Hoe installeer ik Microsoft Office 2016?

© PXimport

Hoe installeer ik Microsoft Office 2016?

Software

Geplaatst: 22 september 2015 - 12:14

Aangepast: 14 december 2022 - 15:16

Jelle Peterse

Microsoft heeft vandaag Office 2016 beschikbaar gemaakt voor Windows, met nieuwe versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Project, Visio en Access. Het installeren van Office 2016 kan op verschillende manieren. Wij leggen ze hier uit.

Voordat je begint is het belangrijk zeker te weten welke versie van Windows je op je computer hebt staan. Office 2016 is namelijk alleen beschikbaar voor Windows 7 of hoger. Weet je niet zeker welke versie je hebt? Via deze link is dat eenvoudig te checken.

Als je er zeker van bent dat Windows 7, 8, of 10 is geïnstalleerd, kan het installatieproces beginnen.

Ik beschik al over een Office 365 abonnement

Beschik je over een Office 365-abonnement, dan kun je de update vinden door één van de Office 2013-programma's te openen. Klik aan de linkerkant op Account, vervolgens rechts op het vakje Bijwerkopties, en kies dan voor Nu bijwerken. Als het venster Er hoeft niets te worden bijgewerkt verschijnt, is de update nog niet beschikbaar. Microsoft rolt de update langzaam uit, dus het zou kunnen dat Office 2016 nog niet voor iedereen beschikbaar is.

© PXimport

Met Office 365 heb je al je documenten altijd bij de hand.

Ik heb geen Office 365 abonnement

Office 365 is een abonnementsdienst van Microsoft. Voor een bepaald bedrag per maand (of per jaar) beschik je altijd over de nieuwste versie van Office, zestig Skype-minuten per maand, en een terabyte (duizend gigabyte) aan online opslag. Dat is volgens Microsoft genoeg voor de opslag van een miljoen Office-documenten en 70.000 foto's, en 100 video's en 10.000 muzieknummers. Het grootste voordeel hiervan is dat je al je bestanden altijd tot je beschikking hebt. Met het abonnement zijn je documenten namelijk ook te bekijken en bewerken op pc, tablet en telefoon.

Office 365 Personal is beschikbaar op één pc, één tablet en één telefoon voor 7 euro per maand of 69 euro per jaar. De terabyte aan online opslag is tevens te gebruiken door één persoon.

Office 365 Home is beschikbaar op vijf pc's, vijf tablets en vijf telefoons voor 10, euro per maand of 99 euro per jaar. De terabyte aan online opslag is tevens te gebruiken door vijf personen.

Met deze abonnementen is het nieuwe Office 2016 gratis van Microsofts website te downloaden. Wanneer je na het installeren één van de Office programma's opent, en inlogt met je account dat je hebt aan moeten maken toen je Office 365 bestelde, krijg je toegang tot de programma's. Microsoft vertelt je automatisch wanneer er software-updates zijn. Zolang je abonnement op Office 365 loopt, kun je nieuwe versies van Office gelijk op je pc installeren, zonder bijkomende kosten.

Office installeren zonder Office 365 abonnement

Office 2016 is ook los te koop. Echter, een upgrade vanaf een oudere versie is hierbij niet mogelijk. Het softwarepakket is vanaf zo'n 150 euro te koop voor pc's.

© PXimport

Office 2016 is ook zonder Office 365 verkrijgbaar.

Ook kun je zonder Office 365-abonnement Office 2016 gebruiken op telefoon of tablet, deze apps zijn namelijk gratis te downloaden voor Android, iOS en Windows Phone. Houd er wel rekening mee dat deze mobiele versies uitgeklede versies zijn van Office 2016 voor pc. Ze hebben dus minder mogelijkheden.

Het is zonder Office 365 wel mogelijk om bestanden uit te wisselen tussen je telefoon en tablet. De mobiele apps werken namelijk met Dropbox, een gratis service waarmee je online bestanden op kunt slaan. Wanneer je Dropbox aan Office koppelt op elk apparaat, is delen tussen de apparaten mogelijk. Bedenk wel dat Dropbox slechts twee gigabyte opslag biedt, in tegenstelling tot de terabyte die je krijgt bij een Office 365-abonnement. Ook is het verbinden met Dropbox niet mogelijk op je pc. Je zult dus bestanden steeds vanaf je pc naar Dropbox moeten uploaden.

Welke Office 365-versie moet ik kiezen?

De mogelijkheid om Office 2016 los te kopen, is geen aanrader voor gebruikers die Office graag overal met zich meenemen, of op veel verschillende apparaten werken. Daarvoor is de Office 365-service een geweldige uitkomst. Dit maakt het delen van bestanden erg eenvoudig, en zorgt ervoor dat al je bestanden altijd en overal beschikbaar zijn.

Maar voor thuisgebruikers die op één pc veel met Office werken - en niet van plan zijn het in de nabije toekomst op een tablet of telefoon te gaan gebruiken - is het losse Office 2016-pakket voldoende, en op de lange termijn goedkoper dan een abonnement.

De verschillende mogelijkheden zijn allemaal te bekijken in de Microsoft Store.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000