Anker werkt aan 3d-printer die wel heel snel print

© PXimport

Anker werkt aan 3d-printer die wel heel snel print

Geplaatst: 12 april 2022 - 09:12

Aangepast: 25 november 2022 - 11:33

Wesley Akkerman

Anker, bekend van telefoonopladers en smarthomeproducten, werkt aan een 3d-printer die sneller is dan de concurrentie. Iets uit de 3d-printer laten rollen kost vaak veel tijd en geld, maar de AnkerMake M5 kan brengt hier mogelijk verandering in.

Voor een omgerekend bedrag van minimaal 552 euro, exclusief btw, kun je Anker steunen op Kickstarter. Dat is namelijk de plek waar het bedrijf besloot dit product te presenteren. De fabrikant levert dan enkele accessoires en onderdelen waar je normaliter extra voor betaalt. Denk dan aan een webcam, waarmee je de printer op afstand volgt, timelapse-video’s maakt en de printer automatisch kunt laten pauzeren wanneer die merkt dat het ergens fout gaat. 

Sneller dan de concurrentie

Het belangrijkste is echter de claim dat deze 3d-printer tot vijf keer sneller werkt dan de concurrentie. Je hoeft daarvoor geen seconde in de instellingen te duiken. Je haalt de twee helften uit de doos, schroeft ze aan elkaar vast en stopt alle kabels in de openingen en vanaf dat moment is het mogelijk met een snelheid van 250 millimeter per seconden te printen. In vergelijking met de kwaliteitssetting van marktleider Prusa MK3S+ is die inderdaad vijf keer sneller.

 

© PXimport

Mensen met een 3d-printer weten dit allang. Maar als je grote objecten wil printen, dan kan dat zomaar een dag duren. Aangezien de Anker-printer dus tot vijf keer sneller is, kan een product binnen enkele uren al klaar zijn voor gebruik. Uiteraard is dit afhankelijk van wat je print en hoe groot dat ding is; sommige kleine objecten zijn namelijk altijd snel uitgedraaid. De maximale omvang van producten is 235 bij 235 bij 250 millimeter. Dat is geheel volgens de marktstandaard.

3d-printer van Anker gebruiken

De printer van Anker in gebruik nemen moet heel simpel zijn. Als je zelf een design hebt of downloadt, dan stuur je die direct door naar de interne opslagruimte van 8 GB. Dat kan via wifi, maar ook via de cloud. Vervolgens neemt de AnkerMate M5 het werk over; hoeft als gebruiker geen slicerapp te gebruiken om een design te vertalen naar printercode. In plaats daarvan is het dus simpelweg downloaden of aanmaken, versturen en uitprinten. Een kind kan de was doen.

Nu is het nog maar de vraag of Anker de beloofde releasemaand van september gaat halen. Want veel dingen werken of zijn er nog niet. Denk dan aan de benodigde software (wel zo belangrijk), de foutdetectie tijdens het printen en de ondersteuning voor stemassistenten.

De hardware is bijna af, maar aan de software moet het bedrijf in feite nog beginnen. Hoewel die hardware er veelbelovend uitziet, is het ook niet meer dan dat: een belofte. Of Anker die gaat inlossen, is nu de grote vraag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten