'Apple aast op muziekdienst Tidal van Jay Z'

© PXimport

'Apple aast op muziekdienst Tidal van Jay Z'

Software

Geplaatst: 1 juli 2016 - 06:22

Aangepast: 24 november 2022 - 12:01

Redactie

Apple voert inleidende gesprekken om Tidal over te nemen. De streaming muziekdienst is grotendeels in handen van de Amerikaanse rapper Jay Z. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.

Volgens de krant is het niet zeker dat de gesprekken tot een deal zullen leiden. Jay Z kocht het moederbedrijf van Tidal in maart vorig jaar voor zo'n 56 miljoen dollar. Enkele maanden geleden kwam het tot een geschil tussen de rapper en de Noorse verkoper, die het aantal abonnees onjuist zou hebben weergegeven. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

3 miljoen abonnees

Tidal zei in maart dat het meer dan 3 miljoen betalende abonnees heeft. Dat is beduidend minder dan de 15 miljoen die Apple zelf heeft met zijn streaming muziekdienst Apple Music. Daarnaast heeft concurrent Spotify 30 miljoen betalende klanten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000