Lifehack van de week: sneltoetsen Windows 10 en Mac OS X

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over handige sneltoetsen voor Windows en Mac.

Sneltoetsen zijn erg handig en geven een erg grote productiviteitsboost. Als je goed met sneltoetsen overweg kunt, is het vaak bijna niet meer nodig om nog de muis te gebruiken, omdat je daarmee al bijna alle functies van het programma of het besturingssysteem kunt gebruiken. Windows en Mac OS X hebben beide een groot aantal van deze toetscombinaties in het besturingssysteem aanwezig. Als je deze combinaties kent, kun je een stuk beter met beide systemen overweg.

Windows 10

In de lifehack van deze week vind je een handige lijst met sneltoetsen voor zowel Windows 10 als OS X. Windows 10 bevat veel dezelfde sneltoetsen als Windows 7 en Windows 8.1, maar voegt er ook een aantal nieuwe aan toe, bijvoorbeeld om de virtuele bureaubladen mee te beheren die nu in Windows 10 aanwezig zijn en ook voor bijvoorbeeld de taakweergave. In Windows 10 is Opdrachtprompt bovendien een stuk handiger geworden, dus ook daar vind je in deze lifehack een reeks sneltoetsen voor.

Mac OS X

Voor Mac OS X geldt hetzelfde. In de lifehack van deze week vind je maar liefst 20 sneltoetsen speciaal voor de Mac, specifiek ook voor de Finder en voor Safari, de webbrowser van OS X. Hoe kom je snel in de map Programma’s in OS X en hoe vind je eenvoudig de Finder terug als je deze bent kwijtgeraakt? Dat wordt allemaal behandeld in deze lifehack.

Alle sneltoetsen voor Windows 10 vind je terug in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl. De sneltoetsen voor Mac OS X worden apart behandeld en kun je in deze lifehack terugvinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten