ID.nl logo
Websites opslaan om offline te lezen doe je zo
© PXimport
Huis

Websites opslaan om offline te lezen doe je zo

Je kent het wel, tijdens je dagelijkse surftochten stuit je op enkele interessante webpagina’s, maar je hebt geen tijd om die artikelen onmiddellijk te lezen. Er is keuze genoeg onder de apps die websites opslaan. Zo organiseer je al het interessante leesvoer, zodat je er later zelfs in de trein of bus offline van kunt genieten.

Er zijn verschillende manieren om pagina’s op te slaan voor later. Sommige mensen bewaren deze info in apps zoals Microsoft OneNote, Google Keep of Simplenote, maar dat zijn echte notitie-apps. Wij hebben het hier over apps die speciaal zijn ontworpen om web-leesvoer te hamsteren zonder onnodige extra’s. 

Door hun lay-out en structuur besparen de read-it-later-apps veel tijd. Met één muisklik bewaar je wat je echt nodig hebt, zonder de advertenties. Bovendien volgen deze apps de trend om de lay-out in de tijdschriftstijl weer te geven. We tonen de belangrijkste apps.

Instapaper: nadruk op tekst

Bij Instapaper draait het vooral om eenvoud. De nadruk ligt niet op de afbeeldingen of lay-out, maar op de tekst. Installeer de app op alle platformen die je actief gebruikt en log op alle apparaten in met hetzelfde account. Met de combinatie van de app en de browserplug-in stel je als het ware je eigen krant samen die je later offline kunt lezen.

De gemakkelijkste manier om artikelen op te slaan op de computer is via de extensie voor Chrome, Safari of Firefox. Je kunt ook een bookmarklet gebruiken op iedere browser. Dat is een knop die elke compatibele webpagina naar een Instapaper-artikel omzet. In de browser van je mobiel apparaat kun je rechtstreeks opslaan via de knop Delen van het besturingssysteem. Met Instapaper is het mogelijk om tekst te markeren of notities toe te voegen. De markeringen worden uiteraard gesynchroniseerd met al je apparaten.

©PXimport

Instapaper: leesgemak

Maak het jezelf comfortabel en pas de tekst aan je voorkeur aan. Tik op het Aa-pictogram om het lettertype, de tekstgrootte, de kleur, marges en regelafstand te regelen. Het startscherm is bedoeld om artikelen te verzamelen die je nog moet doornemen. Artikelen die je hebt gelezen kun je verwijderen of archiveren. Je organiseert de inhoud van Instapaper in een mappenstructuur. Je kunt zoveel mappen toevoegen als je wilt, maar de app ondersteunt geen submappen.

De app heeft verschillende manieren om inhoud te delen met vrienden. Je kunt de links rechtstreeks delen met Twitter, Facebook, Tumblr, Evernote, Pinboard en vele andere apps. En het is mogelijk om link of een volledig artikel te delen via e-mail. Uniek is de Speed-read-knop die snel woord na woord van het artikel toont. Deze functie dwingt je om aandachtig en tegelijk snel te lezen. Gelukkig kun je de snelheid aanpassen, want persoonlijk vinden we dit zeker niet de meest rustgevende manier om van een artikel te genieten.

De basisversie is gratis. Als je een abonnement neemt (2,99 euro per maand of 29,99 euro op jaarbasis) kun je artikels die je in het archief hebt geplaatst, doorzoeken op basis van de inhoud. Bovendien ondersteunt Instapaper Premium tekst-naar-spraak.

©PXimport

Pocket: Mozilla-familieband

Pocket doet hetzelfde als Instapaper. Beide hebben een iOS-, Android- en webapp in combinatie met browserextensies om snel inhoud op te slaan. Van Pocket bestaat er bovendien een standalone Mac-app, iets wat Instapaper niet heeft. En het is zelfs mogelijk om Pocket-inhoud te lezen op een Kobo-e-reader. Heb je Amazon Kindle-e-reader, dan kun je via een tussenstap de artikelen dagelijks, wekelijks of volgens een eigen schema naar dit toestel verzenden.

Pocket maakt deel uit van de Mozilla-familie en is nu trouwens als contentplatform ingebouwd in de Firefox-browser. Bovendien moeten alle Pocket-accounts voor 30 juni 2022 worden overgezet naar een Firefox-account. Als je gewend bent om aan te melden met een e-mailadres en een wachtwoord ben je vanaf die datum verplicht om in te loggen met een lidmaatschap van de vurige vos. Dat is een beveiligingskwestie, want hiermee kun je gebruikmaken van tweefactorauthenticatie en accountherstelsleutels. 

Zo’n account is gratis en dit heeft geen gevolgen voor de browser waarmee je Pocket-inhoud vastlegt. Je kunt dus rustig de browser van je voorkeur blijven gebruiken. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden voor Pocket, worden gevraagd een nieuwe Firefox-account aan te maken. Bestaande gebruikers moeten hun account kosteloos migreren.

©PXimport

Pocket: tags

Pocket organiseert de opgeslagen inhoud in drie categorieën: Artikelen, Video’s en Afbeeldingen. Nog een belangrijk verschil met Instapaper is dat Pocket voor zijn organisatie rekent op tagging. Je kunt zelfgekozen tags aan een artikel toevoegen, die je later terugvindt in het tabblad Tags. Het systeem van tagging maakt het mogelijk om hetzelfde artikel aan verschillende onderwerpen te koppelen en dat maakt het organisatieniveau veelzijdiger dan de mappenstructuur van Instapaper.

Pocket beschikt over de functie Ontdekken om vrienden of interessante mensen te volgen. Ook in deze app is het mogelijk om de esthetiek aan te passen. Je kunt verschillende lettertypes en lettergroottes kiezen, de regelafstand aanpassen een andere achtergrond selecteren, maar de mogelijkheden zijn beperkt, tenzij je betaalt voor Premium.

Bij Pocket kun je ook tekst markeren, maar onbeperkt markeren is alleen weggelegd voor de Premium-abonnementen. De tekst-naar-spraakfunctie is dan weer gratis. Hiermee laat je de artikelen voorlezen door een computerstem. Voor Pocket betaal je 44,99 euro per jaar of 4,99 euro per maand.

©PXimport

Safari: leeslijst

De standaardbrowser op alle Apple-apparaten is sowieso voorzien een ingebouwde leeslijst die zijn inhoud synchroniseert tussen al je apparaten die hetzelfde iCloud-account gebruiken. Dit is een robuuste tool zonder geavanceerde functies en zonder dat je extensies of andere software moet installeren. Tik in Safari op de plusknop in de adresbalk om een artikel aan de lijst toe te voegen. Op de iPad en iPhone gebruik je de optie Zet in leeslijst in het menu Delen. Je kunt de artikelen optioneel opslaan om ze offline te lezen.

Houd de Ctrl-toets ingedrukt, terwijl je op het paginaoverzicht in de navigatiekolom klikt en kies Bewaar offline. Je kunt ook in het paginaoverzicht naar links vegen en vervolgens op Bewaar offline klikken. En in de weergave Reader is het mogelijk de kleuren en lettertypen aan te passen. Er is een zoekfunctie om de inhoud in oude artikelen terug te vinden, maar de leeslijst wordt altijd chronologisch weergegeven. Er is geen andere manier om deze te ordenen.

©PXimport

Mailist: wekelijkse nieuwsbrief

Door heel veel artikelen, onlineboeken en zelfs filmpjes te hamsteren, ontaardt zo’n read-it-later-app soms in een vergeetput. Precies om die reden hanteert Mailist een andere aanpak. Ook hier markeer je eerst de content in de browser door middel van een extensie. Mailist verzamelt de links en stuurt je regelmatig een e-mail met daarin de links die je aan je account hebt toegevoegd. Je kiest zelf hoeveel artikelen er in de nieuwsbrief worden opgenomen en jij bepaalt op welke dagen van de week je de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Mailist is ook een budgetvriendelijke oplossing. Vroeger kostte de Pro-versie 3,99 euro per maand, nu zijn alle functies gratis. Een nadeel van Mailist is dat je de webpagina’s niet offline kunt lezen, aan de andere kant verwijdert deze tool wel automatisch de verbroken links. 

Zodra je de link hebt geopend, wordt die pagina als ‘gelezen’ gemarkeerd en zal die niet langer in toekomstige nieuwsbrieven voorkomen. Zo’n gelezen link blijft wel opgeslagen in je account, zodat je er toekomst nog steeds naar kunt teruggrijpen. Elke wekelijkse nieuwsbrief is toegankelijk in de browser. Dat betekent dat je deze gemakkelijk kunt delen met een community zodat jouw nieuwsbrief een bron van inspiratie kan zijn voor vrienden.

©PXimport

E-mailThis: sobere opmaak

Ook E-mailThis is een gratis dienst waarmee je snel online artikelen naar de inbox van je e-mailaccount verzendt. Een voordeel is dat deze dienst alle advertenties en opvallende lay-out verwijdert, zodat je het artikel sober opgemaakt met alleen de tekst en de afbeeldingen in je inbox ontvangt.

Inloggen is niet nodig. Wanneer je E-mailThis-bookmarklet of extensie aan je browser toevoegt, kun je de dienst gebruiken. De eerste keer moet je uiteraard nog wel je e-mailadres toevoegen en dit bevestigen. Als je daarna een artikel tegenkomt dat je wilt doorsturen, klik je op het pictogram van E-mailThis of je gebruikt de toetscombinatie Ctrl+Shift+U.

In tegenstelling tot Mailist ontvang je dus geen nieuwsbrief of overzicht met links, maar wel het individuele artikel gestript van alle franjes. Je moet ervoor zorgen dat de mailtjes van de E-mailThis Bot niet in de spam terechtkomen. E-mailThis werkt ook op mobiele apparaten en er zijn extensies voor Chrome en Firefox. Andere browsers kunnen de bookmarklet installeren. 

Er is geen ingebouwde optie om de artikelen te sorteren nadat je ze hebt gelezen. Als je dit toch wilt, moet je de ingebouwde organisatiemogelijkheden van de e-mailclient gebruiken. Het voordeel van deze en vorige oplossing is dat je webpagina’s kunt bijhouden zonder dat je nog een andere app moet controleren.

©PXimport

Evernote: met Web Clipper

Evernote is eigenlijk een notitie-app om takenlijstjes, ideeën en voorstellen bij te houden. Toch heeft de app ook een interessante manier om leeslijsten samen te stellen. In combinatie met de browserextensie Web Clipper, is ook Evernote een prima read-it-later-service. Met een klik op de knop kun je een tekstselectie, een artikel, een pagina, een bladwijzer en zelfs een screenshot ‘clippen’. Daarna voeg je een tag toe en kies je een map waar het knipsel wordt opgeslagen.

Alles wordt gesynchroniseerd zodat je bijvoorbeeld met de desktop artikelen clipt die je later op de telefoon of tablet kunt lezen. Een nadeel: wat je clipt, is niet geoptimaliseerd om te lezen. Er is een gratis versie en een Personal-editie die 6,99 euro per maand kost, maar je mag die zeven dagen proberen. Met de basisversie kun je tot 60 MB inhoud per maand synchroniseren met maximaal twee apparaten en 25 MB maximale notitiegrootte.

©PXimport

PaperSpan: persoonlijk

De laatste read-it-later-app die we in het lijstje zetten is PaperSpan. Deze app komt in iOS, Android en webversie en ook deze werkt in combinatie met een browserextensie of een bookmarklet. PaperSpan verwijdert de elementen die afleiden en je kunt automatisch artikelen naar je telefoon downloaden. De basisversie is gratis en voor 9,99 euro per jaar gebruik je de Premium-editie. Voor dat geld geniet je van geavanceerde zoekmogelijkheden en dan houdt de app je statistieken bij.

PaperSpan volgt wanneer je het meeste leest en wat je favoriete onderwerpen zijn. In de Premium-versie is het mogelijk een afspeellijst van artikelen aan te leggen, zodat je het ene na het andere kunt beluisteren zonder onderbreking. In dat abonnement ondersteunt PaperSpan ook de functie om de leeslijst naar de Kindle te sturen. Een pijnlijk minpunt van dit product is dat de ontwikkelaar achter loopt met updates. Daardoor haperen belangrijke functies, zoals de voorleesfunctie die het bij ons vertikte zowel op de smartphone als op de tablet.

▼ Volgende artikel
Klik, sleep, klaar: zo ontwerp je in een handomdraai jouw droomkeuken!
© Bemmel & Kroon
Huis

Klik, sleep, klaar: zo ontwerp je in een handomdraai jouw droomkeuken!

Zelf een keuken ontwerpen moeilijk? Niet met de gratis 3D-keukenplanner van Bemmel & Kroon. Vanuit je eigen huis ontwerp je in een paar klikken een keuken die perfect past bij jouw stijl, ruimte en wensen. En dat is verrassend leuk én praktisch.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Of je nu houdt van modern minimalisme of juist valt voor een landelijke sfeer, met de 3D-keukenplanner van Bemmel & Kroon kies je uit talloze stijlen, kleuren en materialen. Denk aan matzwarte fronten met een betonlook werkblad, of juist wit hout gecombineerd met warme grepen en een natuurstenen blad. Dankzij de intuïtieve filters navigeer je moeiteloos door alle mogelijkheden. Je ziet direct hoe je keuzes samenkomen in een realistisch 3D-beeld. Dat helpt niet alleen om knopen door te hakken, maar zorgt ook voor enthousiasme: je keuken begint echt vorm te krijgen.

©Bemmel & Kroon

Jouw ruimte, jouw regels

Geen twee keukens zijn hetzelfde, en daarom begin je met het intekenen van jouw eigen ruimte. Hoe groot is de keuken, waar zitten de ramen, hoe lopen de muren? Alles kun je zorgvuldig instellen, zodat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Op basis van die plattegrond kies je vervolgens een opstelling die bij jouw woning én levensstijl past: een rechte keuken, een praktische hoekopstelling, een U-vorm of zelfs een open keuken met een apart eiland. Je krijgt direct een beeld van de beschikbare loopruimte en werkzones. En als iets niet past? Dan pas je het gemakkelijk weer aan.

Slim combineren met kasten en apparatuur

Zodra de opstelling staat, begint het inrichten. Je kiest uit een ruim aanbod aan keukenkasten, waaronder onderkasten, hoge kasten, hoekkasten en slimme opbergoplossingen zoals een apothekerskast of carrousel. Zo benut je elke centimeter optimaal.

©Bemmel & Kroon

Vervolgens voeg je inbouwapparaten toe – van kookplaat tot koelkast – die je op de juiste plek sleept. Ook het uiterlijk van de keuken stem je tot in detail af: denk aan de kleur van de fronten, het materiaal van het werkblad en de stijl van de grepen. Terwijl je bezig bent, zie je alles continu in 3D veranderen. Zo krijg je snel gevoel bij je ontwerp.

Klaar? Of toch nog even aanpassen?

De kracht van de planner zit 'm in de flexibiliteit. Je kunt eindeloos combineren, vergelijken en finetunen. Wil je het werkblad in een lichtere kleur? Toch liever een extra kast naast de oven? Met een paar klikken heb je het geregeld. Omdat je elke wijziging meteen visueel terugziet, voelt het proces intuïtief en speels aan. Je kunt ontwerpen opslaan, opnieuw openen en eventueel delen met anderen. Dat maakt het niet alleen handig, maar ook leuk om samen met je partner of gezin te ontwerpen.

©Bemmel & Kroon

Van klik tot keuken

Is je ontwerp helemaal naar wens? Dan is het tijd om de overstap te maken van virtueel naar echt. Bij Bemmel & Kroon kun je je ontwerp eenvoudig bespreken met een van de keukenspecialisten. Zij bekijken samen met jou je keuken, adviseren over materialen en indeling en helpen je met het maken van de juiste keuzes. Alles wordt afgestemd op jouw budget, wensen en woonruimte. Zo wordt jouw digitale droomkeuken uiteindelijk werkelijkheid – zonder stress of verrassingen.

Begin vandaag nog!

De 3D-keukenplanner van Bemmel & Kroon is gratis, werkt zonder registratie en is verrassend gebruiksvriendelijk. Dus waarom niet vandaag al beginnen? Zet een kop koffie, pak de afmetingen erbij en geef je creativiteit de ruimte.

👉 Start hier je ontwerp

...en begin aan je droomkeuken!

▼ Volgende artikel
Review Samsung Galaxy A26 – Betrouwbaar maar basaal
© Wesley Akkerman
Huis

Review Samsung Galaxy A26 – Betrouwbaar maar basaal

De Samsung Galaxy A26 is bedoeld voor wie op zoek is naar een degelijke smartphone zonder toeters en bellen. Het toestel combineert een moderne uitstraling met een stevig updatebeleid, maar kent ook duidelijke beperkingen.

Goed
Conclusie

De Samsung Galaxy A26 laat voor zijn adviesprijs van 299 euro een wisselend beeld zien. Positief valt het heldere amoled-scherm van 120 Hz op, net als de lange softwareondersteuning van zes jaar en de capabele hoofdcamera bij goed licht. Ook qua batterijduur stelt het toestel niet teleur. Tegelijk zijn er duidelijke compromissen. Zo ontbreekt de 3,5mm-aansluiting, is er slechts één luidspreker aanwezig en laten de ultragroothoek- en macrocamera weinig indruk achter. Verder zijn sommige verbindingsopties, zoals wifi 5 en usb 2.0, inmiddels verouderd. Toch zal niet iedereen daar last van hebben. Wie vooral op zoek is naar een toegankelijke smartphone met een goed scherm, degelijke camera en vlotte prestaties, zit met de Galaxy A26 nog steeds goed.

Plus- en minpunten
  • Prachtig scherm
  • Redelijke processor
  • Prima batterijduur
  • Fijne hoofdcamera
  • Beperkt gebruik van AI-functies
  • Sterk updatebeleid
  • Andere twee lenzen
  • Processor is al oud
  • Monospeaker
  • Geen koptelefoonaansluiting
  • Achterhaalde standaarden
  • Vingerafdrukken en stof

De Samsung Galaxy A26 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro en wordt geleverd met 128 GB aan opslagruimte en 6 GB aan werkgeheugen. We hoeven niemand voor de gek te houden: dit komt allerminst in de buurt van de S-lijn. Maar voor de prijs valt dit allemaal binnen de verwachtingen. We zullen het toestel niet aan onnodig hoge standaarden houden en willen gewoon eens kijken wat het biedt voor de prijs en wat je kunt met de specs.

©Wesley Akkerman

Solide bouw, maar met concessies

Qua bouwkwaliteit zien we dat Samsung stappen vooruit gezet heeft. Zo heeft het toestel bijvoorbeeld een IP67-classificatie voor stof- en waterbestendigheid. De glazen panelen aan voor- en achterkant – beschermd met Corning Gorilla Glass Victus+ – geven het toestel iets meer allure mee. Het is dan wel jammer dat dat glas gevoelig is voor stof en vingerafdrukken, dus de kans is groot dat je het sobere ontwerp alsnog onder een hoesje verstopt.

Het frame is nog steeds van kunststof, maar de A26 is met 7,7 mm wat slanker dan zijn voorganger en is met zo'n 200 gram lekker licht. Een opvallend minpunt, zeker ten opzichte van eerdere modellen in de lijn, is dat de 3,5mm koptelefoonaansluiting is verdwenen. Er zijn ook geen stereoluidsprekers meer; de A26 heeft nu een monoluidspreker. Audio uit die speaker klinkt al snel plat, kil en soms nodeloos scherp.

©Wesley Akkerman

Scherm en processor

Voorop zit een lekker groot amoled-scherm van 6,7 inch, met dezelfde hoge resolutie als we vorig jaar ook zagen op de Samsung Galaxy A25. De verversingssnelheid van 120 Hz en een maximale helderheid van 1000 nits zorgen voor een prettige kijkervaring. Kleuren ogen levendig en details zijn scherp. Waarom een budgettoestel dit scherm nodig heeft, kun je je afvragen – maar prettig is het wel.

Als we onder de motorkap kijken, zien we de Exynos 1380-chipset. Die levert prestaties die voldoende zijn voor alledaags gebruik en ook geschikt zijn voor gaming, maar verwacht er niet te veel van. Dit is overigens dezelfde processor als in de Galaxy A35 uit 2024 (dus niet de eerder geteste A36 dit jaar), waardoor je dus wel degelijk een prestatieboost merkt. De software draait er verder prima op. We hebben minimaal gestotter ervaren in de afgelopen twee weken.

©Wesley Akkerman

Riant updatebeleid, maar…

Samsung levert de A26 met Android 15 en One UI 7 en belooft zes jaar aan upgrades en beveiligingsupdates. Voorlopig ben je dus verzekerd van goede software. Tegelijk is de gebruikte chipset in 2025 al twee jaar oud. Dat betekent dat hij in 2031 acht jaar oud is en de vraag is of hij het allemaal kan blijven bijbenen. Dit vormt dus een klein risico, maar gezien de prijs kunnen we er niet te zwaar aan tillen. Het is wel iets om even rekening mee te houden.

Net zoals bij de duurdere Galaxy's wordt ook de Samsung Galaxy A26 geleverd met AI. Samsung noemt dat voor dit toestel Awesome Intelligence, omdat het niet precies hetzelfde AI-pakket is als op bijvoorbeeld de S25-lijn. De AI-ervaring is op dit toestel kernachtig, en dat kun je zowel positief als negatief ervaren. Heb je niets met al die AI-dingen, dan past de A26 prima in leven. Wil je juist meer met AI gaan doen, dan kun je wellicht beter verder kijken.

©Wesley Akkerman

©Wesley Akkerman

Macrolens.

Welke AI wel en welke AI niet?

Maar wat kun je dan precies verwachten? De meest geavanceerde Galaxy AI-functies, zoals Now Bar en Now Brief, ontbreken op de A26. Wat je wél krijgt is Google's Circle to Search, waarmee je objecten op afbeeldingen kunt opzoeken of tekst kunt kopiëren.

Daarnaast kan de Galaxy A26 suggesties doen voor foto's en met je meedenken welke aanpassingen nodig zijn om de foto beter te maken. Ook is er de magische gum, waarmee je objecten en personen uit foto's kunt knippen. Het systeem vult de digitale gaten dan op met soms twijfelachtige invullingen, maar ook dat ligt (helaas) binnen de verwachtingen. Tot slot zijn er allerlei fotofilters waarmee je kunt spelen.

©Wesley Akkerman

2x.

©Wesley Akkerman

1x.

Camera's op de Samsung Galaxy A26: wisselend beeld

De hoofdcamera van 50 megapixel is voorzien van optische beeldstabilisatie. Bij goed licht levert die degelijke foto’s met genoeg detail en verzadiging voor social media. Dat is precies wat je van een toestel als dit mag verwachten. De ultragroothoeklens van 8 en de macrocamera van 2 megapixel vallen duidelijk tegen. De eerstgenoemde levert vaak in op kleur en detail, terwijl de macrovariant niet eens zijn basale taak kan uitvoeren. Scherpstellen lukt niet altijd even goed, en je kunt bovendien niet heel dicht op je onderwerp zitten. Vaak moet je drie tot vijf centimeter afstand houden, waardoor het lastig wordt om het gewenste detail goed in beeld te krijgen.

©Wesley Akkerman

0,5x.

©Wesley Akkerman

0,5x.

Batterij en connectiviteit: voldoende, niet vooruitstrevend

De accu van 5000 mAh houdt het met gemak een dag vol. Aangezien je op dit toestel waarschijnlijk niet heel veel gaat gamen, is dat ruim voldoende. Het opladen gaat met een maximaal vermogen van 25W (bedraad). Draadloos laden is helaas niet mogelijk. Ook moet je er rekening mee houden dat er geen oplader in de doos zit.

Op het vlak van connectiviteit zie je hier en daar veroudering. Zo heeft de A26 alleen wifi 5, geen e-simondersteuning en werkt de usb-c-poort op usb 2.0-snelheden. Bluetooth 5.3 is wel aan boord, en dat volstaat voor de meeste draadloze toepassingen.

©Wesley Akkerman

1x.

©Wesley Akkerman

2x.

Samsung Galaxy A26 kopen?

De Samsung Galaxy A26 laat voor zijn adviesprijs van 299 euro een wisselend beeld zien. Positief valt het heldere amoled-scherm van 120 Hz op, net als de lange softwareondersteuning van zes jaar en de capabele hoofdcamera bij goed licht. Ook qua batterijduur stelt het toestel niet teleur. Tegelijk zijn er duidelijke compromissen. Zo ontbreekt de 3,5mm-aansluiting, is er slechts één luidspreker aanwezig en laten de ultragroothoek- en macrocamera weinig indruk achter. Verder zijn sommige verbindingsopties, zoals wifi 5 en usb 2.0, inmiddels verouderd. Toch zal niet iedereen daar last van hebben. Wie vooral op zoek is naar een toegankelijke smartphone met een goed scherm, degelijke camera en vlotte prestaties, zit met de Galaxy A26 nog steeds goed.