Nu ook Twitter-gebruikers toevoegen via QR-code

© PXimport

Nu ook Twitter-gebruikers toevoegen via QR-code

Geplaatst: 17 november 2016 - 08:06

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Rens Blom

Twitter test de mogelijkheid om gebruikers toe te voegen via een QR-code. Dat idee wordt al langer gehanteerd door Snapchat, waar je gebruikersnaam lang niet zo belangrijk is als op andere social media. Bij Twitter is dat wel het geval, en iemand opzoeken lijkt sneller dan het scannen van een QR-code.

QR-codes op Twitter

De nieuwste bètaversies van de Twitter-app voor Android en iOS bevatten een nieuwe functie: de QR-code. Iedere gebruiker heeft een eigen code met in het midden zijn of haar profielfoto en wanneer iemand die scant, komt hij op jouw profiel. Het concept doet sterk denken aan Snapchat, dat er al jaren gebruik van maakt.

Twitter hanteert sinds zijn oprichting de @gebruikersnaam, waarmee je iemand kan opzoeken en eventueel volgen. Dat werkt eenvoudig en snel, waarschijnlijk sneller dan het openen en laten scannen van een QR-code. De toegevoegde waarde van de nieuwe feature is dan ook onduidelijk, maar lijkt bedoeld om meer gebruikers aan te trekken.

Twitter kampt met tegenvallende cijfers

Het gaat al een tijd niet zo goed met Twitter. Het lukt de sociale netwerkdienst niet om nieuwe gebruikers aan te trekken en steeds meer actieve Twitteraars haken af. Dat heeft ook gevolgen voor de omzet en winst van het bedrijf, en er zijn al verschillende reorganisaties geweest. Bovendien lijken de Twitter-kantoren in Nederland en België 1 januari te sluiten en komen de medewerkers op straat te staan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten