan die van een airfryer, heeft de bereiding iets meer tijd nodig.

Kleiner = sneller: Hoewel de bakmand royaal van formaat is, zijn kleinere stukken eten makkelijker te garen. Denk aan aardappelpartjes, kipstukjes of kleine visfilets.

Schoonmaken is simpel: Laat de bakmand na gebruik even afkoelen en plaats hem direct in de vaatwasser. Zo blijft hij in topconditie voor de volgende keer.

Een oven die alles kan

De matzwarte ovens uit de ETNA 3- en 9-serie zijn veel meer dan alleen ovens. Naast de ingebouwde AirCrisp-functie beschikken ze over slimme programma’s zoals SteamAssist*, waarmee je perfect brood bakt, en StepBake, ideaal voor gerechten die verschillende baktijden en temperaturen nodig hebben. Met een temperatuurbereik van 30 tot 300 graden en een snelle opwarmtijd zijn deze ovens geschikt voor elke kookstijl. Of je nu wilt bakken, stomen, frituren of slow cooken, alles kan zonder extra apparaten.

Ook het schoonmaken is eenvoudig dankzij de slimme Hydrolyse- en Pyrolyse-technieken*, waarmee je oven in een handomdraai weer klaar voor gebruik is. Deze functies maken de ovens uit de 3- en 9-serie een praktische keuze voor zowel hobbykoks als drukke gezinnen.

*Beschikbaarheid functie afhankelijk van model

©ETNA

Nog tot eind 2024: gratis AirFry bakmand

Een extra reden om de AirCrisp-functie en de HS3006 bakmand te proberen: tot eind 2024 ontvang je deze bakmand gratis bij aankoop van een matzwarte oven uit de 3- of 9-serie. Na registratie op de website van ETNA wordt de bakmand direct opgestuurd. Daarmee haal je zonder extra kosten nóg meer uit je nieuwe oven.

Conclusie

De AirCrisp-functie van de matzwarte ovens uit de ETNA 3- en 9-serie maakt gezonder koken een stuk eenvoudiger. Samen met de HS3006 AirFry bakmand gebruik je je oven als een veelzijdige hulp in de keuken. Gerechten worden heerlijk krokant en gelijkmatig gebakken, zonder extra olie of dat je ze hoeft om te draaien. De bakmand is makkelijk schoon te maken en tot eind 2024 gratis verkrijgbaar bij aankoop van een oven. Zo bespaar je ruimte en tijd in de keuken, terwijl je gezonder kunt koken zonder gedoe.

ETNA ovens met heteluchtfunctie

Welke past het best bij jou?