ID.nl logo
Adobe Express: snel stijlvolle ontwerpen creëren
© inspiring.team - stock.adobe.com
Huis

Adobe Express: snel stijlvolle ontwerpen creëren

Wil je beginnen met grafisch ontwerp, maar heb je geen zin om je te laten overweldigen door professionele en vaak dure tools? Probeer dan vrijblijvend Adobe Express. Dit ontwerpprogramma neemt je met indrukwekkende slimmigheden bij de hand. Zo kun jij snel met sterke lay-outs voor de dag komen.

In dit artikel laten we zien met welke functies in Adobe Express je de mooiste creaties kunt ontwerpen:

  • Achtergrond verwijderen
  • Animatie maken met zelfingesproken tekst
  • Video omzetten naar gif
  • Afbeeldingen bewerken
  • Kies uit enkele van de 20.000 lettertypen
  • Werk met lagen en pagina's
  • Ontbeer je de creativiteit, gebruik dan een van de vele sjablonen
  • Of stel met AI zelf een sjabloon samen
  • Verrijk je creatie met Generatief vullen

Ook interessant: Dynamisch duo: beeldbewerken met Photoshop en Premiere Elements 2024

Adobe Express werd eind 2021 uitgebracht als update van Adobe Spark. Met dit cloudgebaseerde ontwerpplatform kun je lay-outs van professionele kwaliteit maken. De kracht van het programma zit 'm in de slimme opbouw, de professionele lettertypen, een bijzonder uitvoerige fotobank en de nieuwste generatieve AI. In feite is Express de reactie op een andere webgebaseerde oplossing, namelijk Canva. Het Adobe-programma zag het levenslicht om creatievelingen van elk ervaringsniveau te ondersteunen. Je kunt er van alles mee ontwerpen. Denk aan socialmedia-berichten, brochures, marketingmateriaal en zelfs video’s.

Aanmelden

Adobe Express is beschikbaar als mobiele app en als web-app. Er zijn twee abonnementen: Basic (gratis) en Premium. Die Premium-opties herken je in het programma aan het pictogram van een kroontje. In dit artikel werken we volledig met de gratis versie. Het is mogelijk om het Premium-abonnement dertig dagen op proef zonder beperking of watermerk te gebruiken.

Wanneer je al een account hebt bij Adobe Creative Cloud, dan mag je met dat account ook de Premium-versie van Adobe Express aanspreken. Het Premium-account kost 12,09 euro per maand en dan heb je toegang tot Adobe Express, Photoshop Express en Adobe Firefly (een online AI-generator). Je zult straks zien dat de AI-generator al in Express is ingebouwd en dat die zelfs met een Basic-abonnement werkt. Op www.adobe.com/nl/express meld je je aan met je e-mailadres en een wachtwoord of met een Google-, Facebook- of Apple-account.

Achtergrond verwijderen

Nadat je je hebt geregistreerd, kom je op het dashboard van de software, waar je wordt begroet door sjabloonsuggesties en een aantal zogenoemde snelle acties. Als opwarmertje beginnen we met enkele functies die razendsnel resultaat opleveren.

Bij Snelle acties zijn we onder de indruk van de opdracht Achtergrond verwijderen. Er bestaan ondertussen heel wat online alternatieven die achtergronden transparant kunnen maken, maar deze snelle actie doet dit ontzettend nauwkeurig. Je hoeft achteraf niet meer te klungelen met allerlei correctiepenselen. Je sleept eenvoudig het jpg-, jpeg- of png-bestand dat je wilt verwerken in het selectievak van de functie. Enkele seconden later kun je het resultaat al downloaden. Express heeft ook snelle acties om afbeeldingen te vergroten of te verkleinen, om afbeeldingen bij te snijden en om ze te converteren naar de jpg-, png- of svg-indeling.

Animatie maken van audio

Voor videobewerking heeft Express ook acht snelle acties. Zo is het onder meer mogelijk om video bij te snijden en samen te voegen. Je kunt verder onder meer video naar mp4 converteren of ondertitelen.

Een leuke optie is Animatie maken van audio. Eerst selecteer je in de bibliotheek een cartoonfiguurtje en daarna spreek je een boodschap in. Ben je klaar, dan analyseert Express de audio om de mond- en hoofdbewegingen van het figuurtje af te stemmen op wat je hebt gezegd. Daarna kun je het filmpje eventueel nog inkorten. Je kunt het figuurtje bijvoorbeeld iemand laten feliciteren of uitnodigen. Het resultaat is een mp4-bestand dat je kunt toevoegen aan een Adobe Express-project, of dat je downloadt naar de harde schijf.

Video omzetten naar gif

Wil je een video omzetten naar een gif-bestand om het bijvoorbeeld te delen op Facebook of in Messenger? Of wil je het gif-bestand in andere Express-montage opnemen? Ga dan naar Snelle acties en kies voor Converteren naar GIF. Vervolgens klik je op Blader of je sleept het videobestand in het werkvak. Het bestand mag maximum 1 GB groot zijn.

Je krijgt nu eerst een voorvertoning. Hierin kun je op de tijdlijn met enkele balkjes aangeven wanneer de gif-animatie moet beginnen en eindigen. Je hoeft dus niet meteen het volledige videobestand te converteren. Je hebt de keuze uit drie uitvoerkwaliteiten. Bovendien kun je kiezen uit drie formaten: liggend (16:9), staand (9:16) en vierkant (1:1). Ben je klaar, dan wordt het gif-bestand geëxporteerd.

Alles-in-één-editor

Om de editor in de vingers te krijgen, kun je het beste beginnen met een eenvoudig project. Wij gaan een uitnodiging maken voor een housewarming. Nadat je bent ingelogd, gebruik je onder de tekst Ga aan de slag met de alles-in-één-editor de link Zelf iets maken. Vervolgens klik je linksboven op het A-symbool en zo kom je bij de paarse plusknop, dat is de knop Maken.

Nu verschijnen er drie tabbladen: Maken, Snelle acties en Aangepast formaat. Je gebruikt het laatste tabblad om de afmetingen van een liggende A5-ansichtkaart te selecteren. Eerst wijzig je de maateenheid die standaard in inch staat, naar centimeter. Daarna typ je de waarden 21 cm x 14,8 cm en dan kies je Bestand maken. Hierdoor verschijnt een blanco kaart op het werkvlak.

Media inladen

Het programma heeft een enorme bibliotheek onder de knop Media. Je vindt hier Foto’s, Video’s en Audio. Uiteraard kun je ook eigen media uploaden via de blauwe knop Uploaden vanaf apparaat. Alles wat je zelf uploadt en in Express samenstelt, komt in de map Jouw spullen die je via de linkerbalk bereikt.

Voor onze uitnodiging gebruiken we de ingebouwde afbeeldingszoeker en daar is het een beetje experimenteren met de zoektermen. Je kunt in het Nederlands afbeeldingen zoeken, maar de zoekterm ‘New house’ brengt ons bij de achtergrondfoto die we nodig hebben. Dat is overigens een afbeelding zonder kroontje.

Ingebouwde AI-generator Adobe Express bevat een ingebouwde AI-generator. In plaats van een afbeelding uit de mediabibliotheek of van je harde schijf te gebruiken, kun je daarmee een afbeelding van professionele kwaliteit via AI genereren. Dit doe je via de knop Tekst naar afbeelding. Je typt eerst een beschrijving van wat je graag wilt zien. Daaronder selecteer je een stijl: Foto, Illustratie of Kunst. Klik op de knop Genereren en enkele seconden later staat de nieuwe, unieke afbeelding op het werkvlak, die vrij van rechten is. In de linkerbalk krijg je vier varianten op het AI-voorstel te zien. Als je daarmee nog niet tevreden bent, klik je op de knop Meer laden.

In de gratis versie van Adobe Express ontvang je vijfentwintig ‘generatieve credits’ om AI-afbeeldingen te produceren. Adobe is onduidelijk over de waarde en het verbruik van deze credits. Bij de veelgestelde vragen lezen we: “Het verbruik van generatieve credits hangt af van de rekenkosten van de gegenereerde output en de waarde van de gebruikte generatieve AI-functie.” Als gebruiker weet je nooit wat de rekenkosten van de gegenereerde output zijn. Ook als Premium-gebruiker wordt het quotum waar je recht op hebt, elke maand op nul gezet.

Afbeeldingen bewerken

Elke afbeelding kun je vergroten en verkleinen door deze te verslepen. In de linkerbalk is het mogelijk om de afbeelding vergaand te bewerken als je op de afbeelding hebt geklikt. Met een schuifregelaar wijzig je de dekking. De manier hoe twee afbeeldingen op elkaar inwerken, pas je aan met de optie Overvloeien. Er zijn knoppen om de inhoud horizontaal en verticaal te spiegelen. Met de optie Aanpassingen regel je de helderheid, het contrast, de kleur, verzadiging en scherpte. Interessant is de groep Effecten om van de afbeelding een duotoon of een zwart-witplaatje te maken.

En dan is er ook een functie Animatie. Hiermee pas je allerlei animatie-effecten toe op ontwerpen die online worden gepubliceerd. Je laat je afbeelding bijvoorbeeld zacht uit beeld verdwijnen, indalen, stuiteren of vanuit links in beeld schuiven. Er zijn zo veel mogelijkheden dat we niet alles kunnen noemen.

Tekst in allerlei stijlen

Voor tekst beschik je over meer dan 20.000 gratis gelicenseerde lettertypen, zoals serif, sans-serif, script, mono, handschrift. Het is uiteraard geen goed idee om een allegaartje aan lettertypen in het ontwerp te gebruiken, alleen maar omdat het kan. Less is more!

Express presenteert een aantal ontwerpen voor titels, etiketten en logo’s. Je kunt ook klikken op de knop Je tekst toevoegen. Daarna plaats je de muisaanwijzer op het werkvalk en begin je te typen. Het programma doet in de linkerbalk een aantal voorstellen voor de opmaak. Je kunt daar ook zelf een lettertype, stijl en kleur selecteren.

Wanneer je bij Vulling een tekstkleur zoekt, is het handig om een tint te selecteren die al in de achtergrond voorkomt. Gebruik hiervoor in de kleurenkiezer het pipet waarmee je een achtergrondkleur ‘opzuigt’. Op die manier blijft het ontwerp harmonieus. Je kunt het tekstvak verslepen en groter of kleiner maken. De grootte van de tekst past zich daarbij automatisch aan. Op een tekstvak kun je verder animaties toepassen die enigszins lijken op die van PowerPoint.

Lees ook: PowerPoint: zo gebruik je het om de afbeeldingen op je dia's te stylen

Lagen en pagina’s

Bovenaan het werkvlak kun je weergavegrootte instellen en zelfs de tekst in de tekstvakken automatisch laten vertalen. Bovendien zie je daar de knoppen Lagen en de knop Pagina’s. Wanneer je de lagen tevoorschijn haalt, kun je de volgorde verslepen. Om een laag te verwijderen, selecteer je die eerst en daarna gebruik je de Delete-toets.

Soms zie je op een laagminiatuur een getal staan, dat geeft aan hoeveel verschillende elementen op deze laag voorkomen. Om de achterkant van de kaart op te maken, klik je op de knop Toevoegen / Nieuwe pagina toevoegen / Hetzelfde formaat. Hierdoor verschijnt op de knop Pagina’s het getal 2. Via deze knop kun je dan schakelen naar een volgende of vorige pagina.

Planner Adobe Express heeft een planner waarmee je de publicatie op social media voorbereidt. Dit is een handige tool voor wie bijvoorbeeld op geregelde tijdstippen publiciteit voor een evenement wil maken. In de gratis versie kun je twee berichten per maand plannen, in de Premium-versie is dat onbeperkt.

Nadat je een post hebt opgemaakt, gebruik je in het dashboard de knop Plannen. Vervolgens selecteer je Nieuw bericht. Hiermee opent zich de pop-up Delen op sociale media. Vervolgens kun je bladeren naar de bestanden of foto’s die je in het bericht wilt opnemen en je typt een bijschrift.

In het keuzemenu Kanalen selecteren kies je de social media waar je deze post wilt toevoegen. Uiteraard moet je in Expres verbinding maken met deze kanalen. Dit hoef je slechts een keer te doen, want de app onthoudt de verbinding. Nadat je het bijschrift hebt toegevoegd, selecteer je Voorvertoning om te zien hoe het bericht eruitziet. Zodra het bericht klaar, is kies je Plannen of Nu publiceren. In de agenda duid je aan wanneer het bericht moet verschijnen. Nadat je een bericht op social media hebt gepland of gepubliceerd, kun je dat in de agenda bekijken en eventueel naar een ander socialmedia-platform dupliceren.

Sjablonen

Je hoeft zeker niet met een sjabloon te beginnen als je dat te beperkend vindt, maar het aanbod is op zijn minst inspirerend. Onder de knop Sjablonen zitten bijna alle categorieën. Denk aan lay-outs in bepaalde thema’s, Instagram-berichten, Instagram-reels, TikTok-posts, mobiele video’s, brochures en infographics. Ook in de sjablonen kun je je creatieve energie de vrije loop laten. Je selecteert een sjabloon en je past de onderdelen aan in de editor.

Tekst naar sjabloon

Een nieuw kenmerk van Adobe Express is generatieve AI om sjablonen naar wens samen te stellen. Hiervoor selecteer je in het dashboard de rubriek Generatieve AI. Op de volgende pagina heb je de keuze uit drie mogelijkheden. Wil je een nieuwe afbeelding maken op basis van tekst? Wil je een element aan een afbeelding toevoegen met behulp van AI? Of wil je een volledig sjabloon samenstellen met AI?

Om een nieuw sjabloon te laten samenstellen, typ je in het tekstvak zo precies mogelijk wat je wilt hebben. Na enkele seconden ontvang je een aantal voorstellen en als je daarmee niet tevreden bent, kun je nog meer voorstellen opvragen. Selecteer het sjabloon dat je het best bevalt en bewerk de onderdelen in de editor. Ook hier zijn er weer Premium- en gratis AI-sjablonen.

Lees in dit artikel meer over de stand van zaken wat betreft AI: AI: van razendsnelle ontwikkeling tot strikte regulering

Generatief vullen

Hoe realistisch AI-content kan zijn, merk je in de optie Generatief vullen. Deze functie wordt net als in Photoshop aangestuurd door Adobe Firefly. Dit programma is getraind op de honderden miljoenen hoge resolutie-afbeeldingen van Adobe Stock. In Express werkt Firefly op de achtergrond.

Opnieuw is het dashboard in Adobe Express de basis. Kies voor Generatieve AI en selecteer dan de optie Generatief vullen. Eerst moet je een afbeelding vanaf de harde schijf inladen. Vervolgens gebruik je een penseel om de locatie en de grootte te markeren die de AI moet invullen. Daarna beschrijf je het object dat toegevoegd moet worden op deze locatie en je klikt op Genereren. Express toont een aantal voorbeelden. Ben je niet tevreden? Dan klik je op Geen keuze maken of Meer laden.

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Meer overzicht in de Notities-app: koppen en tekst inklappen in iOS 18
Huis

Meer overzicht in de Notities-app: koppen en tekst inklappen in iOS 18

Met iOS 18 krijg je toegang tot functies die eerder niet mogelijk waren, waardoor je je smartphone nog persoonlijker kunt maken. Ook de Notities-app heeft een update gekregen, zodat je teksten nu veel makkelijker kunt organiseren.

Wanneer je iOS 18 downloadt op je iPhone, dan krijg je ook meteen toegang tot de nieuwe Notities-app. Hiermee heb je nog meer mogelijkheden om je teksten overzichtelijk te organiseren en beheren.

Lees ook: Personaliseer je iPhone: zo pas je in iOS 18 het beginscherm aan

De Notities-app van iOS 18 is onder handen genomen. Daardoor moet het ook gemakkelijker worden om bepaalde informatie terug te vinden. Als je een lange tekst in de app hebt geschreven, dan kan het lastig zijn om een specifieke passage op te zoeken, zelfs wanneer je al koppen en tussenkopjes hebt gebruikt om je tekst te structureren. Maar met iOS 18 is dat makkelijker geworden. Je kunt nu namelijk de kopjes – en daarmee de tekst die daarbij hoort – inklappen en uitvouwen wanneer je wilt.

Zodoende moet je veel sneller door je eigen werk heen kunnen. Wanneer je zo'n kop inklapt, verdwijnt de alinea die daarmee geassocieerd wordt. In beeld verschijnt dan een kleine pijl naast de betreffende kop. Als je daar op tikt, dan komt de alinea tevoorschijn. In dit artikel leggen we uit hoe je de koppen inklapbaar maakt en hoe je ze daarna ook weer kunt uitklappen. Heel moeilijk is het niet, maar je moet wel even weten waar het staat.

Inklapbare koppen voor Notities

Open de Notities-app op je iPhone, zodra je die hebt geüpdatet naar iOS 18. Je kunt nu een notitie selecteren en openen (eventueel vanuit een map), of een nieuwe aanmaken. Dat laatste doe je door rechts onderin op het knopje te drukken dat lijkt op een potlood in een vierkant. Maak de tekst op zoals je dat altijd zou doen en voeg de koppen toe die je wilt gebruiken. Koppen maak je aan door een regel te selecteren en onderin, op de balk met opties, op Aa te klikken. Zie je deze balk niet? Klik dan op het plusicoon.

Aa is de opmaakknop. Daarmee bepaal je wat voor type tekst het is: een titel, koptekst, subkop of hoofdtekst. Selecteer nu Koptekst of Subkop. Links van de (sub)kop zie je nu een pijltje staan, dat naar beneden gericht is. Dat betekent dat deze sectie uitgeklapt is. Als je op het pijltje tikt, kun je de alinea inklappen, zodat deze uit beeld verdwijnt. Klik je er nogmaals op, dan komt de alinea weer tevoorschijn.

Tot slot is het mogelijk de tekst, in welke opmaakvorm dan ook, van kleurtjes te voorzien. Selecteer dan wederom een regel of alinea, tik als dat nodig is op plus, dan op Aa en tik rechts op de kleurknop (bij ons staat die standaard op paars).

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5× goedkope audio voor onder de kerstboom
© JBL
Huis

Waar voor je geld: 5× goedkope audio voor onder de kerstboom

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een betaalbare draadloze hoofdtelefoon, bluetooth-speaker, radio of soundbar? Vandaag hebben we vijf interessante audioproducten voor je gespot.

JBL Tune 770NC

Zoek je een goede bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling? De zwarte uitvoering van de JBL Tune 770NC is op het moment van schrijven spotgoedkoop! Als je liever een ander kleurtje wilt, kies je als alternatief voor een witte, blauwe of paarse versie. Deze kleurstellingen zijn eveneens betaalbaar. De Tune 770NC heeft zachte kussens die volledig over je oren vallen. Wel zo comfortabel, want hierdoor ervaren je oren geen hinderlijke drukpunten. Gunstig is de ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking. Op drukke plekken filtert deze draadloze koptelefoon storende achtergrondgeluiden weg.

De Tune 770NC heeft twee audiodrivers van veertig millimeter met een volledig bereik. Op een volledig opgeladen accu kun je tot ongeveer 44 uur luisteren. Zet je noise-cancelling uit, dan bedraagt de maximale luistertijd zelfs zeventig uur. Heb je een lekker muziekalbum opstaan terwijl iemand je opbelt? Pauzeer dan de audioweergave en voer handsfree een gesprek. Tot slot loont het de moeite om de JBL Headphones-app op een smartphone te installeren. Met behulp van diverse equalizerinstellingen stel je daarmee jouw favoriete geluid in.

Xiaomi Redmi Buds 5

Voor enkele tientjes koop je deze volledig draadloze oordopjes van Xiaomi. Je kiest tussen een zwarte, witte en lichtblauwe uitvoering. Ondanks de lage aanschafprijs ondersteunt de Redmi Buds 5 noise-cancelling. Ideaal voor wie zich in een drukke omgeving even wil concentreren. Volgens de fabrikant filteren de in-ears tot 46 decibel van de geluiden om je heen weg. Het werkt vooral bij laagfrequentie audiogolven, zoals motoren van voertuigen. Je kunt zelf de mate van actieve ruisonderdrukking instellen.

Xiaomi belooft op een enkele acculading een luistertijd van tien uur. Verder kun je de oordopjes met de bijgesloten oplaadcase tot driemaal volledig opladen. Kortom, de Redmi Buds 5 hebben pas na zo'n veertig uur luisteren netstroom nodig. Heb je vaak haast, dan is de snellaadfunctie ideaal. Na vijf minuten opladen kun je weer twee uur luisteren. Via het bedieningspaneeltje aan de buitenzijde stuur je de in-ears makkelijk aan. Sla bijvoorbeeld een liedje over, wijzig het volume of neem een inkomend gesprek aan. Als laatste is het lichte gewicht van slechts 5,3 gram per oordopje een pluspunt. Dit maakt de Redmi Buds 5 geschikt voor lange luistersessies.

Philips TAB5309/10

Met de Philips TAB5309/10 schaf je een betaalbare soundbar én subwoofer aan. Beide apparaten zijn draadloos met elkaar verbonden, waardoor je geen kabels hoeft te trekken. Als je met de afstandsbediening een hoog basniveau selecteert, voel je drukke scènes van films, series en games letterlijk trillen. Uiteraard activeer je net zo makkelijk een 'zachtere' basweergave. De achterzijde telt drie aansluitingen, namelijk HDMI-ARC, s/pdif (optisch) en 3,5mm-audiojack. Je kunt dus elke televisie aansluiten.

Met een lengte van 76,6 centimeter past de TAB5309/10 bij zo'n beetje elke beeldbuis. Plaats de soundbar op een televisiemeubel of hang hem met de meegeleverde wandbevestiging aan de muur. Eenmaal aangesloten wissel je tussen verschillende geluidsinstellingen, namelijk film, muziek en stadion. Bovendien versterk je zo nodig stemmen, zodat je mensen op televisie beter kunt verstaan. Je gebruikt deze soundbar eventueel ook voor het luisteren van muziek. Verbind hiervoor een smartphone via bluetooth en stream je favoriete Spotify-afspeellijsten. Als alternatief kun je ook een usb-stick of externe harde schijf met audiobestanden aansluiten.

Lees ook: Welke bluetooth-speaker past bij mij?

JBL Clip 5

De JBL Clip 5 is een van de goedkoopste bluetooth-speakers die je momenteel kunt kopen. Dit product is in zo'n beetje alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar, namelijk zwart, roze, rood, legergroen, wit, paars en blauw. Gunstig is de IP67-gecertificeerde behuizing, want stof, zand en water kunnen niet binnendringen. Hang de Clip 5 via de geïntegreerde karabijnhaak dus gerust in de douchecabine of neem de compacte luidspreker mee naar het strand. Dankzij het lichte gewicht van 285 gram neem je het apparaatje overal mee naartoe. Via de JBL Portable-app op een smartphone pas je desgewenst diverse geluidsopties aan.

De ingebouwde accu kun je via de bijgesloten usb-c-kabel opladen. Luister vervolgens twaalf uur onafgebroken naar muziek, podcasts en/of radio. Is de accu toch onverhoopt leeg? Druk dan op de zogeheten Play Boost-knop voor nog eens drie uur luisterplezier. Verder heeft de voorzijde knopjes om het volume te reguleren en de audioweergave te pauzeren. Ten slotte is het mogelijk om twee Clip 5-speakers draadloos te koppelen. Zo luister je naar een voller geluid. Je leest hier enkele reviews van andere gebruikers.

Philips TAR5005/10

Wil je een goedkope FM-/DAB+-radio met wekkerfunctie kopen? Momenteel bieden enkele webshops dit fraaie exemplaar van Philips voor minder dan vijftig euro aan. Via de lange telescopische antenne aan de achterzijde vergroot je de kans op een goede radio-ontvangst. Kies wel een locatie dicht bij het stopcontact, want de TAR5005/10 heeft geen accu. In de houten klankkast is een audiodriver van ruim zes centimeter verantwoordelijk voor het geluid.

Bovenop de behuizing tref je een behoorlijk uitgebreid bedieningspaneel. Hiermee sla je tot twintig voorkeurzenders in het geheugen op. Je kunt daarnaast het volume wijzigen en een wekker instellen. Configureer zo nodig twee alarmen op verschillende tijdstippen. Verder kan de TAR5005/10 zichzelf na een bepaalde periode automatisch uitschakelen, bijvoorbeeld na 15, 60 of 120 minuten. De voorkant heeft een display waarop je de tijd, het radiostation en zenderinformatie kunt aflezen. Deze (design)radio meet slechts 15,5 × 9,5 × 10,9 centimeter, zodat je vast wel een mooi plekje kunt vinden.