Informant laat LulzSec oprollen

Op basis van verklaringen van een informant heeft de FBI vijf hooggeplaatste leden van hackerscollectief LulzSec gearresteerd. De FBI spreekt van een 'onthoofding' van de organisatie.

2011 was het jaar van het hacktivisme, waarbij verschillende los-vaste groepen hackers gegevens buitmaakten en websites platlegden. LulzSec was hiervan een van de meest volhardende groepen, met verschillende ddos-aanvallen en Sony hacks. Sinds juni 2011 had de groep al geen ruchtbaarheid meer gegeven aan hun hacks, maar de FBI is kennelijk al die tijd nog bezig geweest met een onderzoek.

Vanochtend hebben politiediensten in de VS, Groot-Britannië en Ierland in totaal vijf mensen opgepakt die bij LulzSec betrokken zouden zijn. De informatie die tot de arrestaties leidde was afkomstig van Hector Xavier Monsegur. De in New York wonende Monsegur was eerder al opgepakt en door de FBI uitgehoord.

Vier van de vijf arrestanten worden in New York aangeklaagd met een samenzwering als tenlastelegging. De vijfde wordt ook verdacht aan Anonymous gelieerd te zijn. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de aanval op de private inlichtingendienst Stratfor.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000