5 tips voor ... je draadloze netwerk

© Дмитрий Майер - stock.adobe.com

5 tips voor ... je draadloze netwerk

Netwerk

Geplaatst: 17 januari 2023 - 09:34

Aangepast: 20 januari 2023 - 16:50

Toon van Daele

Wifi. We kunnen niet meer zonder. En zolang het allemaal werkt, is er niets aan de hand. Maar wat als je verbinding niet helemaal optimaal is? Met de volgende vijf tips haal je gegarandeerd (nog) meer uit je draadloze verbinding.

Ook interessant voor jou: Zo zie je snel een wifi-wachtwoord op een iPhone.

Tip 1: Eigenschappen

Er zijn verschillende manieren waarop je in Windows informatie over je wifi-verbinding ophaalt. Via Instellingen / Netwerk en internet / Wi-Fi / Hardware-eigenschappen kom je al heel veel over je wifi-adapter te weten. Nog meer details? Druk dan op Windows-toets+R en voer devmgmt.msc uit. Dubbelklik bij Netwerkadapters op je wifi-adapter en kijk vooral bij Details en Geavanceerd.

Tip 2: Informatie over verbindingen

Je kunt ook detailinformatie over je eerdere wifi-connecties opvragen. Klik met rechts op Opdrachtprompt in het startmenu en kies Als administrator uitvoeren. Vervolgens geef je de opdracht:

netsh wlan show wlanreport

Dubbelklik vervolgens op het html-document, waarna je browser in C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WLanReport een uitgebreid rapport toont.

Tip 3: Instellingen aanpassen

Met de gratis en portable tool Wireless Networks (er is een Nederlands taalbestand beschikbaar) kun je snel allerlei wifi-instellingen bekijken en wijzigen. Je kunt hier onder meer de profielnaam en prioriteit aanpassen.

Tip 4: Netwerktoestellen rangschikken

Een andere tool van dezelfde producent is Network Watcher (eveneens met Nederlands taalbestand). Hiermee rangschik je alle verbonden netwerktoestellen, inclusief ip- en MAC-adres en merk- en apparaatnaam. Bij een onbekend apparaat kun je bijvoorbeeld een notificatie laten genereren of een commando uitvoeren.

Tip 5: Verbindingsproblemen oplossen

Wil je Windows-toestel niet meer draadloos verbinden, ga dan naar Instellingen / Netwerk en internet / Wi-Fi, klik op de netwerknaam en schakel Automatisch verbinding maken met bereik in. Nog niets? Druk dan op Windows-toets+R en voer services.msc uit, waar je scrolt tot bij WLAN AutoConfig. Klik indien nodig op De service starten, dubbelklik op de servicenaam en stel Opstarttype in op Automatisch.

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000