Microsoft stop ook met Zune Marketplace

Microsoft maakt na Games for Windows en het Microsoft-puntensysteem nu ook korte metten met de Zune Marketplace. Deze dienst, waar onder meer muziek en films te huur en te koop waren, wordt op 22 augustus afgeschaft.

Vanaf 22 augustus is het niet meer mogelijk om media te huren of kopen op de Zune Marketplace. Heb je nog Zune-punten op je account, dan zul je ze snel op moeten maken: alle punten vervallen na deze datum. Niet geheel verrassend worden bestaande gebruikers doorverwezen naar de diensten Xbox Music en Xbox Video. Daarbij belooft Microsoft meteen dat Xbox Video later dit jaar ook op Windows 8 en webbrowsers te benaderen zal zijn. Heb je een Zune Music Pass, waarmee je muziek kunt streamen en recht hebt op 10 gratis downloads per maand, dan kun je deze voorlopig wel blijven gebruiken. Vermoedelijk wordt de Zune Music Pass uiteindelijk in Xbox Music geïntegreerd.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000