De beste apps om je financiën op orde te houden

© Andrey Popov

De beste apps om je financiën op orde te houden

Geplaatst: 2 januari 2023 - 09:32

Aangepast: 4 januari 2023 - 15:42

Justin Doornekamp

Het kan een hele klus zijn om een goed overzicht te krijgen van je inkomsten en uitgaven, vooral als je een gezin hebt. Gelukkig zijn er diverse apps die je helpen om je financiën op orde te houden.

Grip-app verdwijnt

De Grip-app van ABN AMRO was altijd een goede tool om je financiële situatie in beeld te krijgen, maar de bank trekt de stekker uit de app. De reden hiervoor is dat ABN alle mogelijkheden van de app gaat onderbrengen in de algemene ABN AMRO-app. En dat is voor klanten van de bank wel zo handig: weer een app minder op je telefoon. Er is wel een groot nadeel: ben je juist geen klant van ABN AMRO, dan kun je niet van de nieuwe mogelijkheden gebruikmaken. Je zult dan op zoek moeten gaan naar een alternatief. De alternatieven zetten we hieronder voor je op een rij.

Dyme

Een goede optie is dan Dyme, beschikbaar voor Android-telefoons en iPhones. De app helpt je te letten op je uitgaven en geeft tips voor het stellen van een spaardoel. Stel je budget in en Dyme helpt je om erbinnen te blijven. Dyme werkt samen met alle grote Nederlandse banken, waardoor het mogelijk wordt om je bankrekening aan de app te koppelen. Dit is handig, omdat de tool dan zelf kan bijhouden wat er binnenkomt en wat eruit gaat. De app kan zelfs herkennen waar je je geld aan besteedt (denk aan abonnementen of verzekeringen) waardoor je precies weet waar je geld naartoe gaat. Je kunt Dyme zelfs vragen om je Netflix- of Spotify-abonnement voor je op te laten zeggen, al kost deze dienst wel geld.

Dyme kan ook abonnementen voor je stopzetten.

MijnGeldzaken

MijnGeldzaken is eveneens een handig digitaal huishoudboekje, dat je ook kunt koppelen aan je bankrekening. Hierdoor ziet de app precies waar je je geld aan uitgeeft en waarop je kunt besparen. De tool geeft tips om je financiële doelen te bereiken - denk aan het kopen van een nieuw huis of een goed pensioen. Je ziet zelfs of je het goed geregeld hebt bij risico’s als overlijden en arbeidsongeschiktheid. MijnGeldzaken is ook aangesloten bij meerdere advieskantoren, waardoor je in contact kunt komen met een persoonlijke adviseur. Hij kan eventueel online meekijken met je dossier om inzicht te krijgen in jouw situatie.

Naast een app is er ook een website van MijnGeldzaken, als je liever je financiën bijhoudt op je computer. Om alle functies van de app en website te gebruiken, heb je wel een jaarabonnement nodig. De kosten daarvan lopen op van 30 tot 50 euro.

MijnGeldzaken heeft ook een website.

MoneyWiz 3

Tot slot kun je MoneyWiz 3 een kans geven. Dit programma is beschikbaar voor zowel iOS- als macOS- Android- en Windows-apparaten. Met de tool krijg je niet alleen inzicht in je huidige situatie en in alle transacties, maar zie je ook hoe je budget zich ontwikkelt met verloop van tijd. Gegevens uit je huishoudboekje exporteer je gemakkelijk naar Excel en een rapport van je inkomsten en uitgaven kun je uitprinten. Je kunt bovendien zelf categorieën aanmaken en je inkomsten of uitgaven daarin onderverdelen. Een nadeel is wel dat je je bankrekening niet aan de app kunt koppelen. Je moet al je transacties dus handmatig invoeren.

MoneyWiz 3 is een zeer uitgebreid programma om je financiën bij te houden.

0

Powered by

logo

Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000